طرز تهیه نان شکلاتی ستاره ای مجلسی و خوشمزه
در این مطلب که طرز تهیه نان شکلاتی ستاره ای است یاد می گیرید چگونه نانی زیبا یه شکل ستاره درست کرده و همه را شگفت زده کنید. می توانید این نان ستاره ای را با شکلات صبحانه نوتلا برای صبحانه یا عصرانه تهیه کنید و از آن لذت ببرید. حتما بچه ها هم این نان را دوست خواهند داشت.
مواد اولیه برای تهیه نان شکلاتی ستاره ای
شکر ۷۰ گرم یا یک سوم پیمانه
خمیر مایه خشک ۸ گرم یا یک و نیم قاشق چایخوری
شیر ۱۸۰ میلی لیتر یا سه چهارم پیمانه
شکلات صبحانه ۲۰۰ گرم (در حدود ۱ پیمانه )
کره ۳۰ گرم یا دو قاشق غذاخوری
نمک کمی
آرد ۲۵۰ گرم یا ۲ پیمانه (به علاوه مقداری برای آرد پاشی)
زرده ی تخم مرغ ۲ عدد (از سفیده ها برای روی نان استفاده خواهد شد )
طرز تهیه نان شکلاتی ستاره ای
مرحله اول : تهیه خمیر
ابتدا شیر را کمی گرم کنید تا دمای آن به ۳۰ درجه سانتی گراد برسد.
سپس خمیرمایه را در شیر حل کنید و برای ۱۵ دقیقه کنار بگذارید تا خمیر مایه فعال شود.
برای اینکه خمیر تان کیفیت بهتری داشته باشد یک بار آرد آن را الک کنید.
سپس تمام مواد خشک اعم از آرد و شکر و نمک را با هم مخلوط کنید.
زرده و سفیده دو عدد تخم مرغ را جدا کنید و زرده ها را داخل آرد بیندازید.
کره که از قبل بیرون از یخچال گذاشته بودید و شیر و مخمرتان را نیز به مواد خشک اضافه کنید.
همه مواد را با یک قاشق چوبی با هم مخلوط کنید.
خمیر به دست آمده را به مدت ۷ دقیقه ورز دهید.
زمانی که خمیر تان صاف وکمی چسبنده شد آن را در یک کاسه قرار دهید و روی آن را با یک دستمال کتان یا حوله بپوشانید.
برای ۴۰ دقیقه در یک محیط گرم قرار دهید تا حجم خمیر ۲ برابر شود.
وقتی خمیر تان تقریبا آماده شد می توانید فر را روی ۱۸۰ درجه سانتی گراد روشن کنید.
شکلات صبحانه تان را در یک کاسه آب گرم قرار دهید تا کمی شل شده و راحت تر روی خمیر پخش شود.
خمیر که آماده شد مقداری آرد روی سطحی صاف و تمیز بپاشید و خمیر را روی آن منتقل کنید.
مقداری آرد هم کنار دستتان داشته باشید.
مرحله دوم : شکل دادن به خمیر و اماده کردن برای پخت
خمیر را یک دقیقه ورز داده،سپس به چهار قسمت تقسیمش کنید.
اولین تکه از چهار قسمت خمیر را با وردنه به قطر ۳-۲ میلی متر با کنید.
خمیر باز شده را روی یک کاغذ روغنی قرار دهید.
و به کمک یک ظرف دایره شکل روی خمیر جا بیندازید.
دایره ای را که مشخص کردید با لایه نازکی از شکلات صبحانه بپوشانید. بهترین وسیله برای این کار لیسک یا کاردی بدون دندانه است.
تکه دیگری از خمیرها را باز کنید و روی لایه اولی پهن کنید،سپس به کمک ظرف تان علامت دایره ای محور رویش بیندازید.
مانند لایه اولی در منطقه مشخص شده شکلات صبحانه بمالید و این روند را برای هر چهار لایه خمیر تکرار کنید.
بعد از پهن کردن آخرین لایه خمیر ظرف تان را روی آن قرار دهید و اطراف آن را با یک چاقو ببرید.
با استفاده از یک شیشه کوچک یا فنجان قهوه علامتی در مرکز خمیر ایجاد کنید.
باید خمیر را به ۱۶ قسمت تقسیم کنید.
برای این کار ابتدا دایره را ۴ قسمت کنید .
سپس هر قسمت را نیم قسمت کنید،فقط حواستان باشد وارد دایره علامت گذاری شده تان نشوید.
هر دو قسمت خمیر را ۲ تا ۲ تا در جهت مخالف هم به آرامی بپیچند تا شکل ستاره تان به دست آید.
وقتی پیچ دادن خمیر تمام شد لبه های خمیر رابه زیر تا کنید تا شکل گردی به خود بگیرد.
فبل از قرار دادن نان تان در فر روی آن را با قلم مو سفیده تخم مرغ بمالید.
حالا باید نان را برای حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بپزید.
ابتدا برای ۱۰ دقیقه با شعله پایین.
و سپس برای زمان باقی مانده شعله بالای فر را روشن کنید.
از نان ستاره ای زیبای تان لذت ببرید.
فیلم آموزش طرز تهیه نان شکلاتی ستاره ای
منابع:سوران/handimania/آپارات
خسته نباشید ولی ۲۵۰ گرم آرد میشه ۲ پیمانه نه ۴ پیمانه
مرسی گلم، ادیت شد.
سلام.ممنون از آموزش عالیتون…
البته با دستور اصلی این شیرینی در ترکیه تفاوت های اندکی داشت اما کیفیت و مزه ی اون مثل همون اصلش شد…
من درستش کردم منتظرم عصر بشه با چایی برای مهمونام سرو کنم…!
دستتون درد نکنه منم درست کردم خیلی خوب شد
سلام ببخشید توی نون باید سفیده تخممرغ رو بزنیم و روی نون زرده رو برنیم ویا برعکس ؟؟؟ این مرحله رو باید چکار کنیم ؟ من تا حالا نشنیدم سفیده روی نون بزنیم ….میشه لطفاً اینو توضیح بدید ؟ چون توی فیلم هم داخل نون و هم روی نون زرده استفاده شده …..ممنون میشم اگه راهنمایی کنید
سلام دوست عزیز
دستورهای مختلفی برای رومال Egg wash موجوده که پایه اکثر اون ها تخم مرغه. پروتئین موجود در سفیده تخم مرغ، باعث قهوه ای شدن Browning سطح خمیر می شه و چربی موجود در زرده خمیر رو براق می کنه. تخم مرغ به کار رفته در رومال چه به صورت کامل و چه زرده یا سفیده به تنهایی، معمولا با آب، شیر یا خامه رقیق می شه. پروتئین موجود در شیر، علاوه بر رقیق کردن به قهوه ای شدن سطح خمیر و چربی موجود در خامه به براق شدن خمیر کمک می کنه. در این دستور می تونید از یکی از دستورهای رومال زیر برای نون گیسو استفاده کنید.
یک عدد تخم مرغ زده شده + یک قاشق غذاخوری آب، شیر یا خامه
یک زرده تخم مرغ زده شده + یک قاشق غذاخوری آب یا خامه
یک زرده تخم مرغ زده شده + یک قاشق غذاخوری عسل یا سیروپ
یک سفیده تخم مرغ زده شده به تنهایی
یک عدد تخم مرغ زده شده + یک هشتم قاشق چایخوری نمک
درصورتیکه منع استفاده از تخم مرغ دارید می تونید از رومال روغن زیتون یا مخلوط آب و پودرکاستارد استفاده کنید.
سلام دستور شما از زرده استفاده کرده و سفیده روی نون میمالین در حالی که همیشه زرده رو روی نون یا شیرینی میمالن، توی فیلمی هم که گذاشتین سفیده رو داخل نون میریزه زرده رو روش میماله
سلام دوست عزیز
همونطور که در تصویر مشخصه روی نان سفیده تخم مرغ زده ، فیلم توسط آشپز دیگری تهیه شده.
هر دو روش درسته ، شما هر جور مایل هستین اقدام کنین.
سلام من درست کردم خمیر شد وسطش نپخته بود ایراد کارم کجا بود؟
پختن بلد نیستی که 😕
دستورش خیلی خوب بود
من دقیقا مثل عکس درست کردم
ولی چون مقدار نمک رو دقیق نگفته بودین نمکش یه ذره زیاد شد