یکشنبه , ۶ فروردین , ۱۳۹۶


شیرینی نان چای قزوین

دستور پخت شیرینی نان چای قزوین

 

نان چای شیرینی سنتی قزوین , جزو شیرینی های خشک است که به سادگی قابل پخت در منزل می باشد. شیرینی نان چای را می توانید به عنوان میان وعده یا دسر سرو کنید.

 

زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۳۰ دقیقه
زمان پخت و انتظار آن در حدود ۳۰ دقیقه

 

مواد لازم برای تهیه نان چای قزوین :

آرد صرفه (سفید) یک کیلو گرم

پودر قند ۳۳۵ گرم

روغن ۳۶۰ گرم

تخم مرغ ۶ عدد فقط زرده!

ماست چکیده شیرین یک و نیم قاشق غذاخوری

جوش شیرین یک قاشق چایخوری

بکینگ پودر نوک قاشق چای خوری

هل دو قاشق غذاخوری

 

مواد لازم برای رویه :

زرده تخم مرغ دو عدد

زعفران یک قاشق غذاخوری غلیظ دم کرده

ماست یا خامه یک قاشق غذاخوری

کنجد یا پودر پسته به میزان لازم

 

نکات مهم در تهیه شیرینی نان چای قزوین :

شیرینی نان چای وانیل نداره و بوی تخم مرغ اون از طریق هلی که داخلش ریخته میشه گرفته میشه. پس بوی تخم مرغ نداره!!

روغنی که ما استفاده میکنیم روغن مخصوص قنادی هست که در دمای محیط حتی جای خیلی گرم هم جامد باشه. این روغن رو اکثر مغازه هایی که وسایل قنادی میفروشن دارن.

میتونید برای درست کردن این خمیر از غذاساز استفاده کنید. ولی چون حجم خمیر زیاده ممکنه به دستگاه شما آسیب برسه. چون باید در چند مرحله خمیر رو درست کنید.

من مواد این خمیر رو تقسیم بر سه کردم تا راحت تر بتونید درست کنید. دستور اصلی این خمیر با آرد سه کیلویی درست میشه

آرد صرفه همون آرد سبک شیرینی پزی هستش. که در لوازم قنادی فروشی ها وجود داره.

در شیرینی نان چای و سایر شیرینی های قزوین مقدار استفاده مواد خیلی مهمه لطفا در اندازه گیری دقت کنید و مواد رو کم و زیاد نکنید.

 

طرز تهیه شیرینی نان چای :

روغن رو آب میکنیم ولی نمیخواییم حرارت اون بالا بره. فقط در حدی که کاملا آب بشه و خنک باشه. پس توجه کنید نباید داغ باشه. و بعد پودر قند رو اضافه میکنیم و هم میزنیم. تا یکدست و یکنواخت بشه.

شیرینی نان چای قزوین

ما در این شیرینی تنها به زرده نیاز داریم. زرده باعث پوک شدن شیرینی میشه. پس زرده ها رو جدا میکنیم و به مخلوط روغن و پودر قند اضافه میکنیم و هم میزنیم. تا یکدست بشه.

جوش شیرین و بکینگ پودر رو به ماست اضافه کنید و هم بزنید تا حباب در اون ایجاد بشه و بعد به مخلوط روغن  و پودر قند و تخم مرغ اضافه کنید. و هم بزنید تا مخلوط بشه.

حالا هل رو اضافه کنید . بهتره هل همون لحظه آسیاب بشه و عطر و بوش حفظ بشه. من خودم بیشتر از دو قاشق هل استفاده میکنم که واقعا خوشبو میشه با این کار. ولی بهتره شما برای اولین بار همون میزان رو استفاده کنید.

شیرینی نان چای قزوین

حالا باید آرد رو کم کم اضافه کنید و هم بزنید. توجه کنید حتما آرد رو قبلا دو بار الک کنید تا یکدست شده باشه. حالا دیگه مرد میخواییم برای ورز دادن!

ببینید یک نکته مهم این شیرینی در ورز دادن اونه. ممکنه این شیرینی نیاز به روغن بیشتری داشته باشه ، چون همه ی آرد ها یک جور نیستند. به قول مادر شوهر هر چی آرد بهتر باشه روغن بیشتری میکشه. ولی این دلیل  نمیشه سریع روغن اضافه بریزیم!

پس اول ۱۰ دقیقه مداوم ورز بدید اگه خمیر منسجم نمیشد و خشک بود کمی روغن آب کرده خنک اضافه کنید . این کمی به معنای دو تا سه قاشق غذاخوریه. و بازم به ورز دادن ادامه بدید.و اگه باز نیاز حس کردید کمی روغن.

پس اول کاری سریع روغن اضافه نکنید!!باید خمیر منسجم ای برامون درست بشه.

شیرینی نان چای قزوین

یک کار دیگه هم میتونید انجام بدید. اینکه آرد رو کم کم اضافه کنید تا جایی که حس میکنید خمیر شما منسجم شده و دیگه اونوقت باقی آرد رو اضافه نکنید. حالا با هر کدوم روش راحتر هستید خود دانید. من روش اول رو استفاده میکنم.

شیرینی نان چای قزوین

از اونجایی که از تصاویر معلومه ورز دادن خمیر کار بنده نبود و خداروشکر مرد خونه حضور داشت تا این وظیفه ی سنگین رو به عهده بگیره. واقعا ورز خوردن خوب خمیر در خوشمزه شدن شیرینی شما تاثیر داره. پس حتما از آقاییون کمک بگیرید. واسه اینجا بود که گفتم دستگاه غذاسازتون به درد این کار نخواهد خورد و شدیدا کم میاره! اصلا چه معنی داره رقابت دستگاه غذا ساز خونه و مرد خونه؟! معلومه که آقاییون برنده اند.

شیرینی نان چای قزوین

بعد از آماده شدن خمیر اون رو به گلوله های درشت تقسیم کرده و روش رو با پلاستیک خوب میپوشونیم تا کمی استراحت کنه.این استراحت باید نیم ساعت زمان ببره تا خمیر شکل بگیره.

بعد از استراحت هر گلوله رو با وردنه باز میکنیم و بعد میریم سراغ گلوله ی بعدی پس دقت کنید خیلی گلوله هاتون کوچیک یا بزرگ نباشن.

شیرینی نان چای قزوین

در این فاصله مواد رویه رو باید آماده کنید.یک روش برای سابیدن زعفران برای مواقعی که ارتون باید سرعتی پیش بره بگم ، بسته ی زعفران رو بدون اینکه باز کنید با پشت قاشق و فشار دست زعفران را توی اون له کنید. اینطوری در سریع ترین وقت ممکن زعفران شما سابیده و له خواهد شد. زعفران رو خیلی غلیظ دم کنید.و به زرده تخم مرغ اضافه کنید.

برای خوشرنگ شدن رویه خامه یا ماست رو هم اضافه کنید. اگه دوست نداشتید میتونید نزنید.

برای رویه ی کار از کنجد یا پودر پسته استفاده کنید. بهتره پودر پسته در منزل درست بشه. اگه پسته داشتید که پوست اون رو جدا کنید و آسیاب کنید. اگه نداشتید میتونید خلال پسته تهیه کنید و اون رو آسیاب کنید و استفاده کنید. پودر های پسته ی بیرون رو توصیه نمیکنیم چون اگه از ناخالصی و باقالی هاش فاکتور بگیریم ، از پودر قند اضافی که بهش اضافه میکنن نمیتونم فاکتور بگیرم!! و شدیدا باهاش مشکل دارم.

شیرینی نان چای قزوین

بعد از اینکه خمیر استراحت کرد هر گلوله از خمیر رو برمیداریم و کمی ورز میدیم و بعد به قطر نیم سانتی متر باز میکنیم. میتونید کمی نازک تر یا کلفت تر کنید. این دیگه بستگی به سلیقه ی شما داره.

حالا با قالب مورد نظر خمیر رو قالب بزنید . بهتره قالبتون متوسط باشه و نه درشت و نه ریز! برای اینکه قالب در خمیر گیر نکنه و شکل شما مختوش نشه میتونید اون رو در آرد بزنید. برای اینکه خمیر راحت از سطح ار بلند بشه میتونید خمیر رو بین پلاستیک باز کنید و بعد با کمک دست اون رو از پلاستیک جد ا کنید.

برای اینکه خمیر به سطح زیر کارتون نچسبه میتونید سطح زیر کار رو کمی آرد پاچی کنید.

شیرینی نان چای قزوین

حالا باید خمیر های قالب خورده رو داخل سینی فر قرار بدید. برای اینکه سریع تر بتونید از سینی فر برای سینی های بعدی استفاده کنید میتونید از کاغذ روغنی استفاده کنید. اینطوری خیالتون راحته که نمیچسبه.

شیرینی ها رو کف سینی فر بچینید و روشون رو با مخلوط زرده و زعفران بپوشونید.

دقت کنید مواد رویه فقط روی شیرینی ها بمونه و سر ریز نشه چون میسوزه و نمای شیرینی رو خراب میکنه.

http://s6.picofile.com/file/8174233250/download_10_.jpg

بعد از اینکه روی شیرینی ها رو کاور کردید نوبت ریختن کنجد یا پودر پسته است. بهتره در مرکز شیرینی ریخته بشه.

حالا شیرینی ها برای مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه میرن داخل فر از قبل داغ شده با دمای متوسط(۱۷۰ درجه) توجه کنید دمای متوسط فر شما چی باشه بهتره؟! تمام قسمت های فر دمای یکنواخت داشته باشه که اگه این طور نیست بهتره سینی فر رو بچرخونید. (مثلا وسط پخت ، تا پختی یکنواخت داشته باشید) و سینی در طبقه ی وسط فر قرار بگیره.

http://s6.picofile.com/file/8174233292/download_11_.jpg

این شیرینی و کلا تمام شیرینی ها قزوین زود میپزند و خیلی سریع هم میسوزند توجه کنید تا کمی زیر شیرینی تغییر رنگ داد دیگه پخته.

در صورت لزوم میتونید گریل رو روشن کنید تا روی شیرینی طلایی بشه.

تماشای اون نمای پخت شیرینی ها در فر برای من که خیلی لذت بخشه شمارو نمیدونم.

http://s6.picofile.com/file/8174233350/download_12_.jpg

و بعد اون رو از فر خارج کنید و بزارید خنک بشه و بعد در ظرف مورد نظرتون بچینید. توجه کنید اکثر شیرینی ها رو وقتی داغ از سینی جدا کنید پودر میشن و کارتون خراب میشه.

توجه کنید این شیرینی موندگاری بالایی داره و حتی بیرون یخچال تا ۶ ماه میمونه. فقط باید جای اون خنک بشه. و بهتره در مصارف طولانی در فریزر نگه داری بشه.

شیرینی نان چای قزوین

حتما تمام مواد قبل از استفاده الک بشه تا ناخالصی نداشته باشه.

مدت زمان استراحت خمیر بین نیم ساعت تا یک ساعت هست و بهتره کمتر از نیم ساعت نباشه.

شیرینی های قالب خورده را با فاصله در سینی فر بچینید چون داخل فر شیرینی ها کمی پف میکنه و ممکنه بهم بچسبند.

بهتره برای ماست این شیرینی از ماست چکیده شیرین یا ماست خامه ای استفاده کنید و به هیچ وجه از ماست ترش شده استفاده نکنید.

اگه تمایل داشتید شیرینی هاتون خوشرنگ بشه و گریل رو زدید بهتره سینی حاوی شیرینی ها رو از طبقه ی وسط فر به طبقه ی کف و زیرین فر انتقال بدید تا شیرینی ها نسوزند.

همونطور که گفتم پودر پسته در منزل آماده بشه و کنجد هم پاک بشه تا دونه ی سیاه توش نداشته باشه.

شیرینی نان چای قزوین

اگه مایل به استفاده از جوش شیرین نیستید میتونید اون رو با بکینگ پودر عوض کنید. ولی به نظر من حتما با جوش درست کنید تا نتیجه ی بهتر اون رو ببینید.

برای راحتی کار میتونید در ابتدای کار از هم زن برقی یا غذاساز استفاده کنید .

فکر میکنم تمام نکته ها رو گفتم و چیزی از قلم نیفتاده باشه.

http://s6.picofile.com/file/8174233392/download_14_.jpg

یک نکته هم بگم که شاید برای قزوینی ها بیشتر خاطره و نوستالژیک باشه.

در قدیم تر ها شیرینی های قزوین در تنور پخته میشد و اینطوری پخت یکنواختی داشته و بسیار خوشمزه هم بوده. بعد تر از اون از دستگاه آپلو استفاده میشد که اون رو روی گاز قرار میدادن و بعد روش شیرینی میپختن. خیلی ها یادشونه که چقدر سختی میکشیدن برای هر سال که آپلو و شیشه ی اون رو عوض کنن و تمیزش کنن و یا بعدش که کیک پز ها و شیرینی پز ها و فر های معمولی که صرفا برای پخت شیرینی استفاده میشد اومد به بازار و  …. خواستم یادآوری کنم الان که همه چیز و پخت راحت تر شده چقدر ما تنبل شدیم. خیلی خوبه که دمه عید بوی شیرینی خونگی توی خونه بپیچه تا بتونیم برای بچه های خودمون هم خاطراتی رو برای آیندشون بسازیم. تا اونها هم چیزی جز موبایل و تبلت برای آینده داشته باشن.

شیرینی نان چای قزوین

امیدوارم که پست امروز به دردتون بخوره و کاربردی باشه.

شیرینی نان چای قزوین

 

شیرینی نان چای قزوین

 

منبع : کافه شکلات

 

فیلم آموزش تهیه شیرینی نان چای قزوین

 

 



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
Loading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:




نظر یا پرسش خود را بیان کنید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
  • شیرینی نوروزی: شیرینی بهشتی

    نوروز کام مهمانها را با شیرینی بهشتی شیرین کنید مواد لازم نوع (قالبی) : پودر هل:۱ قاشق چایخوری پودر شکر:۱لیوان سرخالی روغن جامد:۱لیوان سرخالی(کمی سرخالی تر از شکر) آرد:۲ و ۲سوم لیوان کنجد:به میزان لازم …

  • ساخت ظرف هفت سین با سکه و پولک ساخت ظرف هفت سین با سکه و پولک

    آموزش ساخت ظرف تزیینی با سکه و پولک   ساخت ظرف با سکه و پولک هم ایده ای جالب برای تهیه ظروف هفت سین هست. این ظرف تزیینی زیبا را می تونین برای شکلات و شیرینی نوروزی …

  • مدل تزئین سفره هفت سین

    ‌‌ گلچینی از عکس های تزئین سفره هفت سین مدل تزئین سفره هفت سین, تزیین سفره هفت سین, چیدمان سفره هفت سین سفره هفت سین فانتزی, سفره هفت سین سنتی نمونه هایی از چیدمان زیبای …

  • تزئین تخم مرغ عید نوروز روش رنگ کردن تخم مرغ عید طرح ابر و باد آبی رنگ

    آموزش روش های ساده برای تزئین تخم مرغ عید     یکی از قشنگ ترین رنگ ها برای تزئین تخم مرغ ها رنگ آبی است و اگر با غذا رنگ شوند جذابیت و زیبایی بیشتری خواهند …

  • لقیمات , لگیمات طرز تهیه لقیمات یا لگیمات برای افطار

    طز تهیه لقیمات یا لگیمات برای ماه رمضان  لقیمات یا لگیمات یکی از شیرینی های مخصوص ماه رمضان و نوعی بامیه عربیه. خوزستانی ها و بیشتر جنوبی ها مخصوصاً بندرعباسی ها با این نوع شیرینی آشنا …

  • تزیین تخم مرغ سفره هفت سین

    تزیین تخم مرغ سفره هفت سین   در این پست نمونه هایی از مدل های زیبای تزیین تخم مرغ سفره هفت سین را براتون جمع آوری کردیم که امیدواریم ایده هایی برای جذاب تر نمودن …

  • نوروز به کجا سفر کنیم ؟ (۶)

    عید ۹۴ به کجای ایران سفر کنیم ؟ (۶) نزدیک نوروز که می شود همه دوست دارند برای تعطیلات برنامه سفر داشته باشند و از مکان های تازه دیدن کنند. برخی توان مالی زیادی دارند …

  • تزیین سفره هفت سین 95 , سال میمون تزیین سفره هفت سین ۹۵ سال میمون

    ایده ای جالب برای تزیین سفره هفت سین  سال ۹۵ ( سال ۹۵ سال میمون )   اگه تا حالا برای تزیین سفره هفت سین  امسالتون فکری نکردین، با ما همراه باشین تا ایده دیگری …

  • دو ایده برای تزیین تخم مرغ هفت سین

    ایده های تزیین تخم مرغ هفت سین یکی از جالب ترین بخش های سفره هفت‌سین ، تخم مرغ های رنگی است. قدیم ها مادرهایمان با پوست پیاز و زردچوبه و قهوه تخم‌مرغ ها را رنگ …

  • برشهای شکلاتی , شیرینی عید نوروز طرز تهیه برشهای شکلاتی برای عید نوروز

    دستور تهیه برشهای شکلاتی برای پذیرایی مهمانان نوروز   برای پذیرایی از میهمانان نوروزیتان برشهای شکلاتی خانگی تهیه کنید. درست کردن شیرینی های مختلف برای عید نوروز یکی از کارهایی است که خانم های کدبانو در …

مطالب قبلی این بخش
  • کیک رولتی طرح دار نمونه هایی از کیک رولتی طرح دار ۲

    قبلا در این مطلب طرز تهیه کیک رولتی طرح دار به شما آموزش داده شد و اکنون مجموعه ای از طرح های بسیار جالب، زیبا و خلاقانه ی کیک رولتـی طرح دار تقدیم شما می …

    • مسقطی زعفرانی,دسر ماه رمضان ,دسر مجلسی طرز تهیه مسقطی زعفرانی برای افطار

      دستور پخت مسقطی زعفرانی مجلسی  مسقطی زعفرانی یکی از دسرهای خوشمزه ویژه ماه رمضانه. مسقطی یه نوع شیرینی بر پایه نشاسته است. معمولا بعد از پخت میگذارند سرد بشه و بعد برش میزنند ( لقمه …

      • طرز تهیه شیرینی بهشتی

         طرز تهیه شیرینی بهشتی آسان و خوشمزه   در تهیه شیرینی بهشتی از سه عنصر اصلی شیرینی پزی استفاده شده که شامل : ” آرد ، روغن ، پودر قند ” است و در واقع …

        • شیرینی گل مینا طرز تهیه شیرینی گل مینا / شیرینی عید

          روش پخت شیرینی گل مینا برای عید نوروز   شیرینی گل مینا یک شیرینی بسیار شیک و مجلسی و مناسب برای پذیرایی های رسمی مثل عید نوروز است. این شیرینی زیبا را در رنگ های مختلف …

          • لرزونک سه رنگ ,دسر برای افطار, دسر مجلسی طرز تهیه لرزونک سه رنگ برای افطار

            روش تهیه لرزونک سه رنگ دسر مجلسی برای ماه رمضان لرزونک دسری بسیار لذیذ و عالی برای سفره های افطار شما عزیزانه. حتما درست کنین و از خوردنش لذت ببرین.     مواد لازم برای تهیه …

            • حلوای سه آرد , حلوا مجلسی طرز تهیه حلوای سه آرد مجلسی

                دستور پخت حلوای سه آرد مجلسی  حلوای سه آرد یکی از حلواهای مجلسی و بسیار خوش طعم و یکی از دسرهای پرطرفدار ماه رمضانه. مرغوب بودن آردها مخصوصا آرد برنج و نخودچی خیلی توی …

              • طرز تهیه ژله خاکشیر

                طرز تهیه ژله خاکشیر   خاکشیر گیاهی است که به صورت خودرو در باغ‌ها و صحراها می‌روید و دارای برگ‌هایی با بریدگی زیاد و گل‌های زرد روشن از تیره شب‌بو می‌باشد. خاکشیر از نظر تنوع …

                • فرنی پرتقالی , انواع دسر طرز تهیه فرنی پرتقالی / دسر ماه رمضان

                  دستور تهیه فرنی پرتقالی فرنی پرتقالی یکی از انواع فرنی و دسری خوشمزه با عطر پرتقاله. فرنی فرنی دسری اصیل و خیلی قدیمیه. یعنی از آن زمان که دسر خوردن مد نبود و مردم اصلا نمی …

                  • نان شکلاتی حلزونی طرز تهیه نان شکلاتی حلزونی

                    دستور پخت نان شکلاتی حلزونی   نان شکلاتی حلزونی نانی خوشمزه و مغذی است که می توانید برای صبحانه و عصرانه سرو نمایید. این نان ظاهر زیبایی داره وو به سادگی تهیه میشه.   مواد …

                    • طرز تهیه کیک رولتی طرح دار

                      تو این آموزش قصد داریم طرز تهیه کیک رولتی طرح دار رو بهتون نشون بدیم. کل کار طراحی قبل از پختن انجام میگیره و در صورت نیاز بعد از پختن هم تزیین اضافه روش انجام …

                      • نمونه شکل های مختلف ترافل

                         تصاویری از انواع شکل های ترافل رنگی   ترافل های از قبل آماده شده برای زمانهایی که فرصت زیاد برای تزیین کیک ، شیرینی، دسر یا بستنی نداریم خیلی مناسبن. در اینجا طرز تهیه تـرافل …

                        • طرز تهیه ژله رولی رنگین کمانی

                          طرز تهیه ژله رولی رنگین کمانی   ژله رولی رنگین کمانی ژله ای جدید و مجلسی با طرز تهیه جالب و کمی متفاوت است. برای تهیه این ژله ابتدا طرز تهیه ژله خرده شیشه و …

                          • دسر رنگی موج دار , دسر مجلسی طرز تهیه دسر رنگی موج دار

                            آموزش تصویری طرز تهیه دسر رنگی موج دار دسر رنگی موج دار با ظاهری زیبا و طعم دلنشین می تونه دسری مناسب برای مهمانی ها باشه. در ادامه روش تهیه این دسر را همراه با …

                            • دستور پخت شیرینی چیپس شکلاتی طرز تهیه شیرینی چیپس شکلاتی

                              دستور پخت شیرینی چیپس شکلاتی     شیرینی چیپس شکلاتی شیرینی خوشمزه ایه با ظاهری شبیه به شیرینی نخودچی که برای سفره هفت سین و پذیرایی عید بسیار مناسب هست. این شیرینی های خوش طعم را …