شنبه , ۵ فروردین , ۱۳۹۶


کلوچه فومن

 

آماده سازی: ۲ ساعت
مدت انتظار: ۳۰ دقیقه
مجموعاً: ۲ ساعت و ۳۰ دقیقه

 

مواد اولیه برای ۵ نفر :

کنجد به میزان لازم
آرد سفید گندم نیم کیلو
کره ۱۲۰گرم
زرده تخم مرغ به میزان لازم
بیکینگ پودر ۱قاشق غذاخوری
شیر  ۲پیمانه (پرچرب)
نمک ۱چهارم قاشق چایخوری

 

 مواد داخل کلوچه :

کره ۲قاشق غذاخوری

جوز هندی ۱عدد (متوسط و رنده شده)

دارچین ۱قاشق مرباخوری

آرد سفید گندم ۳قاشق غذاخوری

گردو ۲قاشق غذاخوری سر پر (آسیاب شده)

شکر ۴قاشق غذاخوری

 

طرز تهیه:

جهت تهیه کلوچه فومن ابتدا نمک و آرد را مخلوط کرده و آن را حداقل ۳مرتبه الک کنید.

کره را به آرد افزوده و خوب مخلوط کنید و بعد از یکنواخت شدن آن بیکینگ پودر را به آن بیفزایید.
شیر را کم کم به مواد افزوده و آن را خوب ورز دهید.

ظرفی را چرب کرده و خمیر ورز داده شده را داخل آن قرار داده و رویش را با نایلون بپوشانید و به مدت یک ساعت در فضای معمولی آشپزخانه استراحت دهید.
در ظرفی مناسب کره نرم شده،آرد الک شده،دارچین،شکر،گردو آسیاب شده و جوز هندی رنده شده را مخلوط کرده و با دست ورز دهید تا مخلوط یکنواخت شود.
بعد از گذشت زمان و وقتی خمیر و مواد میانی هردو استراحت کردند مقداری از خمیر را روی میز کار آرد پاشی شده به قطر ۳تا۴میلی متر باز کنید،سپس با قالب گرد آن را قالب زده و مقداری از مواد آماده شده را در مرکز خمیر قرار دهید.

سپس کناره های خمیر را به طرف مرکز جمع کرده کمی فشار دهید به صورتی که مواد مابین خمیر قرار گیرد.

حال خمیر را از قسمت فشار داده شده روی سینی چرب شده فر قرار دهید و با دست فشار مختصری به آن وارد کنید تا کمی پهن شود.
روی خمیر را با مهر مخصوص کلوچه یا چنگال طرح دهید.

در ظرفی کوچک زرده های تخم مرغ را با چنگال بزنید و با برس مقداری از آن را روی کلوچه ریخته و روی آن کنجد بپاشید.

 

کلوچه فومن

سینی را در طبقه وسط فری که از ۱۰دقیقه قبل با حرارت ۲۰۰درجه سانتی گراد یا ۴۰۰درجه فارنهایت گرم شده است قرار داده و کلوچه ها را به مدت ۱۵دقیقه بپزید.بعد از گذشت زمان کلوچه را به قسمت گرمخانه فر منتقل کرده و کمی صبر کنید تا روی آن طلایی شود.

کلوچه فومن

 

نکات:

۱)بهتر است از شیر پرچرب یا شیر مخلوط شده با خامه استفاده کنید.
۲)میتوانید به جای جوز هندی از مقدار کمی فلفل قرمز استفاده کنید یا آن را حذف کنید.
۳)در صورت تمایل مقداری زعفران به خمیر یا مواد بین آن یا زرده تخم مرغ اضافه کنید تا کلوچه خوش عطر و خوشمزه تری داشته باشید.
۴)در صورت تمایل ۲قاشق از شیر را با ۲قاشق گلاب جایگزین کنید تا کلوچه خوش عطرتر شود.
۵)بهتر است خمیر را بسیار نازک پهن کنید تا کلوچه برشته و خوشمزه تری داشته باشید.
نوش جان
فود سوران



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
Loading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:




نظر یا پرسش خود را بیان کنید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
مطالب قبلی این بخش
  • طرز تهیه نان پیتا به دو روش

    طرز تهیه نان پیتا به دو روش   نان پیتا (به انگلیسی: Pitaیا pitta)، نان صاف و گردی است که در حدود ۲۰ سانتیمتر قطر دارد. چون هنگام پخت خمیر شروع به باد کردن می …

    • طرز تهیه شیرینی به شکل قو

       طرز تهیه شیرینی به شکل قو   آماده سازی: ۳۰ دقیقه مدت انتظار: ۳۰ دقیقه مجموعاً: ۱ ساعت   مواد اولیه : تخم مرغ  ۲ عدد (زرده تخم مرغ دوم را کنار بگذارید) شکر ۲ …

      • طرز تهیه شیرینی نان چرخی قزوین طرز تهیه شیرینی نان چرخی قزوین شیرینی سنتی عید نوروز و مناسب عصرانه

        طرز تهیه شیرینی نان چرخی قزوین شیرینی نان چرخی از شیرینی های سنتی قزوینه که هم برای عصرونه مناسبه و هم برای شیرینی عید. در بخش آموزش آشپزی ، طرز تهیه شیرینی نان چرخی قزوین را …

        • آموزش ساخت گل رز پاستیلی / گل رز شکری

          آموزش تصویری ساخت گل رز پاستیلی یا شکری   گل رز پاستیلی علاوه بر اینکه برای تزیین کاپ کیک، شیرینی ها و کیک تولد مناسبه می تونه هدیه ای بسیار زیبا و خوشمزه برای بچه …

          • طرز تهیه فالوده شیرازی

            طرز تهیه فالوده شیرازی   مواد اولیه : نشاسته ۲۵۰ گرم آب ۲ لیوان گلاب یک سوم لیوان   طرز تهیه : آب و نشاسته را مخلوط کرده، در قابلمه نچسب ریخته، روی حرارت اجاق …

            • مسقطی زعفرانی,دسر ماه رمضان ,دسر مجلسی طرز تهیه مسقطی زعفرانی برای افطار

              دستور پخت مسقطی زعفرانی مجلسی  مسقطی زعفرانی یکی از دسرهای خوشمزه ویژه ماه رمضانه. مسقطی یه نوع شیرینی بر پایه نشاسته است. معمولا بعد از پخت میگذارند سرد بشه و بعد برش میزنند ( لقمه …

              • شیرینی اتابکی , شیرینی نوروز طرز تهیه شیرینی اتابکی برای عید نوروز

                طرز پخت شیرینی اتابکی ویژه عید نوروز    شیرینی اتابکی یکی از شیرینی های خوشمزه و شیک برای پذیرایی از مهمانان نوروزی است. این شیرینی ها را می توانید در اشکال و طرح های مختلف درست …

                • کیک سورپرایز ولنتاین و تولد

                  کیک سورپرایز ولنتاین و تولد (surprise inside)   برای تهیه این کیک، ابتدا یک کیک از پیش آماده شده به رنگ دلخواه را مانند شکل، با ضخامت حدود ۱-۲ سانتیمتر برش زده و با شکل …