سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲
×

طرز تهیه مربای آلبالو و شربت آلبالو همزمان

طرز تهیه مربا و شربت آلبالو

آلبالو یا به قول فرنگی‌ها همان گیلاس ترش (sour Cherry) از میوه‌های فصل تابستان است که هم به صورت خام به عنوان میوه، مورد استفاده قرار می‌گیرد و هم از آن در غذاها، دسرها و شیرینی‌های مختلف فصل استفاده می‌کنند. البته از مربا و شربت آلبالو نمی‌توان به راحتی گذشت؛ به خصوص اینکه شربت آلبالو خاصیت عطش‌زدایی نیز دارد.

بعضی‌ها برای رفع تشنگی، آب آلبالو را به شربت آن ترجیح می‌دهند. آلبالو طبع سرد دارد؛ بنابراین خوردن آن به افراد گرم‌ مزاج توصیه می‌شود. به‌ طور کلی آلبالو، سرشار از ویتامین‌ها و املاح معدنی گوناگونی به خصوص ویتامین C و مقداری سدیم، منیزیم، پتاسیم، مس و روی است.

مواد لازم برای تهیه مربا و شربت آلبالو

پودر ژله آلبالویک قاشق غذاخوری
شکر    نیم کیلوگرم یا دو کاسه ماست خوری
آلبالو پاک کرده  نیم کیلوگرم یا دو کاسه ماست خوری
آماده سازی:
زمان پخت:
مجموع زمان پخت:

با این مقدار مواد لازم به اندازه دو کاسه ماست خوری از مربا آلبالو و یک لیوان شربت آلبالو خواهیم داشت.

دو کاسه ماست خوری سر پر آلبالو پاک کرده معادل نیم کیلوگرم. برای هر کیلو آلبالو پاک کرده، یک کیلو شکر نیاز است.

مربا و شربت آلبالو

یک قاشق غذاخوری پودر ژله آلبالو، حدود ۱۵ گرم پودر ژله

مربا و شربت آلبالومربا و شربت آلبالو

دو کاسه ماست خوری شکر، جمعاً معادل نیم کیلوگرم. برای هر کیلو آلبالو پاک کرده، یک کیلو شکر نیاز است.

مربا و شربت آلبالو

طرز تهیه مربا و شربت آلبالو

آلبالو ها را شسته، از هسته جدا می‌کنیم. سپس دو کاسه ماست خوری آلبالو را با یک و نیم کاسه شکر مخلوط کرده، در یک قابلمه بزرگ می‌ریزیم.

مربا و شربت آلبالو

در قابلمه را می‌گذاریم و آن را حدود ۳ الی ۴ ساعت کنار می‌گذاریم.

مربا و شربت آلبالو

در قابلمه را گذاشته و آن را روی شعله زیاد می‌گذاریم. بعد از جوش آمدن، در قابلمه را برداشته تا ۲ دقیقه مربا بجوشد.

مربا و شربت آلبالو

شعله را خاموش کرده، کف روی مربا را جدا می‌کنیم و دور می‌ریزیم.

مربا و شربت آلبالو

نصف بیشتر شربت آلبالو را جدا می‌کنیم. حدود یک لیوان شربت خواهیم داشت.

مربا و شربت آلبالو

نصف کاسه ماست خوری شکر (معادل یک فنجان یا ۱۲۰ گرم شکر) روی بقیه مربا ریخته، دوباره در قابلمه را گذاشته تا مربا به جوش آید سپس در ظرف را برداشته تا مربا ۲ دقیقه با شعله زیاد بپزد. یک قاشق پودر ژله آلبالو را نیز کم کم اضافه کرده، هم می‌زنیم.

مربا و شربت آلبالو

کف روی مربا را دوباره جدا کرده، دور می‌ریزیم. شعله را خاموش می‌کنیم و می‌گذاریم تا مربا در قابلمه بماند و سرد شود. در حین سرد شدن، چند مرتبه آن را هم می‌زنیم تا آلبالو ها به یکدیگر نچسبند.

مربا و شربت آلبالو

مربای آلبالو آماده است. آن را در ظرف مربا ریخته، در یخچال می‌گذاریم. نوش جان

مربا و شربت آلبالو

نکات :

  1. بهتر است تمام کف مربا را قبل از سرد شدن از روی سطح آن جمع کنیم .تا هنگام درست کردن شربت کف روی سطح آن جمع نشود.
  2. این مربا احتیاج به اضافه کردن آب ندارد.
  3. بهتر است مربا را زیاد نجوشانیم چون رنگ آن تیره می شود.
  4. مقدار کالری موجود در یک کاسه ماست خوری از مربای آلبالو حدود ۶۵۰ کیلوکالری می‌باشد.
  5. مقدار کالری موجود در یک قاشق مربا خوری از مربای آلبالو حدود ۳۰ کیلوکالری می‌باشد.
  6. مقدار کالری موجود در کل مربا و شربت ۲۳۰۰ کیلوکالری می‌باشد.
این مطلب مفید بود ؟
بدمتوسطخوبخیلی خوبعالی
( تعداد رای دهنده 129, میانگین امتیاز: 4,19 از 5)
Loading...