شنبه , ۱۳ آذر , ۱۳۹۵


شیرینی عربی,شیرینی کعک العید, دسر ماه رمضان

دستور پخت شیرینی کعک العید / شیرینی مصری مناسب عید

شیرینی کعک العید یک نوع شیرینی مصری مخصوص عید ها (بویژه عید فطر ) هستش. البته ورژن های عربی و ترکی هم داره که نوع مصری از معروفیت بیشتری برخورداره.

این شیرینی در مصر اولین بار در قرن دهم میلادی بجای استفاده از آجیل و سایر مغزها با سکه های طلا پخته و بین فقرا توزیع شد.

روشهای مختلفی برای پخت این شیرینی وجود داره اما بیس همه ورژن ها یکی هستش.

 

آماده سازی: ۳۰ دقیقه
مدت انتظار: ۳۰ دقیقه
مجموعاً: ۱ ساعت

مواد اولیه برای ۳۰ نفر :

کره (ذوب شده) ۲ و ا/۲ پیمانه (۶۰۰گرم)
آرد ۸ پیمانه(۱ کیلو گرم)
پودرقند ۱ پیمانه
وانیل ۱ ق چ
بیکینگ پودر ۱ و۱/۲ ق چ
گلاب ۱ ق س
شیر ۲/۳ پیمانه(۱۶۰ گرم)
نمک ۱/۸ ق چ

فیلینگ ها :

مغز پسته به مقدار لازم

مغز گردو به مقدار لازم

فیلینگ عسلی (agameya) (ساده یا گردویی/ طرز تهیه در دستور ذکر شده) به مقدار لازم

خرما (پوره شده) به مقدار لازم

راحت القوم به مقدار لازم

شیرینی مصری ,کعک العید, دسر ماه رمضان

در تصویر دوتا از مواد میانی agameya نوشته شده که با با ترکیب آرد / کره / عسل به همراه گردو یا کنجد درست شده در طرز تهیه اموزش داده خواهد شد.

 شیرینی مصری ,کعک العید, دسر ماه رمضان

فیلینگ عسلی (agameya) :

گردو (درشت خورد شده/ جهت نوع گردویی/اختیاری) ۱ پیمانه(۱۱۳ گرم)

کره ۳ ق س
کنجد (تست شده) ۱ ق س
آرد ۲ ق س
عسل ۱ پیمانه( ۳۴۰ گرم)

 

شیرینی عربی,شیرینی کعک العید, دسر ماه رمضان

 

شیرینی کعک العید یا کحک العید

شیرینی مصری ,کعک العید, دسر ماه رمضان

ابتدا مواد میانی را آماده میکنیم.

 

فیلینگ عسلی را نیز آماده نموده ( دستور در انتهای رسپی) و کنار میگذاریم.

فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد (یا ۳۵۰ درجه فارنهایت) گرم میکنیم.

شیرینی مصری ,کعک العید, دسر ماه رمضان

 

در ظرفی آرد + پودر قند + نمک+ بیکینگ پودر+ گلاب + وانیل را باهم ترکیب میکنیم.

سپس کره اب شده یا روغن را نیز اضافه نموده با همزن با سرعت متوسط میزنیم تا خمیری شکل شود.

 

شیرینی مصری ,کعک العید, دسر ماه رمضان

بعداز خمیری و نرم شدن مواد سرعت را کم کرده شیر را اضافه میکنیم و مجددا هم میزنیم.

شیرینی مصری ,کعک العید, دسر ماه رمضان

کمی که مخلوط شد بوسیله لیسک خمیرر را جمع میکنیم.

شیرینی مصری ,کعک العید, دسر ماه رمضان

سپس به اندازه اسکوپ از خمیر برداشته و داخل سینی یا ظرف دلخواه میچینیم.

با این مقدار شما ۱۳۵ اسکوپ (شیرینی) خواهید داشت.

شیرینی عربی,شیرینی کعک العید, دسر ماه رمضان

مطابق شکل داخل هر اسکوپ را با مواد میانی پر میکنیم.

روش پر کردن شیرینی کعک العید :

هر اسکوپ را داخل دست گرد میکنیم با انگشت حفره ای ایجاد کرده مواد میانی دلخواه را گذاشته دوباره داخل دست گرد میکنیم وروی آن مهر میزنیم.

 

شیرینی مصری ,کعک العید, دسر ماه رمضان

 

شیرینی مصری ,کعک العید, دسر ماه رمضان

مدل اصلی و سنتی این شیرینی مثل تصویر زیر هستش

 

شیرینی مصری ,کعک العید, دسر ماه رمضان

که با این ابزار درست شده

شیرینی مصری ,کعک العید, دسر ماه رمضان

اما الزاما نباید به این شکل باشه هر مهری که در دسترس دارید میتونید استفاده کنید

شیرینی عربی,شیرینی کعک العید, دسر ماه رمضان

ویا حتی میتونید با چنگال روی شیرینی هاتون طرح بندازید.

سپس داخل سینی فر که کف آن کاغذ روغنی گذاشته شده میچینیم وبه مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه در فر از قبل گرم شده قرار می دهیم تا روی ان ها کمی طلایی شود.

 

شیرینی عربی,شیرینی کعک العید, دسر ماه رمضان

 

شیرینی مصری ,کعک العید, دسر ماه رمضان

بعداز پخت از فر خارج نموده واجازه میدیم کاملا خنک شود سپس روی کوکی ها را پودر قند الک میکنیم.

 

شیرینی عربی,شیرینی کعک العید, دسر ماه رمضان

 

طرز تهیه agameya

در تابه کوچکی روغن یا کره آب شده را ریخته هم میزنیم سپس آرد را اضافه نموده مدام هم میزنیم تا طلایی رنگ شود سپس عسل را اضافه نموده ۱ دقیقه هم میزنیم سپس از روی حرارت برداشته کنجد و در صورت تمایل گردو را اضافه میکنیم.

 

شیرینی مصری ,کعک العید, دسر ماه رمضان

سپس به ظرف دیگری انتقال داده تا خنک شود. سپس استفاده کنید یا در صورت استفاده برای موارد بعدی در یخچال قرار دهید. برای این شیرینی هم میتوانید اماده کنید کمی که خنک شد به شکل توپی درآورده در یخچال قرار دهید سپس در زمان آماده سازی شیرینی خارج کنید.

شیرینی عربی,شیرینی کعک العید, دسر ماه رمضان

 

نکات مهم:

بعداز اضافه شدن عسل باید موادتون سفت و کشسانی داشته باشد برای امتحان میتونید یه تکه کوچک در داخل آب سرد انداخته و تست کنید اگر سفت بود و تغییر شکل نداد و به دندون نجسبید موادتون آماده هستش.

 

شیرینی عربی,شیرینی کعک العید, دسر ماه رمضان

 

نکته مهم در مورد فیلینگ agameya

اگر از این مواد میانی استفاده میکنید دما باید ۲۶۰ درجه سانتیگراد (۵۰۰ درجه فارنهایت) به مدت ۸ دقیقه باشد در غیر اینصورت مثل تصویر زیر از داخل کوکی ها به بیرون تراوش خواهد نمود.

 

شیرینی عربی,شیرینی کعک العید, دسر ماه رمضان

گلابی که در دستور ذکر شده اختیاریه و جایگزین شده ادویه مخصوص این شیرینی هستش میتونید کاملا حذف کنید یا مقدار گلابی که ذکر شده به موادتون اضافه کنید.

شیرینی مصری ,کعک العید, دسر ماه رمضان

پوره خرما بعنوان مواد میانی از قدیم مرسوم بوده . افزودن کمی پودر هل یا دارچین به پوره خرما باعث خوشمزه تر شدن شیرینی خواهد شد.

شیرینی عربی,شیرینی کعک العید, دسر ماه رمضان

اگر اسکوپ در دسترس ندارید به اندازه گردو از خمیر بردارید و در دست شکل بدید.

شیرینی عربی,شیرینی کعک العید, دسر ماه رمضان

حتما بعداز پخت کوکی ها باید کاملا خنک شود چون اگر گرما داشته باشند پودر قند در اثر گرما روی شیرینی ها را مرطوب خواهد نمود و ظاهر و بافت نامطلوبی به شیرینی ها خواهد داد.

 

شیرینی عربی,شیرینی کعک العید, دسر ماه رمضان

این شیرینی یک ابزار سنتی (مهر سنتی) هم دارد مثل شکل زیر

 

شیرینی عربی,شیرینی کعک العید, دسر ماه رمضان

 

<h2>شیرینی مصری (کعک العید)**مناسب عید فطر</h2>

 

<h2>شیرینی مصری (کعک العید)**مناسب عید فطر</h2>

 

<h2>شیرینی مصری (کعک العید)**مناسب عید فطر</h2>

 

شیرینی عربی,شیرینی کعک العید, دسر ماه رمضان

اما شما هر مهری که در دسترس دارید میتونید استفاده کنید و همونطور که در دستور هم ذکر کردم با چنگال براحتی میتونید طرح بندازید.

شیرینی عربی,شیرینی کعک العید, دسر ماه رمضان

در شکل های مختلف دیگر هم میشه درست کرد.

شیرینی عربی,شیرینی کعک العید, دسر ماه رمضان

 

شیرینی مصری ,شیرینی کعک العید, دسر ماه رمضان

نوش جان

 

منبع:sooran.com



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
loadingLoading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:




در صورت تمایل به این موضوع نظر دهید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
  • طرز تهیه کیک خرما طرز تهیه کیک خرما برای افطار

     طرز تهیه کیک خرما مخصوص ماه رمضان   به جای مصرف زولبیا و بامیه در ماه مبارک رمضان، دسرهایی که از کشمش و خرما تهیه شده اند را مصرف کنید. یکی از دسرهای خوشمزه و …

  • fet اس ام اس تبریک عید سعید فطر

     اس ام اس تبریک عید سعید فطر   اس ام اس تبریک عید سعید فطر نغمه ریزید غیاب مه نو آخر شد باده خرم عید است که در ساغر شد روز عید است ، سوی …

  • طرز تهیه قطاب خانگی طرز تهیه قطاب خانگی + فیلم آموزشی

      آموزش تصویری طرز تهیه قطاب خانگی یکی از خوشمزه ترین شیرینی های محلی یزدی قطاب هست که از طعم و مزه بی نظیری برخورداره و طرفدارای زیادی داره. امروز براتون طرز تهیه قطاب در …

  • طرز تهیه شیرینی پادرازی - شیرینی عید - شیرینی نوروز شیرینی نوروزی : پادرازی

      عید نوروز کام مهمانان را با شیرینی پادرازی شیرین کنید این شیرینی مشهدی هست و طرفدارای خاص خودش رو داره و معمولا برای عید استفاده میشه.   مواد لازم: تخم مرغ:۲عدد آرد برنج:۱۲۵ گرم …

  • فرنی پرتقالی , انواع دسر طرز تهیه فرنی پرتقالی / دسر ماه رمضان

    دستور تهیه فرنی پرتقالی فرنی پرتقالی یکی از انواع فرنی و دسری خوشمزه با عطر پرتقاله. فرنی فرنی دسری اصیل و خیلی قدیمیه. یعنی از آن زمان که دسر خوردن مد نبود و مردم اصلا نمی …

  • خاگینه قالبی ,دسر ماه رمضان طرز تهیه کیک خاگینه قالبی

    دستور پخت خاگینه قالبی ویژه ماه رمضان خاگینه قالبی دسری شیک و خوشمزه برای سفره افطار روزه داران عزیزه. با این مقدار مواد که در دستور ذکر شده ، ١٢ عدد کیک خاگینه در قالب مینى …

  • طرز تهیه بیسکویت دو رنگ طرز تهیه بیسکویت دو رنگ

    طرز تهیه بیسکویت دو رنگ آماده سازی: ۱۵ دقیقه مدت انتظار: ۱ ساعت مجموعاً: ۱ ساعت و ۱۵ دقیقه   مواد اولیه برای ۸ نفر : وانیل نصف قاشق چایخوری تخم مرغ ۱ عدد بیکینگ پودر نصف قاشق چایخوری شکر …

  • سیب زمینی بامیه ای - سیب زمینی دوشس طرز تهیه سیب زمینی بامیه ای (دوشس)

    طرز تهیه سیب زمینی بامیه ای (سیب زمینی دوشس)   ماه رمضان نزدیکه ، فکر کنم بتونید با این سیب زمینی بامیه ای های خوشگل مهمونهاتون رو غافلگیر کنید . این سیب زمینی ها دقیقا …

  • طرز تهیه حلیم بادمجان اصفهانی

     طرز تهیه حلیم بادمجان اصفهانی     مواد لازم : بادمجان  : ۲٫۵ کیلو برنج :  ۱۰۰ گرم (۱ پیمانه) ۵ تا ۶ پیمانه آب برای برنج گوشت گردن  : ۳۵۰ گرم پیاز :  ۳ عدد …

  • 18373 طرز تهیه انواع باسلوق

    طرز تهیه انواع باسلوق، باسلوق ژله ای ،رنگی ،راحت الحلقوم و سجوق آماده سازی: ۱ ساعت   مواد اولیه برای ۸ نفر : نشاسته ۱فنجان شکر ۱ونیم فنجان جوهر لیمو ۱چهارم قاشق چایخوری آب ۳فنجان …

مطالب قبلی این بخش
  • شیرینی شکری کره ای طرز تهیه شیرینی شکری کره ای

    دستور پخت شیرینی شکری کره ای  شیرینی شکری کره ای ، یک شیرینی خشک ترد و خوشمزه است. با تهیه این شیرینی، دهان خود و میهمانانتان را در ایام نوروز شیرین کنید.   مواد لازم: روغن …

    • حلوا ,روش تهیه حلوا ,طرز تهیه حلوا ,دستور تهیه حلوا ,طرز پخت حلوا ,روش پخت حلوا , دستور پخت حلوا ,زعفران,شکر ,آرد,روغن,هل,کره,گلاب طرز تهیه حلوا

         طرز تهیه حلوا برای مجالس   آماده سازی: ۳۰ دقیقه مدت انتظار: ۱ ساعت مجموعاً: ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه   مواد اولیه برای ۱۲ نفر : زعفران ۲قاشق چایخوری (ساییده) شکر ۲پیمانه آرد …

      • طرز تهیه پرتقال ژله ای

        طرز تهیه پرتقال ژله ای در رنگهای مختلف آماده سازی: ۳۰ دقیقه مدت انتظار: ۴ ساعت مجموعاً: ۴ ساعت و ۳۰ دقیقه مواد اولیه : پرتقال ۹ عدد پودر ژله ۶ بسته (با ۶ رنگ …

        • طرز تهیه رولت خامه ای طرز تهیه رولت خامه ای

          طرز تهیه رولت خامه ای   در این مطلب روش تهیه رولت خامه ای خانگی تقدیم شما عزیزان علاقمند به هنر شیرینی سازی میشه .   آماده سازی: ۳۰ دقیقه مدت انتظار: ۱ ساعت مجموعاً: …

          • نمونه طرح نقاشی روی کیک نمونه هایی از نقاشی روی کیک

              تصاویری از طرح های زیبای نقاشی روی کیک   در پست های قبل طرز ساخت آبرنگ خوراکی و آموزش نقاشی روی کیک تقدیمتون شد و اما در ادامه تصاویری از نقاشی روی کیک رو …

            • طرز تهیه مافین نوتلا - آموزش شیرینی پزی طرز تهیه کیک مافین نوتلا

              روش پخت مافین نوتلا مافین نوتلا مواد اولیه برای ۶ نفر : تخم مرغ (نیازی به همزن نیست) ۲ عدد زده شده شکر قهوه ای ۱/۲ پیمانه پودر کاکائو ۱/۴ پیمانه جوش شیرین ۱/۲ قاشق چایخوری آرد …

              • طرز تهیه کیک هویج با گردو و دارچین طرز تهیه کیک هویج با گردو و دارچین

                    مواد لازم برای کیک هویج: آرد ۱ و ۳/۴ پیمانه سرخالی شکر ۱ پیمانه تخم مرغ ۴ عدد هویج رنده شده ۲ پیمانه روغن مایع ۳/۴ پیمانه وانیل ۱/۸ قاشق چایخوری دارچین ۲ …

                • دسر فرنی موز - دسر مجلسی طرز تهیه دسر فرنی موز

                      فرنی موز دسری خوشمزه و خوش عطره که می تونین برای مهمونای افطارتون تهیه کنین . طرز تهیه فرنی موز : مواد لازم : شیر یک پاکت موز ۱ عدد شکر ۱۰ ق …

                  • حلوا کادویی, حلوا مجلسی ,حلوا برای افطار طرز تهیه حلوا کادویی زیبا و شیک

                    دستور پخت حلوا کادویی حلوا کادویی زیبا و شیک که با گل های رز تزیین شده ، بسیار خوش طعم و خوشمزه و بهترین دسر برای مهمانی های افطار است. برای تهیه این حلوا کادویی زیبا و شکیل ابتدا حلوای …

                    • شربت بار,شهد زولبیا, شربت بامیه طرز تهیه شربت بار / شهد زولبیا بامیه

                      دستور تهیه شربت بار / شهد زولبیا بامیه   شربت بار شهدی است که برای تهیه انواع مربا و حلوا  و شربت و شیرینی هایی مانند باقلوا و زولبیا و بامیه  و گوش فیل ، مرطوب …

                      • طرز تهیه مافین سیب طرز تهیه مافین سیب عصرانه آمریکایی مقوی

                        طرز تهیه مافین سیب مافین سیب نوعی مافین آمریکایی سریع و سالمه که برای وعده عصرانه بسیار مناسبه. این مافین ، در واقع نان سریعه که در قالب های تک نفره درست شده. نان های سریع (Quick bread) …

                        • طرز تهیه پودینگ لیمو ترش طرز تهیه پودینگ لیمو ترش دسری با عطر لیمو

                          دستور پخت پودینگ لیمو ترش پودینگ لیمو ترش هم مثل سایر پودینگ ها نوعی دسراست. این پودینگ گرچه از نظر مواد تشکیل‌ دهنده شبیه کیک است ولی به اندازه کیک، بافتی سفت نداشته و همان‌طور با همان ظرف …

                          • تزیین کاپ کیک به شکل گل آفتابگردان تزیین کاپ کیک به شکل گل آفتابگردان

                              تزیین کاپ کیک به شکل گل آفتابگردان     در این مطلب آموزش تصویری تزیین کاپ کیک به شکل گل آفتابگردان های کوچک و زیبا تقدیم شما عزیزان میشه .        اسمارتیزهای قرمز …

                            • طرز تهیه ژله نارگیل و بلوبری , ژله دو رنگ طرز تهیه ژله نارگیل و بلوبری

                                  طرز تهیه ژله نارگیل و بلوبری   در ادامه آموزش های تهیه انواع ژله ، امروز روش تهیه ژله نارگیل و بلوبری تقدیم شما عزیزان میشه . لایه آبی ژله نارگیل و بلوبری …

بالا