شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
×

پیشگیری از سرماخوردگی با خوردن سیر

درمان سرماخوردگی - پیشگیری از سرماخوردگی - خواص درمانی سیر

 

متخصصان تغذیه معتقدند خوردن سیر، از سرماخوردگی جلوگیری می‌کند. دانشمندان ۱۲ هفته در زمستان به ۱۴۶ نفر، روزی یک عدد سیر دادند و به ۱۴۶ نفر سیر ندادند. طی این دوره آزمایشی، از ۱۴۶ نفری که سیر مصرف کرده بودند، ۲۴ نفر به سرماخوردگی مبتلا شدند در حالی که از ۱۴۶ نفری که به آن‌ها سیر نداده بودند، ۶۵ نفر دچار سرماخوردگی شدند.

علاوه بر این افراد گروهی که سیر مصرف کرده، ولی سرماخورده بودند خیلی زودتر از کسانی که سیر مصرف نکرده و سرماخورده بودند بهبود یافتند.

یکی از دلایلی که دانشمندان برای این تاثیر اعلام کرده‌اند این است که ترکیبی موسوم به ” آلیسین” در سیر که فعال‌ترین ترکیب موجود در سیر است، مانع از فعالیت آنزیم‌هایی می‌شود که در عفونت‌های میکروبی و ویروسی نقش دارند.

 

به عقیده پژوهشگران امکان ابتلا به سرماخوردگی معمولی در افرادی که روزانه مقداری سیر مصرف می‌کنند بسیار کمتر از سایر اشخاص است. مصرف روزانه سیر حاوی «آلیسین» (بخش خالص سیر که گفته می‌شود عامل بیولوژیکی فعال و مهم سیر است) خطر سرماخوردگی را تا نصف کاهش می‌دهد. سیر خام دارای فیتوکمیکال‌هایی است که می‌توانند به از بین بردن باکتری‌ها و ویروس‌های بیماری‌زا کمک کنند.

 

پیشگیری از سرماخوردگی با سیر

پژوهشگران در جریان این مطالعه پی بردند که مصرف روزانه  سیر احتمال ابتلا به سرماخوردگی را به نصف کاهش می‌دهد.
پژوهشگرانه همچنین دریافته‌اند مصرف سیر علا‌وه بر درمان بیماری‌های قلبی می‌تواند در درمان برخی از انواع سرطان‌ها مفید باشد. آنها اعلا‌م کرده‌اند آزمایش‌هایی که درباره فواید سیر در چین، هند، مصر و ایتالیا انجام شده فواید شگفت‌آور پزشکی را در سیر اثبات کرده است.

این پژوهش‌ها همچنین نشان داده که سیر می‌تواند توان افراد و انرژی آنان را در کار افزایش دهد. ایرانیان روزگار کهن، به ارزش مواد غذایی، گیاهان خوراکی و خواص سلامتی‌بخش آنها باوری استوار داشتند و براساس باورهای خود در بسیاری از روزها جشن‌هایی را برپا می‌کردند. یکی از این جشن‌ها «سیرسور» بود که به معنی جشن سیر است.

در ایران باستان مردم بر این باور بودند که سیر و برخی سبزی‌های دیگر موجب دور شدن بیماری از انسان می‌شود. به این ترتیب همه ساله در ۱۴ دی ماه برای دوری از بیماری جشن «سیرسور» را برپا می‌داشتند.

 

رفع بوی بد سیر - درمان سرماخوردگی - پیشگیری از سرماخوردگی - خواص درمانی سیر

 

خواص غذایی سیر
– سیر سرشار از فولیک اسید، ویتامین C، کلسیم، آهن، منیزیم، پتاسیم و مقدار کمی روی و ویتامین‌هایB1 ی، B2 وB3 است.

 

خواص درمانی
– سیر ماده شیمیایی‌ای به نام آلیسین (Allicin) دارد که یک آنتی‌بیوتیک بسیار قوی است و نقش مهمی در نابودکردن طیف وسیعی از باکتری‌ها دارد. این تاثیر حتی بیشتر از پنی‌سیلین و تتراسایکلین است.

– خوردن سیر خام باکتری‌ها را از بین برده و قدرت ایمنی بدن را بالا می‌برد.

– سیر پخته نیز نقش کاهش‌دهنده کلسترول خون را دارد، آن را رقیق کرده و از تشکیل لخته‌های خونی جلوگیری می‌کند.

– سیر پخته یک ضداحتقان، ضدسرفه و پیشگیری‌کننده از برونشیت است.

– سیر برای درمان بیماری‌های مختلفی ازجمله آسم، برونشیت، روماتیسم، نقرس، میخچه و زگیل (به صورت موضعی)، سل، دندان درد، نیش‌زدگی و فشار خون‌بالا مفید است. در ضمن، سنگ کلیه را خرد می‌کند و در ضدعفونی‌کردن دستگاه‌های ادراری و عفونت‌های واژینال و مثانه نیز مؤثر است.

– سیر حافظه را تقویت کرده و فراموشی را از بین می‌برد.

– سیر از جمله سبزیجاتی است که باعث پیشگیری از بسیاری از سرطان‌ها می‌شود.

 

توجه: مادران شیرده در خوردن سیر زیاده‌روی نکنند زیرا سبب تغییر مزه شیر آنها شده و ممکن است نوزاد از خوردن شیر صرف‌نظر کند.

 

رفع بوی بد سیر - درمان سرماخوردگی - پیشگیری از سرماخوردگی - خواص درمانی سیر

 

روش های رفع بوی بد سیر

بوی تند و نامطبوع سیر و پیاز به محبوبیت آنها لطمه جدی زده است و همه ما از افرادی که دهانشان بوی سیر یا پیاز می دهد مشمئز می شویم و دوری می کنیم.

ولی خوشبختانه چند راه حل ساده برای مقابله با این بوی ناخوشایند وجود دارد:

قبل از مصرف سیر یا پیاز آنها را خورد کنید و آنها را برای چند دقیقه در کاسه ای از روغن زیتون و لیموترش بگذارید. اگر لیمو ترش تازه در دست رس نباشد من از سرکه استفاده می کنم.

اگر توانستید قبل از شروع به خوردن سیر و پیاز دهان خود را به عسل آغشته کنید.

حبه های سیر را زیاد نجوید و سریعتر ببلعید. حتی می توانید حبه های ریز شده سیر را مستقیما ببلعید.

سیر را در شب بخورید تا از فرصت شب تا صبح برای کاهش بوی سیر بهره ببرید.

دفعات مسواک زدن را بیشتر کنید و از محلول های دهانشویه هم استفاده کنید. البته بخش عمده ای از بوی نامطبوع از طریق دستگاه گوارش وارد بازدم ما می شود و خود محوطه دهان تنها مقصر یک سوم از بوی سیر است.

پس از مسواک سیب بخورید و کمی بیشتر آن بجوید تا بیشتر در محوطه دهان شما بماند.

چای سبز مصرف کنید. البته به جای نوشیدن سعی کنید چای را بمکید تا بیشتر در محوطه دهانتان باشد.

شت. عسل بخورید.

قبل از خواب و پس از مسواک چند قاشق ماست بخورید و ١ دقیقه در دهان خود نگه دارید. باکتری های مفید ماست تا صبح به جنگ بوی بد سیر و پیاز خواهند رفت.

پس از بیدار شدن مجددا مسواک + عسل + ماست را تکرار کنید.

با وجود تمام این تدابیر اگر هنوز بوی سیر می دادید از آدامس استفاده کنید. من آدامس هندوانه یا تمشک تریدنت را پیشنهاد می کنم.

اگر هنوز هم رفتار مخاطبانتان را عجیب ارزیابی می کنید بهتر است روزه سکوت بگیرید و اجازه بدهید سیر و پیاز با خیال راحت از بدن شما چربی زدایی و سم زدایی کند!

 

گردآوری : مجله تصویر زندگی

منابع :

ifat.blog.ir

daryanews.com

این مطلب مفید بود ؟
بدمتوسطخوبخیلی خوبعالی
( تعداد رای دهنده 11, میانگین امتیاز: 4,55 از 5)
Loading...