پنج شنبه , ۳ فروردین , ۱۳۹۶


18373

طرز تهیه انواع باسلوق، باسلوق ژله ای ،رنگی ،راحت الحلقوم و سجوق

آماده سازی: ۱ ساعت

 

مواد اولیه برای ۸ نفر :

نشاسته ۱فنجان
شکر ۱ونیم فنجان
جوهر لیمو ۱چهارم قاشق چایخوری
آب ۳فنجان
پودر نارگیل نصف فنجان+میزان لازم
مغز آجیل به میزان لازم

 

باسلوق ژله ای :

آب سرد ۲پیمانه
پودر ژله ۱بسته
آب جوش ۱پیمانه
کره نصف قاشق غذاخوری
شکر ۱پیمانه
 

 سجوق :

گلاب نصف پیمانه
گردو به میزان لازم
شیره انگور ۲پیمانه
نشاسته نصف پیمانه

18378

 

طرز تهیه باسلوق ساده (راحت الحلقوم):

ابتدا نشاسته را در ۲ فنجان آب سرد حل کرده ، می گذاریم ته نشین شود. سپس آب روی آن را بر می داریم و بقیه را در قابلمه می ریزیم. ۳ فنجان آب به نشاسته اضافه کرده و با شکر و جوهر لیمو روی حرارت ملایم قرار می دهیم . مرتب آن را به هم می زنیم تا مایع بپزد، طوریکه از دیواره ی قابلمه جدا شود و مثل توپ در وسط ظرف قرار گیرد. در قالب کم عمقی کمی پودر نارگیل ریخته و مایع راحت الحقوم را روی آن می ریزیم و بقیه پودر نارگیل را روی مایع می ریزیم . سپس با دست آن را در کف قالب پهن می کنیم و می گذاریم تا کاملاً خنک شود.
سپس با قیچی آن را به صورت مربع یا مستطیل یا لوزی برش داده و برش ها را در بقیه پودر نارگیل می غلتانیم . باسلوق ها را در ظرفی چیده و روی آنها پودر پسته می پاشیم .

18377

 

باسلوق مغزدار:

برای تهیه باسلوق مغزدار همه مراحل بالا رو انجام میدیم ولی در انتها روی سینی پودر نارگیل میریزیم و خمیر رو کامل پهن میکنیم و داخلش روی یه خط صاف فرضی مغز دلخواه مثل گردو رو قرار میدیم و دوباره جمعش میکنیم و به صورت استوانه درش میاریم و میذاریم کامل سرد بشه بعد برش میدیم.میتونید از انواع پودر مغز ها هم داخل یا روی باسلوق یا به جای پودر نارگیل استفاده کنید.

18372

 نکــــات لازم :

 

۱ در صورت تمایل می توانید به جای پودر نارگیل از آرد استفاده کنید.
۲- برای معطر کردن راحت الحقوم می توانید از کمی گلاب استفاده کنید.**

باسلوق ژله ای:

برای تهیه این نوع باسلوق ابتدا نشاسته را در ۲ پیمانه آب سرد حل میکنیم و می گذاریم ته نشین شود. سپس آب روی آن را بر می داریم. بعد ۲پیمانه آب رو با نشاسته کامل مخلوط کنید تا صاف بشه و گلوله گلوله نشه(میتونید با همزن هم هم بزنید).
پودر ژله رو به رنگ و طعم دلخواه انتخاب کنید و با ۱لیوان آب جوش مخلوط کنید و بذارید روی حرارت و صبر کنید تا کاملا زلال بشه و همه را حل بشن.بعد بذاریدش کمی خنک بشه.
وقتی کامل سرد شد اون رو با نشاسته مخلوط کنید و داخل قابلمه بریزید و بذارید روی حرارت و خوب مخلوط کنید.اجازه بدید اون قدر بمونه تا نشاسته کامل براق بشه بعد بهش شکر و کره رو اضافه کنید.(در کل مراحل باید سریع مواد رو هم بزنید تا ته نگیره).
وقتی کامل سفت شد طوری که به سختی از قاشق شما چکه کرد شعله رو خاموش کنید.
از قبل یه ظرف رو انتخاب کنید و روش پودر نارگیل بپاشید و بعد مایه رو داخلش بریزید و بینش یا روش هم نارگیل بپاشید یا مغز اضافه کنید و اجازه بدید بمونه و خودشو کامل بگیره.

18374

 

18375

 

نکات:

۱)اگر دوست دارید این باسلوق شبیه نوع بیرونی بشه حتما ۳قاشق پودر ژلاتین هم به مواد اضافه کنید(به پودر ژله هنگام مخلوط کردن با آب اضافه کنید)
۲)بهتره رنگ ژله شما تیره باشه تا باسلوق قشنگ تر بشه.
۳)میتونید مثل موارد بالا بین باسلوق مغز بذارید و بعد لایه بعد رو بریزید(مواد رو طی چند مرحله بریزید و بینش مغز استفاده کنید)

18379

 

باسلوق رنگی:

طرز تهیه باسلوق رنگی دقیقا مثل مورد بالاست با این تفاوت که داخل پودر ژله چند قطره رنگ خوراکی همرنگ با ژله هم اضافه میشه مثلا ژله موز رنگ زرد،ژله بلوبری رنگ آبی و …

طرز تهیه سجوق:

برای تهیه این نوع باسلوق ابتدا نشاسته را در ۲ پیمانه آب سرد حل میکنیم و می گذاریم ته نشین شود. سپس آب روی آن را بر می داریم.
سپس نشاسته و شیره انگور و گلاب را با هم مخلوط و خمیری یکدست درست کنید و مثل مراحل بالا روی حرارت بسیار بسیار ملایم قرار دهید و کمی صبر کنید تا نشاسته پخته و به شکل توپ در بیاید خمیر را مفصل ورز دهید. سپس وسط آن بادام یا گردو قرار دهید و آن را به صورت رول در آورید و در پایان با پودر نارگیل تزیین کنید.

18376

 نکات:

 

۱)در صورت تمایل نشاسته را ابتدا با گلاب مخلوط کرده و بعد از پخت با بقیه مواد مخلوط کرده و خمیر کنید.
۲)در صورت تمایل اگر خمیر خیلی سفت بود به آن ۲پیمانه آب هم اضافه کنید یا به جای آب از گلاب استفاده کنید.
نوش جان

 

سوران

 



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
Loading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:




نظر یا پرسش خود را بیان کنید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
مطالب قبلی این بخش
  • طرز تهیه ژله تار و پود

    طرز تهیه ژله تار و پود   ژله تار و پود ژله ای بسیار زیبا و مجلسی است که با رنگ های شاد و جذاب جلوه ویزه ای به سفره شما می بخشه.   آماده …

    • تزئین کیک به شکل گیتار

      آموزش تصویری تزئین کیک به شکل گیتار   در این مطلب آموزش تصویری و مرحله به مرحله تزئین کیک به شکل گیتار زیبا تقدیم حضورتون میشه . این مدل تزیین سورپرایزی جالب برای دوستداران موسیقی به …

      • طرز تهیه شیرینی مونت کارلو طرز تهیه شیرینی مونت کارلو شیرینی نارگیلی برای عید نوروز

        طرز تهیه شیرینی مونت کارلو شیرینی مونته کارلو یک شیرینی نارگیلی ترد و خوشمزه اس که ظاهر زیبایی هم داره و برای پذیرایی عید نوروز بسیار مناسبه. در بخش نان، شیرینی، دسر با طرز تهیه …

        • طرز تهیه ترحلوا دسری خوشمزه

              روش تهیه ترحلوا   دراین مطلب دو روش تهیه ترحلوا این دسر خوشمزه و مجلسی تقدیم شما عزیزان میشه .   روش اول :   مواد لازم آرد برنج : ۲۵۰ گرم آرد …

          • طرز تهیه دسر کرم هلو خوشمزه و خوش عطر

            آموزش روش تهیه دسر کرم هلو     کرم هلو دسری خوش عطر و خوشمزه است که شما و مهمانانتون از خوردن آن لذت خواهند برد. در ادامه به دستور تهیه این دسر خوش طعم …

            • نان چاودار , نان روگن طرز تهیه نان چاودار / دستور پخت نان روگن

              دستور پخت نان چاودار یا روگن نان چاودار یا نان روگن سرشار از فیبرهای غذایی بوده و در مقایسه با نان تهیه شده با آرد گندم دارای املاح معدنی بیشتری است. استفاده اندکی از نان چاودار باعث احساس …

              • طرز تهیه کوکی کره ای طرز تهیه کوکی کره ای شیرینی عید نوروز ترد و خوشمزه

                طرز تهیه کوکی کره ای برای پذیرایی نوروز  کوکی کره ای یا بیسکویت کره ای یک شیرینی ترد و خوشمزس که برای شیرینی عید نوروز گزینه مناسبیه. در بخش آموزش آشپزی امروز طرز تهیه کوکی کره ای …

                • ترایفل موزی و نوتلا طرز تهیه ترایفل موزی و نوتلا دسر مجلسی و خوش طعم

                  دستور تهیه ترایفل موزی و نوتلا ترایفل موزی دسری شیک و مجلسی و بسیار خوشمزه است. برای درست کردن تزایفل موزی نیازی نیست خیلی از آشپزی سررشته داشته باشید یا لوازم حرفه ای شیرینی پزی داشته باشید. فقط …

                  • طرز تهیه شارلوت لاک پشت

                      طرز تهیه شارلوت لاک پشت   قبلا روش تهیه دسر مجلسی  شارلوت توت فرنگی (سلطنتی) تقدیمتون شد، همینطور روش تهیه شارلوت سالاد الویه . امروز طرز تهیه شارلوت لاک پشت رو براتون در نظر …

                    • شیرینی نوروزی: شیرینی بهشتی

                      نوروز کام مهمانها را با شیرینی بهشتی شیرین کنید مواد لازم نوع (قالبی) : پودر هل:۱ قاشق چایخوری پودر شکر:۱لیوان سرخالی روغن جامد:۱لیوان سرخالی(کمی سرخالی تر از شکر) آرد:۲ و ۲سوم لیوان کنجد:به میزان لازم …

                      • روش پخت لبو در فر بدون آب

                        بهترین روش پخت لبو در فر بدون نیاز به آب بهترین روش تهیه لبو ، روش پخت لبو در فر و بدون نیاز به آب است. به این ترتیب تمامی ریز مغذی‌های آن حفظ خواهد …

                        • طرز تهیه گندمک شب یلدا / شیرین گندمک خانگی

                          طرز تهیه گندمک شب یلدا / گندمک شیرین خانگی گندمک همان دانه‌های گندم برشته شده و پف کرده خوشمزه‌ای است که این روزها در انواع شیرین، نمکی و برنجک توپی با روکش کاکائویی یا ساده به صورت بسته …

                          • پاناکوتای انار دسر یلدایی و وسوسه انگیز

                              پاناکوتای انار دسر یلدایی و وسوسه انگیز  پاناکوتای انار از دسرهای خوشمزه و وسوسه انگیز شب یلدا ست. شبی که میشه در کنار خانواده و دوستان به یکی از خاطره انگیزترین شب های زندگی …

                            • طرز تهیه دسر روح سرگردان

                                طرز تهیه دسر روح سرگردان!   دسر روح سرگردان به دسر جالب، خوشمزه و سالمه، بخصوص برای بچه ها. می تونین برای صبحونه، عصرونه یا میان وعده به کودکتون بدین. برای تولدها هم مناسبه. …