پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳
×

علت و درمان پوسته شدن لب ها

علت و درمان پوسته شدن لب ها

دلایل خشکی و پوسته شدن لب ها و راههای درمان آن

 

خشکی و پوسته شدن لب یکی از مشکلات رایج در فصل های سرد است که این امر زیبایی لب ها را کاهش داده و چهره خسته و بی روح جلوه می کند. لذا برای رفع آن حتماً باید اقدام کرد.

 

فصل پاییز برای خیلی از ما، مخصوصا بچه‌ها با خشکی پوست لب‌ها همراه است. خشکی هوا و تماس مستقیم با نور آفتاب از مهم‌ترین علت‌های ابتلا به خشکی، پوسته‌ریزی و ترک خوردن لب‌هاست.

 

مهم‌ترین علل خشکی لب
– خشکی هوا و تماس مستقیم با نور آفتاب از مهم‌ترین علت‌های ابتلا به خشکی، پوسته‌ریزی و ترک خوردن لب‌هاست.

– ابتلا به برخی بیماری‌ها یا مصرف برخی داروها

– برخی از رژلب‌ها حاوی مواد قابضی هستند که باعث تشدید خشکی و ترک لب‌ها می‌شوند. از طرف دیگر، لب برخی افراد هم به مواد موجود در رژلب‌ها حساسیت دارد و همین حساسیت می‌تواند باعث تشدید خشکی و ترک آن شود.

– خشک و پوسته پوسته شدن مداوم لب ها در برخی افراد، می تواند نشانه ای از ابتلا به اگزمای لب باشد. اگزماهای پوستی، نوعی بیماری سرشتی هستند که به ژنتیک افراد بستگی دارد و در اثر مواجهه با عواملی مانند استرس، خشکی پوست، سرمای هوا و قرار گرفتن در معرض هوای سرد و خشک هم تشدید می شوند.

– برخی از خمیردندان ها، غذاها و حتی بعضی از عوامل محیطی می توانند باعث تحریک لب و پوسته پوسته شدن آن شوند.

حساسیت به خمیر دندان و دهان شویه ها می تواند عامل قرمزی و خشک شدن پوست لب گردد.

 

علت و درمان پوسته شدن لب ها

پیشگیری و درمان خشکی  و پوسته شدن لب ها

از پماد های چرب کننده استفاده کنید
پمادهای چرب کننده، نوعی لایه محافظ خوب برای لب ها محسوب می شوند و می توانند پوست لب را نرم تر کنند و جلوی پوسته پوسته شدن و ترک خوردن آن را هم بگیرند.

 

کمتر در معرض تابش نور خورشید قرار بگیرید
اشعه ماورای بنفش، لب ها را خشک و آسیب پذیر می کند.

 

لب های خود را با زبانتان خیس نکنید
‎مکررا  در معرض آب قراردادن پوست، باعث محروم ساختن آن از رطوبت و در نتیجه خشک شدن آن می گردد. ممکن است به طور موقت احساس بهتری در شما ایجاد کند، اما در واقع باعث خشک شدن بیشتر لب ها می گردد.

 

مقدار بیشتری آب بنوشید. میوه‌‌ها و سبزیجات بیشتری بخورید. به پشت بخوابید و از بالش نرم و تمیز استفاده کنید تا از فشار آوردن روی صورت و لب‌ های شما هنگام خواب جلوگیری شود.

 

خمیر دندان خود را چک کنید
حساسیت به خمیر دندان و دهان شویه ها می تواند عامل قرمزی و خشک شدن پوست لب گردد. برای چند روز از یک مارک خمیردندان و یا دهان شویه استفاده کنید و ببینید اگر مشکلی با شستشو و مسواک زدن ندارید آن را ادامه دهید.

 

از رژ لب های مرغوب استفاده کنید
متخصصان پوست معتقدند که زنان مسن کمتر از مردان، دارای پوست آسیب دیده و لب های شکاف خورده هستند. شاید دلیل آن استفاده از رژلب باشد.

 

مواد غذایی تحریک کننده نخورید
هنگامی که لب ها شکاف می خورند، حساس تر می شوند. موادغذایی خاص می تواند باعث التهاب بیشتر شود.
‎برای مدتی مصرف فلفل قرمز، خردل، انواع سس و آب پرتقال را کنار بگذارید تا لب های شما بهبود یابند.

 

علت و درمان پوسته شدن لب ها

 

درمان خانگی پوسته شدن لب ها:

هرروز چند بار و یا در طول روز ۴ مرتبه روغن نارگیل را خیلی آرام روی لب ها ی خود بمالید.خصوصاً وقتی که هوا سرد و خشک است.
خیار را حلقه حلقه برش بزنید و روی لب های خود بمالید. بسیاری از مردم از خیار برای رفع خشکی سطح لبهایشان استفاده می کنند.
مقداری برگ گل سرخ شسته شده را در مقدار کمی شیر به مدت چند ساعت، بخیسانید. سپس با مخلوط کردن برگ های گل و شیر، خمیر یکنواختی درست کنید و آن را روزی ۲ مرتبه  روی لب های پوسته پوسته شده یا ترک خورده بگذارید. قرار دادن این خمیر روی لب ها، پیش از رفتن به رختخواب، کمک زیادی به نرم تر شدن پوست لب می کند.
هنگام غذا خوردن، دستمال را روی دهانتان نکشید بلکه گوشه ای از دستمال های نرم و لطیف را آرام روی لب هایتان بگذارید و بردارید.
برای درمان لب های خشکی زده مقدار کمی ژل آلوئه ورا روی لب های خود بمالید و چند روز پیاپی این کار را تکرار کنید. اما پیش از آنکه اقدام به درمان و رفع خشکی لب ها نمایید، بهتر است از علت اصلی آن آگاه شوید. کمبود ویتامین B، آهن و اسیدهای چرب می تواند موجب تر ک خوردن و خشکی لب ها شود. شما می توانید بعد از انجام آزمایش و اطمینان یافتن از این مسئله، با مصرف مکمل های مولتی ویتامین، این کمبود را برطرف نموده و مشکل خود را حل کنید.

 

فرد مبتلا به این ناراحتی که طولانی مدت دچار پوسته شدن لب است، باید درمان و نگهداری از درمان را برای پیشگیری از تشدید مشکل زیر نظر متخصص پوست انجام دهد تا مشکلش مزمن و آزاردهنده نشود.

 

گردآوری : مجله تصویر زندگی

منابع: هفته نامه سلامت / بیتوته/ تبیان

این مطلب مفید بود ؟
بدمتوسطخوبخیلی خوبعالی
( تعداد رای دهنده 18, میانگین امتیاز: 4,39 از 5)
Loading...