آشنایی با کوسکوس و موارد مصرف آن ( Couscous )
کوسکوس Cous Cous با تلفظ KOOS-koos قوت غالب مردم تونس و الجزایر و لیبی و مراکش و موریتانی و همچنین کشورهای عربی و سواحل غربی جزیره سیسیل و اسپانیا است.
در حال حاضر در اروپا خصوصا در فرانسه نیز شناخته شده و مورد مصرف قرار می گیرد. کوسکوس را با استفاده از نوعی پاستا میپزند که از سمولینا یا گندم دروم تهیه می شود و نشاسته کمتری نسبت به گندم و غلات دیگر دارد.
کوسکوس در واقع غذای جانبی است که با پاستای ریز سمولینا تهیه می شود. واژه سمولینا از زبان ایتالیایی semola مشتق شده و به معنای سبوس یا Bran می باشد.
درست کردن کوسکوس :
سمولینا آردی است زرد رنگ که از گندم دوروم تهیه می شود.سمولینا ( به ترکی ایرمیک Irmik ) پایه تهیه پاستا است که با آب مخلوط می شود.
پس از پاشیدن آب روی آرد سمولینا آن را میان دست مالش داده تا به صورت خمیری گلوله ای شکل و ریز در آید سپس روی آن کمی آرد می پاشند که دانه ها از هم جدا باقی بمانند و آنگاه آنرا خشک و الک می کنند.
اینکار چندین بار تکرار می شود. سپس نگهداری شده و در صورت لزوم با بخار پخته می شود.
ظرف خاصی بعنوان بخارپز از قدیم برای پختن آن بکار میرفته.وقتی کوسکوس پخته شود باید رنگ آن روشن و دانه ها از هم جدا باشند و نباید خمیری و چسبناک باشد.
در مناطق دیگری از جهان مانند برزیل به جای این نوع پاستا,از بلغور از ذرت و در برخی نقاط از جو و ارزن و مانند ترکیه از بلغور و ….دیگر غلات تهیه می شود.
در حال حاضر این پاستا کوسکوس نام دارد و بهمین نام فروش می رسد.
البته امروزه نوع نیم پز آن جوشانده شده و خشک شده و بسته بندی شده و فروخته می شود.
۵ دقیقه زمان لازم است تا کوسکوس با مقداری آب یا عصاره گوشت و مرغ با بخار یا حرارت کم بپزد.
کوسکوس نوعی غذای جانبی است که گاهی به تنهایی از نوعی پاستای زیر تهیه می شود و گاهی هم همراه با ترکیب سبزیجات و گوشت و مواد دیگر با بخار می پزند.
به طور سنتی دور و یا زیر و یا روی غذای کاملی که با سبزیجات و گوشت تهیه شده آنرا می ریزند.
کوس کوس مراکشی
سبزیجات را پوست بکنید و خرد کنید.
آنها را بجوشانید یا بخارپز کنید و با ادویه های دلخواه مخلوط کنید.
با بلغور مخلوط و سرو شود!
سالاد بلغور بخارپز
تهیه شده با مخلوطی از هویج، سیبزمینی، شلغم، جعفری و دیگر سبزیجات که گاهی همراه با یک کاسه دوغ خنک سرو می شود.
سالاد کوس کوس با مرغ
منبع:سوران