چهارشنبه , ۱۷ آذر , ۱۳۹۵
بیشتر ببینید

 

از مضرات و خواص باقلا چه می دانید؟

 
شکی نیست که باقلا یکی از محبوب‌ترین حبوبات ایران به شمار می‌آید. طعم، بو و مزه آن به‌خصوص اگر با گلپر و سرکه آبپز شود، خاطرات دربند و درکه و شب‌های سرد زمستان را به بهترین نحو تداعی می‌کند! از طرف دیگر، باقالا پلو با گوشت پایه ثابت منوی غذای مهمانی‌ها و عروسی‌ها به حساب می‌آید و کمتر کسی پیدا می‌شود که به این پلوی خوش‌رنگ و خوش‌طعم علاقه‌ای نداشته باشد.

باقالاقاتق نیز سمبل اصلی غذاهای شمالی است و حسابی طرفدار دارد اما محبوبیت باقلا فقط در گرو عطر و طعم نوستالژیک آن نیست بلکه خواص بی‌نظیرش، باقالا را به یکی از منحصر به فرد‌ترین اجزای حبوبات تبدیل کرده است. این دانه سرشار از آهن، فسفر، مس، منگنز، منیزیم، انواع ویتامین‌ها و اسیدفولیک است بنابراین برای رفع کم‌خونی بسیار مفید است اگرچه بعضی افراد با مصرف آن دچار حساسیت و کم‌خونی می‌شوند! حال اگر می‌خواهید با سایر ویژگی‌های این دانه سبزرنگ، راه‌های صحیح مصرف و دستورات غذایی آن آشنا شوید با ما همراه باشید.

 

مضرات و خواص باقلا - فواید باقالا
 
باقلا ازعهد بوق تا امروز

باقالا از خانواده حبوبات است و گیاه بومی جنوب غرب آسیا و شمال آفریقا به حساب می‌آید. این دانه محصول فصل خنک به‌خصوص بهار است و بیشتر در مناطق سردسیری و شمالی کشور کشت می‌شود. با این حال در پاییز و زمستان در بعضی مناطق گرمسیری مانند خوزستان هم برداشت می‌شود. باقالا سابقه چندین هزار ساله دارد و از دیرباز توسط یونانیان، رومیان باستان و همچنین مصریان فراعنه مصرف می‌شد حتی نمونه‌هایی از باقالا در قبرهای مصریان باستان پیدا شده است!

امروزه در ایران دو نوع عمده باقالا کشت می‌شود؛ یکی باقالای معمولی که به صورت خام یا پخته مصرف می‌شود و دیگری باقالای لوبیا مانند گیلان معروف به «پاچِ باقالا» است که ریزتر و لطیف‌تر است اما خام خورده نمی‌شود و بیشتر در خوراک محلی «باقالا قاتُق» به کار می‌رود. باقالا زرد نیز همان خشک شده باقالا سبز است که از آن در تهیه دمپختک استفاده می‌شود.
 
مناسب برای کم‌خون‌ها

باقالا یکی از منابع عالی فیبر و پروتئین به حساب می‌آید و مصرف آن همراه با برنج، تمامی پروتئین‌ها و ‌اسیدهای آمینه ضروری بدن را تامین می‌کند. کلسیم و پتاسیم موجود در باقالا از بروز پوکی استخوان جلوگیری کرده و به کنترل فشارخون بالا کمک می‌کند. این دانه همچنین سرشار از آهن، فسفر، مس، منگنز، منیزیم، ویتامین C، ویتامین A، ویتامین K، ویتامین B و اسیدفولیک است بنابراین برای رفع کم‌خونی هم مفید است البته به شرطی که نسبت به آن حساسیت نداشته باشید. لازم به ذکر است که باقالای تازه طبع سرد و‌ تر و باقالای خشک طبع سرد و خشک دارد. گل آن نیز طبع گرم دارد. ارزش غذایی باقالای خشک شده نیز بیشتر از باقالای تازه است اما ویتامین C باقالای تازه بیشتر است.
 
از گل باقالا غافل نشوید!

نه‌تنها باقالا بلکه گل آن نیز فواید خاص خود را دارد. جهت بهره‌مندی از این خواص می‌توانید ۳۰ تا ۶۰ گرم گل باقالا را در یک لیتر آب ریخته و اجازه دهید به مدت ۲۰ دقیقه دم بکشد سپس آن را از صافی عبور دهید و یک فنجان از آن بنوشید. این نوشیدنی ضدتشنج و ادرارآور است همچنین به دفع سنگ کلیه کمک می‌کند و برای قولنج‌ها و دردهای کلیوی مفید است. بیماران مبتلا به میگرن، رماتیسم، نقرس و درد مفاصل نیز می‌توانند از آن بهره ببرند.

Broad-beans-flower  - خواص باقلا - باقالا

 

باقالا و تقویت قوای جنسی

باقالا خواص جسمی و حتی روحی بسیار زیادی دارد که از مهم‌ترین آنها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

– تقویت‌کننده قوای جنسی است.

– ویتامین A موجود در آن باعث تقویت بینایی می‌شود.

از خواص و مضرات باقلا چه می دانید؟

– فسفر آن به تقویت بهره هوشی کمک می‌کند.

– باعث کاهش خستگی‌های جسمی و فکری و رفع ضعف اعصاب می‌شود.

– برای درمان رماتیسم، درد مفاصل و سیاتیک مفید است.

– باعث کاهش ورم پروستات می‌شود.

– باعث افزایش نیرو و قوت بدن در دوران نقاهت می‌شود.

– مصرف مخلوط باقالا با روغن بادام و قند به رفع گرفتگی صدا و پاکسازی ریه کمک می‌کند.

– برای رفع ورم سینه قبل از قاعدگی یا بعد از شیردهی باقالا را با آرد جو، سرکه و نعناع مخلوط کرده و بپزید سپس آن را له کرده و روزی دو بار روی ناحیه متورم قرار دهید. این کار را برای سایر نواحی متورم بدن نیز می‌توانید انجام دهید.
 
دوستدار دستگاه گوارش

باقالا در مقایسه با سایر حبوبات بیشترین فیبر غذایی را دارد و باعث تسریع در هضم غذا می‌شود به‌خصوص اگر همراه با پوست مصرف شود. فیبر موجود در آن همچنین به کاهش چربی‌های خون و درمان یبوست کمک می‌کند. علاوه بر این، مصرف فیبر باعث تنظیم سطح قند خون می‌شود و به همین دلیل برای افراد دیابتی نیز مفید است. فیبر خطر ابتلا به سرطان‌های دستگاه گوارش را هم کاهش می‌دهد و به سم‌زدایی بدن از مواد مضر کمک می‌کند. مصرف باقالای پخته همراه با سرکه و آب نیز در درمان اسهال مزمن موثر است. این دانه همچنین باعث تسکین و درمان زخم معده و رفع حالت تهوع و استفراغ می‌شود اما به یاد داشته باشید برای آسان‌تر شدن هضم آن باید ابتدا باقالا را برای ۲۴ ساعت در آب خیس کرده و بعد بپزید.
 
مبتلایان به «فاویسم» مراقب باشند!

افراد مبتلا به بیماری «فاویسم» باید از خوردن و حتی بو کردن باقالا خودداری کنند! فاویسم یک بیماری ژنتیکی خونی است که بیشتر در اثر خوردن باقالای سبز خام و گاهی فریز شده ایجاد می‌شود. گلبول‌های قرمز خون در این بیماری طی ۲۴ تا ۴۸ ساعت بعد از خوردن باقالا شروع به تخریب شدن می‌کند. در نتیجه علائمی چون زردی پوست و سفیده چشم، احساس خستگی، سردرد، تهوع، استفراغ، اسهال و گاهی نارسایی کلیوی و خون در ادرار ایجاد می‌شود. به عبارتی در این عارضه خون بدن کم می‌شود و فرد باید خیلی سریع خون و سرم‌های غذایی دریافت کند.

یکی از راه‌های جلوگیری از ابتلا به این بیماری دو لپه کردن باقالا و جوشاندن آن در آب و دور ریختن آب آن است. پخت باقالا در روغن و همراه ادویه‌های گرم مانند آویشن، دارچین، فلفل، میخک و گلپر نیز احتمال این عارضه را کاهش می‌دهد. لازم به ذکر است که بیماران مبتلا به فاویسم در حالت عادی کاملا طبیعی هستند و هیچ علامتی ندارند و فقط در صورت مصرف باقالا دچار علامت می‌شوند.
 
باقالا چه فوایدی دارد؟

از خواص و مضرات باقلا چه می دانید؟
 
ضرر هم دارد؟!

– مصرف باقالا همراه با ماست باعث دل‌پیچه می‌شود.

– زیاده‌روی در مصرف باقالای تازه باعث ایجاد تاول در دهان می‌شود.

– از مصرف باقالا هنگام شب‌ خودداری کنید زیرا باعث بی‌خوابی می‌شود.

– افراط در مصرف باقلا می‌تواند باعث نفخ یا سنگینی معده شود. برای جلوگیری از این عارضه باید ابتدا باقلا را پوست کنده و بجوشانید و بعد آب آن را دور بریزید. نفخ باقلای کهنه و بدون پوست نیز کمتر از باقلای تازه و با پوست است.

– بعضی‌ها معتقدند مصرف باقالا در بارداری ممکن است احتمال ابتلای جنین به بیماری فاویسم را افزایش دهد. البته این موضوع از لحاظ علمی ثابت نشده است. با این حال بهتر است قبل از مصرف آن با پزشک خود مشورت کنید.

– مبتلایان به کلسترول خون بالا، تصلب‌شرایین، فشار خون بالا، اسیداوریک بالا، افسردگی، نفخ، دل‌درد، سنگ اورات، خارش پوستی و صرع نباید در خوردن باقالا زیاده‌روی کنند.

زیبای‌تان می‌کند

– برای از بین بردن لکه‌های پوستی، باقالا را بپزید و له کنید سپس آن را مانند ماسک روی صورت خود بمالید و اجازه دهید برای ۱۰ دقیقه روی پوست بماند.

– باقالای پخته را با شنبلیله و عسل مخلوط کنید و روی جوش‌های‌تان قرار دهید. این کار باعث نرم شدن و رسیدن جوش و بیرون آمدن چرک از آن می‌شود. این ضماد همچنین برای کاهش ورم زیر چشم مفید است.

– برای افزایش شادابی پوست یک قاشق غذاخوری پودر باقالا را با گلاب مخلوط کرده و برای ۱۰ دقیقه روی صورت‌تان قرار دهید.

– برای جلوگیری از سفیدشدن مو، گل باقالا را له کنید و به موهای‌تان بمالید.

 

مجله سیب سبز – ستاره محمد

 



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
loadingLoading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:




در صورت تمایل به این موضوع نظر دهید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
مطالب قبلی این بخش
  • ویروس, بیماری ویروسی آشنایی با ۹ ویروس مهلک

        انسان‌ها از مدت‌ها قبل از اینکه گونه‌ ما به شکل امروزی تکامل یابد در حال مبارزه با ویروس‌ها بوده‌اند. در مورد برخی بیماری‌های ویروسی واکسن‌ها و داروهای ضد ویروسی به ما اجازه جلوگیری …

    • ورزش سالمندان ورزش و سلامتی افراد سالمند

          پژوهشگران اسکاتلندی می گویند شش ثانیه ورزش و فعالیت بدنی شدید در روز می تواند وضعیت سلامتی افراد سالمند را کاملا دگرگون کند. یک پژوهش نمونه در مورد ۱۲ فرد بازنشسته نشان داده …

      • ورزش مفید - تمرین ورزشی - حرکات ورزشی مفید ۷ دقیقه ورزش مفید با این روش

          ۷ دقیقه ورزش مفید با این روش   این ۱۱ ورزش ساده‌ی ۳۰ ثانیه‌ای را انجام داده و بین هر مرحله ۱۰ ثانیه استراحت کنید تا ۷ دقیقه ورزش مفید انجام داده باشید.   …

        • منابع ویتامین C , منبع ویتامین ث منابع ویتامین C را بشناسید / منابع ویتامین ث

          مواد غذایی که منابع ویتامین C هستند منابع ویتامین C , تغذیه سالم, خواص ویتامین c, مواد غذایی حاوی ویتامین c, روش های جذب ویتامین c, میوه های دارای ویتامین c, منابع غنی ویتامین c, منبع …

          • کاهش وزن سریع , کاهش سایز کاهش وزن سریع در مدت ۲ هفته

            کاهش وزن و کم شدن سایز در دو هفته کاهش وزن, روشهای کاهش سایز لباس, لاغر شدن, وزن کم کردن, کاهش سایز لباس, راههای کاهش سایز لباس, کم کردن وزن, زیبایی اندام, تناسب اندام , …

            • رفع خستگی چشم رفع خستگی چشم با ماساژ

              چگونه خستگی چشم‌ها را برطرف کنیم؟ خستگی چشم هایتان را با ماساژ و حرکات دست برطرف کنید. توصیه می‌کنیم هر شب پیش از خواب این ماساژ را دست کم روی عضلات چشم خود اجرا کنید. این …

              • .jpg درد قاعدگی چیست و چگونه درمان می شود؟

                روش های کنترل درد قاعدگی  برای کاهش درد قاعدگی میتوانید از دم کرده های مخصوص استفاده کنید.دم کرده ی بابونه، سنبل‌الطیب و گل گاوزبان، تمشک و سرخ‌ولیک در کاهش درد پریود و ایجاد آرامش بسیار موثرند. …

                • لاغری و رابطه جنسی لاغر شدن با داشتن رابطه جنسی بیشتر !!!

                  با رابطه جنسی کالری بسوزانید و لاغر شوید!!به نظر می رسد مردان انرژی بیشتری برای فکر یا صحبت درباره امور جنسی صرف می کنند تا خود روابط زناشویی!   لاغری و رابطه جنسی تاثیر رابطه …

                  • گل پنیرک, خواص گل پنیرک, خاصیت گل پنیرک, خواص دارویی گل پنیرک, خاصیت دارویی گل پنیرک, دمنوش گل پنیرک, خواص دمنوش گل پنیرک, طرز تهیه دمنوش گل پنیرک خواص دمنوش گل پنیرک

                    خواص دمنوش گل پنیرک دم کرده گل ها یکی از داروهای خوب ضد سرفه است. هم چنین به عنوان برطرف کننده تورم دهان و گلو مصرف می شود. خواص درمانی : طبیعت: از نظر طب …

                    • ته دیگ ، خواستنی مضر و خطرناک ته دیگ ، خواستنی مضر و خطرناک

                        همه چیز درباره ته دیگ ، این خوشمزه خطرناک   از هر چه بگذریم سخن ته دیگ خوش‌تر است. آشپزهای حرفه‌ای و پزشکان تغذیه در مورد ته‌دیگ هزار و یک توصیه می‌کنند که مردم …

                      • pears خواص گلابی

                        خواص گلابی   گلابی میوه‌ای خوش طعم است که سرشار از ویتامین‌ها و عناصر معدنی است و خوردن آن در گرمای تابستان می‌تواند علاوه بر تامین مواد مورد نیاز بدن، اندکی از تشنگی را نیز …

                        • تغذیه سالم, تغذیه مناسب امتحانات, ویتامین‌ها و مواد معدنی, مکمل‌های رژیمی, رژیم غذایی, تغذیه امتحانات, غلظت قند خون, راههای افزایش حافظه, غذاهای افزایش حافظه, سیستم اعصاب مرکزی تغذیه سالم در طول امتحانات

                          تغذیه سالم در طول امتحانات   زمانی که شما در حال مطالعه کردن برای امتحانات نهایی ترم هستید، یعنی همان چیزی که این روزها همه دانش آموزان و دانش جویان را به تکاپو انداخته است، …

                          • آسم شناخت عوامل محرک آسم و اجتناب از آن‌ها

                            بدون دارو آسم را کنترل کنید آسم بیماری است که باعث ایجاد التهاب در راه تنفسی ریه می‌شود. این التهاب می‌تواند شما را نسبت به محرک‌های خاصی تحریک‌پذیر و حساس کند. زمانی‌که بدن به این …

                            • آموزش یوگا , آموزش ایستادن روی شانه ها آموزش یوگا / ایستادن روی شانه ها + عکس

                              آموزش یوگا به صورت تصویری – آموزش ایستادن روی شانه ها  در این جلسه آموزش یوگا ، حرکت ایستادن روی شانه ها (ساروانگاسانا*) به صورت تصویری تقدیم شما همراهان مجله تصویر زندگی می شود. این حرکت ماهیچه‎های قسمت …

بالا