شنبه , ۱۳ آذر , ۱۳۹۵


شیرینی کرکی , نان کرکی

دستور تهیه شیرینی کرکی یا نان کرکی شیرینی محلی نائین

 

شیرینی کرکی یکی از شیرینی های بسیار خوشمزه و مقوی  نایین است که طرفدارانی بسیاری هم دارد. این شیرینی را به راحتی در فر منزل هم می توان پخت.

 

مواد لازم:

آرد نخودچی خیلی نرم: ۱۰۰ گرم
آرد برنج: ۱۰۰ گرم
آرد کرکی(آرد گندم سبوس دار یا آرد سن(گندم جوانه زده)) ۳۰۰ گرم
پودر قند سائیده : ۲۵۰ گرم
روغن جامد: ۲۰۰ گرم
پودر هل به میزان دلخواه
پسته کوبیده : ۱۰۰ گرم
(زعفران و کاکائو به میزان دلخواه در صورتی که می خواهید شیرینی را در سه رنگ تهیه کنید)

 

طرز تهیه:
آردها را به خوبی با هم مخلوط و الک می کنیم. روغن و پودر قند و هل را خوب با همزن می زنیم تا کاملا مخلوط و سفید رنگ شود. حالا آردها را کم کم در آن ریخته و با دست ورز می دهیم. روغن را به آن افزوده خوب مالش می دهیم. اگر خمیر به دست می چسبد کمی آرد کرکی اضافه می کنیم.
در صورت تمایل خمیر را سه قسمت کرده یک قسمت با زعفرانی که با یک قاشق آب جوشیده دم کشیده مخلوط می کنیم و یک قسمت با یک قاشق کاکائو مخلوط می کنیم. خمیر را میگذاریم حدود ۲۴ ساعت بماند. سپس به صورت گلوله در سینی می چینیم و یا با انگشتانه شکل گل به آن می دهیم یا قالب می زنیم.
سینی را در فر با حرارت ملایم(خیلی داغ نباشد) می گذاریم. تا شیرینی سرد نشده آن را لق می کنیم یعنی از سینی جدا می کنیم. بعد که خوب سرد شد در ظرف مناسب می چینیم.
شیرینی کرکی , نان کرکی
نکات مهم در تهیه شیرینی مرغوب:

برای آرد برنج و گندم حتماً از الک خیلی ریز تخت استفاده شود.

اگر آرد کرکی ندارید از آرد  گندم معمولی استفاده کنید.

روغن جامد و ریزدانه باشد. در صورتی که روغن نیمه جامد است یک سوم وزن آن را روغن جامد قنادی و دو سوم مابقی از روغن نیمه جامد باشد که البته سعی کنید از قسمتهای جامد استفاده شود.

خمیر شیرینی را نباید مثل خمیر نان مشت و مال داد بلکه باید مالش داد تا روغن از آن جدا نشده و شیرینی سفت نشود.

در اندازه گیری ها نهایت دقت انجام گیرد تا کیفیت شیرینی ها خوب شود.

مواد باید همگی تازه باشند.

آرد برنج را طبق دستور زیر خودتان از برنج شمال خوب تهیه کنید.
شیرینی کرکی , نان کرکی
تهیه آرد برنج:

برنج را ۲ روز خیس کرده و هر روز آبش را عوض می کنیم. روز سوم از آب کشیده و کوبیده و الک می کنیم. سپس آن را در محل دور از رفت و آمد و آفتاب خوب پهن می کنیم تا کاملا خشک شود. پس از خشک شدن بار دیگر از الک ریز رد می کنیم.

لازم به ذکر است این شیرینی ها را می توان تا ۶ ماه در دمای مناسب نگهداری کرد.

 

دستور تهیه شیرینی کرکی از مادر بزرگ خانواده البخشی است. برای شادی روح آن مرحومه صلوات

 

 

اختصاصی مجله تصویر زندگی 

کپی برداری با ذکر منبع و لینک به این موضوع بلامانع است

 



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
loadingLoading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:




در صورت تمایل به این موضوع نظر دهید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
  • نکات مهم در خانه تکانی نکات مهم در خانه تکانی

      راهکارها و نکات مهم در خانه تکانی پایان سال   عید فرا رسیدن سال جدید و نویدبخش روزهایی خوب و سرشار از انرژی و نیکویی برای تک تک افراد جامعه است. اما در جامعه …

  • سبزه عروسکی , سبزه آدمکی درست کردن سبزه عروسکی فانتزی + تصاویر

    آموزش تهیه سبزه عروسکی فانتزی (سبزه آدمکی)   سبزه عروسکی یا سبزه آدمکی ، سبزه عید فانتزی و دوست داشتنیه که می تونین به رنگ های مختلف درست کنین و به سلیقه خودتون تزئینش کنین.   آموزش …

  • اس ام اس تبریک عید نوروز (۲)

    اس ام اس تبریک عید نوروز اس ام اس تبریک عید نوروز  بهار،نـیم بهار،ربـع بـهار، بهار را قسمت کردند؛بازارشان سکه شد! دوست عزیز سبز ترین و همیشگی ترین بهار هارا برایت آرزو مندم ******* نزدیک …

  • طرز تهیه شیرینی قارچی طرز تهیه شیرینی قارچی

    طرز تهیه شیرینی قارچی   آماده سازی: ۱۵ دقیقه مدت انتظار: ۱۵ دقیقه مجموعاً: ۳۰ دقیقه   مواد اولیه برای ۱۵ نفر: آرد نشاسته ذرت (یا ۳۰۰ گرم آرد نشاسته ذرت و ۱۰۰ گرم آرد سفید) ۴۰۰ گرم پودر قند …

  • طرز تهیه شیرینی ماندل بولار طرز تهیه شیرینی ماندل بولار + فیلم | شیرینی عید نوروز | شیرینی سوئیسی

     دستور پخت شیرینی ماندل بولار + فیلم شیرینی ماندل بولار یک شیرینی سوئیسی ترد و خوشمزه است که براحتی پخته می شود. این شیرینی برای پذیرایی عید نوروز بسیار مناسب و شیک است. حتما آن را بپزید.   …

  • ساخت ظروف هفت سین , ساخت ظرف تزیینی چند ایده برای ساخت ظروف هفت سین

     ایده های جالب برای ساخت ظروف هفت سین   دوستان عزیز در ارسال های قبلی دیدید که با چه وسایل ساده ای میشه ظروف هفت سین زیبایی را خلق کرد. در این مطلب آموزش تصویری …

  • شیرینی قرابیه بادام تبریز طرز تهیه شیرینی قرابیه بادام تبریز

      دستور پخت شیرینی قرابیه بادام تبریز شیرینی قرابیه از شیرینی های سنتی تبریز است. این شیرینی در شهرهای مختلف آذربایجان از جمله تبریز و شهرستان قزوین و شهرستان زنجان ، هم چنین در جمهوری آذربایجان …

  • 20 اسفند جشن گلدان یا اینجه ۲۰ اسفند جشن گلدان یا اینجه

      ۲۰ اسفند مصادف با جشن گلدان یا اینجه امروز دانه ای کاشته می شود و فردا غنچه ای سر باز می کند و آینده سر زمین من سبز خواهد شد زمین در انتظار گلدان …

  • شیرینی ساق عروس , شیرینی بدون فر دستور پخت شیرینی ساق عروس

    دستور تهیه شیرینی ساق عروس   ساق عروس یه شیرینی خوشمزه و شیک برای مجالسه که پخت اون نیاز به فر نداره. درست کردن این شیرینی ها کار سختی نیست. پس با ما همراه باشید تا …

  • رنگ کردن تخم مرغ بصورت ابروبادی ,رنگ زدن تخم مرغ,تخم مرغ های رنگی,رنگ زدن تخم مرغ با لاک,تزیین تخم مرغ,تخم مرغ هفت سین, تزیین سفره هفت سین رنگ کردن تخم مرغ بصورت ابروبادی

    رنگ کردن تخم مرغ به صورت ابروبادی آشنایی با طرز رنگ زدن تخم‌مرغ‌ها با لاک با ریختن چند قطره لاک داخل آب، تخم‌مرغ‌ها را به زیبایی و براقی مرمر رنگ کنید و از این تنوع …

مطالب قبلی این بخش
  • دسر زمستانی - موس لبو - دسر لبو طرز تهیه موس لبو خوشمزه

      طرز تهیه موس لبو خوشمزه   با لبو خوراکی های مختلفی میشه درست کرد مثه سالاد، بورانی، ترشی، مربا و … . امروز میخوایم طرز تهیه موس لبو که یه دسر زمستانی خوشمزه هست …

    • آموزش نوشتن روی کیک روش نوشتن روی کیک + فیلم آموزشی

      آموزش تصویری نوشتن روی کیک + فیلم آموزشی به زبان اصلی      نوشتن روی کیک کار خیلی سختی نیست . کمی دقت کنید می تونید کیکتون رو با نوشته ای زیبا تزیین کنید. در …

      • طرز تهیه پای سیب کیکی مثل قنادی ها طرز تهیه پای سیب کیکی (مدل قنادی)

        طرز تهیه پای سیب کیکی (مدل قنادی)   مواد لازم و اولیه برای پای سیب : سیب زرد پوست کنده ۱ عدد وانیل به میزان دلخواه تخم مرغ ۲ عدد آرد ۱۵۰ گرم بیکینگ پودر یک چهارم قاشق …

        • کرم هلو , دسر هلو طرز تهیه دسر کرم هلو خوشمزه و خوش عطر

          آموزش روش تهیه دسر کرم هلو     کرم هلو دسری خوش عطر و خوشمزه است که شما و مهمانانتون از خوردن آن لذت خواهند برد. در ادامه به دستور تهیه این دسر خوش طعم …

          • فرنی سه رنگ, دسر ماه رمضان طرز تهیه فرنی سه رنگ مجلسی / دسر ماه رمضان

            آموزش روش پخت فرنی سه رنگ مجلسی  فرنی سه رنگ یک دسر مجلسی خوشمزس که به شکل های مختلفی می تونین تزیین و سرو کنین. فرنی را بیشتر سر سفره های افطار ماه رمضان میشه دید. …

            • طرز تهیه نان پیتا طرز تهیه نان پیتا به دو روش

              طرز تهیه نان پیتا به دو روش   نان پیتا (به انگلیسی: Pitaیا pitta)، نان صاف و گردی است که در حدود ۲۰ سانتیمتر قطر دارد. چون هنگام پخت خمیر شروع به باد کردن می …

              • طرز تهیه ژله نوشابه, ژله نوشابه با کف و یخ, دسر مجلسی,دسر ژله نوشابه, درست کردن ژله نوشابه با یخ, ژله , طرز تهیه انواع ژله, درست کردن ژله نوشابه ای ,دسر شیک طرز تهیه ژله نوشابه با کف و یخ

                طرز تهیه ژله نوشابه ای با کف و یخ   دسر ژله نوشابه با یخ دسری مناسب برای بعد از میل کردن غذایی خوشمزه در کنار خانواده و یا حتی در روزهای گرم تابستانی است …

                • ژله بستنی ویترینی , ژله مجلسی طرز تهیه ژله بستنی ویترینی

                    ژله بستنی ویترینی (فوق العاده شیک و مجلسی)   آماده سازی: ۲ ساعت مدت انتظار: ۴ ساعت مجموعاً: ۶ ساعت   مواد اولیه برای ۸ نفر : پودر ژلاتین ۱ قاشق غذاخوری گلاب ۱ …

                  • دسر انار سه لایه , دسر شب یلدا طرز تهیه دسر انار شب یلدا دسر سه لایه مجلسی

                    آموزش تهیه دسر انار شب یلدا   در این بخش از آموزش آشپزی مجله تصویر زندگی روش تهیه دسر انار شب یلدا را خواهید دید که دسری شیک و مجلسی و مناسب سفره شب یلدا …

                    • کیک ساده با سس گاناش طرز پخت کیک ساده با سس گاناش و کارامل

                      دستور تهیه کیک ساده با سس گاناش و کارامل  این کیک ساده با سس های خوشمزه و خوش طعم گاناش و کارامل یه عصرونه بسیار لذیذه. در ادامه مطلب روش تهیه سس گاناش ، سس کارکامل و …

                      • خمیر فوندانت طرز تهیه خمیر فوندانت ساده

                        خمیر فوندانت ساده مخصوص تزیین کیک و شیرینی آماده سازی: ۱۲ ساعت مدت انتظار: ۳۰ دقیقه مجموعاً: ۱۲ ساعت و ۳۰ دقیقه   مواد اولیه : مارشمالو ۱۵۰گرم (طرز تهیه موجود است) آب ۲قاشق غذاخوری …

                        • بستنی سرخ شده , بستنی سوخاری طرز تهیه بستنی سرخ شده / بستنی سوخاری

                          دستور تهیه بستنی سرخ شده با بستنی سوخاری    بستنی سرخ شده ؟ یعنی امکانپذیره ؟ شاید سرخ کردن بستنی کمی عجیب به نظر برسه ولی  شدنیه. بستنی سوخاری دسر سنتی مکزیکی و آسیاییه.   مواد …

                          • طرز تهیه ژله قلبی طرز تهیه ژله قلبی + عکس

                              آموزش تصویری روش تهیه ژله قلبی       مواد اولیه : ژله آلوورا ۲ بسته (بسته به اندازه قالبتون داره ) ژله توت فرنگی ۱بسته خامه صبحانه ۴۰۰ گرم شیر ولرم ۱ لیوان …

                            • طرز تهیه بیسکویت گرانولا

                              طرز تهیه بیسکویت گرانولا     مواد لازم: جو پرک شده : ۲ پیمانه آرد : ۱ پیمانه شکر : ۳/۴ پیمانه کشمش : ۳/۴ پیمانه جوانه گندم : ۱/۲ پیمانه نمک : ۱/۲ قاشق …

بالا