در این آموزش ، دو روش پخت چیز کیک ژاپنی را خواهید دید. دستور اول بسیار ساده و راحت است و دستور دوم کمی پیچیده تر است که باید با دقت و رعایت کلیه نکات انجام پذیرد.
پیشنهاد می کنیم برای تجربه اول دستور ساده تر را امتحان کنید.
دستور پخت چیز کیک ژاپنی
مواد لازم
شکر ۱۴۰ گرم (نقریبا سه چهارم لیوان)
تخم مرغ ۶ عدد
کره ۵۰ گرم
کرم تارتار ربع قاشق چایخوری (ضروری نیست)
آب لیمو ۱ قاشق غذاخوری (ضروری نیست)
پنیر خامه ای ۲۵۰ گرم
شیر ۱۰۰ میلی لیتر
آرد ۶۰ گرم (تقریبا نصف لیوان)
نشاسته ذرت ۲۰ گرم (حدود ۲ قاشق غذاخوری)
وانیل یک قاشق چایخوری
طرزتهیه
ابتدا پنیر خامه ای و کره و شیر را به روش بن ماری روی بخار آب می گذاریم تا کاملا یکدست بشه.
نکته : آب جوش به کف ظرف برخورد نکنه. فقط با بخار آب بن ماری بشه.
وقتی کره ذوب شد و مواد کاملا مخلوط شد، می گذاریم سرد بشه.
آرد و نشاسته و را با هم الک می کنیم.
وقتی مایهی پنیری خنک شد، آرد و نشاسته را بهش اضافه کرده و فولد می کنیم تا یکدست بشه.
زرده و سفیده تخم مرغ ها را جدا می کنیم.
سفیده ها را در ظرفی جدا کمی می زنیم تا کف کند، بعد کرم تارتار را اضافه می کنیم.
با شکر اونقدر می زنیم تا کاملا ابری بشه و از ظرف نریزه.
بعد هم زرده ها و وانیل را که کمی با همزن دستی زدیم به مواد پنیری اضافه می کنیم.
در این مرحله می تونیم آبلیمو را اضافه کنیم.
مخلوط پنیر را به سفیده ها اضافه کرده و آروم فولد می کنیم.
قالب را چرب کرده و کف قالب کاغذ روغنی میندازیم و دوباره چرب می کنیم.
اگر قالبتون کمربندیه یا ممکنه از گوشه هاش آب داخلش بره، حتما دور قالب را فویل بپیچین.
من یک تیکه فویل بزرگ رو روی سطح قرار دادم و قالب رو وسطش گذاشتم و بعد فویل رو دور قالب جمع کردم.
حالا قالب کیک رو توی یک ظرف بزرگ و مرتفع قرار میدیم و بعد توی فر میذاریم.
توی ظرف رو تا نیمه قالب آب جوش میریزیم (تا نیمه ارتفاع قالب چیزکیکمون. نه نیمه ظرف بیرونیش!!!)
قالب رو داخل فر گرم شده با دمای ۱۶۰ درجه به مدت یک ساعت و ۱۰ الی یک ساعت و بیست دقیقه قرار میدهیم.
بعد نیم ساعت با در نیم باز تو فر می زاریم تا خنک بشه. سپس میاریمش بیرون و می زاریم کامل سرد که شد دو تا سه ساعت می زاریمش یخچال.
روی کیک را بوسیله شابلون با پودر قند و پودر پسته تزیین کردم.
در ادامه روش دیگر تهیه چیز کیک ژاپنی را خواهید دید.
فیلم آموزش ساخت چیز کیک ژاپنی
آموزش تصویری پخت چیز کیک ژاپنی عالی
من در دام عشقه این کیک گرفتار شدم، وقتی برای اولین بار چیز کیک ژاپنی رو پختم، بافت مخملی و نرم و سفید خامه ایش با اون حالت پوفیش منو لحظه به لحظه گرفتارتر می کرد. شیرینیش واقعا رضایت بخش بود.
اولین بار چیز کیک ژاپنی رو تقریبا ٣ سال پیش تو یکی از ویترین های کافی شاپ های هنگ کنگ دیدم, در حالی که چشمم بهش بود از کنار ویترین رد شدم. یه تیکه از چیز کیک ژاپنی که روش پر شده بود از توت فرنگی و کیوی, با خودم کلنجار میرفتم که کاش میشد تستش کنم، اونم با یه لیوان نسکافه. اما اون لحظه به هیچ چیز جز خرید کردن فکر نمیکردم پس نگاهم ازش دور شد دور شد دور.
اما من گرفتار چیز کیک ژاپنی شده بودم . تو تمام این مدت دنبال یه رسپی خیلی خوب بودم تا این که یافتم، خوده خودش بود.
چیز کیک ژاپنی بیشترین طرفدارش رو تو سرزمین چشم بادومیها داره از ژاپن بگیر تا چین و هنگ کنگ. شاید تو نگاه اول به این کیک فکر کنی که نمیتونی درستش کنی و با خودت بگی سخته, موادش پیدا نمیشه.
اما اشتباه میکنی چون هم موادش در دسترسه تو همه نقاط دنیا حتی شهرهای کوچیک ایران و از همه مهمتر درست کردنش پر از هیجانه به خصوص وقتی که داری سفیده تخم مرغ رو مپیچونی مثل ابر لای مخلوط کرمی پنیر خامه ای یا وقتی که از تو فردارش میاری .
نکات مهم در پخت چیز کیک ژاپنی :
√ یکی از دلایل بافت نرم چیز کیک ژاپنی نشاسته هست پس لطفا حذفش نکنید ابدا .
√ از دلیل پف این کیک بر میگرده به سفیده تخم مرغ پس مطمئن باشد که خوب سفیده تخم مرغ رو هم زدید.
√ برای این که کیک ترک برنداره ازسینی آب داغ در کف قالب تو فر استفاده کنید, در پایین توضیح داده شده.
√ برای این که چیز کیک ژاپنی بعد پخت پوفش رو از دست نده و پوفش نخوابه وقتی کیک پخت از تو فر بلافاصله بیرون نیارید. فر رو خاموش کنید و در فر رو باز کنید بزارید کیک به مدت ١٠ دقیقه بمونه تو فر و بعد بیرون بیارید, حواستون باشه نباید بیشتر از ١٠ دقیقه بمونه چون اون وقت خیلی مرطوب و خیس میشه.
√ لزومی نداره که حتما از قالب کمربندی استفاده کنید میتونید از قالب های ساده هم استفاده کنید اما باید حتما از کاغذ روغنی استفاده کنید حتی اگه قالب شما نچسبه باشه.
√ من از قالب متوسط ۲۰ سانتی متری ( شاید یه کوچولو کوچکتر از متوسط ) که ارتفاع زیادی داشت استفاده کردم.
شما اگه قالبتون ارتفاع زیادی نداره نگران نباشد چون کاغذ روغنی که میزارید اطراف کیک اگه اونو بیشتر از ارتفاع قالب ببرید کیکتون وقتی داره پف میکنه نمیریزه به خاطر کاغذ روغنی که در تا در قالب هست و کیک ارتفاع زیادی خواهد داشت ( توی عکس های پایین متوجه میشید که منظورم چیه ).
√ چیز کیک ژاپنی باید با دمای خیلی کم و مدت زمان زیادی پخته بشه و متاسفانه فر به فر دما فرق میکنه. پس درجه حرارت فر رو زیاد نکنید و اگه دیدید که کیک هنوز احتیاج داره که بمونهه تو فر تا پخته بشه بزارید بمونه اما هر ۵ دقیقه چک کنید.
آرد نشاسته ٢٠ گرم یا تقریبا ٣ قاشق غذاخوری ( میتونه ارد نشاسته گندم یا ذرت باشه )
وانیل نصف قاشق چای خوری ( دلبخواهی )
دستور پخت چیز کیک ژاپنی :
من برای پخت چیز کیک ژاپنی از پنیر خامه ای استفاده کردم که خیلی دوست دارم مزش رو نه خیلی شوره نه خیلی شیرین. شما میتونید از هر نوع پنیر خامه ای که دارید استفاده کنید مثل فلادلفیا, کاله, پگاه و …
خوب در اول کارمون پنیر خامه ای و شیر رو با هم قاطی میکنیم و همچنین کره رو هم اضافه میکنیم. ( من اینجا یه مقدار کره رو تو ماکروفر گذاشتم تا آب بشه ) شما میتونید کره که هم دمای اتاق هست رو اضافه کنید و لازم نیست که کره آب شده بریزید.
میزاریم روی قابلمه ای که آبش داره میجوشه ، تا پنیر خامه ای خوب با شیر مخلوط بشه .
همونطوری که میبینید ، ظرف که توش پر بود از مواد چیز کیک رو گذاشتم رو قابلمه پر آب داغ که به روش بن ماری آب کنم اما یادم رفته بود که این ظرف پیرکس نیست و یهو منفجر شد، همه موادش هم به همره شیشه شکسته ته نشین شد ته قابلمه، هیچ کاری نکردم نشستم رو کابینت و واسه چند دقیقه همینطوری زل زدم به همین صحنه ای که میبینید و یاد این جمله افتادم
Life is like a box of chocolates OR …., you never know what you’re gonna get
اما چون خیلی خیلی دلم میخواست این رسپی رو امتحان کنم دوباره دست به کار شدم و نتیجه کیک عالی و خوشمزه ای رو که که در پایان میبینید شد .
شما میتونید حتی روی اجاق گاز این کارو انجام بدید و این مواد رو بزارید تو قابلمه و بزارید رو شعله گاز، اما نباید بزارید به جوش بیاد همین که پنیر با شیر مخلوط شد کافیه.
پس یادتون باشه نباید این مخلوط به مرحله جوش برسه.
خوب من دوباره دست بکار شدم و از اول مخلوط شیر کره، و پنیر خامه ای رو دارم آب میکنم روی بخار آب داغ.
تخم مرغ هامونو سفیده رو از زرده جدا میکنیم. اگه مقداری از زرده وارد سفیده شد با پوست خود تخم مرغ سعی کنید تا زرده رو بیرون بکشید از سفیده م چون باید سفیده اصلا توش زرده نباشه حتی یک ذره .
و زرده رو با ۴۰ گرم شکر و وانیل هم میزنیم به مدت ۲ تا ۳ دقیقه تا خوب شکر و تخم مرغ مخلوط بشه.
و تقریبا به این صورت در بیاد.
زرده تخم مرغ و شکری که هم زدیم رو به مخلوط شیر و پنیر خامه ای ، کره ای که درست کردیم اضافه میکنیم. ( مشکلی نیست اگه مخلوط پنیر خامه ای مون هنوز گرم باشه )
و بعد اضافه کردن زرده تخم مرغ به این صورت در بیاد. مخلوط کردن در حده معمولی هست ۱ دقیقه کافیه.
آرد و نشاسته رو الک میکنیم روی مخلوط مایع ای که درست کردیم.
نکته مهم اینجاست که باید حتما آرد رو خوب با نشاسته مخلوط کنید و الک کنید تا حالت پوکی شده ای بشه آرد و نشاسته .
خوب تو تصویر بالا میبینید که آردی که الک کردمرو هنوز مخلوط نکردم با مایع پنیر خامه ای .
ارد رو خوب مخلوط میکنیم با همزن دستی یا برقی به مدت ۱ دقیقه، لازم نیست زیاد هم بزنید همین که دیدید که آرد کاملا مخلوط مایع پنیر خامه ای شده کافیه .
من تو تصویر پایینی نشون دادم که به چه صورت در میاد.
این مخلوطی که آماده شده رو از صافی یا الک رد میکنیم تا اگه یه زره توده آرد مونده جدا بشه . چون قراره ما یک کیک خیلی لطیف و نرمی رو داشته باشیم.
میزاریم کنار و میریم سراغ سفیده تخم مرغ.
سفیده تخم مرغ که هم دمای اتاق هست رو خوب هم میزنیم تو ظرفی که کاملا تمیزه و هیچ چربی روش نیست و همچنین هیچ ذره ای از زرده قاطی سفیده نشده باشه, چون اگه زرده خیلی کمی هم قاطی سفیده بشه سفیده خوب پف نمیکنه. همینطوری که هم میزنیم آروم آروم شکر باقیمانده رو اضافه میکنیم. کاملا باید پف کنه بطوری که وقتی ظرف رو برمیگردونید از ظرف نریزه .
از مهمترین قسمت چیز کیک ژاپنی همین قسمت سفیده هست که اگه خوب زده نشه کیک سفت و تخته سنگی رو خواهید داشت پس حسابی دقت کنید .
سفیده تخم مرغ رو به آرومی و بمقدار کم مخلوط میکنیم با مایع کیکی که آماده کردیم, دورانی مخلوط میکنیم .خیلی لطیف این مرحله رو انجام میدیم چون نباید پف سفیده تخم مرغ بخوابه و از طرفی سفیده کاملا با مخلوط مایع یه دست بشه انگار دارد با ابر ها بازی میکنید و اون هارو مپیچونید لای پتوی طلایی .
وقتی همه سفیده رو مخلوط کردیم یک مایع لطیف و پف کرده ای رو خواهیم داشت.
قالبمون رو اگه از نوع کمربندی هست تا نصفه از بیرون با فویل میپوشینیم , چرا ؟؟ جلوتر میبینید که چرا ….
واسه این کیک حتما داخل قالب یعنی فقط اطراف قالب رو کاغذ روغنی میزاریم . اگه قالبتون نچسب نیست بهتره کف قالب رو هم کاغذ روغنی بزارید. ارتفاع کاغذ روغنی رو بیشتر ببرید تا طول بیشتری داشته باشه چون کیکمون خیلی پف میکنه. استفاده از کاغذ روغنی به این خاطره که اطراف کیک صاف صاف باشه و وقتی پخته میشه به راحتی از کاغذ جداشه و اطراف کیکمون خرآب نشه .
مخلوط چیز کیک ژاپنی رو تو قالب میریزم . قالب رو چند بار تکون میدیم تا کاملا مایع کیک پخش بشه .
سینی فر رو در حدود ١ تا تا ٢ سانتیمتر آب داغ میریزیم و قالب رو میزاریم توی سینی که آب داغ توشه .
حالا فهمیدید که چه اطراف قالب رو فویل پیچیدم؟؟؟ چون آب وارد کیک نشه .
میزاریم تو طبقه وسط طبق معمول همه کیک ها و رو درجه حرارت ١۵٠ درجه سانتیگراد یا ٣٠٠ درجه فارنهایت میزاریم.
کیک به مدت ١ ساعت و۳۰ دقیقه تو فر میمونه, البته از ١ ساعت و ١٠ دقیقه چک کنید که اگه کیک پخته شده بود میتونید فر رو خاموش کنید. این کیک باید با دمای خیلی کم و مدت زمان زیادی پخته بشه و متاسفانه فر به فر دما فرق میکنه.
خوب این هم چیز کیک ژاپنی ما که تازه از فر اومده بیرون .
کاغذ روغنی رو جدا کردم از کیک و میبینید که اطرف کیک چقدر صاف و تمیزه. میتونید روش رو مربای توت فرنگی بریزید یا کمی پودر شکر و یا همچنین کمی خامه فرم گرفته .
سلام نسیم جان مقدار مواد و روش تهیه کیک در فیلمی که گذاشتید متفاوت با آن روشی است که شما نوشته آید آیا این تفاوت بخاطر تفاوت مواد اولیه آنها با آنچه در اختیار ما است می باشد؟ یا علت دیگری دارد ؟ ممنون
خیلی ممنونم از مطالب خوبتون
علاقمند شدم حتما این چیز کیک ژاپنی رو درست کنم. فقط یه سوال، برا پخت این کیک دقیقا رو چه دمایی و چه مدت زمانی باید تنظیمش کنم و تست پخت این کیک هم مثل کیک های دیگه هستش که نباید به خلال چیزی بچسبه یا نه؟
خیلی دوست دارم بدونم اولین دستور رو چه کسی نوشته؟؟؟؟ واقعا بد توضیح داده افتضضضااااااح ولی دومی خیلی قشنگ از روش تونستم برای بار دوم درست کنم لطفا دستور اولی رو پاک کنید واقعا افتضاح بود
خیلی عالی شد ،دستت درد نکنه ،پس ۲۰۰م ل شیر درسته تو دستور دومی؟ من دستور دومی رو درست کردم که گفتم مایع کمی شل به نظر میاد.
زدین ۲۳۰گرم پنیر خامه ای و ۲۰۰م ل شیر ،۱۰۰مال دستور اوله مگه نه؟
بکینگ پودر بزنیم مشکلی پیش میاد؟یا آبلیمو کرم تارتار تأثیر زیادی تو کیفیت داره؟ و اینکه توی دستور دومی آبلیمو رو توی مرحله ای که در دستور اولی گفتین بریزم؟
میشه اسم پنیری که خودتون استفاده میکنید رو بگین
ممنون میشم زود پاسخ بدین
دوست عزیز دودستور که نمی تونید استفاده کنید یا دستور اول یا دوم
برای بار اول دستور اول را کامل و دقیق اجرا کنید.
همانطور که در دستور هم گفته شده وجود کرم تارتار و آبلیمو ضروری نیست. فقط باید سفیده را خوب بزنید تا برفی بشه و از ظرف نریزه.
نسیم جان منم فقط دستور دوم رو استفاده کردم چون خودم کیک باز حرفه ای هستم،در دستور اول نشاسته باید فقط نشاسته ذرت باشه؟یا گندم هم باشه موردی نداره؟در ضمن نگفتین چه پنیری خودتون استفاده میکنین من ویلی استفاده میکنم
نشاسته ذرت از نشاسته گندم سبک تره و به لطیف تر شدن کیک کمک می کنه.
از نشاسته ذرت استفاده کنید چون این کیک کمی حساسه.
فرقی نداره چه پنیر خامه ای استفاده کنید فقط کم نمک باشه،
سلام ببخشید من شیر برای این کیک داشتم پسرم بدون اینکه بمن بگه همشو خورد الان مغازه ها باز نیست قرنطینه اییم منم قول کیک رو برای شب دادم میشه به جاش آب استفاده کنم داخل کیک ممنون میشم اگه راهنماییم کنید
کرم تارتار برای پایدار کردن سفیده تخم مرغ و لطافت بیشتر شیرینیها و جلوگیری از شکرک زدن شربت هابکار میره ، همینطور عامل پف دهنده کیک هست .
شما می تونید به جای کرم تارتار به همون میزان آبلیمو یا سرکه استفاده کنید.
اگه بخوایم این کیک رو توی قابلمه بپزیم خوب در میاد؟!
این کیک یکم حساسه، بهتره توی فر پخت بشه
فر من شعله پائین و بالا جدا روشن میشه. موقع پخت کیک ژاپنی چیکار کنم که روش طلایی بشه؟
وقتی کیک خوب پخت، یکی دو دقیقه شعله بالا را روشن کنید تا روی کیک هم طلایی بشه
سلام نسیم جان مقدار مواد و روش تهیه کیک در فیلمی که گذاشتید متفاوت با آن روشی است که شما نوشته آید آیا این تفاوت بخاطر تفاوت مواد اولیه آنها با آنچه در اختیار ما است می باشد؟ یا علت دیگری دارد ؟ ممنون
سلام دوست عزیز
فیلم مربوط به دستور نوشته شده نیست و روش تهیه دیگری است.
خیلی ممنونم از مطالب خوبتون
علاقمند شدم حتما این چیز کیک ژاپنی رو درست کنم. فقط یه سوال، برا پخت این کیک دقیقا رو چه دمایی و چه مدت زمانی باید تنظیمش کنم و تست پخت این کیک هم مثل کیک های دیگه هستش که نباید به خلال چیزی بچسبه یا نه؟
سلام. برای پخت این کیک نوع حرارت دهی فر چطور باشه؟ فقط از پایین؟ و یا از پایین و بالا همزمان؟
سلام دوست عزیز
از پایین به بالا
خیلی دوست دارم بدونم اولین دستور رو چه کسی نوشته؟؟؟؟ واقعا بد توضیح داده افتضضضااااااح ولی دومی خیلی قشنگ از روش تونستم برای بار دوم درست کنم لطفا دستور اولی رو پاک کنید واقعا افتضاح بود
سلام
میشه توضیح بدین دلیل دو فاز شدن کیک بعد از پخت چی میتونه باشه
تو کیک من انگار زرده و مواد پایین قرار گرفتن و سفیده بالا اومده
ممنون
زرده رو کم زدین
حتما سفیده رو خوب با موادتون مخلوط نکردین
سلام میشه برای زدن سفیده از همزن دستی استفاده کرد؟
سلام عزیزم
شدنش که میشه ، فقط کمی سخته و طول می کشه.
سلام، میشه از پنیر ماسکارپونه به جای پنیر خامه ای استفاده کرد؟
سلام دوست عزیز
بله میشه، پنیر ماسکارپونه همون پنیر خامه ایه ولی بدون نمکه.
خیلی عالی شد ،دستت درد نکنه ،پس ۲۰۰م ل شیر درسته تو دستور دومی؟ من دستور دومی رو درست کردم که گفتم مایع کمی شل به نظر میاد.
زدین ۲۳۰گرم پنیر خامه ای و ۲۰۰م ل شیر ،۱۰۰مال دستور اوله مگه نه؟
بکینگ پودر بزنیم مشکلی پیش میاد؟یا آبلیمو کرم تارتار تأثیر زیادی تو کیفیت داره؟ و اینکه توی دستور دومی آبلیمو رو توی مرحله ای که در دستور اولی گفتین بریزم؟
میشه اسم پنیری که خودتون استفاده میکنید رو بگین
ممنون میشم زود پاسخ بدین
دوست عزیز دودستور که نمی تونید استفاده کنید یا دستور اول یا دوم
برای بار اول دستور اول را کامل و دقیق اجرا کنید.
همانطور که در دستور هم گفته شده وجود کرم تارتار و آبلیمو ضروری نیست. فقط باید سفیده را خوب بزنید تا برفی بشه و از ظرف نریزه.
نسیم جان منم فقط دستور دوم رو استفاده کردم چون خودم کیک باز حرفه ای هستم،در دستور اول نشاسته باید فقط نشاسته ذرت باشه؟یا گندم هم باشه موردی نداره؟در ضمن نگفتین چه پنیری خودتون استفاده میکنین من ویلی استفاده میکنم
نشاسته ذرت از نشاسته گندم سبک تره و به لطیف تر شدن کیک کمک می کنه.
از نشاسته ذرت استفاده کنید چون این کیک کمی حساسه.
فرقی نداره چه پنیر خامه ای استفاده کنید فقط کم نمک باشه،
من درست کردم ولی مایع خیلی شل و آبکی هست احساس میکنم یا آردش کمه ۶۰گ،یا شیرش زیاده ۲۰۰میلی لیتر
عزیز شیر ۱۰۰ میلی لیتر هست نه ۲۰۰
سلام پس بکینگ پودر نمی خواد؟در ضمن شما اسم کرم تار تار یا آبلیمو سرکه نیاوردین
سلام دوست عزیز
کرم تارتار و آبلیمو قابل حذفه
من درست کردم، همه چیز را رعایت کردم
اما پف نکرد و طعمش خوب نشد😕
سلام ببخشید من شیر برای این کیک داشتم پسرم بدون اینکه بمن بگه همشو خورد الان مغازه ها باز نیست قرنطینه اییم منم قول کیک رو برای شب دادم میشه به جاش آب استفاده کنم داخل کیک ممنون میشم اگه راهنماییم کنید
سلام دوست عزیز
چیز کیک ژاپنی کمی حساسه و بهتره از شیر پر چرب کارخونه ای استفاده کنید.
سلام ممنون از دستور پخت کیک هاتون میشه این کیک رو با آون تستر درست کرد؟
سلام دوست عزیز
چیز کیک ژاپنی کمی حساسه و باید با حرارت کم پخته بشه.
از دمای گفته شده برای فر، ۲۰ تا ۳۰ درجه کم کنید.
سلام میشه به جای کرم تار تار از بیکینگ پودر استفاده کرد؟
کرم تارتار برای پایدار کردن سفیده تخم مرغ و لطافت بیشتر شیرینیها و جلوگیری از شکرک زدن شربت هابکار میره ، همینطور عامل پف دهنده کیک هست .
شما می تونید به جای کرم تارتار به همون میزان آبلیمو یا سرکه استفاده کنید.
سلام من درست کردم روش ترک خورد🤦🏽♀️🤦🏽♀️علتش چیه ؟؟؟ کمکم کنید لطفاااااااا
سلام دوست عزیز
پیشنهاد می کنم این مطلب را بخونید:
فوت و فن پخت کیک و پاسخ به سوالات پیرامون کیک پزی