سه شنبه , ۸ فروردین , ۱۳۹۶


چیز کیک ژاپنی, کیک پنیری, کیک عالی

آموزش تصویری پخت چیز کیک ژاپنی عالی 

من در دام عشقه این کیک گرفتار شدم، وقتی برای اولین بار چیز کیک ژاپنی رو پختم، بافت مخملی و نرم و سفید خامه ایش با اون حالت پوفیش منو لحظه به لحظه گرفتارتر می کرد. شیرینیش واقعا رضایت بخش بود.

اولین بار چیز کیک ژاپنی رو تقریبا ٣ سال پیش تو یکی از ویترین های کافی شاپ های هنگ کنگ دیدم, در حالی که چشمم بهش بود از کنار ویترین رد شدم. یه تیکه از چیز کیک ژاپنی که روش پر شده بود از توت فرنگی و کیوی, با خودم کلنجار میرفتم که کاش میشد تستش کنم، اونم با یه لیوان نسکافه. اما اون لحظه به هیچ چیز جز خرید کردن فکر نمیکردم پس نگاهم ازش دور شد دور شد دور.
اما من گرفتار چیز کیک ژاپنی شده بودم . تو تمام این مدت دنبال یه رسپی خیلی خوب بودم تا این که یافتم، خوده خودش بود.
چیز کیک ژاپنی بیشترین طرفدارش رو تو سرزمین چشم بادومیها داره از ژاپن بگیر تا چین و هنگ کنگ. شاید تو نگاه اول به این کیک فکر کنی که نمیتونی درستش کنی و با خودت بگی سخته, موادش پیدا نمیشه.
اما اشتباه میکنی چون هم موادش در دسترسه تو همه نقاط دنیا حتی شهرهای کوچیک ایران و از همه مهمتر درست کردنش پر از هیجانه به خصوص وقتی که داری سفیده تخم مرغ رو مپیچونی مثل ابر لای مخلوط کرمی پنیر خامه ای یا وقتی که از تو فردارش میاری .
چیز کیک ژاپنی, کیک پنیری, کیک عالی

نکات مهم در پخت چیز کیک ژاپنی :

√ یکی از دلایل بافت نرم چیز کیک ژاپنی نشاسته هست پس لطفا حذفش نکنید ابدا .
√ از دلیل پف این کیک بر میگرده به سفیده تخم مرغ پس مطمئن باشد که خوب سفیده تخم مرغ رو هم زدید.
√ برای این که کیک ترک برنداره ازسینی آب داغ در کف قالب تو فر استفاده کنید, در پایین توضیح داده شده.
√ برای این که چیز کیک ژاپنی بعد پخت  پوفش رو از دست نده و پوفش نخوابه وقتی کیک پخت از تو فر بلافاصله بیرون نیارید. فر رو خاموش کنید و در فر رو باز کنید  بزارید کیک  به مدت ١٠ دقیقه بمونه تو فر  و بعد بیرون بیارید, حواستون باشه نباید بیشتر از ١٠ دقیقه بمونه چون اون وقت خیلی مرطوب و خیس میشه.
√ لزومی نداره که حتما از قالب کمربندی استفاده کنید میتونید از قالب های ساده هم استفاده کنید اما باید حتما از کاغذ روغنی استفاده کنید حتی اگه  قالب شما نچسبه باشه.
√ من از قالب متوسط ۲۰ سانتی متری  ( شاید یه کوچولو کوچکتر از متوسط ) که ارتفاع زیادی داشت  استفاده کردم.
شما اگه قالبتون ارتفاع زیادی نداره نگران نباشد چون کاغذ روغنی که میزارید اطراف کیک اگه اونو بیشتر از ارتفاع قالب ببرید کیکتون  وقتی داره پف میکنه نمیریزه به خاطر کاغذ روغنی که در تا در قالب هست  و کیک ارتفاع زیادی خواهد داشت ( توی عکس های پایین متوجه میشید که منظورم چیه ).
چیز کیک ژاپنی باید با دمای خیلی کم و مدت زمان زیادی پخته بشه و متاسفانه فر به فر دما فرق میکنه. پس درجه حرارت فر رو زیاد نکنید و اگه دیدید که کیک  هنوز احتیاج داره که بمونهه تو فر تا پخته بشه بزارید بمونه اما هر ۵ دقیقه چک کنید.
چیز کیک ژاپنی, کیک پنیری, کیک عالی

مواد لازم چیز کیک ژاپنی برای ٨ نفر :

پنیر خامه ای ٢٣٠ گرم یا ١ پیمانه  ( همدمای اتاق )
شیر ٢٠٠ میلی لیتر
تخم مرغ ۶ عدد ( زرده از سفیده جدا شده )
کره ۶٠ گرم یا ۴ قاشق غذاخوری ( همدمای اتاق )
شکر ١۶٠ گرم ,تقریبا ٣/۴ پیمانه
آرد ۶٠ گرم یا ٢/٣ پیمانه
آرد نشاسته ٢٠ گرم یا تقریبا ٣ قاشق غذاخوری ( میتونه ارد نشاسته گندم یا  ذرت باشه )
وانیل نصف قاشق چای خوری ( دلبخواهی )

 دستور پخت چیز کیک ژاپنی :

من برای پخت چیز کیک ژاپنی از پنیر خامه ای استفاده کردم که خیلی دوست دارم مزش رو نه خیلی شوره نه خیلی شیرین. شما میتونید از هر نوع پنیر خامه ای که دارید استفاده کنید مثل فلادلفیا, کاله, پگاه و …
چیز کیک ژاپنی, کیک پنیری, کیک عالی
خوب در اول کارمون پنیر خامه ای و شیر رو با هم قاطی میکنیم و همچنین کره  رو هم اضافه میکنیم. ( من اینجا یه مقدار کره رو تو ماکروفر گذاشتم تا آب بشه ) شما میتونید کره که هم دمای اتاق هست رو اضافه کنید و لازم نیست که کره آب شده بریزید.
چیز کیک ژاپنی, کیک پنیری, کیک عالی
میزاریم روی قابلمه ای که  آبش داره میجوشه ، تا پنیر خامه ای خوب با شیر مخلوط بشه .
چیز کیک ژاپنی, کیک پنیری, کیک عالی
همونطوری که میبینید ، ظرف که توش پر بود از مواد چیز کیک رو گذاشتم  رو قابلمه پر آب داغ که به روش بن ماری آب کنم اما یادم رفته بود که این ظرف پیرکس نیست و یهو منفجر شد، همه موادش هم به همره شیشه شکسته ته نشین شد ته قابلمه، هیچ کاری نکردم نشستم رو کابینت و واسه چند دقیقه همینطوری  زل زدم به همین صحنه ای که میبینید و یاد این جمله افتادم
 Life is like a box of chocolates OR …., you never know what you’re gonna get
اما چون خیلی خیلی دلم میخواست این رسپی رو امتحان کنم دوباره دست به کار شدم و نتیجه   کیک عالی و خوشمزه ای رو که که در پایان میبینید شد .
چیز کیک ژاپنی, کیک پنیری, کیک عالی

شما میتونید حتی روی اجاق گاز این کارو انجام بدید و این مواد رو بزارید تو قابلمه و بزارید رو شعله گاز، اما نباید بزارید به جوش بیاد همین که پنیر با شیر مخلوط شد کافیه.

 پس یادتون باشه نباید این مخلوط به  مرحله جوش برسه.
چیز کیک ژاپنی, کیک پنیری, کیک عالی

خوب من دوباره دست بکار شدم و از اول مخلوط شیر کره، و پنیر خامه ای رو دارم آب میکنم روی بخار آب داغ.

چیز کیک ژاپنی, کیک پنیری, کیک عالی

تخم مرغ هامونو سفیده رو از زرده جدا میکنیم. اگه مقداری از زرده وارد سفیده شد با پوست خود تخم مرغ سعی کنید تا زرده رو بیرون بکشید از سفیده م چون باید سفیده اصلا توش زرده نباشه حتی یک ذره .

 و زرده رو با ۴۰ گرم شکر و وانیل هم میزنیم به مدت ۲ تا ۳ دقیقه تا خوب شکر و تخم مرغ مخلوط بشه.

چیز کیک ژاپنی, کیک پنیری, کیک عالی

و تقریبا به این صورت در بیاد.

چیز کیک ژاپنی, کیک پنیری, کیک عالی

زرده تخم مرغ و شکری که هم زدیم  رو به مخلوط شیر و پنیر خامه ای ، کره ای که درست کردیم اضافه میکنیم. ( مشکلی نیست اگه مخلوط پنیر خامه ای مون هنوز گرم باشه )

چیز کیک ژاپنی, کیک پنیری, کیک عالی

و بعد اضافه کردن زرده تخم مرغ به این صورت در بیاد. مخلوط کردن در حده معمولی هست ۱ دقیقه کافیه.

چیز کیک ژاپنی, کیک پنیری, کیک عالی

آرد و نشاسته رو الک میکنیم روی مخلوط مایع ای که درست کردیم.

نکته مهم اینجاست که باید حتما آرد رو خوب با نشاسته مخلوط کنید  و الک کنید تا حالت پوکی شده ای بشه  آرد و نشاسته .
چیز کیک ژاپنی, کیک پنیری, کیک عالی

خوب تو تصویر بالا میبینید که آردی که الک کردمرو هنوز مخلوط نکردم با مایع پنیر خامه ای .

 ارد رو خوب مخلوط میکنیم با همزن دستی یا برقی به مدت ۱ دقیقه، لازم نیست زیاد هم بزنید همین که دیدید که آرد کاملا مخلوط مایع پنیر خامه ای شده کافیه .

من تو تصویر پایینی نشون دادم که به چه صورت در میاد.

چیز کیک ژاپنی, کیک پنیری, کیک عالی
چیز کیک ژاپنی, کیک پنیری, کیک عالی

این مخلوطی که آماده شده رو از صافی یا الک رد میکنیم تا اگه یه زره توده آرد مونده جدا بشه . چون قراره ما یک کیک خیلی لطیف و نرمی رو داشته باشیم.

میزاریم کنار و میریم سراغ سفیده تخم مرغ.

سفیده تخم مرغ  که هم دمای اتاق هست رو خوب هم میزنیم تو ظرفی که کاملا تمیزه و هیچ چربی روش نیست و همچنین هیچ ذره ای از زرده قاطی سفیده نشده باشه, چون اگه زرده خیلی کمی هم قاطی سفیده بشه سفیده خوب پف نمیکنه. همینطوری که هم میزنیم آروم آروم شکر باقیمانده رو اضافه میکنیم. کاملا باید پف کنه بطوری که  وقتی ظرف رو برمیگردونید  از ظرف نریزه .

از مهمترین قسمت چیز کیک ژاپنی همین  قسمت سفیده هست که اگه خوب زده نشه  کیک سفت و تخته سنگی رو خواهید داشت پس حسابی دقت کنید .

چیز کیک ژاپنی, کیک پنیری, کیک عالی

 

چیز کیک ژاپنی, کیک پنیری, کیک عالی

سفیده تخم مرغ رو به آرومی و بمقدار کم مخلوط میکنیم با مایع  کیکی که آماده کردیم, دورانی مخلوط میکنیم .خیلی لطیف این مرحله رو انجام میدیم چون نباید پف سفیده تخم مرغ بخوابه و از طرفی سفیده کاملا با مخلوط مایع یه دست بشه  انگار دارد با ابر ها بازی میکنید و اون هارو مپیچونید لای پتوی طلایی .

وقتی همه سفیده رو مخلوط  کردیم یک مایع لطیف و پف کرده ای رو خواهیم داشت.

چیز کیک ژاپنی, کیک پنیری, کیک عالی

قالبمون رو اگه از نوع کمربندی هست تا نصفه از بیرون با فویل میپوشینیم , چرا ؟؟ جلوتر میبینید که چرا ….
چیز کیک ژاپنی, کیک پنیری, کیک عالی

واسه این کیک حتما داخل قالب یعنی فقط اطراف قالب رو کاغذ روغنی میزاریم . اگه قالبتون نچسب نیست  بهتره کف قالب رو هم کاغذ روغنی بزارید. ارتفاع کاغذ روغنی رو بیشتر ببرید تا طول بیشتری داشته باشه چون کیکمون خیلی پف میکنه. استفاده از کاغذ روغنی به این خاطره که اطراف کیک صاف صاف باشه و  وقتی پخته میشه  به راحتی از کاغذ جداشه و اطراف کیکمون خرآب نشه .

چیز کیک ژاپنی, کیک پنیری, کیک عالی

مخلوط چیز کیک ژاپنی رو تو قالب میریزم . قالب رو چند بار تکون میدیم تا کاملا مایع کیک پخش بشه .

چیز کیک ژاپنی, کیک پنیری, کیک عالی

سینی فر رو در حدود ١ تا تا ٢ سانتیمتر آب داغ میریزیم و قالب رو میزاریم توی سینی که آب داغ توشه .

 حالا فهمیدید که چه اطراف قالب  رو فویل پیچیدم؟؟؟  چون آب وارد کیک نشه .
چیز کیک ژاپنی, کیک پنیری, کیک عالی

میزاریم تو طبقه وسط طبق معمول همه کیک ها  و رو درجه حرارت ١۵٠ درجه سانتیگراد یا ٣٠٠ درجه فارنهایت میزاریم.

کیک به مدت  ١ ساعت و۳۰  دقیقه تو فر میمونه, البته از ١ ساعت و ١٠ دقیقه چک کنید  که اگه کیک پخته شده بود میتونید فر رو خاموش کنید. این کیک باید با دمای خیلی کم و مدت زمان زیادی پخته بشه و متاسفانه فر به فر دما فرق میکنه.
چیز کیک ژاپنی, کیک پنیری, کیک عالی

خوب این هم چیز کیک ژاپنی ما که تازه از فر اومده بیرون .

 چیز کیک ژاپنی, کیک پنیری, کیک عالی
کاغذ روغنی رو جدا کردم از کیک و میبینید که اطرف کیک چقدر صاف و تمیزه. میتونید روش رو مربای توت فرنگی بریزید یا کمی پودر شکر و یا همچنین کمی خامه فرم گرفته .
چیز کیک ژاپنی, کیک پنیری, کیک عالی
خوب اینم از پروژه چیز کیک ژاپنی.
نوش جان همتون.
منبع:chefjuliet


این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
Loading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:



۶ دیدگاه

  1. ملینا گفت:

    من این کیکو درست کردم روش پخت ولی زیرش خام موند و نپخت.دلیلش چیه?

    • نسیم گفت:

      همونطور که دردستور گفته شده ، چیز کیک ژاپنی باید در دمای کمتر از کیک معمولی و در زمان بیشتری پخته بشه

  2. فهیمه گفت:

    سلام.من جدیدا کیکام بوی تخم مرغ میگیره و اصلا خوب نمیشه.به این نتیجه رسیدم که مشکل از وانیلمه ک یا باید عوض بشه یا بیشتر استفاده بشه.در صورتی که شما توی دستور گفتین که استفاده از وانیل اختیاریه.اگه از وانیل استفاده نشه طعم و بوی کیک خراب نمیشه؟

    • نسیم گفت:

      استفاده از وانیل یا هر عطر دیگه برای کیک کاملا اختیاریه و به ذائقه افراد بستگی داره.
      شما می تونین از مواد طبیعی تری برای عطر کیک استفاده کنید.
      مثلا پودر هل تازه یا رنده پوست پرتقال و لیمو یا پودر کاکائو.
      معمولا وانیل را داخل تخم مرغ می ریزن تا وقتی میزنین بوی زحم تخم مرغ کمتر حس بشه.
      می تونین از وانیل مایع استفاده کنین


نظر یا پرسش خود را بیان کنید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
  • طرز تهیه چیز کیک ژله ای

    طرز تهیه چیز کیک ژله ای   چیز کیک ژله ای دسری خوشمزه و شیک برای مجالس و مهمانی هاست . این دسر به دلیل وجود ژله های رنگی ظاهر زیبایی دارد بخصوص اگه با …

  • کیک نوتلای پنبه ای , کیک پف کرده, کیک تولد طرز تهیه کیک نوتلای پنبه ای | آموزش تصویری روش پخت کیک پنبه ای

    دستور پخت کیک نوتلای پنبه ای خوشمزه این کیک نوتلای پنبه ای بافتی نرم و پنبه مانند داره و بسیار خوشمزه هست. توی یک بعد از ظهر پاییزی کنار خانواده ، خوردن کیک نوتلای عالی …

  • کیک فرنی و حلوا کیک فرنی و حلوا دسری شیک برای افطار

    دستور تهیه دسر کیک فرنی و حلوا   کیک فرنی و حلوا دسری شیک و مقوی برای ماه رمضان است. این دسر مخلوطی از فرنی و حلوای ساده است که با ایده ای جالب دیزاین …

  • تزیین کیک جشن تکلیف نمونه های زیبای کیک جشن تکلیف

    عکس تزیین کیک جشن تکلیف کیک جشن تکلیف , طرح کیک جشن تکلیف, نمونه کیک برای جشن تکلیف, مدل کیک ویژه جشن عبادت, کیک مخصوص جشن تکلیف, عکس کیک جشن تکلیف, تزیین کیک جشن تکلیف دخترانه, عکسهایی از …

  • طرز تهیه کیک پسته طرز تهیه کیک پسته | کیک گرم و خوشمزه | کیک مجلسی برای افطار

    دستور پخت کیک پسته  کیک پسته کیکی خوشمزه و مقویه که می تونین هم به عنوان عصرانه و هم در وعده صبحانه میل کنین. این کیک خوشمزه را درست کنین و از خوردنش کنار خونواده …

  • طرز تهیه کیک مرغ مجلسی طرز تهیه کیک مرغ مجلسی و خوشمزه + عکس تزیین کیک مرغ با سبزیجات

    طرز تهیه کیک مرغ مجلسی و خوشمزه  کیک مرغ یکی از خوشمزه هائیه که می تونه یک پیش غذای عالی و زیبا برای یک وعده شام رسمی باشه. در ادامه طرز تهیه کیک مرغ و نمونه …

  • طرز تهیه کیک اسفنجی ساده + فیلم طرز تهیه کیک اسفنجی ساده + فیلم

    آموزش تصویری طرز تهیه کیک اسفنجی ساده + فیلم   در این دستور کیک اسفنجی ، نسبت مقدار آرد به تخم مرغ نسبتا زیاد است به همین دلیل لطافت کیک اسفنجی پایه را ندارد. برای کم رنگ …

  • عکس کیک تولد با طرح مرد عنکبوتی

    بچه ها دوست دارن کیک های تولدشون به شکل شخصیت های کارتونی مورد علاقشون باشه . تم مرد عنکبوتی یک تم هیجان انگیز برای پسر بچه هاست. مجموعه عکس کیک تولد با طرح مرد عنکبوتی …

  • دستور تهیه کیک گوشت – آموزش دوم

      دستور پخت کیک گوشت   غذایی که امروز براتون درنظر گرفتم یه غذای ساده و خوشمزس که ظاهر جالبی هم داره. برای مواد داخل این غذا می تونین مثل مایه ماکارانی آماده کنین. در …

  • کیک شکلاتی با سس شکلات طرز تهیه کیک شکلاتی با سس شکلاتی / انواع کیک

    دستور پخت کیک شکلاتی با سس شکلاتی  من که اعتراف میکنم از این کیک شکلاتی خیلی خوشم اومده و میتونم بگم یکی از بهترین کیکهایی بوده که تا به حال پختم. حتما این کیک خوشمزه …

مطالب قبلی این بخش
  • طرز تهیه بستنی سوخاری طرز تهیه بستنی سوخاری

    طرز تهیه بستنی سوخاری   بستنی سوخاری پوسته تردیه که داخلش بستنی سرد وجود داره. چون گلوله های بستنی منجمد سریع سرخ میشن بستنی آب نمیشه و شکل خودشو حفظ می کنه.   آماده سازی: …

    • کیک فرنی و حلوا کیک فرنی و حلوا دسری شیک برای افطار

      دستور تهیه دسر کیک فرنی و حلوا   کیک فرنی و حلوا دسری شیک و مقوی برای ماه رمضان است. این دسر مخلوطی از فرنی و حلوای ساده است که با ایده ای جالب دیزاین …

      • کیک های براق, مدل تزیین کیک کیک های براق و مخملی اولگا + عکس و روش تهیه

        تصاویری از کیک های براق و زیبای اولگا شیرینی پز روسی اولگا شیرینی پز حرفه ای روس می تواند کیک های براق و مخملی و شیرینی هایی بسیار زیبا مثل سنگ مرمر درست کند. کیک هایی که …

        • طرز تهیه رولت هندوانه ای ویژه شب یلدا

          با این رولت هندوانه ای از عزیزان تان در شب یلدا پذیرایی کنید.   درست کردن این رولت هندوانه ای برای شب یلدا شاید در نگاه اول کمی سخت به نظر برسد، ولی با دستور …

          • طرز تهیه بیسکویت زبان گربه

              طرز تهیه بیسکویت زبان گربه   آماده سازی: ۵ دقیقه مدت انتظار: ۱۵ دقیقه مجموعاً: ۲۰ دقیقه   مواد اولیه : کره ۶۰ گرم پودر شکر ۱/۲ پیمانه سفیده تخم مرغ ۲ عدد آرد معمولی ۵ قاشق …

            • طرز تهیه شیرینی دانمارکی (سه روش)

              طرز تهیه شیرینی دانمارکی   در این مطلب سه روش تهیه شیرینی دانمارکی تقدیم شما عزیزان میشه که همی خوب هستن. حتما تست کنین خیلی راحته و کاملا طعم و بافت دانمارکی های بیرون رو …

              • فرنی قالبی با رویه شکلات طرز تهیه فرنی قالبی با رویه شکلات

                روش پخت فرنی قالبی با کاور شکلاتی  فرنی دسری راحت و بسیار خوشمزه و شیک برای بچه ها و البته بزرگترهاست. ایرانیان فرنی را بیشتر بر سر سفره های افطار ماه مبارک رمضان جای می دهند. اما پیش …

                • نمونه هایی از تزیین کاپ کیک

                  مجموعه تصاویری از جالب ترین نمونه های تزیین کاپ کیک  تصاویری از تزئین کاپ کیک ساده – کاپ کیک های مجلسی     تصاویری از تزئین کاپ کیک ساده – کاپ کیک های مجلسی     تصاویری …

                  • طرز تهیه دونات خانگی با شهد مخصوص

                      طرز تهیه دونات خانگی با شهد مخصوص   دونات یا پیراشکی یه نوع شیرینی لذیذ آمریکاییه که به سبک های مختلفی تهیه میشه. تو این مطلب طرز تهیه دونات خانگی با شهد مخصوص رو …