من چند مدل مرغ شکم پر درست می کنم که قبلا تو بخش برا تهیه انواع غذا با مرغ هم چندتاشونو قرار دادم ولی این یکی رو خیلی دوست دارم . این مرغ شکم پر بریانی مجلسی و خوشمزه هم یکی از غذاهای افطاری ماه رمضان بود.
مرغ درسته و بریانی شکم پر در فر
مرغ درسته (متوسط) | ۱ عدد |
پیاز (بزرگ) | ۳ عدد |
نمک، فلفل، زعفران و آبلیمو | به مقدار مورد نیاز |
پیاز (کوچک) برای داخل شکم | ۱ عدد |
مغز گردو | یک مشت! |
آلو، آلوچه، آلبالو و اخته | جمعا دو مشت ! |
سبزی معطر خرد شده (من چوچاق داشتم) | ۱ قاشق غذاخوری |
رب گوجه فرنگی | نصف قاشق غذاخوری |
آماده سازی: | |
زمان پخت: | |
مجموع زمان پخت: |
طرز پخت مرغ شکم پر سوخاری در فر :
پیازها رو خرد کردم و با نمک و آبلیمو و فلفل و کمی جعفری خرد شده مخلوط کردم. کمی از این پیاز رو داخل شکم مرغ ریختم و خوب همه شکمش رو مالیدم.
بقیه رو هم به مرغ مالیدم و مرغ رو توی این پیاز شب تا صبح گذاشتم البته توی ظرف در دار و داخل یخچال.
صبح که شد قبل از رفتن سر کار زعفرون رو هم به این مواد اضافه کردم و همه جای مرغ رو بهش آغشته کردم و دوباره گذاشتم تو یخچال تا ظهر که برگردم!
بریم مواد داخل شکم مرغ رو آماده کنیم…
آلو، آلوچه ، آلبالو و اخته ها رو توی ظرف جادار ریختم و خیس دادم و چندبار شستمش تا شنی ته ظرف نمونه
پیاز کوچولومون رو ریز خرد کردم و توی روغن خیلی کم، طلایی کردم و نمک و زرچوبه و نصف قاشق رب زدم…
گردوها رو کوبیدم تا کمی خرد بشه .. نه اینکه مثه مال فسنجون آسیاب بشه..می خواستم دندون گیر باشه..
به پیاز اضافه کردم و بقیه مواد رو هم ریختم و از چوچاق نازنینم یه قاشق توش ریختم و تفت دادم مواد رو..
واااااای چه عطری بلند می کنه این سبزی…
مرغ رو بیرون آوردم و پیاز ها رو خوب از داخل شکمش و روش جدا کردم..
یه تیکه پیاز هم نمونه که بعد می سوزه و ظاهر مرغ را زشت می کنه.
متاسفانه پوست مرغم یکم پارگی داشت ولی خب مهم نیست…
از مواد میانی با قاشق توی شکمش پر می کنیم تا جایی که یکی دو بند انگشت سرش خالی بمونه، یعنی کیپ تا کیپ پر نکنین ارمواد شکمش رو که بیرون نزنه در حین پخت…
فر رو روی ۲۰۰ درجه روشن کردم…یه نخ و سوزن تمیز بر میداریم و شروع می کنیم به دوختن شکم مرغ جوری که هیـــــــــــــــــــچ سوراخ سنبه ای باز نمونه!
من همون پوست پاره رو هم تمیز تونستم بدوزم … دم انتهای نخ رو یکم بلندتر بذارین تا بعد راحت بتونین باز کنین.
حالا رون ها و بال رو هم می بندیم تا وا نره ! .یه نخ بلند بر میداریم (من دو لا م یکنم نخ رو)
دو تا رون مرغ رو از محل اتصال به پای مرغ (همون قوزک غضروفیش!!) به هم یه دور نخ می پیچیم و بعد از پشت خانم مرغه رد م یکنیم و وسط رونها رو می بندیم و گره می زنیم !!
(مرسی از هستی خانومی واسه گرفتن این دو تا عکس)
بعد هم یه نخ دیگه بر میداریم و از قسمت زیر سینه رد م یکنیم و روی بالها میاریم و بازم همین وسط می بندیم و گره می زنیم تا نتونه حین پروسه پخت، پشیمون شه و فرار کنه.
اونم تو این بساط بی مرغی!! والا!
کف سینی فر رو کمی روغن می مالیم و خانم مرغه رو می ذاریم توش و می ذاریم داخل فر.
زمان نمی تونم بدم بهتون چون اندازه مرغ و درجه فرها متفاوته.
وقتی دیدیم مرغ کمی رنگش برگشت و پوستش از اون خیسی در اومد با برس کمی مخلوط زعفران آبکرده و کره همه جاش می مالیم…
هر از گاهی این کار رو تکرار می کنیم.
کره هم مرغ رو خوشمزه می کنه هم خوشرنگ و براق …
یه سری هم درش آوردم و روس سینه ش دو تا برش با چاقو زدم تا کاملا مغزپخت بشه…
حدود یک و نیم تا ۲ ساعت طول کشید واسه من. با یه چاقو یا چنگال می تونین از پختش مطمئن بشین .. گرچه ظاهرش مشخص می کنه.
موقعی که از فر درآوردیم نخی که شکمش رو دوختیم راحت می کشیم و در میاد…بقیه هم می بریم و سرو می کنیم
دیگه بهتر از این نمی شد عکس بگیرم وقتی مهمونا منتظر غذا بودن
شما هم این غذای مجلسی و لذیذ رو درست کنین و از خوردن مرغ شکم پر در فر لذت ببرین.
نوش جااااااااااان
با تشکر از هانی شف
سلام دوست عزیز ممنونم بابت توضیح خوبتون. یعنی اگه مرغ بزاریم داخلی سینی میشه آب بریزیم زیرش
توضیحات مرغ شکم پر واقعا واضح و بی نظیر بود.
ببخشید قبل از پخت میشه پوست مرغ روجدا کنیم
چون بچه های من پوست مرغ رو دوست ندارن
چون فقط پوستش سرخ میشه گوشت مرغ سرخ نمیشه
ما سبزی چوچاق نداشتیم و نمیدونستم چه سبزی را جایگزینش کنم ولی در کل عالی بود.
آیا با سیخ جوجه گردان میشه درست کرد با کدام المنت و چند درجه و چند دقیقه؟
بله میشه
باید شکم مرغ را خوب بدوزید، بال و پاها را به بدن خوب ببندید که هنگام پخت از هم باز نشه و مواد خارج نشه.
حتما زیر مرغ سینی فر باشه.
حداقل ۳ ساعت با حرارت خیلی کم حدود ۱۲۰ درجه باید پخت بشه.
سلام ببخشید توستر را هم بالا را هم پایین را روشن کنیم برای مرغ شکم پر ممنون میشم جواب بدید.
سلام دوست عزیز
المنت پایین ، درجه حرارت ۱۷۰، حدود ۳ ساعت
اگر بعد از پخت مرغ، روش سرخ نشده بود، المنت بالا را مدتی روشن کنید.
واقعاً دستور غذاهاتون حرف ندارن👌
من واسه داخل شکم مرغ از سبزی دَلار استفاده میکنم با گردو و رب انار و آلوچه خیلی عالیه سبزی دَلار مخصوص خطه شماله
دم مرغ باید جدا بشه یا نه؟
بهضیا جدا می کنن، بعضیا هم میذارن بمونه.
چوچاق رو هیچ کدوم رو نمی شناسم
لطفا سبزی های جایگزین معرفی کنید
فرو باید پایین رو روشن کنیم
بله
مگه میشه بدون آب پخت تو فر یا توستر؟ من که دو لیوان اب ریختم.
میشه بگید دمای توستر چقد بزاریم تا قشنگ مغز پخت شه؟
با ۱۸۰ درجه حداقل ۱ ساعت پخت لازم داره.
می تونید دو المنت را روشن کنید.
داخل سینی توستر کمی آب بریزید تا مرغ خشک نشه.
اگر سینی نداره، داخل ظرفی نشکن کمی آب بریزید و داخل توستر بذارین.
سلام میشه با جوجه گردون هم درست کرد
سلام عزیزم با مرغ بدون پوست هم میشه درست کنم
سلام دوست عزیز؛ بله میشه.
مممنونم بابت توضیحات ولی نگفتین چوچاق حدودا طعمش شبیه کدوم سبزی هست ک اگ اون در دسترس نبود بشه ازش استفاده کرد؟
گشنیز و چوچاق از یک خانواده هستن.
واقعا ممنون بابت توضیحتون
توضیحات واقعا عالی بود ممنون
ما که چوچاق نداریم چیکار کنیم😑
خیلی عالی توضیح دادی ممنون
مرسی از راهنماییتون خیلی کامل و عالی توضیح دادید
سلام
دستت درد نکنه درست کردم عالی بود.