پاپریکا یک ادویه عالیه که از فلفل دلمه ای قرمز درست میشه. من اون رو آماده خریدم و راضی نبودم به نظرم ناخالص بود. پس چه خوب میشه اگه ما بتونیم پودر پاپریکا رو تو خونه درست کنیم
هم سالم و طبیعیه و هم طعم و عطرش کامل و عالیه.
من عاشق ادویه جاتم و به نظرم همه عطر و طعم غذای به درست استفاده کردن از ادویه جاته.
طرز تهیه پودر پاپریکا خانگی
آماده سازی: ۲ ساعت
مدت انتظار: ۲ ساعت
مجموعاً: ۴ ساعت
مواد اولیه
فلفل قرمز دلمه ای ۴تا۵ عدد
طرز تهیه پودر پاپریکای خانگی
فلفل دلمه ای قرمز رو امروزه میشه به راحتی از سبزی فروشیها خریداری کرد.
این فلفل در خیلی از کشور ها با نام کپسیکم شهرت داره. فلفل مورد علاقه تون رو خریداری کنید.
من استفاده از فلفل دلمه ای رو توصیه میکنم چون در نهایت پاپریکای شما شیرین خواهد بود.
اینکه میگم شیرین نه اینکه فکر کنید به غذا طعم شیرینی میده ها نه منظورم اینه که تند نیست.
دیگه حتما تا به حال حداقل یک بار تو آشپزی یا سالادها از فلفل دلمه ای قرمز استفاده کردید و میدونید چه طعمی داره!
برای درست کردن یه شیشه ی کوچیک پاپریکا ۴ یا ۵ فلفل دلمه ای قرمز رو لازم دارید
برای خشک کردنش راه های زیادی هست:
** اولیش نور آفتابه که تو زمستون بعید میدونم بشه
** دومیش روی بخاری یا جلوی بخاری هست
** راه سوم و راهی که من از شف طیبه یاد گرفتم و از زبان خودش هم مینویسم:
فلفلها رو حلقه ای خورد میکنیم
همینطور که گفتم من دونه های توی فلفل رو استفاده نمیکنم که تا اونجایی که ممکنه پودر پاپریکا تندی نداشته باشه
و کاملا شیرین باشه
حلقه های فلفل رو روی یک شبکه یا حتی شبکه خود فر قرار میدیم
من شبکه رو روی یک سینی که با فویل آلومینیوم پوشوندم میذارم که در هنگام پخت آبی که از فلفلها میچکه
روی فویل بریزه و بعدا در شستشو صرفه جویی کنم!
فر رو روی ۱۲۰ درجه سانتیگراد قرار میدیم. اگر فر شما درجه ای از این پایین تر داره حتما از همون درجه استفاده کنید.
عنایت داشته باشید که هر چی درجه حرارت فر کمتر باشه در نهایت رنگ پاپریکا قرمزتر و خوشرنگتر خواهد بود
حالا سینی فلفل رو توی فر میذاریم به مدت ۳ ساعت
حالا کمتر یا بیشتر بسته به شرایط فر و همچنین سایز برش فلفلها (هر چی باریکتر برش بزنید زودتر آماده میشه)
زمانی آماده است که وقتی فلفل ها رو توی دست میگیرید ترد شده باشند.
پاپریکای خشک شده را سریع آسیاب کنید وگرنه رطوبت محیط را به خود جذب می کنه.
حالت نرمی به خود گرقته و دیگه خوب آسیاب نمیشه.
در پایان به خوبی آسیابش می کنیم تا کاملا پودر بشه.
یکی از نکات مهم دیگر برای تهیه پودر پاپریکا
زمانی که فلفل دلمه ای ها را آسیاب کردیم کمی روغن مایع به آنها اضافه کنیم.
این کار علاوه بر اینکه به خوشرنگ تر شدن پاپریکا کمک می کند، باعث می شود چسبندگی پاپریکا کمتر شود.
نگهداری پودر پاپریکا
برای اینکه پودر پاپریکا به هم نچسبد می توانید کمی نمک در ظرف بریزید.
پس از اینکه پاپریکا اماده شد آنرا داخل ظرف درب دار می ریزیم و در یخچال نگهداری می کنیم.
این کار باعث می شود که طعم و عطر پاپریکا تا مدت طولانی ثابت بماند.
البته برای نگهداری بیشتر از یکسال باید پاپریکا را فریز کنیم.
توصیه شف طیبه
از پاپریکا به عنوان ادویه در غذاها استفاده میشه، عطر و طعم خیلی خاصی داره.
چون ما با حرارت کم آتش فر کبابی و خشکش کردیم یه عطر ملایم دودی هم داره که بی اندازه طعم غذاها رو مطلوب میکنه بدون اینکه اون مضرات دودی کردن رو به غذا وارد کنه.
به هیچ عنوان تندی نداره و میتونید به میزان زیادی ازش در غذاها استفاده کنید که باعث قرمز شدن رنگ غذاها هم میشه اگر مایلید میتونید برای تند کردنش از دونه های فلفل دلمه ای هم استفاده کنید یا اینکه ترکیبی از فلفلهای تند و شیرین رو به کار ببرید.
ولی من میگم چه کاریه؟ پودر فلفل قرمز تند (که در دنیا به “کایَن” معروفه) رو ما همیشه داریم تو غذاها ازش استفاده میکنیم بهتره برای تنوع هم که شده پاپریکا رو شیرین تهیه کنیم.
یکی از مصارف پاپریکا واسه من سالاد سیب زمینیه. عاشقشم. یعنی سالاد رو که آماده کردم در نهایت روش اندکی پاپریکا میپاشم و طعم سالاد رو از این رو به اون رو میکنه.
الان دیگه با در دست داشتن پودر پاپریکا میتونید همه اون رسپیهایی که تو لیست انتظار گذاشته بودید رو درست کرده و ازش لذت ببرید!
منبع : سوران
میشه از هر فلفل دلمه ای درست کرد؟
چه کار کنیم پاپریکا بهم نچسبه؟؟؟
دوست عزیز:
اول مطمئن بشید پاپریکاها کاملا خشک شدن.
بعد از خشک شدن سریع آسیابش کنید تا رطوبت محیط را به خودش نگیره.
بعد از آسیاب کردن، خنک که شد در ظرف دربسته بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
برای اینکه پودر پاپریکا به هم نچسبه می تونید کمی نمک در ظرف بریزید.
من فلفل دلمه تازه رو چرخ میکنم بعد میزارم جلو آفتاب خشک میشه، خیلی هم عالی
سلام من پودر پاپریکا درست کردم ریختم تو شیشه ولی بهم می چسبه چی کار کنم که نچسبه ؟؟
سلام دوست عزیز
کمی نمک در ظرفش بریزید.
حتما ظرف در بسته باشه و در یخچال نگهداری کنید.
سلام….من برای اولین بار درست کردم و خوب شد فقط الان که تو ظرف ریختم بهم چسبیده که یکی از دوستان گفت نمک مخلوط کنید که امتحان میکنم…….من تو ماکروویو درست کردم ۱۴۰ درجه سانتیگراد به مدت بیست دقیقه….بعدش گذاشتم تو یه سبد مشبک و روی بخاری کاملا خشک شد بعد آسیاب کردم ….فقط چند ساعت که رو بخاری بود یکیش رو بردارید بعد اینکه خنک شد تست کنید که خشک شده یا نه.... فقط نکته ش اینه که با دمای پایین توی فر یا ماکروویو باشه
با سلام
هنگام خشک شدن فلفل ها تیره و سیاه می شوند دلیلش چی میتونه باشه سپاس
سلام دوست عزیز
اگر در آفتاب خشک کردید، خیلی آفتاب خورده.
اگر در فر خشک کردید، حرارت زیاد بوده
دونه های فلفل دلمه ای تند نیستند؟ ممکنه بعد از خشک شدن و آسیاب شدن تند بشن؟
بله کمی تند هستند. در انتهای مطلب به این نکته اشاره شده.
من چند سالی هست که پاپریکا درست میکنم ولی بعد از آسیاب کردن وقتی تو شیشه می ریزم به هم میچسبه چکار باید بکنم
به نظرم بعد پودر شدن تفت بدیم یکم به هم نچسبه، نظرتون چیه؟
در فر با باشه یا بسته؟من امشب گذاشتم یه مقدارش تیره شد ولی نرم بود هنوز
بسته عزیز
حرارت فر کمترین درجه باشه تا خیلی تیره نشه.
اگر کاملا خشک نشده، در مجاورت هوا خشک کنید.
من دوبار فلفل گرفتم برا پاپریکا اما خراب شده .چکار کنم که خوب خشک بشه .فر هم ندارم ؟
فلفل ها را حلقه حلقه کنید. دونه هاشو در بیارید. روی پارچه نخی تمیز یا داخل سینی پهن کنید. چند ساعت جلوی باد پنکه بگذارید تا آبش کشیده بشه.
می تونید به نخ بکشید و جایی که جریان هوا داشته باشه آویزان کنید تا خشک بشه.
الان که شوفاژ خونه ها روشن است بهترین فرصت برای خشک کردن انواع میوه، سیر و فلفل هستش. داخل یه فویل بریزید و روی شوفاژ که گرمه و روشن هست بزارید چند روزه خشک میشه بعد آسیاب کنید
وای من دوبار درست کردم کپک زد فقط یکبار موفق شدم خشک کنم
سلام.عالی بود.متشکرم
در چه غذاهایی استفاده میشه؟
در انواع غذا می توانید استفاده کنید:
پیتزا، لازانیا، پیراشکی، خورش مرغ، ماکارونی، کتلت و …
و همینطور در کباب کوبیده
میشه از فلفل دلمه سبز هم استفاده کرد
خشک کردن فلفل دلمه ای تو آفتاب خیلی سخته باید مراقب باشید کپک نزنه له نشه زرد واریز هر دو رنگ (فلفل دلمه زرد و قرمرز)رو خشک کردم ولی یه رنگ در آومده اونم قرمز
ممنون از راهنماییتون عالی بود👍
سلام چیکار کنیم پودر پاپریکا بهم نچسبه؟
سلام دوست عزیز
با کمی نمک مخلوط کنید و حتما داخل ظرف در بسته و ترجیحا در یخچال نگهداری کنید.
سلام در مورد فلفل دلمه ای زرد توضیح بدین
سلام، این پاپریکا همونه که روی انواع کباب ها و جگر میریزن که رنگ میگیره قرمز میشه؟
با فلفل سبز هم میشه درست کرد؟
اون سماق هستش که روی کوبیده میریزن هم خوشمزه و هم خوشرنگ میشه
البته باید با فلفل دلمه ای قرمز پاپریکا درست کرد
سلام ببخشید اگه بخوام فلفل دلمه ای تو آفتاب خشک کنم چطوریه
حلقه های نازک فلفل رو توافتاب روی پارچه پهن کنین خشک میشه اسیاب کنین
سلام من الان که تابستونه خرد کردم گذاشتم دو روز جلوی آفتاب، چون خونمون آپارتمانی و کوچیکه روی رخت لباس تاشو که فک کنم الان تو خونه های آپارتمانی همه دارن روش یه طوری انداختم روی طوری چیدم که از بالا و پایین هوا بخوره بعد که خشک شد آسیاب کردم در آخر یه دور الک کردم دوباره خورده های بزرگ رو هم آسیاب کردم بعد تو ظرف در بسته ی کیپ ریختم 😘😍