نگهداری آجیل عید در اتاق صحیح تر است یا در یخچال ؟
یکی از مشکلاتی که این روزها با آن مواجه هستیم انتخاب مکان نگهداری آجیل عید است. برای حفظ کیفیت و طعم آجیل آن را کجا نگهداری کنیم بهتر است؟ در این مطلب به نکاتی در خصوص نگهداری آجیل و مغزدانه ها اشاره می شود.
آجیلهای پاک شده، مستعد جذب رطوبت و بو به خود هستند
نکته های مهم در نگهداری آجیل عید
یک متخصص علوم و صنایع غذایی ضمن بیان بهترین شرایط برای حفظ و نگهداری آجیل عید و مغزدانهها گفت : آجیلهای پاک شده، مستعد جذب رطوبت و بو به خود هستند و در صورتی که به روش مناسبی نگهداری نشوند، رشد آفات در آنها سرعت و افزایش میگیرد.
جناب دکتر، با اشاره به اینکه مدت و مکان نگهداری آجیل ها به دما و رطوبت محیط بستگی دارد، گفت : عمر مفید نگهداری آجیل ها در دمای اتاق از دمای یخچال و فریزر کمتر است و مغزهایی که بیش از چند ماه در دمای گرم اتاق نگهداری شوند کیفیتشان را از دست خواهند داد.
وی افزود: اگر می خواهید مغزهای آجیلی را در دمای اتاق نگهداری کنید بهتر است ابتدا آنها را به مدت ۴۸ ساعت در فریزر قرار دهید تا آفات و تخم و لاروی احتمالی موجود در آنها از بین برود؛ اما اگر می خواهید مغزها را در یخچال نگهدارید دیگر به این کار نیازی نیست.
برای حفظ کیفیت و ارزش تغذیه ای پسته نیز آن را در پوسته سختش نگهداری کنید
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تصریح کرد : زمانی که آجیل را در دمای اتاق نگهداری می کنید، برای آنکه رطوبت و بوهای خارجی جذب آن نشود، باید آنها را در ظروف پلاستیکی یا شیشه ای دربسته و مقاوم به نور و رطوبت و بو قرار دهید.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا گردویی که روغن آن تند شده باشد برای سلامت مضر است یا خیر گفت: مصرف گردویی که روغن آن تند و طعمش نامطبوع شده باشد برای سلامت مضر نیست، اما کیفیت تغذیه ای چندانی ندارد.
روش تازه نگهداشتن آجیل عید
وی افزود: بهتر است برای حفظ کیفیت و ارزش تغذیه ای پسته نیز آن را در پوسته سختش نگهداری کنید و از خرید پسته مغز شده اجتناب کنید. اغلب مغزها ترجیحا با پوست، به مدت یکسال در یخچال قابل نگهداری هستند و بین یک تا سه سال هم می توان آن ها را در فریزر نگه داشت. برای اینکه از خواص تغذیه ای و طعم خوشایند مغزهای آجیلی نهایت بهره را ببرید بهتر است آنها را به اندازه نیاز تهیه کنید و به صورت تازه بخورید زیرا این نوع محصولات با گذشت زمان در محیط یخچال و فریزر بوی مواد غذایی دیگر را به خود می گیرند و طعمشان هم ناخوشایند می شود.
منبع:سلامت آنلاین