سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲
×

طرز تهیه توفو در منزل| طرز تهیه شیرسویا و پنیر سویا |توفوی خانگی

طرز تهیه توفو و شیر سویا در منزل 

در این مطلب طرز تهیه توفو و شیر سویا آوزش داده شده و با خواص آنها آشنا می شوید. توفو (TOFU) یا پنیر سویا ماده غذایی است شبیه پنیر و با افزودن مواد انعقاد دهنده به شیر سویا بدست می آید.

پنیر سویا نیز همانند پنیر معمولی باید در آب سرد و در یخچال نگهداری شود.

 

طرز تهیه توفو , توفوی خانگی

طرز تهیه توفو در منزل 

 

ارزش تغذیه ای توفو :

* توفو همانند سایر فرآورده های سویا، LDL (کلسترول بد) خون را کاهش می دهد و مقدار HDL (کلسترول خوب) را در حد طبیعی حفظ می کند، در نتیجه احتمال بیمارهای قلبی را کاهش می دهد.

* پنیر سویا نیز همانند شیر سویا منبع غنی پروتئین و ویتامین های گروه B است. که در رژیم گیاهخواری می تواند جایگزین گوشت شود.

* توفو بر خلاف شیر سویا، حاوی مقدار زیادی کلسیم است که برای جلوگیری از پوکی استخوان مفید است.

* هضم پنیر سویا (توفو ) خیلی آسان است ، زیرا فیبر موجود در دانه های سویا طی عملیات کارخانه ای از آن جدا می شوند.

* توفو منبع غنی ایزوفلاوون هاست. ایزوفلاوون ها خطر پوکی استخوان را کاهش می دهند. همچنین احتمال سرطان سینه، سرطان پروستات  و عوارض یائسگی مثل گر گرفتگی و اختلالات روحی را کم می کنند.

 

طرز تهیه توفو و شیر سویا :

شیر سویا :

برای تهیه ۱ لیتر شیر سویا ، حدود ۱۲۵گرم لوبیای سویا مورد نیاز است. برای تهیه شیر سویا به صورت زیر عمل می کنیم:

 

خیس کردن و گرفتن پوست لوبیاهای سویا:

لوبیاهای سویا را پاک کنید و مدت ۱۰ تا ۱۶ ساعت در آب خیس کنید. در صورت دلخواه می توانید پوست دانه های سویا را بگیرید.

گرفتن پوست دانه های سویا باعث می شود مراحل تهیه شیر از سویا بهتر صورت گیرد.

یک روش دیگر این است که دانه های سویا را قبل از خیس کردن کمی شکاف دهید. در این حالت پوسته ها به راحتی شل شده و با شستن از سویا جدا می شوند.

اگر سویا را شکاف دهید ، زمان لازم برای خیس خوردن آن ۶ تا ۸ ساعت می شود.

طرز تهیه توفو , توفوی خانگی

۲- حرارت دادن دانه های سویا:
سویاها را حرارت دهید تا آنزیم های مولد طعم لوبیا، از بین بروند. برای این کار می توانید مدت ۲دقیقه سویاهای خیس خورده را داخل مایکروویو قرار دهید یا اینکه داخل فر بگذارید.

 

۳- خرد کردن دانه های سویا:
لوبیاهای سویای خیس خورده را به همراه ۱ لیتر آب داخل مخلوط کن بریزید و مخلوط کنید یا اینکه می توانید سویا های خیس خورده را کاملاً آسیاب کنید و با ۱ لیتر آب مخلوط کنید.

سپس مایع مخلوط شده را آبکش کنید.

طرز تهیه توفو , توفوی خانگی

۴- جوشاندن شیر سویا:

مایعی که از آبکش رد شده است، شیر سویا نام دارد. شیر سویا را مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه بجوشانید. بعد از خنک شدن، شیر سویا آماده مصرف است و می توانید تا ۳ روز آن را در یخچال نگه دارید.

طرز تهیه توفو , توفوی خانگی

۵- طعم دادن به شیر سویا:
برای بهبود طعم شیر سویا، می توانید مقداری نمک به آن اضافه کنید، زیرا شیر گاو هم حاوی مقدار زیادی نمک است. شکلات، وانیل یا طعم دهنده های میوه ای نیز، مناسب هستند.

(* به نظر من فقط یک پینچ نمک بزنین و بعد با شکر میل کنید. خیلی خوشمزه میشه. * هم میتونید سرد بنوشید هم گرم!! )

 

طرز تهیه توفو :

برای تهیه ۴۰۰ گرم پنیر سویا، حدود ۲ لیتر شیر سویا و دو قاشق چایخوری سولفات کلسیم طبیعی لازم است.

برای تهیه پنیر سویا به صورت زیر عمل می کنیم:

شیر سویا را در یک ظرف بریزید و ۵ تا ۱۰ دقیقه به آرامی بجوشانید. سپس آن را خنک کنید تا دمای شیر به ۷۰ درجه سانتیگراد برسد.

سولفات کلسیم، یک ماده منعقد کننده و در حقیقت “مایه پنیر” است. دو قاشق چایخوری سولفات کلسیم طبیعی را در یک لیوان آب گرم حل کنید.

هر چقدر مقدار سولفات کلسیم کمتر باشد، توفو نرم تر و هر چقدر مقدار سولفات کلسیم بیشتر باشد، توفو سفت تر می شود.

طرز تهیه توفو , توفوی خانگی

محلول حاوی سولفات کلسیم را به آرامی در شیر سویای گرم بریزید و آن را هم بزنید.

اگر بعد از افزودن محلول سولفات کلسیم ، باز هم قسمتی از شیر به حالت شل باقی مانده بود، یک مقدار دیگر سولفات کلسیم اضافه کنید.

طرز تهیه توفو , توفوی خانگی

اگر تمامی شیر سویا، منعقد شد( دلمه بست) و مایع آبکی زرد رنگی روی آن دیده شد ، یک پارچه سفید تمیز را در یک آبکش قرار دهید و شیر منعقد شده را روی پارچه بریزید .

طرز تهیه توفو , توفوی خانگی

لبه های پارچه را روی پنیر برگردانید. سپس یک بشقاب ملامین پهن را روی پارچه ی حاوی پنیر قرار داده و یک وزنه یک کیلویی را مدت ۲۰ دقیقه روی بشقاب بگذارید تا آب زردرنگ پنیر از آن جدا شود.

طرز تهیه توفو , توفوی خانگی

بعد از این مدت پنیر آماده است. آن را برش دهید و در یک ظرف آب سرد قرار دهید. سپس ظرف را در یخچال نگه دارید و هر روز آب آن را عوض کنید.

طرز تهیه توفو , توفوی خانگی

طرز تهیه توفو در منزل 

 

ارزش تغذیه ای شیر سویا :

شیرسویا منبع غنی پروتئین  با کیفیت بالا، ویتامین های گروه B و ایزوفلاوون هاست. لاکتوز (قند شیر) را ندارد، بنابراین برای کسانی که دچار مشکل ” عدم تحمل لاکتوز ” هستند و همچنین برای افرادی که نسبت به شیرگاو حساسیت دارند و نمی توانند شیر بخورند، جایگزین خوبی است.

در کشور های دیگر هنگام تهیه شیرسویا در کارخانه، مواد طعم دهنده (وانیل،کاکائو ) و مقدار زیادی کلسیم یا ویتامین به آن اضافه می کنند.

 

ارزش تغذیه ای توفو:

* پنیر سویا نیز همانند شیر سویا منبع غنی پروتئین و ویتامین های گروه B است. که در رژیم گیاهخواری می تواند جایگزین گوشت شود.

* توفو بر خلاف شیر سویا، حاوی مقدار زیادی کلسیم است که برای جلوگیری ازپوکی استخوان  مفید است.

* هضم پنیر سویا (توفو ) خیلی آسان است ، زیرا فیبر موجود در دانه های سویا طی عملیات کارخانه ای از آن جدا می شوند.

* توفو همانند سایر فرآورده های سویا، LDL (کلسترول بد) خون را کاهش می دهد و مقدار HDL  (کلسترول خوب) را در حد طبیعی حفظ می کند، در نتیجه احتمال بیمارهای قلبی  را کاهش می دهد.

* توفو منبع غنی ایزوفلاوون هاست. ایزوفلاوون ها خطر پوکی استخوان را کاهش می دهند. همچنین احتمال سرطان سینه، سرطان پروستات  و عوارض یاسئگی  مثل گرُ گرفتگی و اختلالات روحی را کم می کنند.

 

طرز تهیه توفو در منزل| طرز تهیه شیرسویا و پنیر سویا |توفوی خانگی

 

گردآوری : گروه خانواده مجله تصویر زندگی 

منابع:وبلاگ هانی شف/وبلاگ فرزندان ما/تبیان

این مطلب مفید بود ؟
بدمتوسطخوبخیلی خوبعالی
( تعداد رای دهنده 114, میانگین امتیاز: 4,38 از 5)
Loading...