جمعه , ۶ اسفند , ۱۳۹۵

تغذیه  , توفو چیست ؟ | ارزش غذایی و خواص توفو | انواع توفو

توفو چیست و چه فوایدی دارد ؟ 

توفو (TOFU) پنیری است که به جای شیر گاو، با شیر سویا تهیه می شود و بهترین منبع پروتئین به ویژه برای گیاهخواران (وگان) و افرادی که دارای رژیم های غذایی کم کالری هستند، می باشد.

توفو که با نام کشک لوبیا نیز معروف است، ماده غذایی است که با انعقاد و بسته شدن (دلمه شدن) شیر سویا به دست می آید که با تحت فشار قرار دادن شیر سویای دلمه شده، بلاک های سفید نرمی حاصل می شود.

مانند بسیاری از مواد غذایی سویا ، توفو در چین سرچشمه گرفته و معمولا در غذاهای آسیایی، به خصوص شرق و جنوب شرقی آسیا دیده می شود.

 

ارزان تر از گوشت، مفیدتر برای سلامت قلب

خیلی از افراد که عادت به مصرف این قبیل مواد غذایی ندارند تصور می کنند باید هزینه ی زیادی بابت تهیه ی آن ها صرف کنند. در حالی که قرار دادن این محصولات در سبد غذایی نوعی صرفه جویی در بودجه ی خانواده محسوب می شود. چون قیمت آن ارزان تر از گوشت قرمز بوده و اتفاقاً جایگزین مناسبی نیز برای آن محسوب می شود.

اگر به هر دلیلی با مصرف محصولات لبنی مشکل دارید باید فکری به حال کلسیم مورد نیاز بدنتان بکنید. خوشبختانه مصرف توفو یک روش فوق العاده برای تأمین نیاز بدن به کلسیم است.

شما می توانید در تهیه ی انواع سوپ ها، برگرها و دیگر غذاهای تهیه شده از گوشت از توفو استفاده کنید. این کار باعث می شود که میزان جذب چربی های اشباع شده کاهش پیدا کند و قلب سالم تر بماند.
توصیه می کنیم برای ارتقای سلامت قلبتان هر از گاهی توفو را جایگزین گوشت قرمز کنید.

 

ویژگی های توفو :

به طور طبیعی فاقد گلوتن است.
دارای کالری پائین است.
فاقد کلسترول است.
بهترین منبع پروتئین، آهن و کلسیم است.

 

ارزش غذایی توفو

نصف فنجان توفو حاوی :

۹۴ کالری
۲ گرم کربوهیدرات
۵ گرم چربی
۱۰ گرم پروتئین می باشد.
همچنین توفو، ۴۴ درصد نیاز روزانه بدن به کلسیم، ۹ درصد منیزیم، ۴۰ درصد آهن را تامین می کند.
همچنین شامل مقدار کمی ویتامین K، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، ویتامین B-6 ، فولات، کولین، فسفر، منگنز و سلنیوم می باشد.

 

تغذیه  , توفو چیست ؟ | ارزش غذایی و خواص توفو | انواع توفو

 

خواص درمانی توفو

مصرف انواع غذاهای گیاهی مدت طولانی است که با کاهش خطر ابتلا به بسیاری از شرایط پزشکی مرتبط با شیوه زندگی همراه است مطالعات بی شماری نشان داده اند که افزایش مصرف غذاهای گیاهی مانند توفو، سبب کاهش خطر ابتلا به چاقی و مرگ و میر به طور کلی، دیابت، بیماری قلبی و ترویج سلامت مو، افزایش انرژی می شود.

مطالعات اخیر نشان داده اند که با توجه به مقادیر زیاد ایزوفلاون، مصرف سویا سبب کاهش خطر بیماری های مربوط به شیوه زندگی می شود .

توفو، ساخته شده از سویا دلمه بسته به طور طبیعی بدون گلوتن، کم کالری، شامل کلسترول و یک منبع عالی از پروتئین، آهن و کلسیم است.

سویا جزء نخست از توفو است و یک منبع کامل از پروتئین در رژیم غذایی است تمام اسید آمینه های ضروری مورد نیاز در رژیم غذایی را ارائه می کند.

سویا سرشار از چربی های اشباع نشده و سالم (به ویژه اسید لینولنیک امگا ۳ آلفا ) است.

 

جلوگیری از میگرن :
کلسیم و منیزیم در سویا ممکن است به کاهش علائم PMS، تنظیم قند خون و جلوگیری از سردردهای میگرنی کمک کند.

 

بیماری های قلب و عروق:

مصرف توفو به عنوان جایگزینی برای پروتئین حیوانی سبب کاهش سطح کلسترول LDL، که به نوبه خود باعث کاهش خطر ابتلا به آترواسکلروز و کاهش فشار خون بالا می شود.

 

پستان و سرطان پروستات:

جنستین، ایزوفلاون غالب در سویا، حاوی خواص آنتی اکسیدانی است که مانع از رشد سلول های سرطانی می شود در واقع، حداقل مقدار mg10 سویا در روز می تواند عود سرطان پستان را ۲۵ درصد کاهش می دهد.

 

دیابت نوع ۲:

افرادی که از دیابت نوع ۲ رنج می برند اغلب تجربه بیماری های کلیوی را دارند که باعث می شود دفع مقدار زیادی از پروتئین در ادرار می شود مدارک و شواهد از یک مطالعه اخیر نشان داده است که کسانی که فقط پروتئین سویا در رژیم غذایی خود مصرف می کنند پروتئین کمتری نسبت به کسانی که پروتئین حیوانات را مصرف می کنند دفع می کنند.

 

پوکی استخوان:

ایزوفلاون سویا برای کاهش از دست دادن استخوان و افزایش تراکم مواد معدنی استخوان در دوران یائسگی و همچنین کاهش دیگر علائم یائسگی شناخته شده است.

 

آسیب کبد:

مطالعات نشان داده اند که توفو در جلوگیری از آسیب های کبدی ناشی از رادیکالهای آزاد استفاده می شود.

 

توفو حاوی کلسیم است

اگر به هر دلیلی با مصرف محصولات لبنی مشکل دارید باید فکری به حال کلسیم مورد نیاز بدنتان بکنید. خوشبختانه مصرف توفـو یک روش فوق العاده برای تأمین نیاز بدن به کلسیم است.

نتایج پژوهش ها نشان می دهند که کلسیم موجود در توفو به اندازه ی کلسیم موجود در شیر جذب بدن می شود. فقط کافی است حین خرید توفو محصولاتی انتخاب کنید که در بین ترکیبات آن سولفات کلسیم نیز وجود داشته باشد.

 

توفو محصولی چند ارزشی

توفو طعم خاصی ندارد و لازم است به ترکیب مواد غذایی افزوده شود تا هم طعم بهتری نصیبتان شود و هم این که جذب پروتئین بالا برود.

مصرف توفو همچنین روشی برای کاهش کالری دریافتی از انواع سس ها و چاشنی های پرکالری است. می توانید تکه های توفـو را به سالادهایتان نیز اضافه کنید.

افزودن آن به کیک های پنیری یا پودینگ نیز روش مناسبی برای مصرف توفوی بیشتر و بهره مندی از خواص آن است.

 

تغذیه  , توفو چیست ؟ | ارزش غذایی و خواص توفو | انواع توفو

 

انواع توفو

انواع بسیار متفاوت  توفـو در بازار و سوپرمارکت ها موجود است که از لحاظ بافت و میزان سختی با یکدیگر متفاوت هستند و در بسته بندی های متفاوت (تیوب پلاستیکی، وکیوم، قوطی) به مشتریان عرضه می شوند.

انواع توفو به شرح زیر است :

 

توفوی خیلی سخت (Extra-Firm Tofu)

این نوع توفو از لحاظ بافت، سفت تر از بقیه انواع توفو است.
توفوی خیلی سخت کمترین میزان رطوبت را دارد، به دلیل اینکه در فرایند ساخت تحت فشار و انعقاد بیشتری قرار داده می شود.
به هنگام پخت شکل ظاهری خود را حفظ می کند.
به راحتی می توان آن را با چاقو برش داد و به مکعب های ریزی خرد کرد.
بافت سفت این نوع توفـو باعث می شود تا برای گریل کردن و سرخ کردن مناسب باشد.
می توان آن را قبل از گریل کردن در مواد طعم دار، مرینیت کرد.
جایگزین خوبی برای مرغ در غذا می باشد.

 

توفوی سخت (Firm Tofu)
این نوع توفو از لحاظ بافت، سفت تر از بقیه انواع توفو ولی کمی نرم تر از توفوی خیلی سخت است.
به هنگام پخت غذا شکل خود را حفظ می کند.
به راحتی می توان آن را با چاقو برش داد و به مکعب های ریزی خرد کرد.
بافت سفت این نوع توفـو باعث می شود تا برای گریل کردن و سرخ کردن مناسب باشد.
می توان آن را قبل از گریل کردن در مواد طعم دار مرینیت کرد.

 

توفوی نرم  (Soft Tofu)
این نوع توفو دارای بافتی نرم تر از توفوی سخت است .
برای تهیه انواع سوپ ها و خوراک ها مناسب می باشد.

 

توفوی ابریشمی  (Silken Tofu)
توفوی سیلکن یا ابریشمی بیشترین مقدار رطوبت را نسبت به انواع دیگر توفو دارد.
به خاطر بافت خیلی نرم و کرمی آن، این نوع توفـو بهترین گزینه برای درست کردن انواع دسر های کم کالری و پودینگ های کم کالری است.
همچنین می توان آن را داخل مخلوط کن میکس کرد و در انواع نوشیدنی ها و پروتئین ها استفاده کرد.
از توفوی سیلکن می توان برای درست کردن سس سالاد نیز استفاده کرد که برای افرادی که رژیم غذایی دارند بسیار مناسب است.

 

توفوی ورقه ای (Skin Tofu)
برای درست کردن رول های غذایی، نودل ها، و انواع دیگر غذاها  مورد استفاده قرار می گیرد.

 

توفوی سویای جوانه زده (Sprouted Soybeans Tofu)
این نوع توفو با سویای جوانه زده درست می شود.

 

خطرات مصرف توفو برای سلامتی 

در برخی از مطالعات اولیه افزایش رشد تومور در موش با مصرف بالای سویا گزارش شده و همانطور که تحقیقات پیشرفته تر انجام شد دانشمندان دریافتند که موش ها در سوخت و ساز سویا کاملا از انسان متفاوت عمل می کنند و مطالعات قبلی نامعتبر شد.
در حال حاضر ما می دانیم که مقدار متوسط پروتئین سویا روی رشد تومور و یا خطر ابتلا به سرطان سینه در زنان تاثیر نمی گذارد. در واقع، حداقل مقدار mg10 سویا در روز می تواند عود سرطان پستان را ۲۵ درصد کاهش دهد.

 

توفو چیست ؟ | ارزش غذایی خواص توفو | انواع توفو

 

منابع:کوکا/تبیان/foodregime



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
Loading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:




در صورت تمایل به این موضوع نظر دهید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
مطالب قبلی این بخش
  • اشتباهات تغذیه ای ما ایرانی ها

    با برخی اشتباهات تغذیه ای ما ایرانیان آشنا شوید   زرشک پلو با مرغ و باقلا پلو با ماهی نواب‌زاده گفت: هر دوی این غذاها، بسیار سرد هستند و به مرور زمان در صورت مصرف …

    • خواص گوشت بلدرچین

        خواص گوشت بلدرچین   بلدرچین، کوچک ترین پرنده از خانواده قرقاول ها می باشد. در فارسی آن را کرک، ورتج، بدبده و بلدرچین که اصلاً ترکی است نامیده اند. در عربی نیز به آن …

      • بیماران قلبی چه بخورند و چه نخورند ؟

           بیماران قلبی چه بخورند و چه نخورند ؟ نکاتی درخصوص رژیم غذایی بیماران قلبی   زنده بودن هر انسانی به تپش قلب او بستگی دارد، پس باید از قلب خود مراقبت کنید و بدانید …

        • راهکارهای افزایش سوخت و ساز بدن

          ٨ راه ساده برای افزایش سوخت و ساز بدن   اگر شما از آن دسته افرادی هستید که ورزش نمی کنید، شاید بهتر باشد به فکر کنترل وزن و همچنین افزایش سوخت و ساز بدنتان …

          • مهمترین خواص خرما برای سلامتی

            مهمترین خواص خرما برای سلامتی   در این مطلب شما را با ده مورد از مهمترین خواص خرما آشنا می کنیم. درخت خرما یا نخل از گیاهان بسیار قدیمی و مقدس است که نامش در …

            • خوراکی هایی برای تقویت حافظه

              تقویت حافظه با خوراکی‌های خوشمزه پژوهش‌ها نشان می‌دهد ‌‌مواد غذایی دارای آنتی‌اکسیدان و امگا۳ (از میوه‌جات گرفته تا ماهی‌ها) برای تقویت حافظه مفید است. در مقاله زیر به شش ماده غذایی مناسب برای رشد بخش خاکستری …

              • خواص آب آلبالو

                مهمترین خواص آب آلبالو   ۱- آب آلبالو خطر بیماری‌های قلبی عروقی را در مبتلایان به دیابت کاهش می‌دهد . نتایج یک مطالعه نشان داده است «آنتوسیانین» موجود در آب آلبالو به کاهش عوامل خطر بیماری‌های …