دوشنبه , ۹ اسفند , ۱۳۹۵


مربا، ترشی، سس  , تهیه سس سویا در منزل / سس سویا خانگی

طرز تهیه سس سویا خانگی

دوستای عزیز قبل از همه بگم که سس سویا مراحل خیلی خیلی پیچیده و طولانی رو داره برای درست شدن که نوع خونگیش ممکنه حتی تا ۱سال هم طول بکشه تولید بشه و بیشتر توی آسیای شرقی تهیه و استفاده میشه انواع کارخانه ای هم به دلیل وجود دستگاههای خیلی مجهز سریع آماده میشن این ترکیبی که براتون مینویسم از نظر *طعم و خاصیت*به شدت شبیه سس سویا هست و جایگزین کردنش با سس سویا اصل کاملا اصولیه و هیچ آسیبی به غذای شما وارد نمیکنه پس این سس سویا تقریبا میشه نمونه شبیه سس سویا اصل نه خودش!

 

سس سویا :

سس سویا (soy sauce یا soya sauce) نوعی سس تیره‌رنگ است که از دانه‌های گیاه سویا تهیه می‌شود. این سس شورمزه بوده و در آشپزی کشورهای خاور دور همچون چین و ژاپن کاربرد فراوانی دارد و از آن برای مزه‌دار کردن سوپ‌ها، مارینیدها، انواع گوشت، ماهی، سبزیجات و دیگر سس‌ها استفاده می‌شود.

 

انواع سوس سویا:

سس سویا می‌تواند غلیظ و پررنگ و یا رقیق و کم‌رنگ باشد. سس‌های سویای کم‌رنگ معمولاً شورتر از انواع تیره‌رنگشان هستند و می‌توان از آنها در غذاهایی که نمی‌خواهند رنگشان تیره شود، استفاده نمود. سس‌های سویای تیره‌رنگ در مقایسه با انواع روشنشان غلیظ‌تر بوده ولی شوریشان کمتر است، با این حال از طعم و مزهٔ قوی‌تری نسبت به سس‌های سویای کم‌رنگ برخوردارند.

 

مربا، ترشی، سس  , تهیه سس سویا در منزل / سس سویا خانگی

 

مواد اولیه :
پودر سیر ۱هشتم قاشق چایخوری
آب گوشت ۱ونیم پیمانه
نمک به میزان لازم
فلفل سفید ۱هشتم قاشق چایخوری
پودر زنجبیل ۱چهارم قاشق چایخوری
عسل ۲قاشق چایخوری
سرکه بالزامیک ۴قاشق چایخوری
سس سویا خانگی
مواد سس اصلی :

لوبیای سویا (تازه و سبز) ۴۳۵گرم
آرد ۳۴۰گرم
نمک ۲۲۶گرم
آب ۳ونیم لیتر

 

طرز تهیه سس سویا :
ابتدا آب گوشت را داخل تابه ریخته و روی حرات به جوش آورید.وقتی به جوش رسید همه مواد به جز نمک را به آن اضافه کرده و اجازه دهید به جوشیدن ادامه دهید.
حدود ۱۵دقیقه با حرارت بالا مایع را حرارت دهید تا تنها ۱فنجان از آن باقی بماند.مقدار مناسبی نمک را به سس اضافه کرده و اجازه دهید کاملا سرد شود.
سس را داخل شیشه ای چفت ریخته و اجازه دهید ۱هفته داخل یخچال استراحت کند.

خوب این چیزی که بالا گفتم حالت جایگزین اصلی سس رو داشت من براتون طرز تهیه خود سس سویا رو هم میذارم که اگر روزی به مواد اولیش دسترسی پیدا کردید بتونید تهیش کنید:
اول دانه های سویا رو با غلاف بپزید (درست شبیه پختن باقلا یا نخودفرنگی)بعد اونها رو از غلاف خارج کنید و با غذاساز کامل له کنید بهتره پوست نازک روش رو هم بگیرید البته اگر براتون سخته میتونید با پوست هم اونو پوره کنید.

 

مربا، ترشی، سس  , تهیه سس سویا در منزل / سس سویا خانگی

 

پوره رو داخل یه ظرف مناسب بریزید و آرد رو ۳بار الک کنید و خیلی آروم و کم کم به پوره اضافش کنید و خوب هم بزنید تا یکدست بشه و آرد تموم بشه.

 

مربا، ترشی، سس  , تهیه سس سویا در منزل / سس سویا خانگی

 

حالا خمیر رو روی یه سطح صاف یا یه قالب مناسب خوب پهن کنید و با چاقو اونو به شکل مربع های ضخیم برش بدید.

 

مربا، ترشی، سس  , تهیه سس سویا در منزل / سس سویا خانگی

 

مقداری پارچه رو خوب مرطوب کنید که کامل نم داشته باشه حالا یه ظرف مناسب در نظر بگیرید و اونو بذارید توی یه نایلون زیرش رو لایه مرطوب قرار بدید روش رو قطعات خمیر و دوباره روش همون نوع پارچه مرطوب رو بذارید بعد نایلون رو کاملا چفت کنید طوری که اصلا هواخور به داخل ظرف وجود نداشته باشه.حالا بذاریدش یه جای کاملا خشک و تاریک(مثلا زیر خاک) و بذارید از ۱هفته یا زمانی که کامل تخمیر بشه استراحت کنه …

به نظرم اجازه بدید حدود ۱ماه بمونه باید در انتها کامل خشک شده باشه و رنگش کامل قهوه ای بشه و کپک بزنه دقیقا مثله شکل!
حالا نمک و آب رو با هم مخلوط کنید توی یه ظرف بزرگ و مواد رو به جای خشک و زیر نور افتاب منتقلش کنید حالا ممکنه شما ۲ماه زمان نیاز داشته باشید یا ۱سال!بستگی به قدرت تخمیر و نوع دانه و قدرت افتاب داره خیلی شرایط دیگه داره فقط اینکه هر روز روزی  ۲ تا  ۳ بار با قاشق چوبی باید همش بزنید و درش رو دوباره ببندید.سس وقتی آماده بشه قشنگ حالت روان پیدا میکنه و میشه ازش استفاده کرد!

حالا تصمیم با خودتونه سس آماده بخرید! نوع بالا رو انتخاب کنید یا همین شیوه سنتی.

 

نکات:
۱)حتما قبل از مصرف شیشه را به خوبی تکان دهید.
۲)عسل در واقع جایگزین ملاس(شکر مازندرانی)شده است اگر به ملاس اصل دسترسی دارید از آن استفاده کنید.
۳)در صورت تمایل به جای آب گوشت از آب مرغ استفاده کنید اما به هیچ وجه عصاره استفاده نکنید.

نوش جان

 

سوران



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
Loading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:




در صورت تمایل به این موضوع نظر دهید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
  • ادویه خشک ایتالیایی,سس ایتالیایی,سس سالاد طرز تهیه سس ایتالیایی | طرز تهیه ادویه خشک ایتالیایی | سس سالاد ایتالیایی

      طرز تهیه ادویه خشک ایتالیایی و سس ایتالیایی سس ایتالیایی از ترکیب سبزیجات معطر و سرکه و روغن زیتون تهیه شده و در تهیه سالاد و سیب زمینی تند سرخ شده بکار می رود. …

  • طرز تهیه سس خامه لیمویی

    طرز تهیه سس خامه لیمویی (مناسب ماهی و پاستا) آماده سازی: ۵ دقیقه مدت انتظار: ۱۵ دقیقه مجموعاً: ۲۰ دقیقه مواد اولیه : پوست لیمو ۴ قاشق چای خوری (رنده شده) خامه ۱ چهارم لیوان آرد ۲ قاشق …

  • سس کره قهوه ای , سس پاستا طرز تهیه سس کره قهوه ای / سس پاستا

    طرز تهیه سس کره قهوه ای سس ساده پاستا   سس کره قهوه ای یک سس ساده پاستا است که به سرعت آماده می شود  برای زمانی که هیچی در خانه نداریم. با این سس می …

  • سس کاپونتا (Caponata) سس پاستا

    طرز تهیه سس کاپونتا (Caponata) سس پاستا و اسپاگتی   سس کاپونتا (Caponata) یک سس سبزیجاتی خوش طعم است که برای انواع پاستا، پیتزا و لازانیا ایده آل می باشد . این سس پاستا به قدری خوشمزه است که …

  • طرز تهیه سس مخصوص لازانیا

    طرز تهیه سس مخصوص لازانیا آماده سازی: ۱۵ دقیقه مدت انتظار: ۳۰ دقیقه مجموعاً: ۴۵ دقیقه مواد اولیه برای ۱۲ نفر : آرد سفید ۴قاشق غذاخوری کره ۱۰۰گرم شیر  ۴لیوان (پرچرب) نمک به میزان لازم فلفل …

  • سس چیلی خانگی طرز تهیه سس چیلی خانگی با ماندگاری بالا | سس تند

    دستور درست کردن سس چیلی خانگی تند  این سس چیلی خانگی می تواند برای هر منظوری استفاده شود. می توان آن را در پوره سیب زمینی، یک بشقاب نودل، یا به عنوان سس خوش طعم …

  • سس ووستشایر , سس ووستشیر , سس ورچستر طرز تهیه سس ووستشایر / ووستشیر / ورچستر

    آموزش روش تهیه سس ووستشایر در منزل  (ووستشیر) سس ووستشایر (Worcestershire ) یک سس اصیل انگلیسیه که طعم ویژه ای به غذای شما میده و برای غذاهای گوشتی و کبابی و دریایی استفاده میشه. بعضی سسها توی خیلی از …

  • سس پاستا : سس گوجه فرنگی خامه ای

    سس گوجه فرنگی خامه ای / سس پاستا      با سس پاستا ی گوجه فرنگی خامه ای  که بسیار خوشمزه و خوشرنگ است، می توانید در کمترین زمان یک پاستای متفاوت درست کنید. پس …

  • سس هزار جزیره طرز تهیه سس هزار جزیره

      دستور تهیه سس هزار جزیره سس هزار جزیره ، یک سس آمریکایی است که از مایونز، کچاپ، تخم مرغ، فلفل قرمز و خیارشور تهیه می‌شود. هزار جزیره (به انگلیسی Thousand Islands) به مجمع الجزایری گفته …

  • پنج روش تهیه سس سفید

    طرز تهیه سس سفید (به ۵ روش مختلف) مواد اولیه : کره (یا مارگارین ) ۲ قاشق غذاخوری آرد سفید ۲ قاشق غذاخوری نمک یک چهارم قاشق مرباخوری فلفل سیاه یک هشتم قاشق مرباخوری شیر …

مطالب قبلی این بخش
  • طرز تهیه لواشک تمشک با طعم لیمو و نعنا

    لواشک تمشک با طعم نعنا و لیمو مواد اولیه برای تهیه لواشک تمشک : تمشک (سیاه) ۳ فنجان برگ نعنا ربع فنجان عسل ربع فنجان آب لیمو ۲ ق.غ تراشه های پوست لیمو ۲ ق.غ …

    • طرز تهیه مربای کامکوات

         طرز تهیه مربای کامکوات   مربای کامکوات بسیار خوشمزه، زیبا و مجلسی است که وجود آب پرتقال طعم و عطر آن را عالی کرده است. این مربا را هم به عنوان صبحانه و هم همراه …

      • طرز تهیه سس چیلی تند طرز تهیه سس چیلی در منزل / سس تند خانگی

        دستور درست کردن سس چیلی تند سس چیلی تند که به آن سس تند هم می گویند، بیش از هزاران سال است که مورد استفاده قرار می‌گیرد و از ۶۰۰۰ سال پیش در منطقه مکزیک، آمریکای …

        • لواشک آلو قرمز طرز تهیه لواشک آلو قرمز ترش و خوشمزه

          دستور پخت لواشک آلو قرمز لواشکی مناسب برای ذائقه های ترش اگه دلتون یه لواشک ترش و خوشرنگ و خوشمزه می خواد این مطلب که روش تهیه لواشک آلو قرمز هست را دنبال کنید. آماده سازی: ۳۰ …

          • ترشی آلبالو طرز تهیه ترشی آلبالو / استریل کردن شیشه ترشی

            چگونه ترشی آلبالو درست کنیم ؟ ترشی آلبالو از جمله ترشی های محبوب ایرانی است. این ترشی خوشرنگ در کنار انواع غذاهای گوشتی و پلو ها طعم بی نظیری دارد. با فرا رسیدن فصل تابستان، بازار …

            • طرز تهیه سس مخصوص لازانیا

              طرز تهیه سس مخصوص لازانیا آماده سازی: ۱۵ دقیقه مدت انتظار: ۳۰ دقیقه مجموعاً: ۴۵ دقیقه مواد اولیه برای ۱۲ نفر : آرد سفید ۴قاشق غذاخوری کره ۱۰۰گرم شیر  ۴لیوان (پرچرب) نمک به میزان لازم فلفل …

              • سس هزار جزیره طرز تهیه سس هزار جزیره

                  دستور تهیه سس هزار جزیره سس هزار جزیره ، یک سس آمریکایی است که از مایونز، کچاپ، تخم مرغ، فلفل قرمز و خیارشور تهیه می‌شود. هزار جزیره (به انگلیسی Thousand Islands) به مجمع الجزایری گفته …