جمعه , ۴ فروردین , ۱۳۹۶


طرز تهیه نان پیتا

طرز تهیه نان پیتا به دو روش

 

نان پیتا (به انگلیسی: Pitaیا pitta)، نان صاف و گردی است که در حدود ۲۰ سانتیمتر قطر دارد. چون هنگام پخت خمیر شروع به باد کردن می کند و به شکل پاکت در می آید. به همین علت به انگلیسی به آن pocket bread نیز گفته می‌شود. در داخل آن انواع مواد خوراکی برای نمونه حمص (خوراک لبنانی) (غذایی از نخود)، کباب و فلافل قرار داده می‌شود به مانند ساندویچ صرف می‌شود. این نان تاریخ چند هزار ساله در خاورمیانه دارد و منشأ پیتزا نیز دانسته شده‌است.

نان پیتا همراه با اغلب غذاها و سالاد و … مصرف می شود.

 
آماده سازی: ۲ ساعت

مدت انتظار: ۱ ساعت

مجموعاً: ۳ ساعت

 

طرز تهیه نان پیتا

 

روش اول :

مواد اولیه برای ۱۰ نفر :
روغن زیتون ۲ونیم قاشق غذاخوری
نمک نصف قاشق چایخوری
خمیر مایه (خشک) ۲قاشق چایخوری
آرد ۲ونیم پیمانه
آب ۱و۱چهارم پیمانه

 
طرز تهیه نان پیتا

 

طرز تهیه:
ابتدا خمیر مایه و آب ولرم را مخلوط کرده و روی آن را با دستمال مرطوب میپوشانیم و به مدت ۷تا ۱۰ دقیقه آن را در جایی گرم و تاریک قرار میدهیم تا خمیر مایه عمل بیاید.آرد و نمک را داخل یک کاسه مناسب می ریزیم و آن را ۲بار الک میکنیم و بعد با دست کاملاً مخلوط می کنیم.
داخل مخلوط آرد را یک حفره ایجاد کرده و مخلوط مایه خمیر را به همراه۲قاشق روغن زیتون داخل آن می ریزیم و مواد را کاملاً مخلوط می کنیم تا خمیر مناسب حاصل شود.
روی یک سطح چوبی را کمی آرد می پاشیم و خمیر را روی آن قرار می دهیم و در صورت نیاز کمی آب نیز به آن می افزاییم. خمیر را به مدت تقریباً ۱۵ دقیقه استراحت می دهیم (روی آن دستمال مرطوب کشیده و در جای تاریک و گرم قرار میدهیم) در انتها خمیر را به شکل یک توپ در می آوریم.

داخل ظرفی را با نصف قاشق روغن زیتون کاملاً چرب می کنیم و خمیر را داخل آن می گذاریم.
خمیر را کاملاً به دیواره ها می کشیم تا آغشته به روغن گردد. روی آن را با یک حوله نمناک می پوشانیم و در جای نسبتاً گرم به مدت ۲ ساعتقرار میدهیم تا حجم آن ۲برابر شود.بعد از گذشت زمان خمیر را کمی دیگر ورز می دهیم و باز هم به مدت۱۵ دقیقه کنار می گذاریم.خمیر را به ۱۰ قسمت مساوی تقسیم می کنیم و هر قسمت را به شکل توپ گرد میکنیم.
روی یک سطح چوبی را کمی آرد می پاشیم و با یک وردنه چوبی هر خمیر را باز می کنیم به طوری که ضخامت آن حدودا۴تا۵ میلیمتر و قطر آن ۱۸ تا۲۰سانت باشد. خمیرهای باز شده را با یک پارچه نمناک می پوشانیم و به مدت ۲۰ دقیقه کنار می گذاریم.
فر را با دمای ۲۳۰ درجه سانتیگراد روشن می کنیم تا گرم گردد. روی سطح سینی فر را کمی آرد می پاشیم و آن را به مدت ۵ دقیقه داخل فر داغ می گذاریم و آن را خارج می کنیم. سپس یکی از خمیرها را روی سینی داغ فر می گذاریم و آن را به مدت حدوداً ۳ دقیقه روی طبقه پایین فر می گذاریم تا این نان پخته و باد کند. نان را می چرخانیم و ۲ دقیقه دیگر آن را در فر می گذاریم.
نان را از فر خارج می کنیم و باقی خمیر را نیز به همین ترتیب می پزیم. آنها را داغ، داخل پارچه تمیز می پیچیم تا زمان سرو، نرم و تازه بماند.

طرز تهیه نان پیتا

 

روش دوم:

مواد لازم :

آرد ۱ و نیم لیوان

شکر ۱ قاشق چایخوری

نمک ۱/۲ قاشق چایخوری

آب ولرم ۱/۲ لیوان

بکینگ پودر ۱/۸ قاشق چایخوری

خمیر مایه ۱ قاشق چایخوری

روغن مایع ۱ قاشق غذاخوری

 

طرز تهیه نان پیتا

 

طرز تهیه :

آرد ، شکر ، نمک ، بکینگ پودر و خمیر مایه را داخل کاسه ای بریزید و مخلوط کنید سپس آب ولرم و روغن را اضافه کنید ، مخلوط کنید تا خمیر خوبی بدست بیاید.

خمیر را ۱۰ دقیقه ورز دهید سپس کاسه ای را چرب کنید و خمیر را داخل کاسه قرار دهید و روی کاسه را با سلفون بپوشانید و حدود ۱ ساعت در جای گرمی استراحت دهید تا حجم خمیر ۲ برابر شود ( میتوانید داخل ماکروفر یا فر را چند دقیقه روشن کنید تا گرم شود سپس کاسه خمیر را در محیط گرم آن قرار دهید ).

پس از استراحت خمیر را به ۸ قسمت مساوی تقسیم کنید ، روی سطح کار آرد بپاشید و خمیرها را به نوبت به پهنای ۲۰ سانتیمتر باز کنید  ( برای جلوگیری از خشک شدن خمیرها در طول کار روی خمیرها را با سلفون بپوشانید )، زمانی که خمیرها را پهن میکنید فر را با دمای ۲۵۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود.

نان ها را روی سینی فر قرار دهید و در طبقه وسط بگذارید ، صبر کنید تا نان ها پف کنند سپس به سرعت نان ها را از فر خارج کنید ( بیش از حد ماندن نان در فر آن را خشک میکند ) ؛ نان ها را پس از خروج از فر به سرعت میان پارچه بگذارید تا نرم باقی بماند ( پس از خروج از فر پف نان میخوابد ).

 

طرز تهیه نان پیتا
نکات:
بهتر است داخل فر یک ظرف آب هم قرار دهید.
این نان بیشتر در کشورهای عربی و مدیترانه طبخ میشود.
نان پیتا بسیار مناسب جهت تهیه ساندویچ است چون داخل آن کاملا تو خالی است.
در صورت تمایل مقداری زعفران به خمیر اضافه کنید.
این خمیر را برای تهیه پیتزا هم میتوان مورد استفاده قرار داد.

میتوانید به جای بکینگ پودر از ۱ قاشق چایخوری بهبود دهنده استفاده کنید.

برای اینکه همه نان ها خوب و یکدست پف کنند بهتر است به این صورت خمیر را پهن کنید : وردنه را در سمت راست خمیر قرار دهید و در جهت عقربه های ساعت یا خلاف آن بچرخانید و آنقدر اینکار را تکرار کنید تا خمیر کامل پهن شود.
نوش جان

 

sooran.com

irancook.ir



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
Loading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:




نظر یا پرسش خود را بیان کنید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
  • نان جیبی طرز تهیه نان جیبی

    روش پخت نان جیبی  نان جیبی پیش غذای خوشمزه و شیک برای سفره افطار و هم چنین عصرانه و جشن تولدهاست. این نون زیبا و دلربا برای پذیرایی بسیار مناسبه.   مواد لازم برای تهیه …

  • نان مثلثی , انواع نان طرز تهیه نان مثلثی

    دستور پخت نان مثلثی خوشمزه نان مثلثی نانی خوشمزه و مقوی، مناسب هر سه وعده و میان وعده ای خوش طعم است.   مواد لازم برای خمیر نان مثلثی : شیر. ٢٠٠ میلی لیتر شکر. …

  • طرز تهیه نان پنیری برزیلی طرز تهیه نان پنیری،پفک برزیلی،شیرینی برزیلی طرز تهیه نان پنیری برزیلی

    طرز تهیه نان پنیری برزیلی شیرینی پزی,طرز تهیه نان پنیری برزیلی،ابتدا شیر را بجوشانید و اجازه دهید ولرم شود.تخم مرغ را به دمای محیط برسانید و با شیر مخلوط کرده و با همزن به خوبی …

  • نان انجیری, پخت انواع نان طرز تهیه نان انجیری خوشمزه با خمیر جادویی

    دستور پخت نان انجیری خوشمزه با خمیر جادویی  نان انجیری نانی مقوی و خوشمزه است که هم در وعده صبحانه و هم به عنوان عصرانه می تونین میل کنید. میان این نان مربای انجیر قرار …

  • طرز تهیه نان پنیری لذیذ و خوشمزه

    طرز تهیه نان پنیری لذیذ و خوشمزه   در این مطلب طرز تهیه نان پنیری خوش عطر و خوشمزه ای را خواهید دید که هم برای پیش غذا ، هم عصرانه مراسم تولد و هم …

  • نان رول شیری,افطار ماه رمضان نان رول شیری مناسب سحر و افطار ماه رمضان

    دستور پخت نان رول شیری برای افطار  و سحر  نان رول شیری بسیار خوش طعم با بافتی فوق العاده لطیف سبک و پنبه ایه که هم ظاهرش و هم طعمش نظر هر کسی را به خودش جلب …

  • طرز تهیه نان کلانه طرز تهیه نان کلانه کردستان غذایی کامل و قدیمی ترین فست فود جهان

       طرز تهیه نان کلانه کردی نان کلانه (به کردی: که‌لانه Kelane) ، نان بسیار خوشمزه و بسیار نازکیه که در کردستان پخته میشه. در بخش آموزش آشپزی ، طرز تهیه نان کلانه محلی کردستان را ببینید. این …

  • طرز تهیه تورتیلای اسپانیایی

    طرز تهیه تورتیلای اسپانیایی   تورتیلای اسپانیایی در حقیقت نوعی املت اسپانیایی است که مواد مختلفی با حسب ناحیه و ذائقه به آن اضافه می شود .   مواد اولیه برای ۶ نفر : سیب …

  • نان شیرمال خانگی طرز پخت نان شیرمال خانگی پنبه ای و خوشمزه

    آموزش تصویری روش پخت نان شیرمال خانگی نان شیرمال یکی از نون های خوشمزه ایه که به روش های مختلف پخته میشه. نان شیرمال خانگی با هر دستوری باشه به چیز دیگه هس. این نون …

  • طرز تهیه امپاندا ، نان مغزدار اسپانیایی

    طرز تهیه امپاندا، نان مغزدار اسپانیایی   امپاندا یک نان مغزدار اسپانیایی است. خمیر امپاندا شباهت زیادی به خمیر پای دارد و مهمترین ویژگی آن خوشمزه بودن این خمیر است.   که در آن سرزمین …

مطالب قبلی این بخش
  • طرز تهیه نان آچما با ارده و گردو طرز تهیه نان آچما با ارده و گردو • نان آچما ترکیه ای • آموزش پخت انواع نان

    دستور پخت نان آچما با ارده و گردو نان آچما یکی از انواع نان های مخصوص و خوشمزه کشور ترکیه است. قبلا در بخش آشپزی روش دیگری برای تهیه این نان تقدیم شما عزیزان شد و این …

    • طرز تهیه شیرینی اتابکی طرز تهیه شیرینی اتابکی یا ولیعهدی شیرینی مخصوص عید نوروز

      طرز تهیه شیرینی اتابکی برای پذیرایی عید نوروز شیرینی اتابکی مدت ماندگاری طولانی دارد. میتوانید شیرینی را در ظرف دردار چیده و مدت یک ماه در جای خنک یا ۳ ماه در فریزر نگهداری کنید. …

      • کیک یزدی طرز تهیه کیک یزدی به صورت تصویری

        طرز تهیه کیک یزدی (آموزش تصویری مرحله به مرحله )   کیک یزدی کیکی بسیار خوش عطر و طعمه که طرفدارای زیادی داره. کیک یزدی نوعی شیرینی بومی استان یزد هست که در اونجا بیشتر برای پذیرایی در مراسمهای مذهبی …

        • طرز تهیه نان سنگک خانگی

            طرز تهیه نان سنگک خانگی   برای تهیه نان سنگک خانگی به چیزی بنام خمیر ترش نیاز داریم. خمیر ترش با مایه خمیر یا yeast یک کم فرق داره. با خمیر ترش نان کیفیت …

          • شیرینی رز خرمایی , دسر ماه رمضان شیرینی رز خرمایی ویژه ماه رمضان

            طرز تهیه شیرینی رز خرمایی ویژه ماه رمضان شیرینی رز خرمایی ، شیرینی ای شیک و مقوی برای سفره افطار است. در این مطلب دو روش تهیه این شیرینی خوشمزه را شرح خواهیم داد.   روش …

            • چیز کیک انار یخچالی دسر ویژه شب یلدا

              چیز کیک انار یخچالی بدون نیاز به پخت دسر ویژه شب یلدا در این پست طرز تهیه چیز کیک انار یخچالی که دسری خوشمزه، بدون نیاز به پخت و مناسب مهمانی های شب یلداست را به …

              • کیک شکلاتی با سس شکلات طرز تهیه کیک شکلاتی با سس شکلاتی / انواع کیک

                دستور پخت کیک شکلاتی با سس شکلاتی  من که اعتراف میکنم از این کیک شکلاتی خیلی خوشم اومده و میتونم بگم یکی از بهترین کیکهایی بوده که تا به حال پختم. حتما این کیک خوشمزه …

                • طرز تهیه باسلوق هندوانه ای ویژه شب یلدا

                  طرز تهیه باسلوق هندوانه ای ویژه شب یلدا   باسلوق نوعی شیرینی و سوغات مراغه، ملایر و اراکه و باسلوق هندوانه ای یکی از شیرینی ها یا بهتر بگم تنقلاتیه که بیشتر در شب یلدا …

                  • طرز تهیه ۵ نوع بستنی یخی خانگی

                    طرز تهیه ۵ نوع بستنی یخی خانگی   یکی از خوراکی‌های محبوب فصل تابستان بستنی یخی است. شما می‌توانید در منزل و با میوه‌های مورد علاقه‌تان بستنی میو‌ه‌ای درست کنید. اگر رژیم غذایی دارید از …

                    • طرز تهیه کراکر نمکی خانگی

                      طرز تهیه کراکر نمکی در منزل   کراکر نمکی با بیسکویت ترد شور می تواند عصرانه و میان وعده ای سالم و خوشمزه برای همه افراد بخصوص کودکان و سالمندان باشد. در ادامه دستور تهیه …

                      • پفک نمکی خانگی , پفک خانگی طرز تهیه پفک نمکی خانگی

                          طرز تهیه پفک نمکی خانگی پفک نمکی یکی از تنقلات مورد علاقه هر فردیه و سن و سال هم نمیشناسه. اما متاسفانه این خوراکی خوشمزه به دلیل وجود مواد افزودنی و رنگ های خوراکی …