پنج شنبه , ۱۸ آذر , ۱۳۹۵


خمیر پای

چطور خمیر پای ترد و عالی درست کنیم؟

در این مطلب به نقل از یک آشپز و قناد مشهور آمریکایی به نام «آلن کارتر»، ترفندهای تهیه خمیر پای را برایتان نوشته ایم. البته پیش از نوشتن ترفندها، روش تهیه خمیر پای را آموزش داده ایم تا اول اصل دستور را یاد بگیرید و سپس به دنبال ترفندهای بهتر شدن باشید.

 

خمیر پای به سبک « آلن کارتر»
•    تعداد: ۳ نفر
•    زمان تهیه: ۲۰ دقیقه
•    زمان سرد شدن: ۲ ساعت

 

مواد لازم خمیر پای :

آرد کامل
 ۳ ¾ پیمانه
 شکر یک قاشق غذاخوری 
نمک نصف قاشق غذاخوری
بیکینگ‌پودر نصف قاشق چایخوری 
کره سرد خرد شده ۱ ¾ پیمانه 
آب یخ ۲/۳ پیمانه
خامه ترش دو قاشق غذاخوری 
سرکه یک قاشق چایخوری

 

طرز تهیه خمیر پای :

۱-    در یک کاسه بزرگ، آرد، شکر، نمک و بیکینگ‌پودر را با یکدیگر مخلوط کنید. کره را به قطعات کوچک برش دهید.

۲-    به اندازه دو پیمانه آب، خامه ترش و سرکه را با یکدیگر مخلوط کنید. سپس آن را به طور یکجا درون مخلوط آرد بریزید و سریعا هم بزنید. دست از هم زدن بکشید.

۳-    خمیر در این مرحله باید خمیر همانند خرده‌های نان بشود. سپس در دست ورز دهید تا یکدست شود. خمیر را به سه قسمت مساوی تقسیم کنید. آنها را جداگانه درون کیسه پلاستیکی قرار دهید و به مدت ۲ ساعت در یخچال قرار دهید.

۴-   مقدار مواد لازم را زیاد و کم نکنید زیرا موجب خراب شدن خمیر می‌شود.

۵-    خمیر را ورز دهید و سپس با صورت دیسک پهن کنید.

۶-    این خمیر را می‌توانید به مدت یک  ماه در فریزر یا چند روز در یخچال نگهداری کنید.

 

ترفندهای بهتر شدن خمیر
۱-   پیش از اینکه خمیر را رول کنید، آن را روی سطح آردپاشی شده با دست‌های آردی به شکل دیسک فرم دهید. روی آن هم آرد کمی بپاشید.

 

طرز درست کردن خمیر پای, نکات مهم برای تهیه خمیر پای

۲-    خمیر را با وردنه از مرکز به بیرون باز کنید. وردنه را در همه جهات بچرخانید تا خمیر به صورت دایره یک اندازه باز شود. اگر خمیر حالت چسبندگی داشت، کمی آرد روی سطح آن بپاشید و با دست پخش کنید.

 

طرز درست کردن خمیر پای, نکات مهم برای تهیه خمیر پای

۳-    خمیر پای نباید خیلی نازک باشد. اگر می خواهید اندازه خمیر بزرگ شود، مقدار آن را زیاد کنید اما از ضخامت خمیر کم نکنید. خمیر پای باید دست‌کم ۶ میلی‌متر ضخامت داشته باشد. اگر خمیر هنگام باز کردن زیادی نرم بود، آن را دوباره به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه در فریزر یا یخچال قرار دهید تا سفت شود.

 

طرز درست کردن خمیر پای, نکات مهم برای تهیه خمیر پای

۴-    هنگامی که خمیر به اندازه قالب موردنظر شما باز شد، آن را از وسط تا کنید تا راحت‌تر در قالب پای قرار بگیرد.

 

طرز درست کردن خمیر پای, نکات مهم برای تهیه خمیر پای

۵-    باید خیلی «محتاطانه» خمیر را درون قالب قرار دهید. خمیرپای بسیار ترد است و باید با لطافت و نرمی با آن رفتار کرد.

 

طرز درست کردن خمیر پای, نکات مهم برای تهیه خمیر پای

۶-    با دست‌های آردی، تا خمیر را درون قالب باز کنید و بگذارید اضافه های آن از لبه‌های قالب بیرون بزنند. البته اندازه اضافی‌ها از همه طرف باید یک‌اندازه باشد.

 

طرز درست کردن خمیر پای, نکات مهم برای تهیه خمیر پای

۷-    سپس آنها را داخل قالب جمع کنید. لبه‌های قالب را با دست صاف و یکدست کنید. سپس با انگشت های هر دو دست به حالت دالبری آنها را حالت دهید.

 

طرز درست کردن خمیر پای, نکات مهم برای تهیه خمیر پای

۸-    پس از اینکه همه لبه‌های خمیر را فرم دادید، خمیر آماده پر کردن است.

 

طرز درست کردن خمیر پای, نکات مهم برای تهیه خمیر پای

۹-   آن را با موادی که دوست دارید پر کنید. پای انواع و اقسام متنوعی دارد. از انواع میوه‌ای گرفته که بیشتر به عنوان دسر سرو می شود تا انواعی که با گوشت و مرغ تهیه می شوند و برای وعده‌های اصلی هستند.

 

طرز درست کردن خمیر پای, نکات مهم برای تهیه خمیر پای

 

«پای» را چگونه تزئین کنیم؟
در ادامه قصد داریم چند روش زیبا برای تزئین خمیر پای را به شما آموزش دهیم. همان طور که می دانید، تزئین خوراکی ها یکی از دلایل مهم تحریک اشتهای افراد است و رستوران ها این موضوع را به خوبی درک کرده اند. برای اینکه شما نیز همچون یک سرآشپز حرفه ای بتوانید پای را دکور کنید.

 

لبه دالبری
برای دالبر کردن لبه های پای، خمیر آن را داخل قالب قرار دهید. حدود ۲٫۵ سانتی‌متر از لبه آن از قالب بیرون باشد. با کمک انگشت های شست و اشاره (همچون عکس) لبه پای را چین‌دار یا دالبری طرح دهید.

طرز درست کردن خمیر پای, نکات مهم برای تهیه خمیر پای

 

بافت حاشیه
برای تهیه بافت، باید نوارهایی به طول ۳۰٫۵ سانتی‌متر و عرض ۶ میلی‌متر از خمیر پای برش دهید. آنها را همچون مو ببافید. خمیر پای را داخل قالب قرار دهید. لبه های آن را با آب خیس کنید. بافت ها را به طور منظم در لبه خمیر بچسبانید.

 

طرز درست کردن خمیر پای, نکات مهم برای تهیه خمیر پای

 

گل‌های قالبی
این طرح بسیار زیبا را باید با قالب شیرینی تهیه کنید. خمیر را روی سطح صاف باز کنید. با قالب گل و برگ، چندین عدد گل تهیه کنید. خمیر پای را کف قالب بچینید، گل ها و برگ ها را به وسیله آب به سلیقه خود در حاشیه های خمیر بچسبانید و در جای خود محکم کنید.

طرز درست کردن خمیر پای, نکات مهم برای تهیه خمیر پای

 

شانه عسل
برای تهیه این طرح، یک دایره از خمیر را به اندازه قطر داخلی قالب تهیه کنید. خمیر کف قالب را بزرگ تر از اندازه قالب بگیرید تا از کناره ها آویزان باشند. با قالب گرد کوچک، داخل خمیر رویی را روی سطح صاف برش دهید تا شبیه شانه عسل شود. سپس روی پای بگذارید. لبه های آویزان خمیر پایین را به صورت چین‌دار روی خمیر رویی برگردانید و با آب محکم کنید.

طرز درست کردن خمیر پای, نکات مهم برای تهیه خمیر پای

 

طرح مشبک
برای تهیه این طرح، خمیر را به شکل یک مربع ۳۰٫۵ سانتی متری برش دهید. با کمک کاتر دالبردار شیرینی پزی، نوارهای یک سانتی متر در ۶ میلی‌متری تهیه کنید. خمیر گرد را کف قالب قرار دهید. مواد داخل پای را بریزید. سپس، نوارهای دالبردار را زیر و رو به صورت شبکه روی مواد قرار دهید. لبه های آنها را نیز با آب به خمیر زیرین محکم کنید.

 

طرز درست کردن خمیر پای, نکات مهم برای تهیه خمیر پای

 

 منبع : bartarinha.ir

 

 



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
loadingLoading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:




در صورت تمایل به این موضوع نظر دهید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
  • طرز تهیه پای توت فرنگی

    طرز تهیه پای توت فرنگی آماده سازی: ۱ ساعت مدت انتظار: ۳۰ دقیقه مجموعاً: ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه۱ مواد اولیه برای ۸ نفر: خمیر پای به اندازه ی یک نان پای به قطر ۲۲ سانتی …

  • طرز تهیه خمیر پای طرز تهیه خمیر پای میوه ای

       طرز تهیه خمیر پای مخصوص انواع پای میوه ای   آماده سازی: ۱۲ ساعت مدت انتظار: ۱ ساعت مجموعاً: ۱۳ ساعت   مواد اولیه : نمک ۱قاشق چایخوری آبلیمو ۲قاشق غذاخوری زرده تخم مرغ ۲عدد …

  • طرز تهیه پای سیب کیکی مثل قنادی ها طرز تهیه پای سیب کیکی (مدل قنادی)

    طرز تهیه پای سیب کیکی (مدل قنادی)   مواد لازم و اولیه برای پای سیب : سیب زرد پوست کنده ۱ عدد وانیل به میزان دلخواه تخم مرغ ۲ عدد آرد ۱۵۰ گرم بیکینگ پودر یک چهارم قاشق …

  • پای اسفناج پنیری طرز تهیه پای اسفناج پنیری

    طرز تهیه پای اسفناج پنیری   در این مطلب طرز تهیه پای اسفناج پنیری را خواهید دید.  پای، یک ظرف غذا پخته شده‌است که معمولاً با لایه خمیر شیرینی پوشش داده می‌شود و یا به …

  • طرز تهیه خمیر پای طرز تهیه خمیر پای پفکی و روش پهن کردن آن

    طرز تهیه خمیر پای پفکی   این دستور تهیه خمیر پای ، خمیری یکدست با درجه غلظت مناسب به دست می دهد که پهن کردن آن به یک کار رؤیایی تبدیل می شود. استفاده از یک …

  • پای پرتقال, تارت پرتقال طرز تهیه تارت پرتقال | دستور پخت پای پرتقال | انواع پای و تارت | دسر مجلسی پرتقالی

    دستور پخت تارت پرتقال یا تارت پرتقال امروز در بخش نان ، شیرینی ، دسر مجله تصویر زندگی طرز تهیه دسر خوشمزه تارت پرتقال را براتون انتخاب کردیم. تارت ها هم از انواع پای هستند که روی …

  • پای شکلات خامه ای , دسر مجلسی طرز تهیه پای شکلات خامه ای / دسر مجلسی

    طرز تهیه دسر پای شکلات خامه ای پای شکلات خامه ای دسر مورد علاقه شکلات دوستان هست. این دسر خوشمزه را حتما امتحان کنید. پیشنهاد میکنم اگه عاشق طعم دسرهای نسکافه ای هستید وقتی شکلات …

  • تارت اسفناج طرز تهیه تارت اسفناج مجلسی و شیک | پای اسفناج

    چگونه تارت اسفناج مجلسی درست کنیم ؟ تارت اسفناج یکی از پیش غذاهای مجلسی و شیک برای مهمانی های رسمی است. این تارت گیاهی تلفیقی زیبا از اسفناج و پنیر فتا با پایه ای ترد است. ترکیب …

  • طرز تهیه پای سیب و کارامل لقمه ای طرز تهیه پای سیب و کارامل لقمه ای

    طرز تهیه پای سیب و کارامل لقمه ای آماده سازی: ۱ ساعت مدت انتظار: ۱۵ دقیقه مجموعاً: ۱ ساعت و ۱۵ دقیقه   مواد اولیه :  برای مواد داخل پای : نمک دریایی (دانه درشت) کارامل نرم (درشت …

  • طرز تهیه پای گلابی طرز تهیه پای گلابی دسری خوشمزه

    طرز تهیه پای گلابی  پای گلابی یکی از خوشمزه ترین پای هاست که می توانید به عنوان میان وعده یا دسر سرو کنید.   آماده سازی: ۳۰ دقیقه مدت انتظار: ۳۰ دقیقه مجموعاً: ۱ ساعت مواد اولیه برای تهیه …

مطالب قبلی این بخش
  • طرز تهیه نان خامه ای قیفی طرز تهیه نان خامه ای قیفی

    طرز تهیه نان خامه ای قیفی یکی از شیرینی های پرطرفدار و خوشمزه نان خامه ایه که به شکل های مختلفی درست میشه. امروز براتون دستور تهیه نان خامه ای قیفی رو آماده کردیم . …

    • تزیین کیک تولد به شکل کلبه یخی,تزئین کیک تولد تزیین کیک تولد شکل کلبه یخی

        آموزش تصویری تزیین کیک تولد شکل کلبه یخی   کیک کاسه ای و کیک شیفون را به صورت زیر روی هم قرار میدهیم و داخل لایه های آن را با هر کرم و خامه …

      • طرز تهیه کوکی پسته و شکلات سفید طرز تهیه کوکی پسته و شکلات سفید

           کوکی پسته و شکلات سفید / شیرین نوروزی   در دستور اصل کوکی پسته و شکلات سفید از میوه کرنبری استفاده شده که شبیه زغالخته است. کرنبری ها ترش هستند و ممکن است ترشی بر شیرینی …

        • دسر, بستنی ,ژله ,ژله مجلسی, بستنی مجلسی ,طرز تهیه ژله بستنی ,روش تهیه ژله ,دستور تهیه ژله , روش تهیه دسر, آموزش تهیه دسر, آموزش تهیه ژله, آموزش تهیه دسر مجلسی ,دسر مجلسی طرز تهیه ژله بستنی

            در این مطلب روش تهیه یک دسر مجلسی خوش طعم با ظاهری زیبا و اشتها برانگیز به شما عزیزان آموزش داده می شود.   آماده سازی: ۲ ساعت مدت انتظار: ۱ ساعت مجموعاً: ۳ …

          • حلوای نارگیل , دسر ماه رمضان طرز تهیه حلوای نارگیل برای افطار

            دستور پخت حلوای نارگیل دسری خوشمزه برای سفره افطار  حلوای نارگیل بسیار خوش عطر و خوشمزه است. این دسر شیک و خوش طعم را برای مهمانی های افطار خود درست کنید و از خوردن آن …

            • طرز تهیه دسر رویای زمستان , طرز تهیه دسر برفی طرز تهیه دسر رویای زمستان (دسر برفی)

                طرز تهیه دسر رویای زمستان(دسر برفی) مواد اولیه : شیر ۱ لیتر آرد ۱ پیمانه نشاسته ذرت ۱ قاشق غذا خوری شکر دانه ریز ۱ لیوان کره ۱۲۵ گرم کرم شانتی (میتونین بجای کرم …

              • انتقال تصویر روی ژله آموزش تهیه ژله تصویری (نقاشی روی ژله) + فیلم

                آموزش تهیه ژله تصویری (نقاشی روی ژله) + فیلم   آموزش طرز تهیه ژله تصویری با تصویر و فیلم. اینی که می بینید کیک نیست ، ژله است! آره!!! نقاشی روی ژله! کنجکاو شدید؟ اصلا …

                • طرز تهیه و تزیین حلوا طرز تهیه و تزیین حلوا

                  آشنایی با روش تهیه و تزیین حلوا   حلوا یکی از شیرینی های سنتی ایرانیه که در مناسبات و مراسم درست میشه و دسریه مقوی برای افطار ماه رمضون. در ادامه طرز تهیه و تزیین …

                  • کیک یخچالی , کیک بدون پخت , کیک بیسکویتی کیک یخچالی بدون پخت دسر ساده و خوشمزه

                    کیک یخچالی بدون پخت دسر ساده و خوشمزه کیک یخچالی دسری بسیار ساده و خوشمزه هست که نیاز به پخت نداره. ظاهرش هم زیباست و عصرانه مقوی  کاملیه. با ما همراه باشید تا طرز تهیه …

                    • طرز تهیه مافین سیب طرز تهیه مافین سیب عصرانه آمریکایی مقوی

                      طرز تهیه مافین سیب مافین سیب نوعی مافین آمریکایی سریع و سالمه که برای وعده عصرانه بسیار مناسبه. این مافین ، در واقع نان سریعه که در قالب های تک نفره درست شده. نان های سریع (Quick bread) …

                      • طرز تهیه ژله گل رز طرز تهیه ژله گل رز (یه نفره و مجلسی)

                          طرز تهیه ژله گل رز (یه نفره و مجلسی)   ژله گل رز ، ژله ای شیک و مجلسی و یه نفره هست که سرو کردنش آسونه. درست کردنش کاری نداره فقط به دو …

                        • طرز تهیه کیک سورپرایز رنگین کمانی طرز تهیه کیک سورپرایز رنگین کمانی

                            طرز تهیه کیک سورپرایز رنگین کمانی Rainbow tie-dye surprise cake مواد اولیه : کیک پوند (یا چهار بسته پودر آماده کیک پوند (هر بسته ۴۵۰ گرم))۴ عدد رنگ خوراکی۵ رنگ به دلخواه خمیر فوندانت …

                          • شیرینی هلویی , شیرینی عید طرز تهیه شیرینی هلویی / شیرینی مجلسی

                            روش پخت شیرینی هلویی برای مهمانی های رسمی   شیرینى هلویی شیرینی شیک و خوشمزه ای است که مهمانی های رسمی بخصوص پذیرایی در عید نوروز بسیار مناسب می باشد. این شیرینی زیبا مناسب تمامی فصول سال است. …

                            • فرنی پرتقالی , انواع دسر طرز تهیه فرنی پرتقالی / دسر ماه رمضان

                              دستور تهیه فرنی پرتقالی فرنی پرتقالی یکی از انواع فرنی و دسری خوشمزه با عطر پرتقاله. فرنی فرنی دسری اصیل و خیلی قدیمیه. یعنی از آن زمان که دسر خوردن مد نبود و مردم اصلا نمی …

بالا