پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
×

طرز تهیه نان آچما ارده و گردو • مقوی و خوشمزه مناسب ماه رمضان

نان آچما یکی از انواع نان های مخصوص و خوشمزه کشور ترکیه است. قبلا در بخش آشپزی روش دیگری برای تهیه این نان تقدیم شما عزیزان شد و این بار طرز پخت نان آچما ارده و گردو را خواهید دید که این دو باعث مقوی تر شدن این نان شده است.

طرز تهیه نان آچما با ارده و گردو

دستور پخت نان آچما ارده و گردو

این نان مقوی و خوشمزه برای ماه رمضان و میان وعده گزینه مناسبیه.

مواد لازم

مواد لازم برای تهیه خمیر

تخم مرغ ٢ عدد(۱ زرده برای رومال)
شیر ١ پیمانه
روغن مایع نصف پیمانه
خمیر مایه یک ق سوپخورى
ماست ١/۴ پیمانه
نمک ١ ق چ
شکر ۵ ق غ
آرد تا جایى که ب دست نچسبد

مواد میانى
ارده یک پیمانه
شکر یک فنجان(٧٠ گرم)
گردوى خردشده ب مقدار لازم
کره ۵٠ گرم

مواد رومال
زرده تخم مرغ ١ عدد
روغن مایه مقدارى

نان آچما ارده و گردو

طرز تهیه 

شیر( ولرم)، شکر و روغن را با هم خوب مخلوط می کنیم.

تخم مرغ، نمک و ماست هم دماى محیط را با هم مخلوط می کنیم، خمیر مایه را به مواد می افزائیم.

آرد را کم کم اضافه می کنیم تا جایى که خمیر به دست نچسبه. خمیر را می پوشانیم و در جاى گرم یک ساعت استراحت می دیم تا پف کنه.

سپس خمیر را به سه قسمت تقسیم می کنیم. موادمیانى، کره آب شده ، ارده و شکر را خوب مخلوط می کنیم.

اولین خمیر را تا جایى که امکان داره، بازش می کنیم. خیلی نازک لازم نیست، در حد ۲ میلی متر ضخامت خوبه.

روش از مواد میانى می مالیم و گردوى خرد شده می ریزیم. لایه بعدى خمیر باز شده را روش قرار می دیم و دوباره مواد میانى و گردو می ریزیم.

لایه آخر را هم که با وردنه خوب باز کردیم قرار داده و  و با برس آغشته به روغن مایع روى خمیر را چرب می کنیم.

این کار از خشک شدن نون جلوگیرى میکنه. خمیر نان آچما ارده و گردو را برشهاى ٢ سانتى می زنیم.

هر نوار را برداشته و پیچ می دیم. بعد وسط قالب گرد بصورت گرد و مار پیچ شروع میکنیم به چیدن خمیرها.

باز خمیر را حدود یک ساعت میگذاریم بمونه تا پف کنه. بعد از یک ساعت زرده تخم مرغ می مالیم و داخل فر از قبل گرم شده ١٧٠ درجه به مدت ٣۵ دقیقه می پزیم.

نکات

حرارت در فرها متفاوته. پس تا طلایى شدن نان آچما ارده و گردو بگذارید قالب در فر بمونه.

من ارده نداشتم کنجد سفید را آسیاب کردم. کاملا له شد. بعد با کره تفت دادم خیلی خوب شد.

نان آچما ارده و گردو

دستور دیگر تهیه نان آچما ارده و گردو 

این هم رسپی دیگری برای تهیه این نان خوشمزه

مواد لازم

مواد لازم
شیر ۱۲۵میلی لیتر
مخمر۱ق سر پر
ماست ۵۵گرم
شکر ۳ ق س
تخم مرغ ۱عدد
روغن مایع ۲ ق س
نمک یک چهارم ق چ
ارد ب میزان لازم

مواد میانی

ارده ۴ ق /من کمی بیشتر ریختم
کره ذوب شده ۵۰ گرم
شکر۱۲۰ گرم
گردو پودر شده ۱پیمانه

رومال نان

یک عدد تخم مرغ کامل

طرز تهیه

شیر ولرم را با یک قاشق سوپخوری شکر و مخمر مخلوط کرده بگذارید تا پف کند.

در ظرف جداگانه تخم مرغ، بقیه شکر، روغن، ماست، وانیل و نمک را کمی با مفتول زده و سپس آرد را کم کم اضافه می کنیم تا خمیری بدست اید که به دست نچسبد.

سپس خمیر را کمی ورز داده و به مدت ۱ ساعت استراحت می دهیم.

روی سطح کار را پودر نشاسته پاشیده، خمیر را به ۳ چانه مساوی تقسیم می کنیم.

هر چانه خمیر را پهن کرده، مقداری مواد روی خمیر می ریزیم. سپس لایه دوم نان و … به ترتیب تا لایه سوم.

سپس خمیر را به برش های ۲ سانتی می زنیم و به شکل شکلات می پیچیم.

مجدد خمیر را بیست دقیقه استراحت دوم می دهیم. سپس روی نان را رومال می کنیم.

اگر دوست داشتید روی نان آچما ارده و گردو را با گردو و پسته تزیین کنید. سپس داخل فر در دمای ۱۸۵ به مدت نیم ساعت بپزید.

نکته

من مواد میانی را نصف کردم.
ارده را یک قاشق بیشتر ریختم.

 

طرز تهیه نان آچما ارده و گردو | نان آچما ترکیه ای | آموزش پخت انواع نان 

 

منابع: کانال آشپزی سپیده-نازنین بانو/کانال پخت و پز آسان-خانم ناصری

 

این مطلب مفید بود ؟
بدمتوسطخوبخیلی خوبعالی
( تعداد رای دهنده 19, میانگین امتیاز: 4,42 از 5)
Loading...