سه شنبه , ۱۶ آذر , ۱۳۹۵
بیشتر ببینید

سلامت قلب , تغذیه مناسب
خوراکی های موثر در حفظ سلامت قلب

سلامت قلب به چه عواملی بستگی دارد؟ با چه توصیه ها و راه و روش هایی می توانیم قلبی سالم داشته باشیم؟ چه خوراکی هایی در حفظ سلامت قلب موثرند؟

سلامت قلب:

دنیا رو به پیشرفت است و فست فودها به سرعت در حال پیشی گرفتن از غذاهای خانگی هستند، غذایی که انتخاب می‌کنید بسته به میزان ویتامین‌ها و ارزش غذایی تأثیر به سزایی روی سلامت قلب و عروق، سطح انرژی و میزان اشتهای‌تان خواهد داشت. با انتخاب وعده‌های غذایی خوشمزه، سالم و در دسترس برای خود و خانوادتان، کمک شایانی به قلب و چگونگی عملکرد آن می‌کنید،  در ادامه شما را با ۱۰ ماده‌ی غذایی مفید برای سلامت قلب آشنا خواهد کرد.

۱- هندوانه

این میوه که تغذیه ورزشکاران و اصول تغذیه در ورزش – آنتی اکسیدان‌های قوی مانند ویتامین آ و ث است، از بدن در برابر بیماری‌ها محافظت خواهد کرد. ویتامین ث و بتاکاروتن موجود در هندوانه با سرطان و آرتریت مقابله می‌کند. هندوانه حاوی ماده‌ای به نام نیترولین است که سموم بدن را دفع کرده و پتاسیم آن موجب کاهش فشار خون و کاهش اسید اوریک خون می‌گردد. این میوه در بهبود جریان خون نقش دارد و به بیماران مبتلا به اختلال در نعوظ و بیماران دیابتی کمک می‌کند.

۲- ماست

ماست حاوی پروبیوتیک‌ها است که به عملکرد سیستم گوارشی کمک می‌کند. همینطور حاوی باکتری‌های مفید نیز می‌باشد که کمک بزرگی برای سلامت و شادابی به حساب می‌آیند. ماست با داشتن باکتری‌های مخمر آمادگی سیستم ایمنی بدن را بالا می‌برد همچنین وعده‌ی مناسبی برای بعد از تمرینات است و روند چربی سوزی را بهبود می‌بخشد، پس اگر به دنبال کاهش وزن هستید از ماست غافل نشوید. گذشته از این ماست از ابتلا به عارضه‌ی لثه که درصد احتمال امراض قلبی را بالا می‌برد، جلوگیری می‌کند.

۳- گوجه فرنگی

گوجه فرنگی اشتها آور، مفید برای سلسله اعصاب، برطرف کننده ضعف و خستگی و تقویت کننده قلب و دستگاه گردش خوناست. گوجه فرنگی حاوی ویتامین‌های آ و ث، بتاکاروتن، اسید فولیک و ویتامین‌های گروه ب می‌باشد. وجود این آنتی اکسیدان‌ها از تخریب سلول‌ها در طولانی مدت جلوگیری خواهند کرد.

۴- آووکادو

بیشتر انرژی آووکادو به چربی اشباع نشده موجود در آن برمی‌گردد، آووکادو حاوی آنتی اکسیدان‌هایی است که می‌توانند خطر ابتلا به سرطان و بیماری‌های قلبی را کاهش دهند و از پیری زودرس پوست جلوگیری کنند. اضافه کردن آووکادو به سالاد باعث می‌شود که مواد مغذی موجود در سبزیجات سالاد سریع‌تر و بیشتر جذب بدن شما شود. سطح بالای فولات در این میوه می‌تواند خطر سکته قلبی را در افراد مستعد کاهش دهد.

۵- توت ها

ترکیب مواد مغذی مختلف در گونه‌های مختلف توت با هم شباهت زیادی دارد اما با توجه به رنگدانه‌های آن‌ها آنتی اکسیدان‌های متفاوتی را در آن‌ها پیدا خواهیم کرد. در طبقه بندی گونه‌های توت تمشک هم جای خود را دارد. تمشک غنی از آنتوسیانین‌های ضد سرطانی نظیر اسیدهای چرب غیراشباع الاژیک اسید، کوماریک اسید و فرولیک اسید است.

سلامت قلب, تغذیه مناسب

۱۰ ماده غذایی مفید برای سلامت قلب

تمشک حاوی کلسیم، ویتامین‌های آ، د و ث، اسید فولیک و فیبر می‌باشد. فیبر تمشک، فیبری محلول به نام پکتین است که باعث کاهش میزان کلسترول می‌شود. توت ها صرف نظر از حالت یخ‌زده، خشک، پخته و تازه باعث رشد استخوان‌ها ، چربی سوزی و کاهش کلسترول بد می‌شوند. در نتیجه با کنترل فشار خون به عملکرد قلب کمک می‌کنند.

۶- برگ کلم سبز

کلم برگ، گل کلم، کلم بروکلی و کلم پیچ از مبتلاء شدن به سرطان روده جلوگیری می‌کنند، کلم سبز حاوی ویتامین‌های آ، کا و ث بوده و با کاهش غلظت خون به باز شدن شریان‌ها کمک می‌کند همچنین خطر شکستگی استخوان‌ها را نیز کاهش می‌دهد.

۷-غلات

مصرف غلات کامل به جای غلات تصفیه شده کلسترول تام، لیپوپروتئین و کلسترول بد را کاهش می‌دهد. که نتیجه‌ی آن کاهش ابتلا به بیماری‌های قلبی است. حمله قلبی و سکته مغزی در کسانی که روزانه غلات کامل مصرف می‌کنند، بسیار کمتر است. سبوس و فیبر موجود در غلات کامل باعث می‌شود نشاسته سخت‌تر توسط آنزیم‌های هضمی به گلوکز تجزیه شود. همچنین فیبر موجب کاهش کلسترول می‌گردد.

۸- گردو

گردو از لخته شدن خون و انسداد رگ‌ها جلوگیری می‌کند، باعث تنظیم قند و فشار خون و تنظیم سوخت و ساز بدن می‌شود همچنین قابلیت ارتجاعی رگ‌های بدن را افزایش داده و از بیماری‌های قلبی جلوگیری می‌کند. مصرف روزانه ۲ عدد گردو باعث بهبود جریان خون در رگ‌ها خواهد شد.

۹- ماهی سالمون

سالمون سرشار از ماده‌ای معدنی به نام سلنیوم است. سلنیوم این ماهی از ماهی تن و هرینگ بالاتر بوده و با تقویت سیستم  ایمنی بدن، خطر عفونت ها را کاهش می‌دهد. ماهی‌های آب سرد مثل سالمون حاوی مقادیر فراوانی امگا ۳ و درصد کمی از لیپید‌ها هستند. امگا۳  باعث کاهش فشار خون و جلوگیری از آریتمی قلبی می‌شود.

این اسید چرب ضروری با گشاد کردن عروق خونی و ایجاد تعادل در میزان فشار و چربی خون خطر بروز حمله قلبی را کاهش داده و شانس زنده ماندن بعد از سکته قلبی را افزایش می‌دهد.

۱۰- لوبیا سبز

مصرف لوبیا سبز برای بیماران دیابتی بسیار توصیه می‌شود چرا که لوبیا سبز به دلیل اینکه حاوی فیبر، پتاسیم، فولات و منیزیم است، نقش مؤثری در تقویت سیستم قلبی – عروقی دارد همچنین منیزیم و پتاسیم موجود در لوبیا سبز به کاهش فشارخون کمک می‌کند و به دلیل داشتن ویتامین ریبوفلاوین در کاهش حملات میگرنی نیز بسیار مؤثر است.

 

منبع:اکاایران



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
loadingLoading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:




در صورت تمایل به این موضوع نظر دهید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
مطالب قبلی این بخش
  • timthumb.php خوراکی های مفید برای سلامت مو

      خوراکی های مفید برای سلامت مو   به گفته پزشکان، بهبود سلامت موها همچون دیگر اعضا و بافت‌های بدن به داشتن یک رژیم غذایی متعادل بستگی دارد. به گزارش ایسنا، «سیبل فیشمن» از متخصصان …

    • هندوانه فواید هندوانه و مضرات آن

        فواید هندوانه:   *  هندوانه از نظر طب قدیم ایران سرد و تر است . گرما را برطرف می کند و بهترین میوه تابستان است .   *  هندوانه مدر است و به پائین …

      • زرشک پلو با مرغ اشتباهات تغذیه ای ما ایرانی ها

        با برخی اشتباهات تغذیه ای ما ایرانیان آشنا شوید   زرشک پلو با مرغ و باقلا پلو با ماهی نواب‌زاده گفت: هر دوی این غذاها، بسیار سرد هستند و به مرور زمان در صورت مصرف …

        • هضم بهتر غذا چند توصیه برای هضم بهتر غذا

          راه های سریع و آسان برای هضم بهتر غذا همه ما با مشکلات سوء هاضمه آشنا هستیم و احساس بد آن را تجربه کرده‌ایم. خوشبختانه، گَوین بروکس، متخصص تناسب اندام و سلامتی، همکار و موسس …

          • شکم ۱۰ خوراکی دشمن چربی شکم و کمر

              این ۱۰ خوراکی چربی‌های ناحیه شکم و کمر را آب می‌کنند؛ البته اگر همیشه با آنها دوست بمانید. یکی از سخت‌‌ جان‌ ترین چربی‌ های بدن، چربی‌ های تجمع‌ یافته در ناحیه شکم – …

            • لوبیا چشم بلبلی لوبیا چشم بلبلی – خواص – کاربرد

              درباره لوبیای چشم بلبلی : دانه ی لوبیا چشم بلبلی به عنوان مدر و برای تقویت معده استفاده می شود و پخته و آب پز آن را می خورند و معتقدند ضمن این که غذای …

              • پرهیز از خوردن شیرینی - مقاومت در برابر خوردن شکر و شیرینی - کاهش میل به شیرینی چگونه در برابر خوردن شیرینی مقاومت کنیم

                  راهکارهای مهار اشتهای خوردن شیرینی   آیا اشتهایی سیری ناپذیر در مقابل خوردن شیرینی و شکر دارید؟ در این مقاله به راهکارهایی جهت مهار این اشتها اشاره خواهد شد . آیا ٢ ساعت پس …

                • تقویت حافظه خوراکی هایی برای تقویت حافظه

                  تقویت حافظه با خوراکی‌های خوشمزه پژوهش‌ها نشان می‌دهد ‌‌مواد غذایی دارای آنتی‌اکسیدان و امگا۳ (از میوه‌جات گرفته تا ماهی‌ها) برای تقویت حافظه مفید است. در مقاله زیر به شش ماده غذایی مناسب برای رشد بخش خاکستری …

                  • راههای کاهش وزن در ماه رمضان راههای کاهش وزن در ماه رمضان

                    توصیه هایی برای کاهش وزن در ماه رمضان اگر می خواهید در ماه رمضان کاهش وزن داشته باشید این مطلب را با دقت مطالعه کرده و به نکاتی که اشاره شده عمل نمایید. بدون شک …

                    • داریوش مظفریان پیامدهای زیانبار مصرف بیش از حد نمک

                      افراط در مصرف نمک مرگ‌آور است داریوش مظفریان، پژوهشگر دانشگاه هاروارد با گردآوری و بررسی داده‌هایی از ۶۶ کشور جهان نشان داده که مصرف بیش از حد نمک طعام، جان ۱/۶۶ میلیون نفر را به …

                      • خواص ذرت آشنایی با خواص ذرت

                          خواص ذرت عبارتند از : ذرت بخش عمده‌ای از رژیم غذایی افراد را تشکیل می‌دهد. هر ۱۰۰ گرم ذرت حاوی ۳۴۲ کالری است. آرد ذرت در تهیه بسیاری از لوازم آرایشی استفاده می‌شود و …

                        • در ماه رمضان چه بخوریم چه نخوریم در ماه رمضان چه بخوریم چه نخوریم

                          تغذیه صحیح در ماه رمضان در ماه رمضان چه بخوریم چه نخوریم   روزه گرفتن در روزهای گرم و بلند تابستان کمی با فصل‌های دیگر فرق دارد. زود تشنه می‌شوید و اگر شاغل باشید در …

                          • کفیر نوشیدنی کفیر و خواص آن

                              باکتری‌های خوشمزه و مفید ماست و کفیر، به عنوان فراورده‌های سنتی شیر، حاوی باکتری‌های مفید متفاوتی هستند. ماست حاوی باکتری‌هایی است که دستگاه گوارش شما را تمیز نگه می‌دارد و تامین کننده مواد غذایی …

                            • غذا غذا خوردن قبل از خواب و چاقی

                              غذا خوردن قبل از خواب و اضافه وزن   اغلب متخصصان توصیه می کنند که شام و دسر خود را حداقل دو الی سه ساعت قبل از خواب بخورید ، آیا غذا خوردن  قبل از …

بالا