سه شنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۳
×

طرز تهیه مربای گل محمدی خوشرنگ و خوشمزه

مربای گل محمدی

روش پخت مربای گل محمدی به دو روش

برای تهیه مربای گل محمدی از گلبرگ های گلی که رنگ صورتی دارند استفاده کنید چون گلبرگ های رز قرمز تلخ و مسهل هستند. در ادامه دو روش تهیه مربای گل محمدی و نکات مهم در پخت آن تقدیم شما عزیزان می شود.

روش اول تهیه مربای گل محمدی

 

مواد لازم :

  • گلبرگ گل محمدی صورتی ۱ لیوان
  • شکر ۳ لیوان
  • آب جوش ۲ لیوان
  • آبلیمو ۱/۲ قاشق چایخوری

 

طرز تهیه :

ابتدا گلبرگ های گل رز صورتی را تمیز کنید (فقط بخش صورتی گل باقی بماند)، گلبرگ ها را داخل ماهیتابه ای بریزید و روی حرارت کم قرار دهید و چند دقیقه تفت دهید تا کمی ترد شود سپس از روی حرارت بردارید و کناری قرار دهید تا خنک شود ، پس از خنک شدن با دست گل ها را کمی خرد کنید.

گلبرگ ها را داخل کاسه ای بریزید و یک لیوان آب جوش اضافه کنید و مخلوط کنید سپس روی کاسه را با بشقابی بپوشانید و کناری قرار دهید (این کار برای بیرون کشیدن عطر گل است).

شکر را با ۱ لیوان آب جوش و آبلیمو مخلوط کنید و داخل قابلمه بریزید، قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا مخلوط آب و شکر بجوشد و غلیظ شود.

برای اینکه بفهمید چه زمانی شیره مربا غلیظ شده است باید مقداری از شیره را با قاشق بردارید و داخل یخچال قرار دهید تا سرد شود سپس چک کنید، اگر شیر غلظتی مانند عسل داشت یعنی آماده است.

پس از اینکه شیره به غلظت لازم رسید گلبرگ ها را اضافه کنید و ۵ دقیقه اجازه دهید داخل شیره بجوشد سپس از روی حرارت بردارید و روی آن را بپوشانید تا خنک شود.

پس از سرد شدن مربا را داخل شیشه تمیز بریزید.

نکته :

دقت کنید که گلبرگ ها بیش از ۵ دقیقه نجوشند تا مربا تلخ نشود.

مربای گل محمدی

طرز تهیه مربای گل محمدی تازه

روش دوم تهیه مربای گل محمدی 

 

مواد اولیه :

  • گل محمدی تازه نیم کیلو
  • شکر ۱ کیلو
  • جوهر لیمو ۱ ق . م

 

طرز تهیه :

ابتدا گلبرگها را از گل جدا می کنیم سپس آنها را در سبدی ریخته و می شوریم باید مواظب باشیم که فشار آب زیاد نباشد چون گلبرگها ضربه می بینند.

سپس در یک قابلمه ۳ پیمانه آب و شکر را ریخته و می گذاریم تا شکر بجوشد و شربت به قوام آید.

بعد گلبرگها را درون شربت ریخته و در همان لحظه جوهر لیمو را اضافه می کنیم و می گذاریم حدود ۵ دقیقه بجوشد.

در مرحله بعدی دمی را روی قابلمه گذاشته و حدود ۲ الی ۳ ساعت می گذاریم تا گلبرگها خوب دم بکشد و شربت خوب به خورد گلبرگها برود.

بعد از دم کشیدن رنگ مربا بسیار زیبا می شود.

 

مربای گل محمدی

 

دستور پخت خانمی اهل آذربایجان:

گلبرگ ها را خوابوندم تو شکر تا یک هفته دست نمیزنم. البته رو ظرف سلفون کشیدم نباید هوا بره داخل ظرف.

بعد از یک هفته دوباره یک هفته هر روز هم میزنم بعداز یک هفته یک جوش روی حرارت ملایم سپس سرد شده نوش جان کنید.

نکته :

گلهای مناطق آذربایجان احتیاجی به رنگ ندارن چون خوشرنگن مرباش هم تلخ نمیشه باعث دل بیچه هم نمیشه چون مزاج گرمی داره.

 

گرفتن تلخی گلبرگ گل محمدی 

گل خشک را به مدت یک ساعت خیس کرده بعد به مدت ۵ دقیقه می جوشانیم. سپس آن را در آب سرد ریخته به مدت ۴ الی ۵ ساعت دوباره آب آن را عوض می کنیم.

برای پیشگیری از تلخ شدم مربا ، آب نیم ولرم را روی گل سرخ خشک ریخته و همان لحظه آب آن را خالی کنید.

از گل های صورتی روشن بهره گیری کنید تا مربای تان تلخ نشود.

در هنگام تفت دادن گل های خشک بسیار باید توجه کنید که زمان تفت دادن بسیار کم باشد. اگر حتی یکی از برگ ها بسوزد تمام مربا را می‌تواند تلخ کند. در حقیقت تفت دادن در حد گرم شدن گلها باشد نه بیشتر.

 

نکات مهم در تهیه مربا گل محمدی

نیازی به اضافه کردن رنگ خوراکی به مربا نیست زمانی که جوهر لیمو را اضافه می کنیم خودبخود رنگ گل تجزیه شده و رنگ زیبا و طبیعی به مربا می دهد.

در هنگام خرید گل بهتر است نوع مخملی و قرمز متمایل به بنفش را که کیفیت بهتری دارد انتخاب کنید.

شربت ما زمانی قوام آمده است که اگر مقدار کمی از آن را در یک بشقاب کوچک بریزیم شیره به آسانی و روان حرکت نکند.

اگر جوهر لیمو در دسترس نداشتید از یک قاشق غذاخوری آبلیمو استفاده کنید.

لازم نیست از گلاب استفاده کنید چون گل محمدی خود عطر و بوی کافی به مربا می دهد.

این مربا با کره گیاهی خیلی خوشمزه می شود.

اگر می خواهید شکل گلبرگها حفظ شود باید مربا را نجوشانید و به مدت طولانی دم بگذارید و هم اینکه شربتش بیش از حد قوام آمده باشد که با گل خشک بیشتر جواب می دهد.

برخی گلبرگ ها، مغز گردوی نیم کوب، و دانه هل را در شربت قوام آمده خنک می ریزند و یک روز دمکنی می گذارند تا مربا خوشرنگ شود.

 

منابع:سوران/ایران کوک

این مطلب مفید بود ؟
بدمتوسطخوبخیلی خوبعالی
( تعداد رای دهنده 153, میانگین امتیاز: 4,24 از 5)
Loading...