جمعه , ۱۹ آذر , ۱۳۹۵


طرز تهیه سس سویا خانگی

طرز تهیه سس سویا خانگی

دوستای عزیز قبل از همه بگم که سس سویا مراحل خیلی خیلی پیچیده و طولانی رو داره برای درست شدن که نوع خونگیش ممکنه حتی تا ۱سال هم طول بکشه تولید بشه و بیشتر توی آسیای شرقی تهیه و استفاده میشه انواع کارخانه ای هم به دلیل وجود دستگاههای خیلی مجهز سریع آماده میشن این ترکیبی که براتون مینویسم از نظر *طعم و خاصیت*به شدت شبیه سس سویا هست و جایگزین کردنش با سس سویا اصل کاملا اصولیه و هیچ آسیبی به غذای شما وارد نمیکنه پس این سس سویا تقریبا میشه نمونه شبیه سس سویا اصل نه خودش!

 

سس سویا :

سس سویا (soy sauce یا soya sauce) نوعی سس تیره‌رنگ است که از دانه‌های گیاه سویا تهیه می‌شود. این سس شورمزه بوده و در آشپزی کشورهای خاور دور همچون چین و ژاپن کاربرد فراوانی دارد و از آن برای مزه‌دار کردن سوپ‌ها، مارینیدها، انواع گوشت، ماهی، سبزیجات و دیگر سس‌ها استفاده می‌شود.

 

انواع سوس سویا:

سس سویا می‌تواند غلیظ و پررنگ و یا رقیق و کم‌رنگ باشد. سس‌های سویای کم‌رنگ معمولاً شورتر از انواع تیره‌رنگشان هستند و می‌توان از آنها در غذاهایی که نمی‌خواهند رنگشان تیره شود، استفاده نمود. سس‌های سویای تیره‌رنگ در مقایسه با انواع روشنشان غلیظ‌تر بوده ولی شوریشان کمتر است، با این حال از طعم و مزهٔ قوی‌تری نسبت به سس‌های سویای کم‌رنگ برخوردارند.

 

طرز تهیه سس سویا خانگی

 

مواد اولیه :
پودر سیر ۱هشتم قاشق چایخوری
آب گوشت ۱ونیم پیمانه
نمک به میزان لازم
فلفل سفید ۱هشتم قاشق چایخوری
پودر زنجبیل ۱چهارم قاشق چایخوری
عسل ۲قاشق چایخوری
سرکه بالزامیک ۴قاشق چایخوری
سس سویا خانگی
مواد سس اصلی :

لوبیای سویا (تازه و سبز) ۴۳۵گرم
آرد ۳۴۰گرم
نمک ۲۲۶گرم
آب ۳ونیم لیتر

 

طرز تهیه سس سویا :
ابتدا آب گوشت را داخل تابه ریخته و روی حرات به جوش آورید.وقتی به جوش رسید همه مواد به جز نمک را به آن اضافه کرده و اجازه دهید به جوشیدن ادامه دهید.
حدود ۱۵دقیقه با حرارت بالا مایع را حرارت دهید تا تنها ۱فنجان از آن باقی بماند.مقدار مناسبی نمک را به سس اضافه کرده و اجازه دهید کاملا سرد شود.
سس را داخل شیشه ای چفت ریخته و اجازه دهید ۱هفته داخل یخچال استراحت کند.

خوب این چیزی که بالا گفتم حالت جایگزین اصلی سس رو داشت من براتون طرز تهیه خود سس سویا رو هم میذارم که اگر روزی به مواد اولیش دسترسی پیدا کردید بتونید تهیش کنید:
اول دانه های سویا رو با غلاف بپزید (درست شبیه پختن باقلا یا نخودفرنگی)بعد اونها رو از غلاف خارج کنید و با غذاساز کامل له کنید بهتره پوست نازک روش رو هم بگیرید البته اگر براتون سخته میتونید با پوست هم اونو پوره کنید.

 

طرز تهیه سس سویا خانگی

 

پوره رو داخل یه ظرف مناسب بریزید و آرد رو ۳بار الک کنید و خیلی آروم و کم کم به پوره اضافش کنید و خوب هم بزنید تا یکدست بشه و آرد تموم بشه.

 

طرز تهیه سس سویا خانگی

 

حالا خمیر رو روی یه سطح صاف یا یه قالب مناسب خوب پهن کنید و با چاقو اونو به شکل مربع های ضخیم برش بدید.

 

طرز تهیه سس سویا خانگی

 

مقداری پارچه رو خوب مرطوب کنید که کامل نم داشته باشه حالا یه ظرف مناسب در نظر بگیرید و اونو بذارید توی یه نایلون زیرش رو لایه مرطوب قرار بدید روش رو قطعات خمیر و دوباره روش همون نوع پارچه مرطوب رو بذارید بعد نایلون رو کاملا چفت کنید طوری که اصلا هواخور به داخل ظرف وجود نداشته باشه.حالا بذاریدش یه جای کاملا خشک و تاریک(مثلا زیر خاک) و بذارید از ۱هفته یا زمانی که کامل تخمیر بشه استراحت کنه …

به نظرم اجازه بدید حدود ۱ماه بمونه باید در انتها کامل خشک شده باشه و رنگش کامل قهوه ای بشه و کپک بزنه دقیقا مثله شکل!
حالا نمک و آب رو با هم مخلوط کنید توی یه ظرف بزرگ و مواد رو به جای خشک و زیر نور افتاب منتقلش کنید حالا ممکنه شما ۲ماه زمان نیاز داشته باشید یا ۱سال!بستگی به قدرت تخمیر و نوع دانه و قدرت افتاب داره خیلی شرایط دیگه داره فقط اینکه هر روز روزی  ۲ تا  ۳ بار با قاشق چوبی باید همش بزنید و درش رو دوباره ببندید.سس وقتی آماده بشه قشنگ حالت روان پیدا میکنه و میشه ازش استفاده کرد!

حالا تصمیم با خودتونه سس آماده بخرید! نوع بالا رو انتخاب کنید یا همین شیوه سنتی.

 

نکات:
۱)حتما قبل از مصرف شیشه را به خوبی تکان دهید.
۲)عسل در واقع جایگزین ملاس(شکر مازندرانی)شده است اگر به ملاس اصل دسترسی دارید از آن استفاده کنید.
۳)در صورت تمایل به جای آب گوشت از آب مرغ استفاده کنید اما به هیچ وجه عصاره استفاده نکنید.

نوش جان

 

سوران



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
loadingLoading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:




در صورت تمایل به این موضوع نظر دهید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
  • طرز تهیه سس بولونز طرز تهیه سس بولونز سس پاستا و اسپاگتی | سس ایتالیایی

    دستور تهیه سس بولونز سس بولونز یکی از معروفترین سس ها برای سرو با انواع پاستا و اسپاگتی است. این سس را اهالی اطراف بولونیای ایتالیا به روش زیر تهیه می کنند. به همین خاطر نام …

  • سس کاپونتا , Caponata , سس پاستا سس کاپونتا (Caponata) سس پاستا

    طرز تهیه سس کاپونتا (Caponata) سس پاستا و اسپاگتی   سس کاپونتا (Caponata) یک سس سبزیجاتی خوش طعم است که برای انواع پاستا، پیتزا و لازانیا ایده آل می باشد . این سس پاستا به قدری خوشمزه است که …

  • طرز تهیه رب گوجه فرنگی خانگی روش تهیه رب گوجه فرنگی خانگی مرغوب + نکات

    بهترین روش تهیه رب گوجه فرنگی خانگی برای تهیه رب گوجه فرنگی مرغوب خانگی ، گوجه فرنگی هایی را انتخاب کنید که بیضی شکل، دارای گوشت بیشتر و آب دار باشد. گوجه فرنگی بایستی کاملا قرمز …

  • سس ووستشیر , سس ورچستر طرز تهیه سس ووستشیر خانگی / سس ورچستر

    طرز تهیه سس ووستشیر در خانه (سس ورچستر) سس ووستشیر  Worcestershire sauce یک سس معروف در دنیاست که معمولا به عنوان طعم دهنده در غذاهای گوشتی یا دریایی ازش استفاده میشه. سس ووستشیر رو “ووستشایر” یا …

  • سس کره قهوه ای , سس پاستا طرز تهیه سس کره قهوه ای / سس پاستا

    طرز تهیه سس کره قهوه ای سس ساده پاستا   سس کره قهوه ای یک سس ساده پاستا است که به سرعت آماده می شود  برای زمانی که هیچی در خانه نداریم. با این سس می …

  • طرز تهیه سس آلفردو طرز تهیه سس آلفردو

     طرز تهیه سس آلفردو   سس آلفردو یه سس ایتالیایی و شامل ترکیبی از کره، پنیر پارمسان و خامه پر چرب هست. این سس رو می تونید خیلی راحت و سریع و با مواد اولیه …

  • سس سبزیجات با ماست

    سس سبزیجات با ماست     مواد لازم: سبزیجات خرد شده(نعنا-ترخان-ریحان) :  یک فنجان ماست : دو فنجان نمک و فلفل : بقدر کافی   طرز تهیه: ماست را با نمک و فلفل خوب هم می زنیم …

  • طرز تهیه سس مخصوص لازانیا

    طرز تهیه سس مخصوص لازانیا آماده سازی: ۱۵ دقیقه مدت انتظار: ۳۰ دقیقه مجموعاً: ۴۵ دقیقه مواد اولیه برای ۱۲ نفر : آرد سفید ۴قاشق غذاخوری کره ۱۰۰گرم شیر  ۴لیوان (پرچرب) نمک به میزان لازم فلفل …

  • طرز تهیه سس بشامل

        مواد لازم: شیر : ۲۰۵ پیمانه پیازرنده شده : ۵۰ گرم قارچ خردشده : ۵۰ گرم آرد : ۲ قاشق غذاخوری کره : ۵۰ گرم نمک و فلفل : به میزان لازم   …

  • سس هزار جزیره طرز تهیه سس هزار جزیره

      دستور تهیه سس هزار جزیره سس هزار جزیره ، یک سس آمریکایی است که از مایونز، کچاپ، تخم مرغ، فلفل قرمز و خیارشور تهیه می‌شود. هزار جزیره (به انگلیسی Thousand Islands) به مجمع الجزایری گفته …

مطالب قبلی این بخش
  • طرز تهیه مربای آلبالو طرز تهیه مربای آلبالو

    طرز تهیه مربای آلبالو   مرباها از اجزای جدا نشدنی سفره های صبحونه و گاها عصرونه هستن. خوبیشون هم در تنوعشونه و اینکه متناسب با میوه های هر فصل میشه مربای همون ها رو تهیه …

    • طرز تهیه مربای خیار طرز تهیه مربای خیار / ساخت گل رز با خیار

      دستور پخت مربای خیار + آموزش تصویری سخت گل رز با خیار مربای خیار مربایی خوشمزه و مجلسیه که بیشتر به صورت گل رزهای کوچک زیبا درست میشه. در ادامه با دو روش تهیه این مربای …

      • طرز تهیه سس کچاپ خانگی طرز تهیه سس کچاپ خانگی

        طرز تهیه سس کچاپ خانگی    سس کچاپ را می‌توانید از همه جا تهیه کنید اما ساخت آن در خانه علاوه بر این که بهداشتی تر خواهدبود، به شما کمک خواهد کرد تا آن را …

        • ترشی لیته کیوی , ترشی کیوی روش تهیه ترشی لیته کیوی

          روش درست کردن ترشی لیته کیوی ترشی لیته کیوی مزه ای بین ترش و شیرین داره و اصلا تیز نیست. این ترشی برای افرادی مناسبه که رابطه خوبی با ترشیجات و خوراکی های تند ندارن. البته …

          • ترشی انجیر طرز تهیه ترشی انجیر

              مواد لازم جهت تهیه ترشی انجیر:   انجیر۲ کیلو گرم شکر ۷۵۰ گرم آب ۱ لیوان دارچین ۱ قاشق غذا خوری سرکه به مقدار لازم   طرز تهیه : شکر , سرکه , آب و دارچین را در …

            • طرز تهیه مربای هلو

              مواد لازم جهت تهیه مربای هلو : شکر : ۱ کیلو آب : ۳ پیمانه بادکا : ¼ پیمانه هلو : ۱ کیلو خلال بادام : ¼ پیمانه وانیل شکری : ¼  قاشق چایخوری آب …

              • مربای پوسته هندوانه با آهک طرز تهیه مربای پوست هندوانه با آهک

                دستور پخت مربای پوست هندوانه با آهک مربای پوست هندوانه از جمله مرباهایی است که در فصل تابستان آماده می شود و بسیار خوش طعم است. مواد لازم برای تهیه مربای پوست هندوانه پوست هندوانه …

                • سس ووستشیر , سس ورچستر طرز تهیه سس ووستشیر خانگی / سس ورچستر

                  طرز تهیه سس ووستشیر در خانه (سس ورچستر) سس ووستشیر  Worcestershire sauce یک سس معروف در دنیاست که معمولا به عنوان طعم دهنده در غذاهای گوشتی یا دریایی ازش استفاده میشه. سس ووستشیر رو “ووستشایر” یا …

                  • mihanstar.com-pics-123 طرز تهیه لواشک آلو

                        درست کردن لواشک اصلا کار سختی نیست و می‌تونید تو خونه لواشک آلو، آلبالو یا لواشک چند میوه درست کنید. خوبی لواشکای خونگی اینه که اولا تمیز هستن، و بعد اینکه ترشی، شیرینی …

                    • طرز تهیه لواشک نارنگی طرز تهیه لواشک نارنگی | روش درست کردن لواشک خانگی | لواشک نارنجی

                       روش تهیه لواشک نارنگی  الان که فصل نارنگیه و میشه نارنگی های ارزون توی بازار پیدا کرد، به فکر درست کردن لواشک نارنگی باشید. ما را در این آموزش بخش آشپزی مجله تصویر زندگی همراهی …

                      • ترشی مخلوط خانگی طرز تهیه ترشی مخلوط خانگی

                        طرز تهیه ترشی مخلوط خانگی   ظروف ترشی مخلوط را در محلی خشک و دور از نور آفتاب نگهداری کنید.   ترشی یکی از مخلفات خوشمزه و دلخواه برای انواع غذاهای ما ایرانیان است، که …

                        • طرز تهیه لواشک انبه خانگی طرز تهیه لواشک انبه خانگی

                           لواشک انبه   امروزه درخت انبه در بسیاری از کشورهای گرمسیری پرورش داده شده و به سراسر دنیا صادر می‌شود. میوهٔ انبه علاوه بر مصرف خوراکی، آشپزی و آب‌میوه‌گیری، به عنوان طعم‌دهنده، رنگ‌دهنده و عطر …

بالا