شنبه , ۱۳ آذر , ۱۳۹۵


طرز تهیه مربای خیار

دستور پخت مربای خیار + آموزش تصویری سخت گل رز با خیار

مربای خیار مربایی خوشمزه و مجلسیه که بیشتر به صورت گل رزهای کوچک زیبا درست میشه. در ادامه با دو روش تهیه این مربای خوشمزه و شکیل آشنا خواهید شد.

 

مواد لازم مربای خیار :

خیار ریز           ۱ کیلو             ۱۰۰ گرم / ۱۵ کالری
شکر              ۱ کیلو             ۱۰۰ گرم / ۴۰۰ کالری
آب                ۳ پیمانه           ۱۰۰ گرم / ۰ کالری
گلاب             کمی
هل درسته      کمی              ۱۰۰ گرم / ۳۲۰ کالری
آب آهک          به مقدار لازم

جوهر لیمو        کمی

 

طرز پخت مربای خیار :

خیارها رو با پوست کن نازک برش میدیم (با پوست) و اونها رو به شکل رز در میاریم و با خلال دندون از چند جهت فیکس می کنیم. 

در تصاویر زیر روش ساخت گل رز با خیار را می بینید:

اول خیارها را از قد با پوست برشهای نازک بدین.

یکی از برشها را برداشته و لوله کنین.

تصاویر : تزیین سالاد کالباس با خیار

برش دیگه ای برداشته و به حالت گلبرگ به دور لوله خبار بپیچین.

تصاویر : تزیین سالاد کالباس با خیار

به این شکل

 تصاویر : تزیین سالاد کالباس با خیار

گلبرگهای بعدی را هم به هین ترتیب قرار بدین.

تصاویر : تزیین سالاد کالباس با خیار

وقتی گل کامل شد با خلال دندون ثابت نگه دارین.

 تصاویر : تزیین سالاد کالباس با خیار

آهک را توی آب حل و با پارچه ای نازک صاف کنید

رزها را داخل آهک بریزین و بذارین به مدت ۱۲ ساعت بمونه. بعد از این مدت از آب آهک بیرون آورده و چندین بار آبش رو عوض کنید.

مثل همه مرباها شیره درست کنید (شیره تون باید غلیظ باشه چون مدت زمان پختن این مربا کمه ).

رزها را داخل شیره بندازید تا بپزه و رنگش که شفاف شد کمی جوهر لیمو و گلاب اضافه کنید.

می تونید برای خوش عطر شدنش چند دانه هل یا کمی وانیل هم اضافه کنید.

از روی حرارت بردارید و بعد از این که سرد شد خلالها رو جدا کرده وداخل شیشه بریزید و تو یخچال نگهداری کنید.

 

روشی دیگر برای تهیه مربای خیار :

خیارها را شسته و در آب و نمک قرار می دهیم تا نرم شوند.سپس آنها را می شوییم تا نمکشان برود.

بعد آنها را مدت ۴ ساعت در آب آهک قرار داده و ۴ ساعت دیگر در آب سرد قرار می دهیم.

سپس چند بار آب آن را عوض می کنیم. خیارها را ۱۰دقیقه در آب داغ می جوشانیم.

۱۰ دقیقه درآب سرد قرار می دهیم. سپس آنها را داخل شربت شکری که چند جوش زده.

حدود ۲۰ دقیقه می جوشانیم تا قوام بیابد. بعد گلاب و هل را اضافه می کنیم.

 

 

نکاتی در مورد نگهداری مرباها :

تمام میوه‌ها و سبزی‌ها بعد از برش و بازشدن بافت، در معرض اکسیژن هوا به دلیل برخی تغییرات آنزیمی، قهوه‌ای رنگ می‌شوند.

در حقیقت، در مواجهه با اکسیژن، رنگ ترکیب‌های موجود در مواد غذایی مانند کاروتنوییدها و آنتوسیانین‌ها و سایر ترکیب‌های رنگی دچار تغییر ماهیت می‌شوند و البته این تغییر رنگ نشانه فساد نیست و مشکلی را برای مصرف کننده ایجاد نخواهد کرد اما به هر حال از ارزش غذایی میوه کاسته خواهد شد.

از آنجا که مربا نیز از میوه تهیه شده پس در معرض اکسیژن هوا و اکسیداسیون تغییر رنگ می‌دهد و این افت مواد مغذی موجود، در مربا نیز بروز می‌کند.

بنابراین، برای آنکه مربا تازه بماند، بهتر است آن را در ظرف شیشه‌ای دردار بریزید و در دمای معمولی نگه‌دارید. از این رو، دمای ۲۵ درجه به دور از نورآفتاب، مکان مناسبی برای نگهداری شیشه مربا ست و نیازی به گذاشتن آن در یخچال نخواهد بود.

البته گاهی مربا کپک می‌زند و دلیل آن نگهداری مربا در خارج از یخچال و در قفسه‌های آشپزخانه نیست بلکه علت اصلی به وجود آب اضافی و شل بودن مربا برمی‌گردد.

در این موارد، اگر کپک مربا سطحی باشد، می‌توان آن را به دقت جدا کرد اما اگر کپک‌زدگی زیاد باشد، بهتر است مربا را دور ریخت.

البته توصیه می‌شود بعد از برداشتن کپک سطحی، بقیه آن را بجوشانید تا هم مربا ضدعفونی شده و هم غلظت آن افزایش پیدا کند.

 

منابع:تبیان/فودکلاب/پورتال رهتا



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
loadingLoading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:




در صورت تمایل به این موضوع نظر دهید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
  • طرز تهیه مربای هلو - مربای خوش طعم برای ماه رمضان سه مربای خوش طعم برای ماه رمضان

      طرز تهیه سه مربای خوش طعم برای ماه رمضان   اگر دوست دارید در ماه مبارک رمضان برای سفره سحری و افطارتان چند کاسه مربای خوش طعم خانگی داشته باشید، ما دستور تهیه سه …

  • مربای پوست هندوانه , مربای هندوانه طرز تهیه مربای پوست هندوانه به دو روش

      دستور پخت مربای پوست هندوانه  مربای پوست هندوانه را می تونین با آهک یا بدون آهک درست کنین. در این پست دو روش تهیه این مربا بدون آهک تقدیم شما عزیزان میشه و در پست …

  • مربا توت فرنگی طرز تهیه مربا توت فرنگی

        آماده سازی: ۱۲ ساعت مدت انتظار: ۳۰ دقیقه مجموعاً: ۱۲ ساعت و ۳۰ دقیقه   مواد اولیه : توت فرنگی ۱کیلو شکر ۱کیلو آبلیمو ۲قاشق غذاخوری هل ۳عدد گلاب ۲قاشق غذاخوری   طرز …

  • طرز تهیه مربای نارنگی,مارمالاد نارنگی طرز تهیه مربای نارنگی بدون پوست | روش تهیه مارمالاد نارنگی

    دستور پخت مربای نارنگی و مارمالاد نارنگی مربای نارنگی یک مرباهای خوش عطر و طعمه. اگر طعم ترش و شیرین دوست دارین شکر کمتری استفاده کنید. از نارنگی مارمالاد هم میشه تهیه کرد. در این …

  • طرز تهیه شربت توت فرنگی - مربای توت فرنگی طرز تهیه شربت و مربای توت فرنگی

     طرز تهیه شربت و مربای توت فرنگی   توت فرنگی میوه ای سرشار از ویتامین ها، مواد مغذیه و خواص و فواید درمانی زیادی داره. بنابراین تصمیم گرفتم طرز تهیه شربت و مربای توت فرنگی …

  • طرز تهیه مربای هویج مجلسی طرز تهیه مربای هویج مجلسی

      طرز تهیه مربای هویج مجلسی به شکل رزهای زیبا   امروز براتون طرز تهیه مربای هویج مجلسی خوشگل رو آماده کردیم . این مربا برای جهیزیه عروس خانومای گل خیلی شیک و عالیه . …

  • مربای بادمجان طرز تهیه مربای بادمجان

    دستور پخت مربای بادمجان   مربای بادمجان ترد و شیشه ای است و از پیر و جوان دل می برد. برای فرم گرفتن و له نشدن بادمجان ها از آهک استفاده می شود. با این مربای جدید …

  • مربای سیب گلاب درسته طرز تهیه مربای سیب گلاب درسته / مربای یونانی

    روش پخت مربای سیب گلاب درسته ، مربای یونانی در این مطلب دو دستور برای تهیه مربای سیب گلاب درسته تقدیمتون میشه. این مربای خوشمزه ظاهر زیبایی داره و برای صبحانه عالیه.   روش اول تهیه …

  • مربای پرتقال درسته طرز تهیه مربای پرتقال درسته خوش عطر و خوشمزه

      روش پخت مربای پرتقال درسته  مربای پرتقال درسته ظاهرش جالبه و طعم بی نظیری داره. این مربا درا درست کنید و باعث شگفتی میهمانان خود بشید. با ما همراه باشید تا روش تهیه این مربا …

  • طرز تهیه مربای آلبالو طرز تهیه مربای آلبالو

    طرز تهیه مربای آلبالو   مرباها از اجزای جدا نشدنی سفره های صبحونه و گاها عصرونه هستن. خوبیشون هم در تنوعشونه و اینکه متناسب با میوه های هر فصل میشه مربای همون ها رو تهیه …

مطالب قبلی این بخش
  • طرز تهیه لواشک میوه ای - انواع لواشک طرز تهیه چند نوع لواشک سیب

      طرز تهیه انواع لواشک میوه ای خانگی   لواشک میوه ای را می توانید از میوه های مختلف با ترکییب چند میوه درست کنید. در ادامه روش تهیه چند نوع لواشک سیب ذکر شده …

    • طرز تهیه مربای هویج مجلسی طرز تهیه مربای هویج مجلسی

        طرز تهیه مربای هویج مجلسی به شکل رزهای زیبا   امروز براتون طرز تهیه مربای هویج مجلسی خوشگل رو آماده کردیم . این مربا برای جهیزیه عروس خانومای گل خیلی شیک و عالیه . …

      • سس هزار جزیره طرز تهیه سس هزار جزیره

          دستور تهیه سس هزار جزیره سس هزار جزیره ، یک سس آمریکایی است که از مایونز، کچاپ، تخم مرغ، فلفل قرمز و خیارشور تهیه می‌شود. هزار جزیره (به انگلیسی Thousand Islands) به مجمع الجزایری گفته …

        • طرز تهیه مربای نارنگی,مارمالاد نارنگی طرز تهیه مربای نارنگی بدون پوست | روش تهیه مارمالاد نارنگی

          دستور پخت مربای نارنگی و مارمالاد نارنگی مربای نارنگی یک مرباهای خوش عطر و طعمه. اگر طعم ترش و شیرین دوست دارین شکر کمتری استفاده کنید. از نارنگی مارمالاد هم میشه تهیه کرد. در این …

          • طرز تهیه سس بشامل

                مواد لازم: شیر : ۲۰۵ پیمانه پیازرنده شده : ۵۰ گرم قارچ خردشده : ۵۰ گرم آرد : ۲ قاشق غذاخوری کره : ۵۰ گرم نمک و فلفل : به میزان لازم   …

            • طرز تهیه گوجه شور - شور گوجه فرنگی طرز تهیه گوجه شور (شور گوجه فرنگی)

              طرز تهیه گوجه شور (شور گوجه فرنگی)   گوجه شور که دستورش رو در ادامه می بینین ، ۳ تا ۴ روزه آماده میشه و با آبگوشت بسیار خوشمزه است. امیدوارم درست کنید و خوشتون …

              • مربای بادمجان طرز تهیه مربای بادمجان

                دستور پخت مربای بادمجان   مربای بادمجان ترد و شیشه ای است و از پیر و جوان دل می برد. برای فرم گرفتن و له نشدن بادمجان ها از آهک استفاده می شود. با این مربای جدید …

                • طرز تهیه لواشک نارنگی طرز تهیه لواشک نارنگی | روش درست کردن لواشک خانگی | لواشک نارنجی

                   روش تهیه لواشک نارنگی  الان که فصل نارنگیه و میشه نارنگی های ارزون توی بازار پیدا کرد، به فکر درست کردن لواشک نارنگی باشید. ما را در این آموزش بخش آشپزی مجله تصویر زندگی همراهی …

                  • طرز تهیه سس مخصوص لازانیا

                    طرز تهیه سس مخصوص لازانیا آماده سازی: ۱۵ دقیقه مدت انتظار: ۳۰ دقیقه مجموعاً: ۴۵ دقیقه مواد اولیه برای ۱۲ نفر : آرد سفید ۴قاشق غذاخوری کره ۱۰۰گرم شیر  ۴لیوان (پرچرب) نمک به میزان لازم فلفل …

                    • سس چیلی خانگی طرز تهیه سس چیلی خانگی با ماندگاری بالا | سس تند

                      دستور درست کردن سس چیلی خانگی تند  این سس چیلی خانگی می تواند برای هر منظوری استفاده شود. می توان آن را در پوره سیب زمینی، یک بشقاب نودل، یا به عنوان سس خوش طعم …

                      • لواشک خانگی - لواشک میوه طرز تهیه انواع لواشک خانگی خوشمزه و سالم

                        روش تهیه انواع لواشک خانگی خوشمزه و سالم   لواشک یک خوراکی ایرانی است که از شیرهٔ غلیظ‌ شده و قوام‌آمدهٔ میوه‌هایی همچون آلوچه، زردآلو ،آلو، قیسی، کیوی و امثال آن تهیه می‌کنند و همچون …

                        • مربای سیب گلاب درسته طرز تهیه مربای سیب گلاب درسته / مربای یونانی

                          روش پخت مربای سیب گلاب درسته ، مربای یونانی در این مطلب دو دستور برای تهیه مربای سیب گلاب درسته تقدیمتون میشه. این مربای خوشمزه ظاهر زیبایی داره و برای صبحانه عالیه.   روش اول تهیه …

                          • طرز تهیه مربای هویج - مربای هویج - مربا - هویج طرز تهیه مربای هویج

                            طرز تهیه مربای هویج   از اجزای مملو از قند ساده میز صبحانه، مربا است که هر قاشق مرباخوری اون یک واحد قند محاسبه میشه. گرچه مصرف مربا و کره در وعده صبحانه چندان مناسب …

بالا