سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲
×

درمان موهای زیر پوستی و جلوگیری از ایجاد آن

  روشهای درمان موهای زیر پوستی و جلوگیری از آن

موهای زیر پوستی و راههای جلوگیری از ایجاد آن

 

زمانی که موهای زیر پوستی رشد کرده و از سطح پوست خارج شدند، می توانید به سادگی با استفاده از یک سوزن استریل و تمیز و یا با موچین آنها را از پوست خارج کنید؛ هرگز قبل از بیرون آمدن نوک این موها آنها فشار ندهید و پوستتان را حفر نکنید.

 

موهای زیر پوستی چیستند ؟

موهای زیر پوستی موهائی هستند که کمی به سمت بیرون از پوست رشد می کنند ودوباره به داخل خمیده شده وبه پوست فرومیروند. ویا ازاول اززیر پوست خارج نمی شوند وبه صورت خوابیده در یک کانال ظریف در زیر پوست دیده می شوند .

هنگامیکه موها بجای رشد مستقیم از فولیکول، پیچ بخورند و زیر پوست رشد کنند، شما موهای زیر پوستی خواهید داشت. آنها مانند برآمدگی‌های برجسته و قرمز ظاهر می‌شوند و بسیار شبیه جوش هستند، و لمس آنها هم اغلب دردناک است.

 

موهای زیر پوستی می تواند یک برآمدگی برجسته قرمز رنگ شبیه یک جوش کوچک را در روی پوست ایجاد کند. در برخی موارد ممکن است مقداری چرک نیز درون این برجستگی جوش مانند وجود داشته باشد. این موهای زیر پوستی همچنین ممکن است باعث قرمزی، التهاب، ورم، درد و زخم در این ناحیه گردند.

این وضعیت بیشتر زمانی اتفاق می افتد که افراد برای رهایی از شر موهای زائد آنها را شیو یا اصلاح می کنند، نظیر موهای ریش، پاها، زیر بغل و ناحیه بیکینی یا اندام تناسلی.

پوشیدن لباس های تنگ و به کار بردن روشهای اشتباه برای اصلاح موهای بدن و صورت می تواند باعث ایجاد موهای زیر پوستی گردد.

شایعترین عوارض موهای زیر پوستی ایجاد زخم و جوش روی پوست می باشد.

زمانی که موهای زیر پوستی رشد کرده و از سطح پوست خارج شدند، می توانید به سادگی با استفاده از یک سوزن استریل و تمیز و یا با موچین آنها را از پوست خارج کنید؛ هرگز قبل از بیرون آمدن نوک این موها آنها فشار ندهید و پوستتان را حفر نکنید.

 

روشهای درمان موهای زیر پوستی و جلوگیری از آن

 

علت ایجاد موهای زیر پوستی چیست ؟

هر چیزی که موهارا کوتاه ونوکش را تیز ببرد می تواند سبب موی زیر پوستی شود . مانند تیغ زدن ،موکن برقی ؛ موم انداختن و پوشیدن لباس های تنگ از عوامل می باشد .
وقتی که دهانه فوکیلول مو بسته شود وموئی که در حال رشد است وانتهای آن تیز وبرنده است به زیر پوست هدایت شده ورشد می کند و یک برجستگی کوچک در زیر پوست ایجاد میکند که می تواند ملتهب ویا چرکی و درد ناک شود . افرادی که موهای ضخیم وفر دارند بیشتر دچار موی زیر پوستی می شوند . بعضی ها هم به صورت ژنتیکی دچار این مشکل هستند . خشکی پوست نیز می تواند سبب موهای زیر پوستی شود .

 

عوارض موهای زیر پوستی چیست ؟

دربعضی موارد این موهای زیر پوستی هیچ مشکل خاصی ایجاد نمی کند .ولی در بعضی از افراد این موها در زیر پوست سبب ایجاد خارش ،‌التهاب ،‌قرمزی وتورم شود . وبعضی وقتها چرکی می شوند وجای آنها لک های قهوه ای روی پوست باقی میگذارد که ماها وسالها ماندگار هستند.

 

موهای زیر پوستی درچه نواحی شایع ترند؟

در خانمها بیشتر در ساق پا مخصوصا به دنبال استفاده از موکن برقی دیده می شود و گاهی فرد فقط متوجه لک های قهوه ای روی پا می شود در خانمها در ناحیه عانه و خط مایو نیز جوشهای چرکی ودانه های بر جسته ایجاد می کند .
در آقایان بیشتر در ناحیه ریش و گردن و پشت سر اتفاق می افتد و معمولا بدنبال اصلاح کردن های مکرر ونزدیک به پوست موهای زیر پوستی انجام می شود . همچنین پوشهای لباسهای تنگ میتواند سبب ایجاد این مشکل شود .

 

چه راههای پیشگیری وجود دارد ؟

در صورتی که شما مدام به کمک وسایل تیز در حال درآوردن موها از زیر پوست باشید به پوست خود صدمه رسانده و آن را زخمی می‌کنید. اگر مویی در حال رشد زیر پوستی است آن را به کمک یک گماژ محلی و مرطوب کردن همیشگی خارج کنید. در صورتی که روی آن جوش زده و دردناک شده است سعی کنید آن را تا زمانی که کاملا از بین برود عفونی نکنید.

 

کیسه بکشید!

کاری که نیاکان ما انجام میدادند مثل ژاپنیها که نه پوست جوش داردارند و نه افسردگی !

در واقع کیسه با اصطکاکی که بواسطه سفیداب یا روشور بین پوست و کیسه ایجادمیکند تمام پوست مرده ی در سطح را میشوید و بسامات بدن باز میگردد بیایید همه عادات خوب را هم با خرافات اجدادمان دفن نکنیم……

بهترین گزینه برای نرفتن مو زیر پوست و مشکلات آن این است که بعد از اپیلاسیون بدن را خوب لیف بکشید و اگر از کیسه سنتی هر هفته استفاده کنید دیگر این مشکل را نخواهید داشت.علاوه براین ها کیسه کشیدن باعث باز شدن سوراخهای سطح پوست شده و شما شاداب خواهید بود.

 

استفاده از مرطوب کننده ها
به شما توصیه می‌کنیم بعد از هر بار حمام رفتن و دوش گرفتن نواحی که احتمال زیرپوستی شدن موها در آن بیشتر است یعنی پاها، زیربغل و کشاله‌های ران را با یک کرم مرطوب کننده خوب ماساژ دهید. این کار به موها اجازه می‌دهد که کاملا طبیعی رشد کنند.

 

روشهای درمان موهای زیر پوستی و جلوگیری از آن

 

اکسیژن‌رسانی
سعی کنید ۲ بار در هفته پوست‌های مرده را از روی بدن خود با یک گماژ خوب تمیز کنید. سلول‌های مرده پوست را به مرور زمان ضخیم می‌کنند اما یک کیسه کشیدن آرام می‌تواند سبب حذف این سلول‌ها بدون آسیب دیدن اپیدرم شود.

 

جلوی رشد موها را بگیرید
به کمک عصاره برخی میوه‌های اسیدی مثل لیمو می‌توان رشد موها را تا حدی کند کرد. در ضمن حذف سلول‌های مرده روی پوست مانع از رشد زیرپوستی موها می‌شود.

 

محلول اسید استیل سالیسیلیک
این محلول را تهیه کرده و دو بار در روز به مدت یک هفته روی سطح پوست بمالید تا به مرور زمان ورقه ورقه شود و موهای برگشته به داخل پوست آزاد گردد. در صورتی که نتیجه‌ای حاصل نشد، بهتر است به پزشک مراجعه کنیم تا با تشخیص دقیق تر بتوان راه درمانی مناسبی ارائه داد.

 

اکسیژن‌رسانی کنید!
سعی کنید ۲ بار در هفته پوست‌های مرده را از روی بدن خود با یک گماژ خوب تمیز کنید. سلول‌های مرده پوست را به مرور زمان ضخیم می‌کنند اما یک کیسه کشیدن آرام می‌تواند سبب حذف این سلول‌ها بدون آسیب دیدن اپیدرم شود.

 

جلوی رشد موها را بگیرید!
به کمک عصاره برخی میوه‌های اسیدی مثل لیمو ویا روغن مورچه و یا محلولهای ضدرویش می‌توان رشد موها را تا حدی کند کرد. در ضمن حذف سلول‌های مرده روی پوست مانع از رشد زیرپوستی موها می‌شود.

 

به موهای زیرپوستی دست نزنید!
در صورتی که شما مدام به کمک وسایل تیز در حال درآوردن موها از زیر پوست باشید به پوست خود صدمه رسانده و آن را زخمی می‌کنید. اگر مویی در حال رشد زیر پوستی است آن را به کمک یک گماژ محلی و مرطوب کردن همیشگی خارج کنید. در صورتی که روی آن جوش زده و دردناک شده است سعی کنید آن را تا زمانی که کاملا از بین برود عفونی نکنید.اما تنها کاری که میتوان در مواقع درد شدید جوش انجام داد هنگامی که سر ش سفید شده زدن یک سوزن به جوش است که قبلا روی آتش ضدعفونی شده باشد و جوش را تخلیه کرد وموی زیر پوستی را بیرون کشید و راحت شد.

این جوش ها مانند کورکها شکل میگیرند با این وصف که موی شما منفذ خورج را برای آب میان بافتی و عرق میبندد و تبدیل به چرک میگردد.

 

روشهای درمان موهای زیر پوستی و جلوگیری از آن

– اول پوست را به آرامی پاکسازی و لایه برداری کنید. قبل از تیغ زدن یا اپیلاسیون، ناحیه‌ی مورد نظر را با آب گرم و یک پاک کننده‌ی ملایم بشویید. این کار هم به از بین بردن کثیفی، مواد زائد و روغن اضافه از سطح پوست کمک می‌کند و هم جلوی مسدود شدن فولیکول‌های مو با سبوم (یک ماده‌ی چرب که توسط غدد سباسه ترشح می‌شود) را می‌گیرد.

سپس پوست را لایه برداری کنید تا مو بالا بیاید و تیغ زدن و اپیلاسیون آسانتر شود. از محصولی با دانه‌های گرد و صاف (هرگز از دانه های درشت استفاده نکنید) و حاوی نرم کننده‌هایی مانند روغن جوجوبا که مو را نرم می‌کند، استفاده کنید.

– از یک کرم و تیغ اصلاح بی خطر استفاده کنید. به دنبال موادی مانند روغن زیتون، جوجوبا یا اسطوخودوس باشید تا بین پوست و تیغ، یک لایه‌ی محافظ ایجاد شود و از بریدگی و سوزش جلوگیری کند. احتمال آنکه موهای زیر پوستی، پوست را ملتهب و تحریک کنند زیاد است.

شاید زمان آن باشد که تیغ اصلاحتان را تعویض کنید. تیغ‌هایی با سه، چهار، پنج و شش لبه، می‌توانند موی زیر سطح پوست را از بین ببرند و باعث اصلاح نزدیک به پوست و ایجاد موهای زیر پوستی شوند. به همین دلیل، دکتر نودلمن توصیه می‌کند که تیغ اصلاحتان را عوض کنید. یک تیغ دولبه که قابل استفاده مجدد است با دسته‌ی فلزی سنگین که روی لبه را نپوشانده باشد، مناسب و بی خطر است (می‌توانید این تیغ‌ها را در اکثر داروخانه‌ها پیدا کنید). همچنین برای جلوگیری از گیر کردن مو در زیر پوست، موها را در جهت رویششان تیغ بزنید.

– برای بند انداختن، اپیلاسیون و کندن مو با موکن، به یک شخص حرفه ای مراجعه کنید. اگر موهای زیر پوستی دارید، از یک متخصص زیبایی معتبر کمک بگیرید.

– سعی کنید بعد از موزدایی، از تسکین دهنده‌های پوست استفاده کنید. ضد عفونی کننده‌های طبیعی مانند روغن درخت چای و عنبر سائل دارای خواص ضد التهابی هستند و از قرمزی و سوزش که می‌تواند منجر به ایجاد موهای زیر پوستی و تشدید آنها شود، جلوگیری می‌کنند.

یک نرم کننده با مواد التیام دهنده‌ای مانند آلوئه ورا، کالاندولا و بابونه استفاده کنید تا از سوزش پوست جلوگیری شود.

از محصولات حاوی اسید سالیسیلیک و اسکراب شکر برای ضدعفونی کردن و پاک کردن فولیکول‌های بسته شده‌ی مو استفاده کنید. کندن موی زیر پوستی می‌تواند باعث ایجاد زخم شود یا آن را آلوده کند.

 

رهنمودهای دیگر:

۱- صورت را قبل از اصلاح بشوئید (موی خیس خورده راحتتر بریده می شود ، موها ۵دقیقه خیس بخورد )
۲- موهائی که زیر پوست رفته اند را اجازه دهید رشد کنند وبعد با موچین آهسته خارج کنید .
۳- موها را در جهت رشد آنها اصلاح کنید (در صورت به سمت پایین )در ساق پا نیز به سمت پائین .
۴- موها را کمی بلندتر از سابق بزنید (از ته نزنید )چون ممکن است به داخل برگردد ویا بازاویه به زیر پوست هدایت شود
۵- در هنگام اصلاح پوست را زیاد نکشید وتیغ را هم به پوست فشار ندهید .
۶- از ژیلت یک تیغه ونه چند تیغه استفاده کنید .
۷- هنگام اصلاح از ژل بجای کف استفاده کنید زیرا ژل کمتر از کف تحریک می کند
۸- بعد ازاصلاح از after shave استفاده کنید .
۹- اصلاح کردن با ریش تراش برقی (ماشین ) کمتر سبب موی زیر پوستی می شود .
۱۰- از تکرار تراشیدن در یک ناحیه در یک جلسه خوداری کنید .زیرا احتمال موی زیر پوستی بیشتر می شود
۱۱- مرطوب کردن پوست ((noncomedogenic
۱۲- بلا فاصله بعد از اصلاح یک حوله خیلی گرم روی ناحیه قرار دهید .

۱۳- قبل از اصلاح و شیو کردن، پوست خود را لایه برداری کنید.
۱۴- مرتبا پوست خود را از هرگونه گرد و غبار و خاک پاکسازی کنید.
۱۵ – زمانی که موهای زیر پوستی را بیرون می آورید، موضع آن را با مقداری کرم ها و پمادهای ضد سم نظیر سوفرامایسین درمان کنید.
۱۶- به هیچ وجه موچین را به پوست خود فشار ندهید.
۱۷- برای ۳ تا ۴ هفته از اصلاح و شیو کردن خودداری کنید تا وقتی که پوست اطراف موی زیر پوستی بهبود یابد.
۱۸ – خانمها باید از مصرف کرم های موبر اجتناب کنند تا احتمال ایجاد موهای زیر پوستی را به حداقل برسانند.
۱۹ – بدون مشورت متخصص پوست از هیچ محلول یا پمادی برای درمان این مشکل استفاده نکنید.
۲۰ – نوک موهای زیر پوستی را فشار ندهید، زیرا این کار مشکل را بدتر کرده و دوباره آن را فعال خواهد کرد.

 

روشهای درمان موهای زیر پوستی و جلوگیری از آن

درمان های خانگی برای موهای زیر پوستی را آورده ایم:

موهای زیر پوستی مشکل جدی ای محسوب نمی شوند، اما به نوعی آزار دهنده می باشند که بسیاری از افراد را درگیر می کند. در اکثر موارد، موهای زیر پوستی به خودی خود از پوست بیرون می آیند. اما برخی درمان های خانگی و ساده برای این مشکل وجود دارند که می توانند فرایند بهبود را سرعت بخشیده و التهاب و قرمزی پوست را در این نواحی از بین ببرند.

 

۱- شکر (اسکراب شکر)

شکر یک اسکراب لایه بردار فوق العاده برای پوست است که می تواند به شما کمک کند تا از شر موهای زیر پوستی خلاص شوید. شکر بطور ملایمی پوست را لایه برداری کرده و سلولهای مرده پوست را بر میدارد و کمک می کند که موهای زیر پوستی به سطح پوست آمده و خارج شوند. به علاوه، این لایه بردار پوست شما را ابریشمین و نرم خواهد ساخت. طرز تهیه اسکراب شکر با روغن ویتامین E

یک فنجان شکر سفید را با نصف فنجان روغن زیتون خالص یا روغن جوجوبا مخلوط کنید.
به مخلوط بالا ۱۰ قطره روغن تی تری و روغن اسطوخودوس اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوط شوند.
مقدار کمی از این اسکراب خانگی را به ناحیه دارای موهای زیر پوستی بمالید.
سپس با حرکات دورانی و به مدت چند دقیقه این اسکراب را به پوست آن نواحی ماساژ دهید. سپس موضع را با آب ولرم شستشو دهید.
این اسکراب را یک یا دو بار در هفته استفاده کنید.

می توانید مابقی اسکراب را در یک ظرف دربسته برای استفاده های بعدی نگهداری کنید.

 

۲- جوش شیرین (اسکراب جوش شیرین و جو دوسر)

جوش شیرین به علت خواص ضد التهابی خود دارای اثر تسکین دهنده بر روی پوست می باشد. به علاوه، این ماده با لایه برداری پوست به تسکین خارش پوست کمک کرده و همچنین قرمزی پوست ناشی از موهای زیر پوستی را کاهش می دهد.دیگر خواص زیبایی جوش شیرین را در اینجا بخوانید.

یک قاشق غذاخوری جوش شیرین و یک فنجان آب را مخلوط کنید. یک تکه پنبه را به این محلول آغشته کرده و با این پنبه روی نواحی دارای موهای زیر پوستی ضربه های آرامی بزنید. بگذارید به مدت ۵ دقیقه روی پوستتان بماند، سپس با آب سرد بشویید. این کار را ۲ تا ۳ بار در روز تکرار کنید.

 

روشهای درمان موهای زیر پوستی و جلوگیری از آن
همچنین می توانید با یک قاشق چایخوری جوش شیرین و پودر جودوسر و یک قاشق غذاخوری آب، یک اسکراب لایه بردار خانگی تهیه کنید. مواد نامبرده را با هم مخلوط کنید تا به شکل خمیر درآیند. به آرامی این خمیر را روی پوست مالیده و بگذارید تا بیش از ۵ دقیقه روی نواحی مورد نظر باقی بماند. سپس با آب ولرم شستشو دهید و با ملایمت پوست را خشک کنید. این درمان را ۲ بار در روز انجام دهید.
۳- روغن تی تری (روغن تی تری و روغن زیتون)

روغن تی تری دارای خواص آنتی باکتریال، ضدعفونی کننده و ضد التهابی می باشد که به تسکین پوست و همچنین جلوگیری از عفونت کمک می کند.

۵ قطره از روغن تی تری را به ۲ قاشق غذاخوری آب مقطر اضافه کنید. ابتدا پوست ناحیه مورد نظر را با یک صابون آنتی باکتریال شستشو داده و تمیز کنید، سپس روغن تی تری رقیق شده را روی پوست ناحیه مورد نظر بمالید. بگذارید به مدت ۱۰ دقیقه باقی بماند و سپس موضع را با آب ولرم شستشو دهید. این کار را ۲ بار در روز انجام دهید.
۳ قطره روغن تی تری را با یک قاشق غذاخوری روغن زیتون مخلوط کنید. این مخلوط را به موضع مورد نظر مالیده و به آرامی و به مدت چند دقیقه ماساژ دهید. بگذارید ۱۰ دقیقه روی پوست باقی بماند و سپس با آب ولرم شستشو دهید. این ماسک را روزانه ۲ بار استفاده کنید.

 

۴ – آسپیرین (لایه بردار آسپیرین و عسل)

آسپیرین می تواند به کاهش قرمزی و التهاب پوست، که شایع ترین علائم موهای زیر پوستی می باشند، کمک کند. خاصیت ضد التهابی آسپیرین باعث کاهش تورم، مقابله با التهاب و درمان عفونت های ملایم می شود. به علاوه، سالیسیلیک اسید موجود در آسپیرین سلولهای مرده پوست را لایه برداری کرده و این موهای مزاحم را سست و شل می سازد.

۲ عدد قرص آسپیرین را در یک قاشق چایخوری آب گرم بخیسانید تا غلظتی شبیه به یک خمیر داشته باشند.
یک قاشق چایخوری عسل را به این خمیر اضافه کنید.
خمیر را به مناطق دارای مشکل بمالید.
بگذارید به مدت ۱۰ دقیقه بماند. سپس با آب گرم شستشو داده و به آرامی پوستتان را خشک کنید.
این درمان را یک یا دو بار در هفته انجام دهید.

نکته: افرادی که دارای پوست خیلی حساس هستند نباید این درمان را مورد استفاده قرار دهند.

 

۵ – نمک

نمک به عنوان ماده لایه بردار فوق العاده عمل کرده و همزمان به افزایش جریان خون، تسکین و کاهش تورم و التهاب کمک می کند.

یک و نیم قاشق چایخوری نمک را با یک فنجان آب ولرم مخلوط کنید.
یک تکه پنبه را به این محلول آغشته کرده و به آرامی به موضع مورد نظر بمالید.
بگذارید این محلول چند دقیقه روی پوستتان باقی بماند و سپس شستشو دهید.
این کار را ۲ بار در روز تا وقتی که موهای زیر پوستی از زیر پوست خارج شوند انجام دهید.

نکته: اگر پوسستان قرمز یا زخم است این درمان را استفاده نکنید.

 

۶ – چای کیسه ای

چای کیسه ای هم می تواند به رهایی از موهای زیر پوستی کمک کند. چای سیاه حاوی تانیک اسید می باشد که قرمزی و التهاب پوست را کاهش داده و به تسکین پوست کمک می کند.

 

روشهای درمان موهای زیر پوستی و جلوگیری از آن

 

یک چای کیسه ای را با آب گرم مرطوب کنید. آن را روی موضع مورد نظر به مدت ۲ تا ۳ دقیقه بمالید. این کار را چندین بار در روز انجام دهید.
یک چای کیسه ای را درون آب داغ به مدت چند دقیقه قرار دهید. آن را از آب خارج کرده و داخل ظرفی بفشارید تا مایع درونش خارج گردد. این چای را با یک قاشق چایخوری آب نارگیل یا شیر نارگیل مخلوط کنید. یک تکه پنبه را به این محلول آغشته کرده و سپس به آرامی روی پوست نواحی مورد نظر فشار دهید. این کار را ۲ بار در روز و به مدت چند روز انجام دهید تا بهبود را مشاهده کنید.

 

۷ – آلوئه ورا

آلوئه ورا دیگر درمان خانگی خیلی موثر برای موهای زیر پوستی می باشد. خاصیت تسکین دهندگی آن به اندازه طبیعت خنک کنندگی آلوئه ورا، بهبود سریع و فوری خارش و التهاب را برای فرد فراهم می آورد. همچنین، آلوئه ورا پوست را مرطوب نگه داشته و فرایند ترمیم و بهبودی را سرعت می بخشد.

یک برگ آلوئه ورا را برداشته و ژل داخل آن را خارج کنید.
ژل را روی پوست آسیب دیده مورد نظر بمالید. بگذارید تا روی پوست خشک شده و به مدت نیم ساعت بماند.
سپس موضع را با آب ولرم بشویید.
این کار را ۲ تا ۳ بار در روز و به مدت چند روز انجام دهید.

 

۸ – عسل

عسل دارای خواص آنتی باکتریال می باشد و از عفونی شدن موضع مورد نظر جلوگیری خواهد کرد. به علاوه، عسل پوست را مرطوب کرده و تورم و التهاب را نیز کاهش می دهد.

یک لایه عسل را بطور مستقیم روی پوست موضع مورد نظر قرار دهید.
اجازه دهید عسل به مدت ۱۰ دقیقه کاملا خشک شود. سپس با آب سرد شستشو دهید.
این درمان را ۳ یا ۴ بار در روز تکرار کنید.

 

۹ – سرکه سیب

سرکه سیب دارای خواص ضد التهابی می باشد که به کاهش التهاب و التیام پوست کمک می کند. به علاوه، باعث نابودی و از بین بردن باکتری ها و قارچ های پوست می گردد که از این طریق احتمال عفونت را کاهش می دهد.

با استفاده از یک تکه پنبه، مقداری سرکه سیب را به موضع مورد نظر بمالید.
اجازه دهید تا جذب پوست گردد. سپس موضع را با آب ولرم بشویید.
این درمان ساده را ۲ بار در روز تکرار کنید.

 

۱۰ – خیار

خیار دارای خواص آبرسانی و ضد التهابی می باشد که بطور موثری با نشانه های آزار دهنده موهای زیر پوستی مقابله می کند.

برش های خیار را به مدت نیم ساعت در یخچال قرار دهید. به آرامی برش های خیار سرد را روی موضع مورد نظر بمالید. این کار را چند بار در روز و به مدت چند روز انجام دهید.
نصف یک خیار را رنده کرده و یا بصورت پوره دربیاورید. به آن یک سوم فنجان شیر اضافه کنید. مخلوط را برای چند دقیقه داخل یخچال قرار دهید تا وقتی که سرد شود. یک تکه پارچه را با این محلول خیس کنید و به پوست موضع مورد نظر به مدت چند دقیقه بمالید. سپس با آب ولرم شستشو دهید. این درمان را ۲ بار در روز و به مدت چند روز تکرار کنید تا وضعیت موهای زیر پوستی تان بهبود یابد.

 

۱۱ – کمپرس گرم

روشهای درمان موهای زیر پوستی و جلوگیری از آن

 

برای نرم کردن و تسکین دادن بافت اطراف موهای زائد، یک حوله مرطوب و گرم را روی موضع مورد نظر قرار دهید. این کار را تکرار کنید تا وقتی که موهای زیر پوستی به اندازه کافی به سطح پوست نزدیک شوند. سپس با استفاده از یک موچین تیز و تمیز موهای بیرون آمده را خارج کنید.

 

۱۲ – بنزوئیل پراکسید

بنزوئیل پراکسید مخصوصا برای موهای زیر پوستی که ترشحات و چرک درونشان جمع شده است سودمند می باشد. این ماده را در میانه روز و چندین بار و به مدت یک هفته به موضع مورد نظر بمالید. همزمان با استفاده از این ماده، تمام سلولهای مرده ای که اطراف موضع مورد نظر وجود دارند نیز از بین می روند. این باعث می شود که جوش و تورم حاصل از موهای زیر پوستی تمیز و پاکیزه شو د که در نتیجه رشد مو به خارج پوست آسانتر خواهد شد.

 

۱۳ – شیر و نان بیات

این مورد شاید به نظر خوشایند نیاید، با این وجود بسیار موثر می باشد، مخصوصا برای موهای زیر پوستی که درون پوست پیچ خورده اند. مقداری شیر را گرم کنید و یک تکه کوچک نان ( باگت) را داخل آن بیاندازید. سریع نان خیس خورده را روی پوست موضع مورد نظر قرار داده و آن را حدود ۲ دقیقه نگه دارید تا وقتی که نان خنک شود. این کار را به مدت ۱۰ دقیقه دیگر تکرار کنید. سپس موضع مورد نظر را چک کنید، اگر منفذ آن باز شده باشد، یعنی درست عمل کرده اید، سپس با استفاده از یک سوزن استریل یا موچین موی پیچ خورده را بیرون بیاورید.

 

۱۴ – قهوه

یک چهارم فنجان قهوه پودر شده و یک فنجان آب ولرم را با هم مخلوط کنید. مخلوط حاصل را روی موضع مورد نظر به مدت چند دقیقه و با حرکات دایره ای بمالید. در آخر با آب ولرم موضع را شستشو دهید. قهوه دارای خاصیت اسیدی می باشد که به سادگی باعث بیرون آمدن موهای زیر پوستی می گردد.

اگر این درمان های خانگی نتایج مطلوبی برای شما به دنبال نداشت یا اگر موهای زیر پوستی دچار عفونت شدند، حتما با یک پزشک برای درمان مناسب مشورت کنید.

 

چه زمانی به متخصص پوست مراجعه کنید ؟

اگر موهایتان بیشتر از ۱۰ روز زیر پوست باقی ماندند یا آلوده شدند، وقت آن است که به پزشکتان مراجعه کنید. یک متخصص پوست می‌تواند با استفاده از یک سوزن استریل یا اسکالپل، مو را بیرون بیاورد و اگر یک مشکل تکرار شونده است، برایتان داروهای موضعی تجویز کند.

 

 

گردآوری : مجله تصویر زندگی

منابع:
irannaz.com
doctormaleki.com
parsivenus.com
ninasalon.ir

این مطلب مفید بود ؟
بدمتوسطخوبخیلی خوبعالی
( تعداد رای دهنده 5, میانگین امتیاز: 3,40 از 5)
Loading...