شنبه , ۱۳ آذر , ۱۳۹۵


دستور پخت نان چاودار یا روگن

نان چاودار یا نان روگن سرشار از فیبرهای غذایی بوده و در مقایسه با نان تهیه شده با آرد گندم دارای املاح معدنی بیشتری است. استفاده اندکی از نان چاودار باعث احساس سیری می شود بدون اینکه شخص احساس سنگینی کند.

 

نان چاودار , نان روگن

 

روگن چیست ؟

روگن (Roggen) در زبان آلمانی به معنی “چاودار” است و نان روگن همان طور که از نامش پیداست برای نخستین بار در آلمان تهیه شده حاوی آرد چاودار می باشد.

رنگ آن نیز در مقایسه با بسیاری نان­های دیگر نظیر باگت، تیره تر بوده از این رو در طبقۀ نان­های تیره قرار می­گیرد.

نان روگن به جهت دارا بودن آرد چاودار منبع خوبی از مواد معدنی (خصوصاً منیزیم) و ویتامینهای گروهB، از جمله اسید فولیک (ویتامین B9)،تیامین(ویتامین B1) و نیاسین (ویتامین B3) می­باشد.

نان چاودار محرک تولید انسولین می باشد و ازطرف دیگر استفاده از این نان باعث می شود قند خون به کندی بالا رود که برای بیماران دیابتی بسیار حائز اهمیت است.

استفاده از نان های چاودار باعث تسکین دردهای مفصلی می شود.

یکی دیگر از مزایای نان چاودار استفاده از خمیر ترش می باشد و به هیچ وجه از جوش شیرین در آن استفاده نمی شود.

 

مواد لازم برای تهیه نان چاودار :

شیر ولرم ۲۰۰میلی لیتر
شکر ۱قاشق غذا خوری
بهبود دهنده ۱ قاشق چایخوری
نمک ۱/۵قاشق چایخوری
روگن ۲ قاشق غذاخوری سرصاف
خمیر مایه ۱/۵قاشق غذاخوری
روغن مایع یا زیتون ۴ — ۶ قاشق غذاخوری
تخم مرغ ۱عدد
آرد به اندازه ای که خمیر بدست نچسبه ۳تا ۴ لیوان

 

نان چاودار , نان روگن

طرز تهیه نان روگن :

شیر ولرم رو باشکر مخلوط کنین و خمیرمایه رو روی اون بپاشین و روشو بپوشونین تا عمل بیاد حدودا ده دقیقه تا یک ربع کافیه.

تخم مرغ و روغن رو داخل یک کاسه ی بزرگ باهم مخلوط کنین و مخلوط شیر و خمیر مایه رو که حالا دیگه کاملا پف کرده رو بهش اضافه کنین.

آرد و بهبوددهنده و نمک و روگن رو دوبار الک کنین و کم کم به موادتون اضافه کنین و با دست ورز بدین تا جایی آرد اضافه کنین که خمیر بدستتون نچسبه.

بیشتر اضافه نکنین چون لطافت خمیر رو از بین میبره.

خمیر رو ده دقیقه ورز بدین من صد بار خمیر رو روی میز کار میکوبم اینجوری راحت تر .

حالا اون رو توی یه کاسه که خوب چربش کردین قراربدین و روشو کاملا بپوشونین وحدود یک ساعت و نیم یه جای گرم قرار بدین تا حجمش دوبرابر بشه من فر رو دو دقیقه با ۲۰۰ درجه گرم میکنم بعد روی کاسه رو میپوشونم و اونو توی فر خاموش میذارم .

بعد از استراحت پف خمیر رو با انگشتاتون بگیرین و روی میز یکمی آرد بپاشین و خمیر رو با وردنه باز کنین و اونو رول کنین و داخل قالب لوف قرار بدین.

قالب رو یا کاغذ روغنی بندازین ویا از روغن جداکننده استفاده کنین و کف و دیواره ها رو کاملا چرب کنین تا نونتون به قالب نچسبه و دوباره روی خمیر رو با پارچه ی نمدار بپوشونین و نیم ساعت بهش استراحت بدین.

فر رو با درجه ی ۱۸۰ گرم کنین و سطح نونتون رو با شیر و روغن مایع بوسیله ی قلم مو چرب کنین و روشو کنجد بپاشین و فویل بکشین روی فویل رو با چاقو چند تا سوراخ بزنینو قالب رو داخل فر قرار بدین و حدود ۴۰ تا ۴۵ دقیقه با همون دمای ۱۸۰ درجه بپزین.

بعد از پخت نون رو به آرومی از قالب بیرون بیارین و روی توری خنک کننده قراربدین و اجازه بدین تا کاملا خنک بشه و بعد بُرِش بزنین.
نوش جانتون.

نکته:

من برای تهیه ی این نان از یک لیوان آرد ستاره و دولیوان و نیم آرد سنگک استفاده کردم که به نظرم میشه کلا از آرد سنگک استفاده کرد.

روگن رو بیشتر نریزین چون نونتون تلخ میشه. تخم مرغ رو هم میتونین کاملا حذف کنین، ولی اگر باشه، نونتون کیفیت خیلی بهتری پیدا میکنه.

روگن یه پودر قهوه ای رنگ هستش که تقریبا بوی قهوه میده و معمولا از نان فانتزی ها میتونین تهیه کنین.

 

منبع:پیج اینستا درسا کلانتری



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
loadingLoading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:




در صورت تمایل به این موضوع نظر دهید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
  • آشنایی با انواع آرد و کاربرد آنها آشنایی با انواع آرد و کاربرد آنها

      آشنایی با انواع آرد و کاربرد آنها   آبا انواع آرد را می شناسید ؟ آبا می دانید چند نوع آرد در پخت شیرینی ها و نان ها بکار می رود ؟ شاید فکرش …

  • طرز تهیه نان سیر با سبزی و پنیر طرز تهیه نان سیر با سبزی و پنیر | روش پخت نان طعم دار

    دستور پخت نان سیر با سبزی و پنیر در این مطلب از بخش آشپزی مجله تصویر زندگی روش پخت نان سیر تقدیم شما می شود. نان سیر نوعی نان دارای سیر و روغن زیتون و کره …

  • نان همبرگر پلنگی , نان پلنگی طرز تهیه نان همبرگر پلنگی / نان پلنگی

    دو روش تهیه نان همبرگر پلنگی نان همبرگر پلنگی با به اختصار نان پلنگی برای صبحانه و عصرانه و انواع ساندویچ مناسب است.  این نان دارای رویه ای کرپسپی و ترد است و داخلش بافتی نرم و …

  • acmasi ,نان آچما , نان مخصوص ترکیه, açma نان آچما ، نان مخصوص ترکیه / açma

    آموزش تصویری روش پخت نان آچما نان مخصوص ترکیه (açma) نان آچما از نان های مخصوص کشور ترکیه است. در ادامه روش تهیه خمیر ، پیچیدن خمیر و پخت آن را به صورت تصویری به …

  • طرز تهیه نان پنیری برزیلی طرز تهیه نان پنیری،پفک برزیلی،شیرینی برزیلی طرز تهیه نان پنیری برزیلی

    طرز تهیه نان پنیری برزیلی شیرینی پزی,طرز تهیه نان پنیری برزیلی،ابتدا شیر را بجوشانید و اجازه دهید ولرم شود.تخم مرغ را به دمای محیط برسانید و با شیر مخلوط کرده و با همزن به خوبی …

  • طرز تهیه خمیر فیلو (یوفکا)

    طرز تهیه خمیر فیلو (یوفکا)   آماده سازی: ۲ ساعت مواد اولیه : زرده تخم مرغ ۲عدد ماست ۲قاشق غذاخوری نمک ۱هشتم قاشق چایخوری وانیل ۱چهارم قاشق چایخوری آرد ذرت به میزان لازم روغن ۳قاشق …

  • نان تست فرانسوی  ,فرنچ تست, نان تست ,طرز پخت نان تست فرانسوی, طرز تهیه فرنچ تست , طرز تهیه نان تست فرانسوی ,روش تهیه نان تست فرانسوی,دستور تهیه نان تست فرانسوی طرز تهیه نان تست فرانسوی (فرنچ تست)

    آماده سازی: ۱۵ دقیقه مدت انتظار: ۱۵ دقیقه مجموعاً: ۳۰ دقیقه   مواد اولیه برای ۴ نفر : شکر دانه ای ۱/۴ فنجان ۵۰ گزم دارچین ۱ قاشق چایخوری (آسیاب شده) شیر  نصف فنجان ۱۲۰ …

  • نان همبرگر خانگی طرز تهیه نان همبرگر خانگی عالی و لطیف

    دستور پخت نان همبرگر خانگی خوشمزه و پفکی نان همبرگر یکی از نان های معروف و فانتزی با بافتی نرم و پفکیه که طرفدارای زیادی هم داره. با کمی حوصله می تونید نان همبرگر خانگی را تهیه …

  • طرز تهیه نان فنجانی با پنیر بری و رزماری طرز تهیه نان فنجانی با پنیر بری و رزماری

    آماده سازی: ۱ ساعت مدت انتظار: ۳۰ دقیقه مجموعاً: ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه   مواد اولیه : نمک ۱ قاشق سوپخوری رزماری ۲ قاشق سوپخوری (ریز خرد شده) جوش شیرین ۱/۲ قاشق چایخوری بکینگ …

  • طرز تهیه تورتیلای اسپانیایی طرز تهیه تورتیلای اسپانیایی

    طرز تهیه تورتیلای اسپانیایی   تورتیلای اسپانیایی در حقیقت نوعی املت اسپانیایی است که مواد مختلفی با حسب ناحیه و ذائقه به آن اضافه می شود .   مواد اولیه برای ۶ نفر : سیب …

مطالب قبلی این بخش
  • آموزش نوشتن روی کیک روش نوشتن روی کیک + فیلم آموزشی

    آموزش تصویری نوشتن روی کیک + فیلم آموزشی به زبان اصلی      نوشتن روی کیک کار خیلی سختی نیست . کمی دقت کنید می تونید کیکتون رو با نوشته ای زیبا تزیین کنید. در …

    • طرز تهیه شیرینی پنیری خامه‌ای توت‌فرنگی طرز تهیه شیرینی پنیری خامه‌ای توت‌فرنگی

      طرز تهیه شیرینی پنیری خامه‌ای توت‌فرنگی   زمان مورد نیاز برای تهیه شیرینی پنیری خامه‌ای توت‌فرنگی  آماده سازی: ۳۰ دقیقه مدت انتظار: ۱۵ دقیقه مجموعاً: ۴۵ دقیقه   مواد اولیه : پنیر خامه‌ای (نرم شده) …

      • طرز تهیه کیک عسل و زنجبیل طرز تهیه کیک عسل و زنجبیل با عطر و طعم بی نظیر

          دستور پخت کیک عسل و زنجبیل عصرانه پاییزی کیک عسل و زنجبیل مخصوص فصل پاییز است. زنجبیل تازه بو و طعم بسیار مطبوعی به این کیک می دهد. در بعد از ظهرهای پاییزی ، خوردن کیک …

        • کیک رولتی طرحدار ,کیک رولتی, عکس کیک رولتی طرح دار ,زیباترین کیک رولتی طرحدار, طرح های مختلف کیک رولتی ,طرح های زیبای کیک رولتی ,جدیدترین طرح های کیک رولتی, ایده کیک رولتی طرحدار ,تصاویرکیک رولتی طرحدار طرز تهیه کیک رولتی طرح دار

          تو این آموزش قصد داریم طرز تهیه کیک رولتی طرح دار رو بهتون نشون بدیم. کل کار طراحی قبل از پختن انجام میگیره و در صورت نیاز بعد از پختن هم تزیین اضافه روش انجام …

          • طرز تهیه خمیر مارزیپان طرز تهیه خمیر مارزیپان

              طرز تهیه خمیر مارزیپان (بسیار زیبا مناسب تزیین کیک و شیرینی)     خمیر مارزیپان که بعضا اون رو با نام های خمیر مارسیپان یا مارسمان یا مارسپان یا مارزپان هم می شناسند یک …

            • ژله کادو - ژله به شکل کادو - ژله مجلسی طرز تهیه ژله به شکل کادو

              طرز تهیه ژله به شکل کادو   آماده سازی: ۱۵ دقیقه مدت انتظار: ۲ ساعت مجموعاً: ۲ ساعت و ۱۵ دقیقه   مواد اولیه : شیر ۱ لیوان عسل به میزان دلخواه پودر ژلاتین ۵ قاشق غذاخوری گلاب …

              • طرز تهیه کیک پسته طرز تهیه کیک پسته | کیک گرم و خوشمزه | کیک مجلسی برای افطار

                دستور پخت کیک پسته  کیک پسته کیکی خوشمزه و مقویه که می تونین هم به عنوان عصرانه و هم در وعده صبحانه میل کنین. این کیک خوشمزه را درست کنین و از خوردنش کنار خونواده …

                • طرز تهیه رولت خامه ای طرز تهیه رولت خامه ای

                  طرز تهیه رولت خامه ای   در این مطلب روش تهیه رولت خامه ای خانگی تقدیم شما عزیزان علاقمند به هنر شیرینی سازی میشه .   آماده سازی: ۳۰ دقیقه مدت انتظار: ۱ ساعت مجموعاً: …

                  • طرز تهیه دسر رویای زمستان , طرز تهیه دسر برفی طرز تهیه دسر رویای زمستان (دسر برفی)

                      طرز تهیه دسر رویای زمستان(دسر برفی) مواد اولیه : شیر ۱ لیتر آرد ۱ پیمانه نشاسته ذرت ۱ قاشق غذا خوری شکر دانه ریز ۱ لیوان کره ۱۲۵ گرم کرم شانتی (میتونین بجای کرم …

                    • طرز تهیه شارلوت لاک پشت طرز تهیه شارلوت لاک پشت

                        طرز تهیه شارلوت لاک پشت   قبلا روش تهیه دسر مجلسی  شارلوت توت فرنگی (سلطنتی) تقدیمتون شد، همینطور روش تهیه شارلوت سالاد الویه . امروز طرز تهیه شارلوت لاک پشت رو براتون در نظر …

                      • کیک روز پدر , کیک سبیل طرز تهیه کیک روز پدر / کیک سبیل

                        طرز پخت کیک روز پدر به شکل سبیل / کیک سبیل  اگه قراره کیک روز پدر یا کیک هر مناسبت دیگه ای را تزیین کنید بهتره کیک روز قبل آماده شه چون تزیین نیاز به حوصله …

                        • طرز تهیه شکلات پشمکی , پشمک حاج عبدالله طرز تهیه پشمک حاج عبدالله / شکلات پشمکی

                          پشمک حاج عبدالله خانگی / شکلات پشمکی   طرفدار پشمک حاج عبدالله هستید؟ ما به شما یاد می دیم که چطور این شکلات پشمکی های خوشمزه رو خودتون توی منزل یه رنگ و شکل دلخواهتون درست کنین …

                          • پاستیل زنجبیلی , پاستیل زنجفیلی طرز تهیه پاستیل زنجبیلی

                            طرز تهیه پاستیل زنجبیلی پاستیل زنجبیلی درست کنید و از خواص بی نظیر زنجبیل بهره مند بشین. به ادامه مطلب توجه کنید تا روش تهیه پاستیل زنجبیلی را براتون توضیح بدم .   مواد لازم برای تهیه پاستیل …

                            • طرز تهیه حلوای باقلوا طرز تهیه حلوای باقلوا برای افطار

                                روش تهیه حلوای باقلوا برای افطار   در ایام ماه رمضان، ایرانی ها برای سفره افطاری، دسرهای شیرین و خوشمزه ای تهیه می کنند که باب طبع افراد روزه دار است. یکی از این …

بالا