چهارشنبه , ۲۹ دی , ۱۳۹۵


دستور پخت حلوای انگشت پیچ کشدار بوشهری

حلوای انگشت پیچ یکی از شیرینی های سنتی و مشهور بوشهر و همدانه که معمولا در مراسم های مذهبی و عزاداری ها پخته میشه. درست کردن انواع حلوا کار خیلی ساده ای نیست و سالها تجربه نیاز داره تا بتونی حلوای مجلسی و خوبی درست کنی. اما تهیه حلوای انگشت پیچ از بقیه حلواها سخت تره و هر کسی از پسش برنماید. مگه اینکه فوت های کوزه گری پخت این حلوا رو بدونین.

در این دستور که از شف طیبه عزیزه کلیه نکات مم مربوط به پخت حلوای کشدار ذکر شده.

حلوای انگشت پیچ , حلوای کشدار ,

 

مواد لازم برای تهیه حلوای انگشت پیچ :

  • آرد گندم ۱ لیوان
  • شکر ریز دانه ۱ لیوان
  • آب ربع لیوان
  • گلاب ربع لیوان
  • روغن مایع یک و یک چهارم لیوان

 

طرز تهیه حلوای انگشت پیچ :

آب و گلاب و شکر رو توی یه کاسه ریخته و هم میزنیم تا شکر حل شه.

آرد گندم رو توی دیگ ریخته و با “قاشق چوبی با دسته بلند” روی شعله زیاد آتش قرار می دیم (لازم نیست آرد رو تفت بدیم).

روغن رو اضافه میکنیم و مرتب هم می زنیم.
باید آرد و روغن به خوبی ترکیب شن و گلوله ای از آرد در مخلوط آرد و روغن وجود نداشته باشه.
غلظتش الان مثل “ارده” است.

 

نکته بسیار مهم برای کشدار شدن حلوای انگشت پیچ :

از لحظه ای که شروع به هم زدن حلوا می کنیم باید دقت کنیم که جهت هم زدن فقط از یک سمت باشه و هرگز عوض نشه.

یعنی مثلا اگر داریم در جهت حرکت عقربه ساعت هم می زنیم دیگه اجازه نداریم جهت رو عوض کرده و خلاف جهت حرکت عقربه ساعت حلوا رو هم بزنیم.

به هم زدن ادامه میدیم ، کم کم احساس میکنیم که آرد سبک شده.

مرتب هم میزنیم که یه وقت ته نگیره. فقط در یک جهت. وگرنه بعدا حلوا کش نمیاد.

وقتی که رنگ آرد و روغن طلایی شد دیگه از روی حرارت برش میداریم

اینکه در این مرحله چقدر روی حرارت بذاریم و تا چه میزان رنگ آرد و روغن تیره بشه دیگه دست خودمونه یعنی بستگی به ذائقه داره.

 

حلوای انگشت پیچ

فوت کوزه گری :
زمانی آماده است که وقتی چند لحظه ای همش نزنیم مشاهده کنیم که آرد داره توی روغن ته نشین میشه

حالا مخلوط آب و گلاب و شکر رو اضافه می کنیم.

 

نکات مهم :
مراقب باشید این مرحله خطرناکه چون شروع می کنه به قل زدن و ممکنه بسوزید پس باید حتما از قاشق چوبی با دسته بلند استفاده کنید و از دیگ هم فاصله بگیرید.

دوباره روی حرارت زیاد شعله قرار داده و هم میزنیم.

فقط از یک جهت. و از همون جهت قبلی. چون مهمه دارم اینقدر تکرار می کنم.

شروع میکنه به قل زدن و قوام میاد.

در این مرحله بعد از ریختن آب و گلاب و شکر بیشتر از حدود ۵ تا ۷ دقیقه روی حرارت نمیذاریمش وگرنه شکرک می زنه و مثل سنگ میشه.

به هم زدن ادامه میدیم تا زمانی که حلوای انگشت پیچ جا بیافته و به رنگ دلخواه برسه.

در این مرحله حلوا “کاملا” شله. منتظر این نمونید که سفت بشه. این مدل حلوا بعد از سرد شدن سفت خواهد شد.

از روی حرارت بر میداریم.

با قرار دادن دستمال آشپزخونه یا زیر دیگی یا اشیاء دیگه زیر یک سمت دیگ؛ دیگ رو به صورت زاویه دار قرار میدیم و منتظر میمونیم تا کم کم روغن بندازه.

بعد از مدتی مشاهده میکنیم که روی حلوا مقدار زیادی روغن جمع میشه.

با یه قاشق بزرگ روغن اضافه رو می گیریم.

حلوای انگشت پیچ سریعا خشک میشه. برای جلوگیری از خشک شدنش یک لایه نازک روغن روی حلوا باقی میذاریم. یعنی این لایه روغن مثل سلفون میمونه.

این حلوا اگر خوب و درست تهیه بشه بسیار خوشمزه ست و ماندگاری بالایی داره و شکرک هم نمیزنه

علل شکرک زدن حلوای انگشت پیچ :

  • کم هم خوردن حلوا
  • زیاد ماندن روی حرارت
  • زیاد بودن شکر

 

طرز تهیه حلوای انگشت پیچ | دستور پخت حلوای کشدار سنتی بوشهر

 

منبع: کانال پخت و پز آسان/شف طیبه



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
Loading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:




در صورت تمایل به این موضوع نظر دهید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
  • روکر موز دسر ایتالیایی طرز تهیه روکر موز دسر ایتالیایی شیک و خوشمزه

    دستور تهیه روکر موز دسر کرمی ایتالیایی  روکر موز یک دسر شیک و خوشمزه ایتالیائیه. این دسر خوش طعم را درست کنید و از خوردن اون در کنار خانواده و دوستان لذت ببرید.   مواد …

  • طرز تهیه سیب زمینی بامیه ای (دوشس)

    طرز تهیه سیب زمینی بامیه ای (سیب زمینی دوشس)   ماه رمضان نزدیکه ، فکر کنم بتونید با این سیب زمینی بامیه ای های خوشگل مهمونهاتون رو غافلگیر کنید . این سیب زمینی ها دقیقا …

  • نان جیبی طرز تهیه نان جیبی

    روش پخت نان جیبی  نان جیبی پیش غذای خوشمزه و شیک برای سفره افطار و هم چنین عصرانه و جشن تولدهاست. این نون زیبا و دلربا برای پذیرایی بسیار مناسبه.   مواد لازم برای تهیه …

  • ژله آب هویج طرز تهیه ژله آب هویج خوشمزه و سالم

    آموزش روش تهیه ژله آب هویج دسری سالم    با این آموزش روش تهیه ژله آب هویج از این به بعد می تونید با آب میوه های طبیعی که خودتون آماده می کنید دسر های سالم و طبیعی …

  • طرز تهیه یک دسر ساده

    در این مطلب روش تهیه یک دسر ساده و خوش طعم به شما عزیزان آموزش داده می شود. مواد لازم: پودر ژلاتین : ۱ و نیم قاشق سوپخوری آب :  نصف پیمانه شکر  : ۱ …

  • چیز کیک ژله ای قلبی , دسر ولنتاین طرز تهیه چیز کیک ژله ای قلبی برای ولنتاین

    چیز کیک ژله ای توت فرنگی قلبی دسر مخصوص ولنتاین   چیز کیک ژله ای توت فرنگی قلبی دسری زیبا و عاشقانه مناسب مراسم سالگرد ازدواج و جشن ولنتاین ( روز عشق ) است. این ژله …

  • طرز تهیه دسر ماست و انار طرز تهیه دسر،دسر ماست و انار طرز تهیه دسر ماست و انار

    طرز تهیه دسر ماست و انار انار را از پوست جدا کرده و داخل ماست بریزید و به میزان دلخواه نمک و فلفل سیاه به آن بزنید،بعد از آماده شدن به مدت ۱۰ دقیقه ظرف …

  • آشنایی با احکام ماه رمضان (۱)

       آشنایی با برخی احکام ماه رمضان (۱)   روزه گرفتن یعنی این که انسان براى انجام فرمان خداوند عالم، از اذان صبح تا مغرب از انجام چیزهایى که روزه را باطل مى‌کند و شرح …

  • احادیثی در مورد روزه

    احادیثی در مورد روزه  روزه و صدقه قال الصادق علیه‎السلام : صدقه درهم افضل من صیام یوم؛ یک درهم صدقه دادن از یک روز روزه مستحبى برتر و والاتر است. (وسائل الشیعه، ج ۷، ص …

  • حلوای نارگیل , دسر ماه رمضان طرز تهیه حلوای نارگیل برای افطار

    دستور پخت حلوای نارگیل دسری خوشمزه برای سفره افطار  حلوای نارگیل بسیار خوش عطر و خوشمزه است. این دسر شیک و خوش طعم را برای مهمانی های افطار خود درست کنید و از خوردن آن …

مطالب قبلی این بخش
  • طرز تهیه ژله شیر عسلی

      طرز تهیه ژله شیر عسلی   مواد لازم: شیرعسلی تغلیظ شده ی صنعتی حدود ۴۰۰ گرم آب گرم یک پیمانه آب سرد یک پیمانه پودر ژلاتین دو و نیم قاشق سوپخوری اسانس وانیل مایع …

    • طرز تهیه فاتیح سارما Fatih Sarma

        طرز تهیه فاتیح سارما Fatih Sarma دستور پخت کیک فاتیح سارما مواد لازم برای تهیه فاتیح سارما : تخم مرغ ۴ عدد  شکر یک و نیم لیوان  آرد ۲ لیوان  کره ۲ ق غ  …

      • طرز تهیه شیرینی نان چرخی قزوین طرز تهیه شیرینی نان چرخی قزوین شیرینی سنتی عید نوروز و مناسب عصرانه

        طرز تهیه شیرینی نان چرخی قزوین شیرینی نان چرخی از شیرینی های سنتی قزوینه که هم برای عصرونه مناسبه و هم برای شیرینی عید. در بخش آموزش آشپزی ، طرز تهیه شیرینی نان چرخی قزوین را …

        • طرز تهیه بامیه, بامیه خانگی طرز تهیه بامیه در منزل

          آموزش تصویری طرز تهیه بامیه به صورت مرحله به مرحله طرز تهیه بامیه روش های مختلفی داره. زولبیا و بامیه از شیرینی های اصیل ایرانی هستن که ماه رمضونا بازارشون داغ میشه. اگر مایلید توی منزل …

          • طرز تهیه پنکیک صبحانه سریع و خوشمزه

              طرز تهیه پنکیک صبحانه سریع و خوشمزه   اگه از خوردن نان و پنیر برای صبحانه خسته شده‌اند و به دنبال صبحانه جدید و خوشمزه و متنوع هستید. این پنکیک رو که برای ۲ …

            • طرز تهیه دسر بستنی آناناس و نارگیل

                مواد لازم: آناناس کوچک و کاملا رسیده : ۲ عدد پودر نارگیل : ۳ قاشق غذاخوری نارگیل تازه ورقه شده : مقداری پودر شکر : ۴ قاشق غذاخوری وتنیل : نوک قاشق چایخوری خامه …

              • کیک گریدر, کیک سن ایچ طرز تهیه کیک گریدر / کیک با آب پرتقال

                دستور پخت کیک گریدر یا کیک سن ایچ با طعم پرتقال  کیک گریدر یا کیک سن ایچ بافت بسیار نرم و خوشمزه ای داره. این کیک رو میتونید با سن ایچ آناناس هم درست کنید. …

                • طرز تهیه دسر هندوانه دارچینی طرز تهیه دسر هندوانه دارچینی برای شب یلدا

                  طرز تهیه دسر هندوانه دارچینی دسر هندوانه دارچینی فقط برای شب یلدا نیست. این دسر خوشرنگ و خوشمزه را می تونید هر وقت مایل بودین درست کرده و نوش جان کنید.   مواد لازم برای …

                  • ژله بریلو یا ژله نرم برای تزیین کیک و شیرینی

                       طرز تهیه ژله بریلو یا ژله نرم برای تزیین کیک   ژله بریلو برای نقاشی روی کیک برای کاور کردن روی کیک، تزیینات کیک و شیرینی و برای مرطوب و براق نگه داشتن میوه …

                    • شیرینی نان چای قزوین طرز تهیه شیرینی نان چای قزوین

                      دستور پخت شیرینی نان چای قزوین   نان چای شیرینی سنتی قزوین , جزو شیرینی های خشک است که به سادگی قابل پخت در منزل می باشد. شیرینی نان چای را می توانید به عنوان میان وعده یا دسر سرو …

                      • طرز تهیه پای توت فرنگی

                        طرز تهیه پای توت فرنگی آماده سازی: ۱ ساعت مدت انتظار: ۳۰ دقیقه مجموعاً: ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه۱ مواد اولیه برای ۸ نفر: خمیر پای به اندازه ی یک نان پای به قطر ۲۲ سانتی …

                        • نان خرمایی طرز تهیه نان خرمایی برای ماه رمضان

                          روش پخت نان خرمایی ویژه ماه رمضان نان خرمایی را می توانید برای وعده صبحانه با برای میان وعده میل کنید. همچنین میشه در ماه رمضان به عنوان افطار سرو کرد. این نان به شکل های مختلف درست میشه …

                          • پای شکلات خامه ای , دسر مجلسی طرز تهیه پای شکلات خامه ای / دسر مجلسی

                            طرز تهیه دسر پای شکلات خامه ای پای شکلات خامه ای دسر مورد علاقه شکلات دوستان هست. این دسر خوشمزه را حتما امتحان کنید. پیشنهاد میکنم اگه عاشق طعم دسرهای نسکافه ای هستید وقتی شکلات …

                            • طرز تهیه ژله خانگی

                                ژله خانگی برای اون دسته از افرادی که دوست دارن همه چیزو خودشون درست کنن عالیه!ژله خیلی خیلی راحت تهیه میشه و همه از پس درست کردنش بر میان تازه اصلا هم فوت و …