آموزش تصویری طرز تهیه قطاب خانگی
یکی از خوشمزه ترین شیرینی های محلی یزدی قطاب هست که از طعم و مزه بی نظیری برخورداره و طرفدارای زیادی داره. امروز براتون طرز تهیه قطاب در منزل رو آماده کردیم.
مواد لازم خمیر قطاب:
ماست نصف لیوان
تخم مرغ ۱ عدد
کره ۱۰۰گرم
آرد ۳ لیوان
بیکینگ پودر ۱ قاشق چایخوری
مواد داخل قطاب:
پودر گردو نصف پیمانه
شکر ۱ لیوان
پودر هل ۱/۲ قاشق چایخوری
پودر دارچین ۱ قاشق چایخوری
پودر پسته و پودر قند برای تزیین
طرز تهیه قطاب :
کره نرم شده و نصف لیوان شکر را با هم خوب مخلوط کنید سپس ماست و تخم مرغ را اضافه کنید و انقدر با همزن بزنید تا صاف و یکدست شود.
ارد الک شده را با بیکینگ پودر مخلوط کنید و کم کم به مخلوط اضافه نمائید (تا اندازه ای ارد نیاز است که خمیر به دست نچسبد) سپس خمیر را درون کاسه ای که چرب کرده اید قرار داده و روی کاسه را بپوشانید و حدود ۱ ساعت در جای گرمی استراحت دهید.
حال مواد خشک داخل قطاب را با هم مخلوط کنید.
بعد خمیر رو روی میز کارتون که آرد پاشی شده باز کنید (به قطر نیم سانت) و به شکل دایره قالب بزنید.
همه مواد میانی رو با هم مخلوط کنید و یک قاشق مرباخوری وسط خمیر بزارید و با انگشت سبابه که با آب خیسش کردید لبه خمیر رو مرطوب کنید اینکار برای اینه که خمیر موقع سرخ کردن از هم باز نشه و منظره بدی پیدا نکنه.
بعد دو لبه را مانند شکل زیر روی هم بگذارید.
لبه ها رو کمی با انگشت فشار بدید تا به هم بچسبه بعد با چنگال شیار هایی ایجاد کنید هم برای زیبایی هم برای اینکه لبه ها بیشتر به هم بچسبه.
همه خمیر ها رو به این صورت بپیچید و کنار هم قرار بدید.
حالا روغن رو توی یک ظرف بریزید و اجازه بدید خوب داع بشه و قطاب ها رو توی روغن شناور بریزید و اجازه بدید یک طرفش سرخ بشه بعد برگردونید تا اون یکی طرفش هم سر خ بشه.
داخل یک سینی دستمال کاغذی بچینید و قطاب های سرخ شده رو روی دستمال بزارید تا روغن اضافی اون کشیده بشه.
حال روی قطاب ها پودر قند بریزید.
قطاب شما آماده هست بفرمایید نوش جان!
نکات :
– برای تهیه قطاب حتماً باید به این نکته توجه کرد که قطاب ها را نباید یکباره پیچید و بعد سرخ کرد، چون پوسته خمیری قطاب در مجاورت طولانی با هوا، خشک می شود و بعد از آنکه در روغن سرخ شد، لبه های خمیر از هم باز می شود.
– قطاب ها را بعد از خروج از روغن نباید خیلی سریع در پودر شکر یا قند غلطاند، زیرا سبب می شود پودر شکر در اثر حرارت، کمی رطوبت بگیرد و به اطراف شیرینی نچسبد. اگر هم خیلی سرد باشد پودر قند به قطاب نمی چسبد.
– برای سرخ کردن قطاب ها باید در ظرف گودی روغن فراوان داغ کنیم و قطاب ها را داخل آن سرخ کنیم.
– قطاب هایی که داخل فر درست می شوند از روغن کمی برخوردارند و می توان گفت که رژیمی هستند.
وب سایت آشخونه
در پایان براتون دو فیلم آموزشی روش تهیه قطاب رو انتخاب کردیم
فیلم آموزش روش پخت قطاب – شماره ۱
فیلم آموزش روش پخت قطاب – شماره ۲
برای ۳ کیلو آرد چه مقدار مواد دیگر برای قطاب لازم است؟
پیشنهاد می کنم آموزش اندازه گیری در آشپزی رو مشاهده کنید تا معادل گرمی یا کیلویی آرد رو به دست بیارید و بعد به همون نسبت مواد دیگر رو افزایش بدین.(بعدا ممکنه لازمتون بشه )
۱ لیوان آرد معادل ۱۲۰ گرم هستش و طبق دستور ۳ لیوان میشه ۳۶۰ گرم
حالا شما میخوای ۳ کیلو (۳۰۰۰ گرم) آرد استفاده کنی ۳۰۰۰/۳۶۰ =۸.۳ برابر (مواد رو اضافه کنید)