پنج شنبه , ۳ فروردین , ۱۳۹۶

خواص گیاه خرفه - رفع عطش - رفع تشنگی

رفع عطش و تشنگی با مصرف گیاه خرفه در ماه رمضان

 

گیاه خرفه برای رفع عطش و پیشگیری از تشنگی در ماه رمضان بسیار مفید است.

 

گیاه خرفه با اسم علمی Portulaca Oleracea و با نام انگلیسی Purslane از تیره پرتولاکاسه (Portulacaceae) است که برگ‌های گوشتی و بذرهای سیاه ریز دارد. گیاه یک ساله است که ارتفاع تا حدود ۴۰ سانتی‌متر در مراحل بذردهی می‌رسد.

 

خرفه،  شبیه شنبلیله است و برگ‌های روغنی‌مانندی دارد, ساقه‌اش هم مایل به قرمزی است, کاملاً روی زمین پهن می‌شود. جنوبی‌ها خیلی از این استفاده می‌کنند, بوعلی سینا معتقد است که خرفه حرارت و عطش و صفرا را رفع می‌کند.

 

امام صادق (ع) می فرمایند: بر روی زمین سبزی خوردنی شریف‌تر از آن نیست و سبزی خوردنی حضرت فاطمه (س) است.

 

سبزی خرفه را به حضرت زهرا(س) نسبت دادند و گفته شده: خرفه سبزی زهرا سلام الله علیها است، همچنان که شقایق را «النعمان»گفتند, همانا بنی‌امیه آن را تغییر دادند و پس خرفه را بقله الحمقاء «گیاهان نادانان» نامیدند و حمقاء را صفت سبزی نامیدند به‌خاطر اینکه خرفه سر راه مردم روییده و در سر راه رفت و آمد مردم روییده می‌شود و حیوانات از آن تغذیه می‌کنند.

بنی‌امیه اسم این گیاه خرفه را به‌خاطر بغض و عداوتی که به حضرت زهرا(س) داشتند به گیاه احمق‌ها نامیدند تا استفاده نشود .

 

 خواص گیاه خرفه در طب سنتی

* مصرف خرفه  گرمی و حرارت را فرو می‌نشاند، همچنین برای رفع و پیشگیری از تشنگی در ماه رمضان بسیار مفید است, بهتر است که از شربت حاوی تخم خرفه یا سبزی خرفه در وعده افطار و سحر استفاده شود.
 

*  مصرف خرفه، خشکی ، گرمی و حرارت را فرو می‌نشانند و باعث برطرف شدن و از بین رفتن دردهایی که ناشی از حرارت و گرمی در بدن است می‌شود.
 
* خرفه از نظر طبیعت طبق نظر حکمای طب سنتی خیلی سرد و تر و دارای نیروی قابضه است.
 
* گیاه دارویی «خرفه» در درمان اختلالات و التهابات مجاری ادراری موثر است.

 

* در بسیاری از کشورها، از قبیل کشورهای عربی همسایه، گیاه خرفه را به عنوان سبزی خوراکی در سبزی فروشی‌ها به فروش می‌رسانند و از شیره خرفه و یا له شده برگ‌ها و ساقه آن به صورت موضعی برای رفع درد، تورم و التیام زخم‌های سوختگی، کاهش تورم و آبسه‌ها، گزیدگی نیش حشرات و عقرب گزیدگی استفاده می‌شود.
 
* گیاه خرفه در مصرف داخلی قطع کننده و بند آورنده خون‌ریزی است و همچنین عصاره ساقه و برگ آن برای درمان بیماری‌های کبدی مفید است.

 

خواص گیاه خرفه - رفع عطش - رفع تشنگی

 
* گیاه خرفه برای رفع عطش و پیشگیری از تشنگی در ماه رمضان بسیار مفید است.
 
* همچنین مصرف خوراکی «خرفه» به عنوان سبزی خام و یا پخته همراه با پیاز و روغن جهت تقویت روده‌ها، قطع اسهال و تب استفاده می‌شود و مصرف خام برگ و ساقه

خرفه به صورت سالاد و همراه با سرکه برای درد کلیه مفید است.
 
* ضماد ریشه خرفه برای رفع زگیل پوستی استفاده می‌شود.
 
* ضماد خرفه بر روی پیشانی سبب از بین رفتن سردرد و دردهای میگرنی می‌شود.

 

* از جوشانده این گیاه که آب آن گرفته شده است در معالجه اسهال و برای رفع سرفه، تسکین دردهای سینه و سوزش مجرای ادرار و مثانه و رفع حرارت رحم و سوزش آن استفاده می‌شود.
 
* گفتنی است؛ گیاه خرفه در دامپزشکی برای درمان بیماری‌های تب‌دار و برای خنک کردن بدن، دفع سموم و تصفیه خون به صورت پودر و جوشانده استفاده می‌شود.

 

* این گیاه در بیماران آسمی اثر گشاد کننده مجاری تنفسی و پایین آورنده قند خون را دارد و خاصیت تقویت عضلات قلبی و ضد توموری نیز در آن دیده شده است.
 
* برگ و ساقه‌ی خرفه مسکن صفرا است و حرارت خون و کبد و معده را تسکین می‌دهد و برای تسکین حدت تب‌های گرم و صفراوی و تسکین عطش و کنترل ترشح ادرار در مورد بیماری دیابت مفید است.

 

* از عصاره خرفه برای التهاب‌های گرم چشم با مالیدن در محل ملتهب استفاده می‌شود.
 
* در مواردی که چرک از سینه آید قطع می‌کند و برای خرد کردن سنگ مثانه و ازدیاد ترشح بول مفید است، یعنی مدر است.

 

* جویدن برگ خرفه به مقدار کم، کندی دندان را رفع می‌کند (که از خوردن میوه ترش و یا علت دیگری ایجاد شده باشد) و زیاد جویدن خرفه  کندی دندان ایجاد می‌کند.
 
* ضماد برگ و ساقه خرفه به تنهایی برای تسکین حرارت اعضا و سوختگی آتش مفید است و اگر بر معده و کبد گذارند برای تسکین حرارت آن‌ها مفید است و اگر با حنا تهیه شود و بر کف دست و پا گذارده شود برای حرارت و پیسی‌های دست و پا در صورت تکرار مفید خواهد بود.
 
* ضماد برگ و ساقه خرفه با روغن گل سرخ برای تسکین سردردهای گرم و ورم‌های گرم نافع است و با آرد جو برای جرب نافع است.

 

* خرفه اشتها را کاهش می‌دهد و اسراف در خوردن آن، نور چشم را نقصان می‌دهد.

* افراد سرد مزاج باید آن را با نعناع و کرفس بخورند.

در مقالات آمده است که مردم جزایر گرم اروپایی کمتر دچار سکته‌های قلبی و مغزی می‌شوند و در بررسی‌های‌شان مشخص شده است که ساکنان جزایر گرم اروپایی از سبزی خرفه زیاد استفاده می‌کردند چرا که خرفه التهابات درون را فرو می‌نشاند و سرشار از امگا۳ است.

 

 tebyan.net/yjc.ir/ بیتوته



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
Loading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:




نظر یا پرسش خود را بیان کنید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
  • لیموناد چای ترش نعنایی, نوشیدنی بعد افطار نوشیدنی بعد افطار / لیموناد چای ترش نعنایی

    لیموناد چای ترش نعنایی نوشیدنی بعد افطار برای روزه داران نوشیدنی بعد افطار برایتان لازم است خصوصا حالا که ماه مبارک رمضان در فصل خیلی گرمی قرار گرفته است. نوشیدنی فوق‌العاده لیموناد چای ترش نعنایی را برای …

  • ترافل خرما, توپک خرمایی طرز تهیه ترافل خرما برای سفره افطار و مراسم

      آموزش تصویری رو تهیه ترافل خرما   ترافل خرما دسری زیبا و خوش طعم برای سفره های افطاری، مراسم های دعا و … است. برای تزیین آن از کنجد، پودر نارگیل ، پودر پسته ، …

  • نان رول شیری,افطار ماه رمضان نان رول شیری مناسب سحر و افطار ماه رمضان

    دستور پخت نان رول شیری برای افطار  و سحر  نان رول شیری بسیار خوش طعم با بافتی فوق العاده لطیف سبک و پنبه ایه که هم ظاهرش و هم طعمش نظر هر کسی را به خودش جلب …

  • خاگینه پاپیونی , دسر ماه رمضان طرز تهیه خاگینه پاپیونی برای افطار

    دستور پخت خاگینه پاپیونی برای افطار خاگینه پاپیونی دسری شیک و خوشمزه برای ماه رمضان است. این دسر خوش عطر و و خوش طعم با ظاهر زیبایی که دارد سفره افطار شما را شکیل تر می کند. …

  • طرز تهیه حلوای باقلوا برای افطار

      روش تهیه حلوای باقلوا برای افطار   در ایام ماه رمضان، ایرانی ها برای سفره افطاری، دسرهای شیرین و خوشمزه ای تهیه می کنند که باب طبع افراد روزه دار است. یکی از این …

  • دسر عیش السریا , دسر عیش السرایا طرز تهیه عیش السرایا دسر عربی لذیذ و ساده

    طرز تهیه عیش السرایا دسر عربی بسیار ساده و لذیذ! + عکس عیش السرایا دسری ساده و خوشمزه متعلق به کشورهای عربیه ، پخت اون کار خاصی نداره همون فرنی خودمونه با یک لایه از نان تست شیرین …

  • کیک فرنی و حلوا کیک فرنی و حلوا دسری شیک برای افطار

    دستور تهیه دسر کیک فرنی و حلوا   کیک فرنی و حلوا دسری شیک و مقوی برای ماه رمضان است. این دسر مخلوطی از فرنی و حلوای ساده است که با ایده ای جالب دیزاین …

مطالب قبلی این بخش
  • آشنایی با خواص گل ختمی

    با خواص گل ختمی آشنا شوید   برگ‌ها و گلبرگ‌های گل ختمی را می‌توان به شکل دم‌نوش و عرقیات مصرف کرد که برای درمان انواعی از بیماری‌ها مفید است. گل ختمی علاوه بر آن که …

    • خواص کامبوجا , طرز تهیه چای کامبوجا کامبوجا ضد چاقی / خواص درمانی چای کامبوجا

          خواص درمانی کامبوجا ( Kombucha) کامبوجا چیست, فواید کامبوجا برای بدن, خواص درمانی کامبوجا, خاصیت درمانی کامبوجا   کامبوجا نوعی چای بومی چینی است که با نام عجیب غریبش یک نوشیدنی هزارساله محسوب می شود. ظاهراً …

      • درمان‌های سنتی برای ناراحتی های معده

        ابن‌ سینا به داد معده‌ ام برس! نگاهی به آدم‌های اطراف‌تان بیندازید؛ بعید است یکی دو نفر که از مشکلات و ناراحتی های معده شکایت می‌کنند را در میان آنها نبینید. سوزش، درد یا مشکلات …

        • مارچوبه و خواص درمانی آن

            کلیات گیاه شناسی مارچوبه گیاهی است علفی و چند ساله که ارتفاع آن تا چند متر می رسد و دارای شاخه های نسبتا چوبی و صاف می باشد . مارچوبه بصورت وحشی در اکثر …

          • لاغری شکم , دمنوش گیاهی , علل چاقی شکم لاغری شکم با دمنوش های گیاهی / علل چاقی شکم

            علل چاقی شکم و طرز تهیه دمنوش برای لاغری شکم لاغری شکم , درمان چاقی شکمی, چاقی شکم زنان, درمان چاقی شکم, چاقی شکمی, رفع چاقی شکم, رفع چاقی شکمی, چاقی دور شکم, پیشگیری از …

            • خواص تخم شربتی و مضرات آن

              فواید درمانی و خواص تخم شربتی   تخم شربتی از قدیم به عنوان یک نوشیدنی سنتی بین ایرانیان جای داشته که علاوه بر رفع تشنگی برای متعادل نگهداشتن فشارخون و لاغر شدن بسیار موثر است. …

              • خواص ریواس و روش های مصرف آن

                مضرات و خواص ریواس این سبزی صورتی پرخاصیت!   ریواس یکی از گیاهان اصیل و با قدمت ایرانی به حساب می‌آید. ظاهر آن شبیه به کرفس اما صورتی رنگ و طعم آن ترش و شیرین …