یکشنبه , ۱۴ آذر , ۱۳۹۵


قیمه نثار غذایی تشریفاتی و خوش عطر

قیمه نثار اصالتاً غذایی قزوینی است که در گویش عامیانه به غلط قیمه نساء خوانده می شود. در قزوین ادویه ای موجود است به نام ادویه مخصوص قیمه نثار که اگر بتوانید نوع مرغوب آن را پیدا کنید، غذای شما بی نهایت خوش عطر می شود. این غذا در گذشته جزو غذاهای تشریفاتی محسوب می شد و در عروسی ها به عنوان شام عروسی همراه با سبزی خوردن سرو می شد.

 

طرز تهیه قیمه نثار قزوینی / قیمه نساء

 

مواد لازم قیمه نثار :

زرشک  ۳ قاشق سوپ خوری
شکر (نرم و دانه ریز)  ۱ قاشق چای خوری
کره  ۱۲۰ گرم
استاک گوشت  ۳ قاشق سوپ خوری
خلال بادام  ۳ قاشق سوپ خوری
خلال پسته (شسته و آبکش شده)  ۲ قاشق سوپ خوری
گلاب  ۱/۲ پیمانه
گوشت (قیمه ای خرد شده)  ۴۵۰ گرم
روغن مایع (مخصوص سرخ کردن)به مقدار لازم
رب گوجه فرنگی  ۲ قاشق سوپ خوری
پیازداغ  ۳ قاشق سوپ خوری
ادویه پلویی  ۱/۲ قاشق چای خوری
دارچین (پودر شده)  ۱ قاشق سوپ خوری
هل (پودر شده)  ۱ قاشق سوپ خوری
نمک  ۱ قاشق سوپ خوری
برنج   ۳ پیمانه
زعفران (ساییده و حل شده در آب)  ۱ قاشق چای خوری

 

قیمه نثار, قیمه نساء

 

طرز پخت قیمه نثار یا قیمه نساء :

زرشک خیس شده را آبکش کنید، سپس آن را به همراه شکر، ۵۰ گرم کره و استاک گوشت در ظرفی مناسب بریزید و بگذارید به مدت ۴۵ دقیقه بماند. پس از این مدت، مخلوط زرشک را در تابه ای مناسب ریخته و بر روی حرارت ملایم تفت دهید؛
خلال بادام خیس و آبکش شده را به همراه خلال پسته، به مدت ۱۰ دقیقه در ظرفی حاوی گلاب قرار دهید. پس از این مدت، آن را آبکش کنید؛
گوشت را در قابلمه ای مناسب، حاوی روغن داغ بریزید و روی حرارت ملایم تفت دهید تا آبِ آن کاملاً کشیده شود؛
رب گوجه فرنگی را در تابه ای حاوی روغن ریخته و بر روی حرارت ملایم قرار دهید تا تغییررنگ دهد و خوش رنگ شود؛
سه پیمانه آب به گوشت بیافزایید (در حدی که آب روی گوشت را بگیرد)، سپس یک قاشق سوپ خوری از مخلوط خلال بادام و پسته را به آن افزوده و بگذارید بپزد؛
در اواسط پخت، نیمی از زرشک را به قابلمه گوشت بیفزایید؛
در ۱۵ دقیقه آخر پختِ گوشت، پیازداغ و نیمی از ادویه پلویی را به آن بیافزایید و بگذارید بپزد تا کاملاً جا بیفتد؛

بقیه ادویه را در تابه ای جداگانه و حاوی کمی روغن، تفت دهید و در اواخرِ پختِ گوشت، به همراه دارچین، هل و نمک نیز به آن بیفزایید، سپس مخلوط گوشت را کنار بگذارید؛
در قابلمه ای مناسب، مقداری آب ریخته و بر روی حرارت زیاد قرار دهید. زمانی که جوش آمد، آبِ روی برنج خیس شده را خالی کنید و برنج را به مدت ۱۰ تا ۱۴ دقیقه، داخل قابلمه حاوی آب جوش بریزید تا آماده شود، سپس آبکش کنید؛

در قابلمه، مقداری روغن ریخته و بر روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود. مقداری از برنج را داخل آن بریزید، روی آن مخلوط گوشت و ادویه ریخته، به همین ترتیب مایه را لابه لای برنج بریزید، سپس درِ ظرف را بگذارید و حرارت را زیاد کنید تا بخار برنج بلند شود؛
بقیه کره را با ۳ قاشق سوپ خوری روغن مایع بر روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود. زمانی که بخـار برنج بلند شد، کره داغ شده را روی آن بریزید. زعفران را نیز در گوشه ای از برنج بریزید، درِ ظرف را بگذارید و پس از ملایم کردنِ حرارت، صبر کنید تا برنج به مدت ۲۵ دقیقه دم بکشد؛
پس از این مدت، کمی از پلو را با بقیه مخلوط زرشک و خلال ها مخلوط کرده و کنار بگذارید، سپس قیمه نثار را در ظرف مورد نظر کشیده و خورش قیمه را وسط آن قرار دهید و بقیه برنج را روی آن بریزید و با لذت تمام سرو کنید.

 

طرز تهیه استاک مرغ یا گوشت

استاک به عصاره ی مرغ یا گوشت گفته می شه . فعلا همه از قرص های آماده ی موجود در بازار استفاده می کنند اما طرز تهیه ی استاک برای این که خودتون درست کنید :

برای استاک مرغ از بال ها و گردن مرغ و برای استاک گوشت از قلم استفاده کنید و با پیاز و هویج و کمی زردچوبه بپزید . اگر کرفس هم بریزید خوش طعم می شه .

بعد از این که مرغ یا گوشت کاملا پخت در ظرف رو بردارید و بگذارید کمی بجوشه تا آب مرغ یا گوشت کمی غلیظ بشه .

صبر کنید تا کاملا خنک بشه و آب مرغ یا گوشت رو صاف کنید . توی قالب یخ بریزید و بگذارید توی فریزر . بعد از این که کاملا یخ زد ، از قالب دربیارید و مکعب های استاک رو توی نایلون فریزر بریزید و در فریزر نگه دارید .

نکته :

اگر سوپ های سفید رو هم می پزید بهتره به استاک زردچوبه نزنید .

 

گردآوری : گروه خانواده مجله تصویر زندگی 

منابع:سایت ساناز سانیا/وبلاگ خانه دار



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
loadingLoading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:




در صورت تمایل به این موضوع نظر دهید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
  • طرز تهیه ته چین قارچ و بادمجان طرز تهیه ته چین قارچ و بادمجان

    آماده سازی: ۳۰ دقیقه مدت انتظار: ۲ ساعت مجموعاً: ۲ ساعت و ۳۰ دقیقه   مواد اولیه برای ۳ نفر : زعفران به میزان لازم زرده‌ تخم مرغ ۳ عدد خلال پسته به میزان لازم …

  • میگو پلو , غذا با میگو طرز تهیه میگو پلو مجلسی با میگوهای ریز ارزان

    دستور پخت میگو پلو با میگوهای ریز و ارزان  یکی از غذهای خوشمزه و مقوی جنوبی میگو پلو است. این غذا بسیار مقرون به صرفه است زیرا در تهیه آن از میگوی ریز استفاده می‌شود که …

  • تزیین پلو - تزیین چلو - تزیین غذا - پلو مجلسی - تزیین چلو مرغ - تزیین شوید باقلا نمونه های تزیین پلو و چلو – ۱

      تصاویری از تزیین پلو و چلو مجلسی (۱)   پلو در آشپزی ایرانی به برنجی گفته می شود که با مواد دیگری مانند انواع گوشت، سبزیجات، حبوبات و خشکبار و حتی انواع ادویجات، طبخ …

  • طرز تهیه کلم پلو ی شیرازی

    طرز تهیه کلم پلو ی شیرازی     مواد لازم : سبزی( شوید،تره،ریحان،جعفری) :  نیم کیلو زردچوبه :۱ قاشق چایخوری نمک و فلفل و روغن :  به میزان لازم برنج : نیم کیلو کلم خرد …

  • هویج پلو شیرازی , غذای محلی شیراز آموزش تصویری طرز پخت هویج پلو شیرازی | عذاهای سنتی و محلی ایران

    آموزش تصویری روش پخت هویج پلو شیرازی  قبلا یکی از روش های تهیه هویج پلو شیرازی را تقدیم شما عزیزان کردیم و در این مطلب روشی دیگر برای تهیه این غذای خوشمزه آموزش میدیم. در …

  • ته چین ماهی, طرز تهیه ته چین ماهی ,دستور پخت ته چین ماهی ,روش پخت ته چین ماهی ,طرز پخت ته چین ماهی ,دستور تهیه ته چین ماهی, روش تهیه ته چین ماهی طرز تهیه ته چین ماهی

        ته چین ها انواع بسیار زیادی دارند و طرفداران آنها در سفره های ایرانی کم نیستند. در این بین ته چین ماهی شاید کمتر مورد توجه قرار گرفته باشد و آن هم به …

  • کلم پلو , گل کلم پلو با سبزیجات طرز تهیه گل کلم پلو با سبزیجات

    طرز تهیه گل کلم پلو با سبزیجات   در این پست ابتدا طرز تهیه گل کلم پلو ساده را آموزش می دهیم و پس از اون روش تهیه گل کلم پلو با سبزیجات تقدیم شما …

  • قد کشیدن برنج, پخت برنج مجلسی,دم کردن برنج طرز پخت برنج ایرانی و مجلسی | فوت و فن قد کشیدن برنج | روش دم کردن برنج

    راز و رمزهای پخت برنج ایرانی و قد کشیدن برنج در این مطلب با اصول پخت برنج ایرانی ، نکاتی در خصوص بهتر قد کشیدن برنج و هم چنین ترفندهای پخت کته و برنج آبکش آشنا خواهید …

  • خوراک سبزی پلو با ماهیچه به سبک پسران کریم طرز تهیه سبزی پلو با ماهیچه (سبک پسران کریم)

    طرز تهیه خوراک سبزی پلو با ماهیچه (به سبک پسران کریم)   این روش پخت سبزی پلو با ماهیچه که به روش پخت پسران کریم شهرت داره در سایت شف آرتیست منتشر شده. اولین بار طبق اون دستور …

  • ته چین کبابی مجلسی ,ته چین لقمه ای طرز تهیه ته چین کبابی مجلسی / ته چین لقمه ای

    دستور پخت ته چین کبابی مجلسی  ته چین کبابی غذایی شیک و مجلسی و بسیار خوشمزس که به دلیل لقمه ای بودن سرو راحتی داره. برای دور چین این غذا از انواع سبزیجات و گوجه …

مطالب قبلی این بخش
  • کباب ران مرغ بدون استخوان, پخت کباب ران مرغ, ران مرغ بدون استخوان, طرز تهیه کباب ران مرغ بدون استخوان, مواد لازم برای پخت کباب ران مرغ, آموزش آشپزی, سایت آشپزی, طرز تهیه کباب مرغ طرز تهیه کباب ران مرغ بدون استخوان

    طرز تهیه کباب ران مرغ بدون استخوان طعم کباب ران مرغ بدون استخوا ن بی نظیر است، تاکید میکنم حتما درست کنید. کباب ران مرغ بسیار خوشمزه تر از فیله می باشد اگر رب انارتان …

    • طرز تهیه انواع گزلمه طرز تهیه انواع گزلمه gözleme

        طرز تهیه انواع گزلمه غذای ترکیه ای gözleme   گزلمه یک غذای بسیار ساده و لذیذ است که به صورت عصرانه هم استفاده می شود، از نقاط قوت این غذا این است که در …

      • طرز تهیه آبگوشت تره شورباسی طرز تهیه تره شورباسی یا سوزی شورباسی • آبگوشت آذری

        دستور تهیه تره شورباسی آبگوشت آذری (تبریز و حومه) تره شورباسی یا سوزی شورباسی یا شوربای تره یکی از غذاهای سنتی آذریه که در بخش آشپزی مجله تصویر زندگی روش تهیه این غذای خوشمزه را …

        • طرز تهیه دلمه مرغ با پنیر خامه ای

            آماده سازی: ۱۵ دقیقه مدت انتظار: ۱۵ دقیقه مجموعاً: ۳۰ دقیقه   مواد اولیه برای ۴ نفر : پنیر خامه ای ۸۵ گرم (نرم شده) کره ۶ قاشق غذاخوری (نرم شده) موسیر ۲ قاشق …

          • طرز تهیه آش رشته - تزیین آش رشته طرز تهیه آش رشته خوشمزه

              یکی از غذاهای پرطرفدار و مناسب برای افطار آش رشته هست. بنابراین امروز براتون روش تهیه این آش خوشمزه رو درنظر گرفتیم .   طرز تهیه آش رشته   آماده سازی: ۱ ساعت مدت …

            • آبگوشت سالمون, سوپ ماهی سالمون,سوپ مجلسی طرز تهیه آبگوشت سالمون | دستور پخت سوپ ماهی سالمون

              دستور پخت آبگوشت سالمون (Salmon Chowder) در این قسمت از آموزش آشپزی مجله تصویر زندگی روش تهیه آبگوشت سالمون را تقدیم شما می کنیم. این سوپ هم یکی از انتخاب های خیلی خوب برای زمستان است. …

              • طرز تهیه کوفته تبریزی

                طرز تهیه کوفته تبریزی     مواد لازم: گوشت بی استخوان : نیم کیلو دنبه : ۱۰۰گرم تره و مرزه :  ۱۰۰گرم برنج : ۲۰۰گرم آرد نخودچی،۵ :  تا ۱۰۰ گرم لپه : ۱۰۰گرم تخم …

                • 3437 طرز تهیه کتلت ذرت فوری

                    آماده سازی: ۵ دقیقه مدت انتظار: ۳۰ دقیقه مجموعاً: ۳۵ دقیقه مواد اولیه برای ۲ نفر: ذرت ۱  قوطی کنسرو عدد تخم مرغ  ۲ عدد (درشت) سیر  ۲ حبه نمک به میزان لازم فلفل …

                  • طرز تهیه خمیر پای طرز تهیه خمیر پای پفکی و روش پهن کردن آن

                    طرز تهیه خمیر پای پفکی   این دستور تهیه خمیر پای ، خمیری یکدست با درجه غلظت مناسب به دست می دهد که پهن کردن آن به یک کار رؤیایی تبدیل می شود. استفاده از یک …

                    • کباب چیکن تیکا طرز تهیه کباب چیکن تیکا

                        مواد لازم •    ۵ عدد سینه مرغ بدون استخوان •    ۱۰۰ گرم زنجبیل تازه •    نصف قاشق چایخوری زیره •    گشنیز تازه یک دسته •    یک عدد از هر کدام از فلفل قرمز و …

                      • طرز تهیه رول مرغ و اسفناج و پنیر طرز تهیه رول مرغ و اسفناج و پنیر

                            طرز تهیه رول مرغ و اسفناج و پنیر   رول مرغ و اسفناج و پنیر بسیار بسیار غذای خوشمزه ای هستش که روش تهیه اونو مادرم بهم یاد داده. امیدوارم درستش کنین و …

                        • طرز تهیه حلیم بادمجان اصفهانی

                           طرز تهیه حلیم بادمجان اصفهانی     مواد لازم : بادمجان  : ۲٫۵ کیلو برنج :  ۱۰۰ گرم (۱ پیمانه) ۵ تا ۶ پیمانه آب برای برنج گوشت گردن  : ۳۵۰ گرم پیاز :  ۳ عدد …

                          • .jpg چربی سوزی بیشتر با ۸ دستور غذایی

                            ۸ دستورالعمل غذایی برای چربی سوزی بهتر  برخی از مواد غذایی مانند پروتیین های بدون چربی، میوه ها ،سبزیجات و غلات کامل بیشتر برای خوردن مورد استفاده قرار می گیرند، زیرا که شما در طول …

                            • طرز تهیه سالاد کلم بروکلی طرز تهیه سالاد کلم بروکلی

                              آماده سازی: ۳۰ دقیقه   مواد اولیه برای ۴ نفر : سس مایونز۱ فنجان نخود فرنگی۱ فنجان (ترجیحا تازه اگر در دسترس نبود یخ زده) پیاز۱/۴ فنجان (پیاز قرمز خرد شده) بادام۱/۲ فنجان (تست و نصف شده) سینه …

بالا