پنج شنبه , ۱۰ فروردین , ۱۳۹۶


طرز تهیه سوهان قم

طرز تهیه سوهان قم

 

تاریخ سوهان

سوهان براى اولین بار در قم پخته شده است، از این رو تاریخ پیدایش آن را نیز در قم باید جست وجو کرد. آنطور که در بین سوهانى هاى قدیمى قم مشهور است، تاریخ سوهان به دوره قاجاریه برمى گردد. نقل مى کنند که در دوره قاجاریه و به سال۱۲۸۵ شمسى بنا بوده است، صحن بزرگ حضرت معصومه افتتاح شود و براى این منظور پادشاه وقت رئیس ایل قاجار را به قم مى فرستد. کسبه و بازاریان قم نیز به استقبال فرستاده در بار رفته و هر کدام با خود تحفه و هدیه اى نیز مى برند، یکى از آن هدایا، حلواى قمى بوده که از طرف صنف عطار تقدیم شده بود. رئیس ایل قاجار هنگام بازگشت به تهران به تولیت حرم که میزبان وى بوده است، مى گوید: « آن حلوا، چون سوهان دل مرا صیقل داد و غذایم را هضم کرد، از این بدهید تا براى اعلیحضرت ببرم. »
بدین ترتیب، حلواى قم که در آن زمان در عطاری ها پخته مى شد، مورد توجه شاه و درباریان قرار مى گیرد و به « سوهان » شهرت مى یابد. تقاضا براى «سوهان» که دیگر خوراک شاهان شده بود، افزایش مى یابد و به مرور کارگاه هایى مستقل نیز براى پخت سوهان شکل مى گیرد.

طرز تهیه سوهان قم

 

مواد مورد نیاز

خلال پسته و بادام ۱۵۰ گرم

هل نصف قاشق چایخوری

آرد جوانه گندم ۲ قاشق سوپ خوری

آرد سفید ۱ قاشق سوپخوری

شکر ۲۱۰ گرم

کره ۱۶۰ گرم

بادکا ۱/۵ قاشق غذا خوری

عسل ۲ قاشق غذا خوری

گلاب نصف لیوان

زعفران نصف قاشق چایخوری

 

طرز تهیه سوهان قم

 

طرز تهیه

دو آرد را با هم مخلوط کرده کمی تفت می دهیم تا بوی خامی آرد از بین برود. سپس گلاب و شکر را اضافه می نماییم مرتب هم می زنیم. به طوریکه مواد به بدنه نچسبد. مواد که کف کرده کره را افزوده بعد از کمی جوش عسل – بادکا را افزوده و حرارت را ملایم می کنیم رنگ مواد باید خرمایی شود. مواد به حالت انگشتانه می جوشد. مواد که از ظرف برگشت به روی فویل چرب شده با فاصله ریخته و خلال بادام پسته روی آن ریخته و روی آن مهر می کشیم.

طرز تهیه سوهان قم

 

طرز تهیه آرد جوانه گندم

با توجه به اینکه دسترسی به آرد جوانه گندم کمی سخت به نظر میاد دستور تهیه اون رو براتون میذارم .البته این ارد به صورت بسته بندی در بعضی از فروشگاه های مواد غذایی به فروش می رسه.
جوانه زدن گندم ۹روز طول می کشد. گندم را سه روز خیس می کنیم و سه روز دوم گندم ها را در دستمال تمیز و نمدار قرار می دهیم و هربار دستمال می خواهد خشک شود آن را نمدار می کنیم تا گندم ها جوانه بزنند و سه روز آخر آنها را در سینی ریخته و پارچه ی نمدار روی آنها می اندازیم تا خوب ریشه و جوانه بزند(ممکن است مرحله ی آخر ۴تا۵روز طول بکشد) سپس جوانه ها را همراه گندم ها کنار می گذاریم تا نم آن ها برچیده شود و بعد میکوبیم و الک میکنیم تا کاملا نرم و لطیف شود.

 

منبع : آکا ایران

 



این مطلب مفید بود ؟
rating_1rating_2rating_3rating_4rating_5( 1....5 )
Loading..

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:




نظر یا پرسش خود را بیان کنید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
  • چگونه تا نوروز لاغر شوید ؟

    می خواهید تا نوروز لاغر شوید ؟   با فرارسیدن ماه‌های پایانی سال و نزدیک شدن به نوروز، بسیاری از افراد در فرصت باقیمانده تصمیم به کاهش وزن می‌گیرند تا سال جدید را با اندامی‌ …

  • شستن پرده ها , شستشوی پرده ها روش شستن پرده برای خانه تکانی عید نوروز

    ساده ترین راه شستن پرده برای خانه تکانی عید   شستن پرده ها یکی از دغدغه های این روزهای خانم های خانه دار است. در این مطلب روش ساده شستشوی پرده ها توضیح داده شده …

  • طرز تهیه شیرینی حاجی فیروز طرز تهیه شیرینی حاجی فیروز مخصوص عید نوروز خوشمزه و مجلسی

    طرز تهیه شیرینی حاجی فیروز برای عید نوروز  این شیرینی نوعی کوکی شکلاتی است که به زیبایی با آیسینگ به شکل سر حاجی فیروز تزیین شده. در بخش آموزش آشپزی ، با طرز تهیه شیرینی …

  • طرز تهیه شیرینی شکری طرز تهیه شیرینی شکری خوشمزه

    روش پخت شیرینی شکری برای نوروز    مقدار کالری موجود در هر شیرینی شکری حدود ۴۵ کیلو کالری میباشد. با این مقدار مواد حدود ۸۰ عدد شیرینی شکری خواهیم داشت.  این شیرینی مناسب پذیرایی عید …

  • تزیین تخم مرغ هفت سین , رنگ کردن تخم مرغ چند ایده برای تزیین تخم مرغ هفت سین

    چند ایده برای تزیین تخم مرغ هفت سین در این مطلب روش هایی ساده ولی جالب و زیبا برای تزیین تخم مرغ های سفره هفت سین تقدیم ما عزیزان میشه که پیشنهاداتی هستند از طرف بانوی هنرمند کانال …

  • طرز تهیه شکلات مغزدار خانگی

    طرز تهیه شکلات مغزدار خانگی (بسیار ساده و خوشمزه) آماده سازی: ۱۵ دقیقه مدت انتظار: ۱ ساعت مجموعاً: ۱ ساعت و ۱۵ دقیقه   مواد اولیه : شیر عسل (بسیار غلیظ) ۲ ق س پ …

  • طرز تهیه شیرینی شکلاتی پسته ای

    طرز تهیه شیرینی شکلاتی پسته ای   شیرینی شکلاتی پسته ای شیرینی مناسبی برای پذیرایی در مهمانی ها به ویژه دید و بازدیدهای عید نوروز است.   آماده سازی: ۱۵ دقیقه مدت انتظار: ۱۵ دقیقه …

  • تارت فلورنتینا طرز تهیه تارت فلورنتینا / شیرینی ملکه بادام

    دستور پخت تارت فلورنتینا   تارت فلورنتینا یا شیرینی ملکه بادام ، شیرینی خوشگل و خوشمزه ایه که درست کردن اون به نظر پر کار و سخت می‌آید. اما این طور نیست فقط کمی صبر و حوصله می‌خواهد. اگر …

  • سبزه عید دو طبقه , سبزه دو طبقه سبزه عید دو طبقه درست کنید

    روش درست کردن سبزه عید دو طبقه برای هفت سین   یه آدم خلاق همیشه به دنبال راهی برای ایده های جدید و نو هست .. برای نوروز و هفت سین هم چی بهتر از …

  • آموزش ساخت هفت سین کوچک آپارتمانی آموزش ساخت هفت سین کوچک آپارتمانی با جام پلاستیکی مدل آبشاری

    آموزش ساخت هفت سین کوچک آپارتمانی اگر منزل شما کوچک است و به دنبال ایده هایی برای تزیین سفره هفت سین کوچک هستید به ادامه مطلب که آموزش ساخت هفت سین کوچک است تو جه …

مطالب قبلی این بخش
  • کیک هل و زعفران, طرز پخت کیک طرز تهیه کیک هل و زعفران / پخت کیک مجلسی

    دستور پخت کیک هل و زعفران کیک هل و زعفران را از دوران دبیرستان می پختم.  طعمش بی نظیره و بافت فوق العاده لطیفی داره. آخ که وقتی بوی هل و زعفران می پیچه تو خونه خاطره …