یکشنبه , ۱۴ آذر , ۱۳۹۵


طرز تهیه شیرینی نوقای گردویی تبریز

 

نوقای گردویی یکی از قدیمی ترین شیرینی های سنتی تبریز است که تمامی خواص گردو همراه این شیرینی بوده و به عنوان یکی از سوغات اصیل این منطقه نیز مطرح می باشد.

 

طرز تهیه نوقای گردویی - شیرینی نوقا

 

نوقا یکی از شیرینی‌های سنتی شهر تبریز است. مردم در زبان محلی به‌آن «لوکا» می‌گویند. نوقای سنتی گردویی یکی از قدیمی ترین محصولات مختص تبریز هست که به عنوان سوغات اصیل این منطقه نیز مطرح می باشد. (Noga در عبری به معنی درخشش، نور خیلی روشن و Nogah به معنی روشنی و درخشش است.)

نوقا یا لوکا در انواع مختلف مانند نوقای گردویی ، نوقای وانیلی، نوقای پسته ای، نوقای آجیلی، نوقای شکلاتی و … تهیه می شود. نوعی از نوقا که به نوقای آجیلی معروف است و از موادی همچون شکر، آب، گلوکز، مغز گردو، بادام درختی، بادام هندی، پسته، فندق، سفیده تخم مرغ، گلاب و آرد گندم تهیه میشود.

طرز تهیه شیرینی نوقای گردویی تبریز

روش اول تهیه نوقای گردویی :

مواد لازم برای تهیه نوقا :

نان میکادو: ۲ ورق

شکر: ۴۵۰ گرم

گلوکز مایع: ۲۵۰ میلی لیتر

عسل یا شیره: ۱۲۵ میلی لیتر

وانیل: یک هشتم قاشق چایخوری

سفیده تخم مرغ: ۲ عدد

کره نرم: ۷۵ گرم

گردو : ۲۵۰ گرم

 

طرز تهیه شیرینی نوقای گردویی :

قالب مستطیل شکل ۲۰×۳۰ سانتی متری را چرب کنید و یک ورق از نان میکادو را کف قالب قرار داده کنار بگذارید.

شکر، گلوکز مایع، شیره و یا عسل را در ظرفی ریخته روی حرارت ملایم قرار دهید تا شکر حل شود. بعد از آن حرارت را کمی بالا برده تا مواد به جوش آید.

این مواد باید حدود ۵ دقیقه بدون اینکه هم بخورد بجوشد تا زمانی که درجه حرارت سنج شما عدد ۱۳۰ درجه سانتی گراد را نشان دهد.

قبل از اینکه مایع کاملا آماده شود سفیده تخم مرغ را با همزن برقی بزنید تا فرم بگیرد. سپس شیره آماده را از روی حرارت برداشته به صورت یک نوار باریک به آرامی به سفیده اضافه کنید. همچنان با همزن به زدن ادامه دهید تا شیره کاملا جذب شده و مواد غلیظ شود. به طوری که شکل خود را حفظ کند.

بعد از جذب شیره با سفیده، کره نرم شده را اضافه کنید و در نهایت فندق و پسته را مخلوط کنید و در قالب آماده بریزید و با سرعت مواد را با کاردک چرب داخل قالب، پهن کنید.

تکه دیگر نان میکادو را روی مواد قرار داده کاملا فشار دهید تا نان به مواد بچسبد. قالب را در دمای محیط قرار دهید تا نوقا کاملا خنک شود. سپس شیرینی را با استفاده از یک چاقوی چرب برش دهید و در ظرف بچینید.

 

طرز تهیه نوقای گردویی - شیرینی نوقا

 

دقت و سرعت عمل در کار، نکته اصلی در تهیه این شیرینی است. همین طور بهتر است در تهیه این شیرینی از همزن کاسه دار استفاده کنید. در صورت در دسترس نبودن دماسنج می توانید بعد از ۵ دقیقه جوشیدن مایع به اندازه یک قطره از آن را داخل آب سرد بریزید چنان چه بلافاصله فرم گرفت و شکننده شد مایع آماده است.

می توانید بجای گردو از فندق و پسته پوست کنده یا فقط پسته پوست کنده استفاده کنید.

طرز تهیه نوقای گردویی - شیرینی نوقا

 

روش دوم تهیه نوقای گردویی :

مواد لازم :

شکر :۷۵۰گرم

گلوکز:۵۰۰گرم

آب:۳۰۰میلی لیتر

گردوی خرد شد ه :۶۰۰گرم

سفیده تخم مرغ :۱۰عدد

وانیل :۴/۱قاشق چای خوری

نان بستنی(میکادو): به میزان لازم

 

روش تهیه :

شکر و آب را مخلوط کنید و روی اجاق بگذارید تا جوش آید در این هنگام گلو کز را به ان بیفزایید هنگامی که شربت غلیظ شد،چند قطره از آن داخل آب بریزید زمانی که گلوله شد آماده است .

سپس سفیده تخم مرغ را با همزن برقی بزنید تا خوب سفید شود و فرم بگیرد حالا شربت  را از روی حرارت بر دارید  و کم کم در هنگام هم زدن تخم مرغ ها به ان بیفزایید در  آخر گردو را به مواد اضافه کنید . اکنون نان بستنی را داخل سینی بگذارید  و روی آن مایه ی نوقا را بریزید و پس از خنک شدن به صورت مسطتیل ببرید و میل نمایید .

 

خواص گردو :

گردو بهترین منبع منگنز و مس می باشد و منیزیم و فسفر نیز در آن وجود دارد. مقداری روی، آهن، کلسیم و سلنیوم نیز پیدا شده است. گردو مقدار کمی سدیم یا نمک دارد وحاوی بیشترین مقدار ویتامین های B۶، B۱ و B۵( پانتوتنیک اسید) می باشد. در گردو ویتامین هایی نظیر E ، B۳ و B۲ نیز وجود دارد.

 

 

گردآوری : مجله تصویر زندگی

www.citypedia.ir

nogaoja.blogfa.com

sooran.com



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
loadingLoading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:




در صورت تمایل به این موضوع نظر دهید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
  • شیرینی دو رنگ,شیرینی عید, بیسکویت دو رنگ طرز تهیه شیرینی دو رنگ | بیسکویت دو رنگ عصرانه | شیرینی عید نوروز

    دستور پخت شیرینی دو رنگ ترد و خوشمزه این شیرینی دو رنگ یک نوع بیسکویت خوشمزه اس که یک میان وعده خوب و سالم برای مدرسه بچه هاست. این شیرینی را می تونین همراه با …

  • تزیین تخم مرغ هفت سین ایده های جالب برای تزیین تخم مرغ هفت سین

    ایده هایی برای تزیین تخم مرغ هفت سین در این مطلب چند روش جالب برای تزیین تخم مرغ هفت سین را برایتان گردآوری کرده ایم که امیدواریم مورد استفاده و پسند شما عزیزان و همراهان …

  • شستن پرده ها , شستشوی پرده ها روش شستن پرده برای خانه تکانی عید نوروز

    ساده ترین راه شستن پرده برای خانه تکانی عید   شستن پرده ها یکی از دغدغه های این روزهای خانم های خانه دار است. در این مطلب روش ساده شستشوی پرده ها توضیح داده شده …

  • شیرینی, پخت شیرینی, آموزش پخت شیرینی, دستور پخت شیرینی, عصرانه, طرز تهیه کـوکی لاهیجان, طرز پخت کـوکی لاهیجان, دستور تهیه کـوکی لاهیجان, دستور پخت کـوکی لاهیجان,روش تهیه کوکـی لاهیجان, روش پخت کـوکی لاهیجان, آموزش پخت کـوکی لاهیجان طرز تهیه کوکی لاهیجان

      روش تهیه کوکی لاهیجان ، یک عصرانه خوشمزه   مواد لازم: پودر قند: ۴۵۰ گرم روغن صاف جامد: ۳۰۰ گرم روغن مایع: ۱۰۰ گرم تخم مرغ: ۶ عدد وانیل : یک هشتم قاشق چای‌خوری …

  • نوروز به کجا سفر کنیم ؟ نوروز به کجا سفر کنیم ؟ (۴)

    نوروزعید ۹۴ به کجای ایران سفر کنیم ؟ (۴) نزدیک نوروز که می شود همه دوست دارند برای تعطیلات برنامه سفر داشته باشند و از مکان های تازه دیدن کنند. برخی توان مالی زیادی دارند …

  • مسافرت, سفر, سفر نوروزی,دیدنی های ایران, طبیعت ایران نوروز به کجا سفر کنیم ؟ (۷)

      عید ۹۴ به کجای ایران سفر کنیم ؟ (۷)   نزدیک نوروز که می شود همه دوست دارند برای تعطیلات برنامه سفر داشته باشند و از مکان های تازه دیدن کنند. برخی توان مالی …

  • طرز تهیه شیرینی حلقه سیب و دارچین شیرینی حلقه سیب،حلقه سیب و دارچین،شیرینی دارچینی طرز تهیه شیرینی حلقه سیب و دارچین

    طرز تهیه شیرینی حلقه سیب و دارچین مواد لازم : سیب بزرگ : ۴ عدد آرد : یک پیمانه شیر : یک پیمانه تخم مرغ : یک عدد بزرگ نمک : یک چهارم قاشق چایخوری …

  • شیرینی کرکی , نان کرکی طرز تهیه شیرینی کرکی/ شیرینی نایینی برای عید

    دستور تهیه شیرینی کرکی یا نان کرکی شیرینی محلی نائین   شیرینی کرکی یکی از شیرینی های بسیار خوشمزه و مقوی  نایین است که طرفدارانی بسیاری هم دارد. این شیرینی را به راحتی در فر …

  • ترفندهای خانه تکانی - اصول خانه تکانی ترفندهای خانه تکانی فوری

      آشنایی با تکنیک ها و اصول خانه تکانی   با فرا رسیدن ایام عید اغلب افراد به فکر خانه تکانی، شست و شو و گردگیری خانه و وسایل آن می افتند . خانه تکانی …

  • تعطیلات عید اصفهان بریم یا فارس,اصفهان ,فارس, سفر عید ,مسافرت نوروز , دیدنی های اصفهان ,دیدنی های فارس تعطیلات عید اصفهان بریم یا فارس ؟

    سَرِ دوراهی ایرانگردی تعطیلات عید سفر به اصفهان بهتره یا فارس؟ هرچند هرگوشه این مرزپرگهر سرشار از زیبایی و دیدنی است اما آمار نشان می‌دهد  که استان‌های گیلان و مازندران و همین‌طور اصفهان و فارس …

مطالب قبلی این بخش
  • طرز تهیه دسر خرما برای افطار طرز تهیه دسر خرما برای افطار

    طرز تهیه دسر خرما برای افطار   دسر خرما یک میان‌وعده پرطرفدار برای افرادی است که می‌خواهند انرژی لازم برای بدن خود را از راه خوراکی‌های طبیعی تامین کنند و همینطور دسری مقوی برای افطار …

    • کیک سه شیر سه شکلاتی طرز تهیه کیک سه شیر سه شکلاتی

      دستور پخت کیک سه شیر سه شکلاتی کیک سه شیر سه شکلاتی طعمی فراموش نشدنی داره. اگه دلتون لک زده واسه یه کیک شکلاتی پدر مادر دار… این کیک خودشه. اصل جنس. حتی میتونید کل کیک رو …

      • طرز تهیه کیک پسته و انار کیک پسته و انار ویژه شب یلدا و کریسمس

        طرز تهیه کیک پسته و انار با آیسینگ ماست (ویژه شب یلدا و کریسمس) Pistachio & pomegranate cake   کیک پسته و انار می تواند گزینه مناسبی برای مهمانی های شب یلدا و کریسمس باشد، …

        • نمونه ترافل رنگی - عکس ترافل - انواع ترافل نمونه شکل های مختلف ترافل

           تصاویری از انواع شکل های ترافل رنگی   ترافل های از قبل آماده شده برای زمانهایی که فرصت زیاد برای تزیین کیک ، شیرینی، دسر یا بستنی نداریم خیلی مناسبن. در اینجا طرز تهیه تـرافل …

          • دسر رنگی موج دار , دسر مجلسی طرز تهیه دسر رنگی موج دار

            آموزش تصویری طرز تهیه دسر رنگی موج دار دسر رنگی موج دار با ظاهری زیبا و طعم دلنشین می تونه دسری مناسب برای مهمانی ها باشه. در ادامه روش تهیه این دسر را همراه با …

            • طرز تهیه کیک بادامی طرز تهیه کیک بادامی با بافتی نرم

              دستور پخت کیک بادامی  امروز در بخش آموزش شیرینی پزی مجله تصویر زندگی دستور تهیه کیک بادامی را براتون انتخاب کردیم. این کیک بافتی نرم داره و خیلی خوشمزس. حتما یک بار هم شده اون رو …

              • باسلوق ژله ای , یلدا , شب یلدا , دسر , شیرینی طرز تهیه باسلوق ژله ای رنگارنگ / باسلوق میوه ای

                      دستور تهیه باسلوق ژله ای (باسلوق میوه ای)   باسلوق ژله ای چون با پودر ژله درست میشه احتیاجی به اضافه کردن رنگ نداره. باسلوق یک نوع شیرینی بسیار اصیل ایرانی و بسیار خوش عطر و …

                • طرز تهیه کیک بستنی با سس شکلات

                  آماده سازی: ۳۰ دقیقه مدت انتظار: ۱ ساعت مجموعاً: ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه  مواد اولیه برای ۱۰ نفر : بیسکوییت ۱۶ عدد (بیسکوییت شکلاتی کرم دار) بادام ۱ فنجان (تست شده) شکر ۳ قاشق غذاخوری …

                  • ژله به شکل هویج طرز تهیه ژله به شکل هویج

                      ابده جالب برای ساخت ژله به شکل هویج   قبلا آموزش های تهیه ژله در انواع طرح ها و شکل ها تقدیمتون شده بود. آموزش امروز ابتکار جالبیه برای تهیه ژله به شکل هویج …

                    • Grape jam, مربای انگور طرز تهیه مربای انگور | مربای پاییزی پرخاصیت | مربای راحت و خوشمزه

                      دستور پخت مربای انگور مربای انگور با طعمی به یاد ماندنی ، هم اهر خوبی داره و هم خیلی زود و راحت تهیه میشه. با توجه به اینکه الان فصل انگور هست و تو هر خونه‌ای …

                      • شیرینی نان چای قزوین طرز تهیه شیرینی نان چای قزوین

                        دستور پخت شیرینی نان چای قزوین   نان چای شیرینی سنتی قزوین , جزو شیرینی های خشک است که به سادگی قابل پخت در منزل می باشد. شیرینی نان چای را می توانید به عنوان میان وعده یا دسر سرو …

                        • ژله خاکشیر و تخم شربتی طرز تهیه ژله خاکشیر و تخم شربتی

                          طرز تهیه ژله خاکشیر و تخم شربتی   تخم شربتی و خاکشیر از از شربت های سنتی هستن که برای رفع تشنگی موثرند. در این مطلب با آموزش روش تهیه ژله خاکشیر و تخم شربتی …

                          • شیربرنج , شیر برنج ,افطاری طرز تهیه شیر برنج برای افطار

                            دستور پخت شیر برنج برای افطار در ماه رمضان  شیر برنج دسری ایرانی و خوشمزس که بیشتر در ماه رمضان در سفره افطار سرو میشه. بعضی به شیربرنج به جای شکر نمک اضافه می کنند. بعضی …

                            • تزیین کیک به شکل انار ویژه شب یلدا تزیین کیک به شکل انار ویژه شب یلدا

                              تزیین کیک به شکل انار ویژه شب یلدا   یلدا یکی از خاطره انگیزترین شبهای ایرانیان است و بانوان ایرانی با درست کردن دسر های مخصوص این شب به سفره های خود رنگ و بوی …

بالا