مواد لازم برای تهیه کوفته:
ماست پر چرب کم نمک: ۵۰۰ گرم
کره نرم: ۵۰ گرم
تخم مرغ: ۲ عدد
آرد: ۲۰۰ گرم
گندم آسیاب شده: ۸۰ گرم
آلو: ۲۴ عدد
قند: ۲۴ عدد
کره: ۱۰۰ گرم
شکر: ۴ قاشق غذاخوری
خشخاش: ۴۰ گرم
نمک : به مقدار لازم
طرز تهیه:
ماست را با کره، تخم مرغ و کمی نمک خوب قاطی کنید، بعد با آرد و گندم آسیاب شده ورز دهید تا خمیر شود. به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه در یخچال قرار دهید.
در این بین آلوهای شسته شده را به دو قسمت تقسیم کنید، هسته را درآورده و جای هسته را با یک حبه قند پر کنید.
در قابلمه بزرگی آب را با کمی نمک به جوش بیاورید، خمیر را به ۴ قسمت مساوی تقسیم کنید، هر کدام از قسمتها را روی تخته آرد زده شده به قطعات استوانهای شکل ۳ سانتی درآورده و هر کدام را به ۶ قسمت تقسیم کنید. به طوری که در آخر ۲۴ کوفته به دست آید. با دستهای آردی هر کدام از قطعات خمیر را به آرامی دور آلو گلوله کنید.
گلولهها (کوفتهها) را در آب جوش بیاندازید. بهتر است گلولهها را در دو مرحله در آب چوش بیاندازید. گلولهها نباید زیاد پخته شود.
وقتی در روی آب شناور شدند، شعله گاز را کم کنید و بگذاریید به مدت ۱۰ دقیقه بپزد. در این میان کره و شکر را در ماهیتابه کوچکی کاراملیزه کنید و خشخاش را به آن اضافه کرده، کوفتهها را با کفگیر از قابلمه درآورده و در بشقابی قرار دهید.
این هم از کوفته آلوی شیرازی .. نوش جان
توصیه:
به جای خشخاش میتوانید از آرد سوخاری یا مخلوط شکر و دارچین استفاده کنید.