دوشنبه , ۲ اسفند , ۱۳۹۵


طرز تهیه نان پیتا

طرز تهیه نان پیتا به دو روش

 

نان پیتا (به انگلیسی: Pitaیا pitta)، نان صاف و گردی است که در حدود ۲۰ سانتیمتر قطر دارد. چون هنگام پخت خمیر شروع به باد کردن می کند و به شکل پاکت در می آید. به همین علت به انگلیسی به آن pocket bread نیز گفته می‌شود. در داخل آن انواع مواد خوراکی برای نمونه حمص (خوراک لبنانی) (غذایی از نخود)، کباب و فلافل قرار داده می‌شود به مانند ساندویچ صرف می‌شود. این نان تاریخ چند هزار ساله در خاورمیانه دارد و منشأ پیتزا نیز دانسته شده‌است.

نان پیتا همراه با اغلب غذاها و سالاد و … مصرف می شود.

 
آماده سازی: ۲ ساعت

مدت انتظار: ۱ ساعت

مجموعاً: ۳ ساعت

 

طرز تهیه نان پیتا

 

روش اول :

مواد اولیه برای ۱۰ نفر :
روغن زیتون ۲ونیم قاشق غذاخوری
نمک نصف قاشق چایخوری
خمیر مایه (خشک) ۲قاشق چایخوری
آرد ۲ونیم پیمانه
آب ۱و۱چهارم پیمانه

 
طرز تهیه نان پیتا

 

طرز تهیه:
ابتدا خمیر مایه و آب ولرم را مخلوط کرده و روی آن را با دستمال مرطوب میپوشانیم و به مدت ۷تا ۱۰ دقیقه آن را در جایی گرم و تاریک قرار میدهیم تا خمیر مایه عمل بیاید.آرد و نمک را داخل یک کاسه مناسب می ریزیم و آن را ۲بار الک میکنیم و بعد با دست کاملاً مخلوط می کنیم.
داخل مخلوط آرد را یک حفره ایجاد کرده و مخلوط مایه خمیر را به همراه۲قاشق روغن زیتون داخل آن می ریزیم و مواد را کاملاً مخلوط می کنیم تا خمیر مناسب حاصل شود.
روی یک سطح چوبی را کمی آرد می پاشیم و خمیر را روی آن قرار می دهیم و در صورت نیاز کمی آب نیز به آن می افزاییم. خمیر را به مدت تقریباً ۱۵ دقیقه استراحت می دهیم (روی آن دستمال مرطوب کشیده و در جای تاریک و گرم قرار میدهیم) در انتها خمیر را به شکل یک توپ در می آوریم.

داخل ظرفی را با نصف قاشق روغن زیتون کاملاً چرب می کنیم و خمیر را داخل آن می گذاریم.
خمیر را کاملاً به دیواره ها می کشیم تا آغشته به روغن گردد. روی آن را با یک حوله نمناک می پوشانیم و در جای نسبتاً گرم به مدت ۲ ساعتقرار میدهیم تا حجم آن ۲برابر شود.بعد از گذشت زمان خمیر را کمی دیگر ورز می دهیم و باز هم به مدت۱۵ دقیقه کنار می گذاریم.خمیر را به ۱۰ قسمت مساوی تقسیم می کنیم و هر قسمت را به شکل توپ گرد میکنیم.
روی یک سطح چوبی را کمی آرد می پاشیم و با یک وردنه چوبی هر خمیر را باز می کنیم به طوری که ضخامت آن حدودا۴تا۵ میلیمتر و قطر آن ۱۸ تا۲۰سانت باشد. خمیرهای باز شده را با یک پارچه نمناک می پوشانیم و به مدت ۲۰ دقیقه کنار می گذاریم.
فر را با دمای ۲۳۰ درجه سانتیگراد روشن می کنیم تا گرم گردد. روی سطح سینی فر را کمی آرد می پاشیم و آن را به مدت ۵ دقیقه داخل فر داغ می گذاریم و آن را خارج می کنیم. سپس یکی از خمیرها را روی سینی داغ فر می گذاریم و آن را به مدت حدوداً ۳ دقیقه روی طبقه پایین فر می گذاریم تا این نان پخته و باد کند. نان را می چرخانیم و ۲ دقیقه دیگر آن را در فر می گذاریم.
نان را از فر خارج می کنیم و باقی خمیر را نیز به همین ترتیب می پزیم. آنها را داغ، داخل پارچه تمیز می پیچیم تا زمان سرو، نرم و تازه بماند.

طرز تهیه نان پیتا

 

روش دوم:

مواد لازم :

آرد ۱ و نیم لیوان

شکر ۱ قاشق چایخوری

نمک ۱/۲ قاشق چایخوری

آب ولرم ۱/۲ لیوان

بکینگ پودر ۱/۸ قاشق چایخوری

خمیر مایه ۱ قاشق چایخوری

روغن مایع ۱ قاشق غذاخوری

 

طرز تهیه نان پیتا

 

طرز تهیه :

آرد ، شکر ، نمک ، بکینگ پودر و خمیر مایه را داخل کاسه ای بریزید و مخلوط کنید سپس آب ولرم و روغن را اضافه کنید ، مخلوط کنید تا خمیر خوبی بدست بیاید.

خمیر را ۱۰ دقیقه ورز دهید سپس کاسه ای را چرب کنید و خمیر را داخل کاسه قرار دهید و روی کاسه را با سلفون بپوشانید و حدود ۱ ساعت در جای گرمی استراحت دهید تا حجم خمیر ۲ برابر شود ( میتوانید داخل ماکروفر یا فر را چند دقیقه روشن کنید تا گرم شود سپس کاسه خمیر را در محیط گرم آن قرار دهید ).

پس از استراحت خمیر را به ۸ قسمت مساوی تقسیم کنید ، روی سطح کار آرد بپاشید و خمیرها را به نوبت به پهنای ۲۰ سانتیمتر باز کنید  ( برای جلوگیری از خشک شدن خمیرها در طول کار روی خمیرها را با سلفون بپوشانید )، زمانی که خمیرها را پهن میکنید فر را با دمای ۲۵۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود.

نان ها را روی سینی فر قرار دهید و در طبقه وسط بگذارید ، صبر کنید تا نان ها پف کنند سپس به سرعت نان ها را از فر خارج کنید ( بیش از حد ماندن نان در فر آن را خشک میکند ) ؛ نان ها را پس از خروج از فر به سرعت میان پارچه بگذارید تا نرم باقی بماند ( پس از خروج از فر پف نان میخوابد ).

 

طرز تهیه نان پیتا
نکات:
بهتر است داخل فر یک ظرف آب هم قرار دهید.
این نان بیشتر در کشورهای عربی و مدیترانه طبخ میشود.
نان پیتا بسیار مناسب جهت تهیه ساندویچ است چون داخل آن کاملا تو خالی است.
در صورت تمایل مقداری زعفران به خمیر اضافه کنید.
این خمیر را برای تهیه پیتزا هم میتوان مورد استفاده قرار داد.

میتوانید به جای بکینگ پودر از ۱ قاشق چایخوری بهبود دهنده استفاده کنید.

برای اینکه همه نان ها خوب و یکدست پف کنند بهتر است به این صورت خمیر را پهن کنید : وردنه را در سمت راست خمیر قرار دهید و در جهت عقربه های ساعت یا خلاف آن بچرخانید و آنقدر اینکار را تکرار کنید تا خمیر کامل پهن شود.
نوش جان

 

sooran.com

irancook.ir



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
Loading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:




در صورت تمایل به این موضوع نظر دهید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
  • طرز تهیه نان پنیری لذیذ و خوشمزه

    طرز تهیه نان پنیری لذیذ و خوشمزه   در این مطلب طرز تهیه نان پنیری خوش عطر و خوشمزه ای را خواهید دید که هم برای پیش غذا ، هم عصرانه مراسم تولد و هم …

  • نان جیبی طرز تهیه نان جیبی

    روش پخت نان جیبی  نان جیبی پیش غذای خوشمزه و شیک برای سفره افطار و هم چنین عصرانه و جشن تولدهاست. این نون زیبا و دلربا برای پذیرایی بسیار مناسبه.   مواد لازم برای تهیه …

  • طرز تهیه نان گاتا طرز تهیه نان گاتا با مغز گردو مناسب عصرانه و صبحانه 🍞

    دستور پخت نان گاتا نان گاتا بیشتر در ارمنستان و امریکا طبخ میشود. بعضی ها این نان را کاتا هم می نامند. این نان بسیار خوش طعم است. امیدوارم شما هم نان گاتا را درست کنید …

  • طرز تهیه نان پنیری رنگارنگ

      طرز تهیه نان پنیری رنگارنگ (فوری،شیک و خوشمزه)     آماده سازی: ۱۵ دقیقه مدت انتظار: ۱۵ دقیقه مجموعاً: ۳۰ دقیقه مواد اولیه برای ۱۰ نفر : جعفری به میزان لازم زرده تخم مرغ ۳ عدد ژامبون ۵ عدد …

  • طرز تهیه نان هندوانه ای ,نان سه رنگ طرز تهیه نان هندوانه ای ویژه شب یلدا • نان سه رنگ یلدایی عروس

    طرز تهیه نان هندوانه ای نان سه رنگ و زیبا  نان سه رنگ هندوانه ای ایده ای جدید و زیبا برای سفره شب یلدا ست. در بخش نان، شیرینی، دسر  آموزش آشپزی با ما همراه …

  • طرز تهیه پنکیک صبحانه سریع و خوشمزه

      طرز تهیه پنکیک صبحانه سریع و خوشمزه   اگه از خوردن نان و پنیر برای صبحانه خسته شده‌اند و به دنبال صبحانه جدید و خوشمزه و متنوع هستید. این پنکیک رو که برای ۲ …

  • نان انجیری, پخت انواع نان طرز تهیه نان انجیری خوشمزه با خمیر جادویی

    دستور پخت نان انجیری خوشمزه با خمیر جادویی  نان انجیری نانی مقوی و خوشمزه است که هم در وعده صبحانه و هم به عنوان عصرانه می تونین میل کنید. میان این نان مربای انجیر قرار …

  • طرز تهیه نان تست فرانسوی (فرنچ تست)

    آماده سازی: ۱۵ دقیقه مدت انتظار: ۱۵ دقیقه مجموعاً: ۳۰ دقیقه   مواد اولیه برای ۴ نفر : شکر دانه ای ۱/۴ فنجان ۵۰ گزم دارچین ۱ قاشق چایخوری (آسیاب شده) شیر  نصف فنجان ۱۲۰ …

  • نان شکلاتی رولی طرز تهیه نان شکلاتی مناسب افطار ماه رمضان

    دستور پخت نان شکلاتی برای افطار نان شکلاتی ، نانی کم شیرین بوده و یکی از بهترین نان ها برای یک افطاری سبک به همراه چای است. طرز تهیه این نان بسیار ساده است.   …

  • طرز تهیه نان همبرگر کنجدی

    روش پخت نان همبرگر کنجدی   مواد اولیه : خمیر مایه ۲ قاشق چای خوری تخم مرغ ۱عدد کره نصف فنجان آرد سفید ۴ فنجان کنجد برای تزیین زرده تخم مرغ ۱عدد شیر ولرم ۱و …

مطالب قبلی این بخش
  • طرز تهیه نان بربری خانگی طرز تهیه نان بربری در منزل | نان بربری خانگی

    دستور پخت نان بربری خانگی  نان بربری یکی از نان های خوشمزه و گوشتی است که طرفداران زیادی دارد. خصوصا برای صبحانه همراه با پنیر تبریزی یا خامه عسل طعم بسیار عالی است. در این مطلب طرز تهیه …

    • شربت بار,شهد زولبیا, شربت بامیه طرز تهیه شربت بار / شهد زولبیا بامیه

      دستور تهیه شربت بار / شهد زولبیا بامیه   شربت بار شهدی است که برای تهیه انواع مربا و حلوا  و شربت و شیرینی هایی مانند باقلوا و زولبیا و بامیه  و گوش فیل ، مرطوب …

      • باقلوا ترکیه ای , شیرینی نوروزی طرز تهیه باقلوا ترکیه ای با خمیر یوفکا یا فیلو

        دستور تهیه باقلوا ترکیه ای  باقلوا گردویی چروکی با خمیر فیلو ( یوفکا)    مواد لازم برای تهیه باقلوا ترکیه ای  : خمیر فیلو (یوفکا) ۱۱ تا ۱۲ ورق کره ۱۷۰ گرم گردو خرد شده …

        • نان چلیپا, انواع نان, نان خانگی طرز تهیه نان چلیپا ترد و خوشمزه / پخت انواع نان

          دستور پخت نان چلیپا  نان چلیپا قابل استفاده برای وعده صبحانه و عصرانه است.   مواد لازم برای تهیه نان چلیپا : آرد ۵٠٠ گرم مایه خمیر ۴ ق م شکر ۶ گرم شیر گرم …

          • طرز تهیه شکلات مغزدار خانگی

            طرز تهیه شکلات مغزدار خانگی (بسیار ساده و خوشمزه) آماده سازی: ۱۵ دقیقه مدت انتظار: ۱ ساعت مجموعاً: ۱ ساعت و ۱۵ دقیقه   مواد اولیه : شیر عسل (بسیار غلیظ) ۲ ق س پ …

            • طرز تهیه شیرینی قلبی برای روز عشق

              دستور تهیه شیرینی قلبی شکل ویژه ولنتاین و روز عشق   این بیسکویتها با سه طعم متفاوت وانیلی؛ کاکائویی و طعم گلاب و یه گزینه مناسب برای هدیه دادن به کسانی که دوست شان دارید، …

              • طرز تهیه ژله بستنی

                  در این مطلب روش تهیه یک دسر مجلسی خوش طعم با ظاهری زیبا و اشتها برانگیز به شما عزیزان آموزش داده می شود.   آماده سازی: ۲ ساعت مدت انتظار: ۱ ساعت مجموعاً: ۳ …

                • طرز تهیه کیک بدون تخم مرغ

                  طرز تهیه کیک بدون تخم مرغ آماده سازی: ۱۵ دقیقه مدت انتظار: ۱ ساعت مجموعاً: ۱ ساعت و ۱۵ دقیقه مواد اولیه برای ۶ نفر : آرد ۳ پیمانه وانیل ۱چهارم قاشق چایخوری (شکری) شیر  ۲ …

                  • طرز تهیه ژله بستنی ویترینی

                      ژله بستنی ویترینی (فوق العاده شیک و مجلسی)   آماده سازی: ۲ ساعت مدت انتظار: ۴ ساعت مجموعاً: ۶ ساعت   مواد اولیه برای ۸ نفر : پودر ژلاتین ۱ قاشق غذاخوری گلاب ۱ …

                    • کاچی چهار مغز ,دسر ماه رمضان طرز تهیه کاچی چهار مغز برای افطار

                      دستور پخت کاچی چهار مغز کاچی چهار مغز از دسرهای مقوی و خوشمزه ایرانی و یکی از سنتهای دیرینه مردم دیار کریمان با قدمت چند صد ساله است که نقش مهمی در سلامتی و تقویت …

                      • شیرینی نوروزی : پفک گردویی

                          کام مهمانان نوروزی را با شیرینی پفک گردویی شیرین کنید مواد لازم: آرد:۳قاشق غذاخوری شکر:۲۵۰گرم وانیل:نصف قاشق چایخوری زرده تخم مرغ:۵عدد بزرگ مغز گردو خرد شده:۲۵۰گرم طرز تهیه: اول از همه نیم ساعت زرده …

                        • فرنی بستنی , دسر مجلسی طرز تهیه فرنی بستنی دسر مجلسی

                            دستور تهیه فرنی بستنی دسر خوشمزه فرنی بستنی یک فرنی متفاوت با طعم بستنی و مناسب برای سفره افطار است. فرنی یکی از دسرهای سنتی ما ایرانیان است که بیشتر در ماه رمضان برای افطار تهیه …

                          • طرز تهیه بستنی تیرامیسو

                              طرز تهیه Tiramisu Ice- Cream بستنی تیرامیسو   آماده سازی: ۱۵ دقیقه   مواد اولیه : یسکویت لیدی فینگر (شاید یکی دو تا کمتر یا بیشتر) ۱۶ عدد قهوه اسپرسو (دم کشیده و سرد شده) …

                            • طرز تهیه پودینگ لیمو ترش طرز تهیه پودینگ لیمو ترش دسری با عطر لیمو

                              دستور پخت پودینگ لیمو ترش پودینگ لیمو ترش هم مثل سایر پودینگ ها نوعی دسراست. این پودینگ گرچه از نظر مواد تشکیل‌ دهنده شبیه کیک است ولی به اندازه کیک، بافتی سفت نداشته و همان‌طور با همان ظرف …