چهارشنبه , ۶ اردیبهشت , ۱۳۹۶

خمیر پای

چطور خمیر پای ترد و عالی درست کنیم؟

در این مطلب به نقل از یک آشپز و قناد مشهور آمریکایی به نام «آلن کارتر»، ترفندهای تهیه خمیر پای را برایتان نوشته ایم. البته پیش از نوشتن ترفندها، روش تهیه خمیر پای را آموزش داده ایم تا اول اصل دستور را یاد بگیرید و سپس به دنبال ترفندهای بهتر شدن باشید.

 

خمیر پای به سبک « آلن کارتر»
•    تعداد: ۳ نفر
•    زمان تهیه: ۲۰ دقیقه
•    زمان سرد شدن: ۲ ساعت

 

مواد لازم خمیر پای :

آرد کامل
 ۳ ¾ پیمانه
 شکر یک قاشق غذاخوری 
نمک نصف قاشق غذاخوری
بیکینگ‌پودر نصف قاشق چایخوری 
کره سرد خرد شده ۱ ¾ پیمانه 
آب یخ ۲/۳ پیمانه
خامه ترش دو قاشق غذاخوری 
سرکه یک قاشق چایخوری

 

طرز تهیه خمیر پای :

۱-    در یک کاسه بزرگ، آرد، شکر، نمک و بیکینگ‌پودر را با یکدیگر مخلوط کنید. کره را به قطعات کوچک برش دهید.

۲-    به اندازه دو پیمانه آب، خامه ترش و سرکه را با یکدیگر مخلوط کنید. سپس آن را به طور یکجا درون مخلوط آرد بریزید و سریعا هم بزنید. دست از هم زدن بکشید.

۳-    خمیر در این مرحله باید خمیر همانند خرده‌های نان بشود. سپس در دست ورز دهید تا یکدست شود. خمیر را به سه قسمت مساوی تقسیم کنید. آنها را جداگانه درون کیسه پلاستیکی قرار دهید و به مدت ۲ ساعت در یخچال قرار دهید.

۴-   مقدار مواد لازم را زیاد و کم نکنید زیرا موجب خراب شدن خمیر می‌شود.

۵-    خمیر را ورز دهید و سپس با صورت دیسک پهن کنید.

۶-    این خمیر را می‌توانید به مدت یک  ماه در فریزر یا چند روز در یخچال نگهداری کنید.

 

ترفندهای بهتر شدن خمیر
۱-   پیش از اینکه خمیر را رول کنید، آن را روی سطح آردپاشی شده با دست‌های آردی به شکل دیسک فرم دهید. روی آن هم آرد کمی بپاشید.

 

طرز درست کردن خمیر پای, نکات مهم برای تهیه خمیر پای

۲-    خمیر را با وردنه از مرکز به بیرون باز کنید. وردنه را در همه جهات بچرخانید تا خمیر به صورت دایره یک اندازه باز شود. اگر خمیر حالت چسبندگی داشت، کمی آرد روی سطح آن بپاشید و با دست پخش کنید.

 

طرز درست کردن خمیر پای, نکات مهم برای تهیه خمیر پای

۳-    خمیر پای نباید خیلی نازک باشد. اگر می خواهید اندازه خمیر بزرگ شود، مقدار آن را زیاد کنید اما از ضخامت خمیر کم نکنید. خمیر پای باید دست‌کم ۶ میلی‌متر ضخامت داشته باشد. اگر خمیر هنگام باز کردن زیادی نرم بود، آن را دوباره به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه در فریزر یا یخچال قرار دهید تا سفت شود.

 

طرز درست کردن خمیر پای, نکات مهم برای تهیه خمیر پای

۴-    هنگامی که خمیر به اندازه قالب موردنظر شما باز شد، آن را از وسط تا کنید تا راحت‌تر در قالب پای قرار بگیرد.

 

طرز درست کردن خمیر پای, نکات مهم برای تهیه خمیر پای

۵-    باید خیلی «محتاطانه» خمیر را درون قالب قرار دهید. خمیرپای بسیار ترد است و باید با لطافت و نرمی با آن رفتار کرد.

 

طرز درست کردن خمیر پای, نکات مهم برای تهیه خمیر پای

۶-    با دست‌های آردی، تا خمیر را درون قالب باز کنید و بگذارید اضافه های آن از لبه‌های قالب بیرون بزنند. البته اندازه اضافی‌ها از همه طرف باید یک‌اندازه باشد.

 

طرز درست کردن خمیر پای, نکات مهم برای تهیه خمیر پای

۷-    سپس آنها را داخل قالب جمع کنید. لبه‌های قالب را با دست صاف و یکدست کنید. سپس با انگشت های هر دو دست به حالت دالبری آنها را حالت دهید.

 

طرز درست کردن خمیر پای, نکات مهم برای تهیه خمیر پای

۸-    پس از اینکه همه لبه‌های خمیر را فرم دادید، خمیر آماده پر کردن است.

 

طرز درست کردن خمیر پای, نکات مهم برای تهیه خمیر پای

۹-   آن را با موادی که دوست دارید پر کنید. پای انواع و اقسام متنوعی دارد. از انواع میوه‌ای گرفته که بیشتر به عنوان دسر سرو می شود تا انواعی که با گوشت و مرغ تهیه می شوند و برای وعده‌های اصلی هستند.

 

طرز درست کردن خمیر پای, نکات مهم برای تهیه خمیر پای

 

«پای» را چگونه تزئین کنیم؟
در ادامه قصد داریم چند روش زیبا برای تزئین خمیر پای را به شما آموزش دهیم. همان طور که می دانید، تزئین خوراکی ها یکی از دلایل مهم تحریک اشتهای افراد است و رستوران ها این موضوع را به خوبی درک کرده اند. برای اینکه شما نیز همچون یک سرآشپز حرفه ای بتوانید پای را دکور کنید.

 

لبه دالبری
برای دالبر کردن لبه های پای، خمیر آن را داخل قالب قرار دهید. حدود ۲٫۵ سانتی‌متر از لبه آن از قالب بیرون باشد. با کمک انگشت های شست و اشاره (همچون عکس) لبه پای را چین‌دار یا دالبری طرح دهید.

طرز درست کردن خمیر پای, نکات مهم برای تهیه خمیر پای

 

بافت حاشیه
برای تهیه بافت، باید نوارهایی به طول ۳۰٫۵ سانتی‌متر و عرض ۶ میلی‌متر از خمیر پای برش دهید. آنها را همچون مو ببافید. خمیر پای را داخل قالب قرار دهید. لبه های آن را با آب خیس کنید. بافت ها را به طور منظم در لبه خمیر بچسبانید.

 

طرز درست کردن خمیر پای, نکات مهم برای تهیه خمیر پای

 

گل‌های قالبی
این طرح بسیار زیبا را باید با قالب شیرینی تهیه کنید. خمیر را روی سطح صاف باز کنید. با قالب گل و برگ، چندین عدد گل تهیه کنید. خمیر پای را کف قالب بچینید، گل ها و برگ ها را به وسیله آب به سلیقه خود در حاشیه های خمیر بچسبانید و در جای خود محکم کنید.

طرز درست کردن خمیر پای, نکات مهم برای تهیه خمیر پای

 

شانه عسل
برای تهیه این طرح، یک دایره از خمیر را به اندازه قطر داخلی قالب تهیه کنید. خمیر کف قالب را بزرگ تر از اندازه قالب بگیرید تا از کناره ها آویزان باشند. با قالب گرد کوچک، داخل خمیر رویی را روی سطح صاف برش دهید تا شبیه شانه عسل شود. سپس روی پای بگذارید. لبه های آویزان خمیر پایین را به صورت چین‌دار روی خمیر رویی برگردانید و با آب محکم کنید.

طرز درست کردن خمیر پای, نکات مهم برای تهیه خمیر پای

 

طرح مشبک
برای تهیه این طرح، خمیر را به شکل یک مربع ۳۰٫۵ سانتی متری برش دهید. با کمک کاتر دالبردار شیرینی پزی، نوارهای یک سانتی متر در ۶ میلی‌متری تهیه کنید. خمیر گرد را کف قالب قرار دهید. مواد داخل پای را بریزید. سپس، نوارهای دالبردار را زیر و رو به صورت شبکه روی مواد قرار دهید. لبه های آنها را نیز با آب به خمیر زیرین محکم کنید.

 

طرز درست کردن خمیر پای, نکات مهم برای تهیه خمیر پای

 

 منبع : bartarinha.ir

 

 



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
Loading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:



نظر یا پرسش خود را بیان کنید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
مطالب قبلی این بخش
  • کیک هویج و سیب طرز تهیه کیک هویج و سیب مقوی و لذیذ

    دستور پخت کیک هویج و سیب  کیک هویج و سیب بسیار مقوی و خوشمزه هست. این کیک را می تونین تو قالب بزرگ به صورت یه تیکه درست کنین، می تونین هم تو قالب های …

  • طرز تهیه چیز کیک هندوانه ای دسر شب یلدا

    طرز تهیه چیز کیک هندوانه ای دسر ویژه شب یلدا چیز کیک هندوانه ای دسری بسیار خوشمزه و زیباست که  شب یلدای شما رو در کنار خانواده و دوستان به یادماندنی تر خواهد کرد. تقدیم به تمام همراهان …

  • طرز تهیه چیز کیک آلبالو

    طرز تهیه چیز کیک آلبالو (دسری خوشمزه و مجلسی)   چیز کیک آلبالو دسری مجلسی و زیبا و بسیار خوش عطر و طعم است. اگر دوست دارید مهمان هایتان راحت تر دسر را میل کنند …

  • طرز تهیه نان به شکل خرگوش

    مواد اولیه : خمیر نان ۲ قرص کشمش ۲ عدد بادام ۲ عدد (برش خورده) تخم مرغ تخم مرغ ۱ عدد (کمی زده شده) برگ کاهو برای تزئین چاشته برای سرو کردن نان به شکل …

  • طرز تهیه پودینگ نشاسته زعفرانی

    طرز تهیه پودینگ نشاسته زعفرانی   دسر پودینگ نشاسته زعفرانی علاوه بر اینکه خوش طعم و مقویه، درست کردنش هم راحته. این دسر برای مراسم افطار بسیار مناسبه. حتما مهمانان ازش استقبال می کنن.   …

  • نان جیبی طرز تهیه نان جیبی

    روش پخت نان جیبی  نان جیبی پیش غذای خوشمزه و شیک برای سفره افطار و هم چنین عصرانه و جشن تولدهاست. این نون زیبا و دلربا برای پذیرایی بسیار مناسبه.   مواد لازم برای تهیه …

  • طرز تهیه دونات توپی با کرم شیری طرز تهیه دونات توپی با رویه کرم شیری

       طرز تهیه دونات توپی با کرم شیری   دونات توپی یکی از اشکال دونات است. دونات یکی از دوست داشتنی ترین و پرطرفدارترین نان های شیرین دنیاست که با طعم و روشی تقریبا یکسان …

  • نان مخصوص ترکیه ای , نان Dökmesi طرز تهیه نان مخصوص ترکیه ای / نان Dökmesi

    طرز تهیه نان مخصوص ترکیه Dökmesi نان مخصوص Dökmesi یکی دیگر از نان های خوشمزه ترکیه است. این نان خوشمزه را می توانید برای صبحانه و عصرانه صرف کنید. دستور تهیه نان Dökmesi را به شما عزیزان و …

  • طرز تهیه چیز کیک ژله ای

    طرز تهیه چیز کیک ژله ای   چیز کیک ژله ای دسری خوشمزه و شیک برای مجالس و مهمانی هاست . این دسر به دلیل وجود ژله های رنگی ظاهر زیبایی دارد بخصوص اگه با …

  • نان همبرگر خانگی طرز تهیه نان همبرگر خانگی عالی و لطیف

    دستور پخت نان همبرگر خانگی خوشمزه و پفکی نان همبرگر یکی از نان های معروف و فانتزی با بافتی نرم و پفکیه که طرفدارای زیادی هم داره. با کمی حوصله می تونید نان همبرگر خانگی را تهیه …

  • طرز تهیه رولت هندوانه ای ویژه شب یلدا

    با این رولت هندوانه ای از عزیزان تان در شب یلدا پذیرایی کنید.   درست کردن این رولت هندوانه ای برای شب یلدا شاید در نگاه اول کمی سخت به نظر برسد، ولی با دستور …

  • طرز تهیه مسقطی انار طرز تهیه مسقطی انار دسر سنتی و خوشمزه شب یلدا + فیلم آموزشی

    طرز تهیه مسقطی انار + فیلم آموزشی  یادش بخیر قدیما وقتی سفره شب یلدا با شکلاتای رنگارنگ پر نشده بود مسقطی انار و بقیه شیرینی های سنتی خونگی جایی تو سفره یلدای ما ایرانی ها …

  • طرز تهیه شیرینی ماندل بولار طرز تهیه شیرینی ماندل بولار + فیلم | شیرینی عید نوروز | شیرینی سوئیسی

     دستور پخت شیرینی ماندل بولار + فیلم شیرینی ماندل بولار یک شیرینی سوئیسی ترد و خوشمزه است که براحتی پخته می شود. این شیرینی برای پذیرایی عید نوروز بسیار مناسب و شیک است. حتما آن را بپزید.   …

  • شیرینی ساق عروس , شیرینی بدون فر دستور پخت شیرینی ساق عروس

    دستور تهیه شیرینی ساق عروس   ساق عروس یه شیرینی خوشمزه و شیک برای مجالسه که پخت اون نیاز به فر نداره. درست کردن این شیرینی ها کار سختی نیست. پس با ما همراه باشید تا …