شنبه , ۱۳ آذر , ۱۳۹۵


شیرینی مادلن , مدلن , مادلین

طرز تهیه شیرینی مادلن همراه + فیلم آموزشی زیر نویس دار

 

شیرینی مادلن یا مادلین کیک های (کوکی های) کوچک فرانسوی هستن که خوردنشون با یک فنجان چای یا قهوه بسیار دلچسب و لذت بخشه. مشخصه ظاهری مدلین اینه که تو قالب هایی به شکل صدف درست میشه و همچنین روی مدلین ها برآمدگی زیبایی داره.

تو سایت های ایرانی دیدم که اسم این کیک رو مادلین یا مادلن می نویسن ولی خب تلفظ صحیحش اینه : مَدلِن.

مدلن غیر از ویژگی های ظاهری خاصش که متمایزش کرده چیز خاص دیگه ای نداره. خمیرش دراصل خمیر یه نوع کیک اسفنجیه که بهش میگن جنواز (ژنواز).

رسپی های زیادی برای شیرینی مادلن هست و از اونجایی که این کیک یه کیک فرانسویه و مشخصه خاص کیک های فرانسوی هم داشتن پودر بادامه؛ داخل بعضی از رسپی های این کیک پودر بادام و یا پودر آجیل های دیگه استفاده میشه.

بهتره حتما بعد از اینکه این کیک ها رو از قالب خارج می کنید روش پودر قند بپاشید تا هم زیباتر بشن و هم خوردنشون دلچسب تر بشه. البته میشه از گلیز لیمو یا حتی شکلات ذوب شده هم برای تزئین و خوشمزه تر کردنشون استفاده کرد. برای گلیز لیمو نصف پیمانه پودر قند و دو تا قاشق غذاخوری آب لیموی تازه رو با هم مخلوط کنید و وقتی مدلن ها هنوز داغ هستند و تازه از قالب خارج شدن با قلمو گلیز رو روشون بمالید.

 

شیرینی مادلن , مدلن , مادلین

 

گفتم که یکی از مشخصه های ظاهری شیرینی مدلن برآمدگی روی کیک هاست. خمیر مدلن باید و باید بعد از درست شدن برای حداقل یک تا دو ساعت سرد بشه و همین سرد کردن خمیر و استراحتشه که این شکم تپل رو روی کیک ها درست میکنه. حالا نکته جالب اینجاست که این حداقل میتونه به حداکثر سه روز هم برسه. یعنی با خیال راحت میتونید خمیر مدلن رو درست کنید و روشو بپوشونید و تا سه روز تو یخچال نگه دارید و هروقت که دوست داشتید فر رو روشن کنید و بپزیدشون. اما خب شیرینی مدلن رو وقتی میپزید بهتره که تازه مصرف کنید و زیاد نمونه چون کیفیت و خوشمزگی اولش رو از دست میده.

مشخصه ظاهری بعدی شیرینی مدلن این بود که شکل صدفن. من پیشنهاد میکنم اگه قالب مدلن ندارید از درست کردنش صرف نظر کنید. چون اوج لذت این کیک ها اینه که شکل صدف باشن و بخوریدشون؛ ولی اگه همچنان علاقه مند بودید که مدلن درست کنید و قالبش رو هم نداشتید میتونید تو قالب مینی مافین هم درستشون کنید. فقط دقت کنید که قالبتون باید اینقدر کوچیک باشه که یه قاشق غذاخوری خمیر بیشتر نیاز نداشته باشید.

نکته آخر اینکه چون این کیک یه نوع کیک اسفنجیه پس مشخصا به قالب میچسبه. پس باید به دقت قالب رو آردپاشی کنید. این ویدئو شیوه صحیح آردپاشی کردن قالب رو بهتون نشون داده میشه که میتونید ازش برای آردپاشی هرنوع قالب دیگه ای که نمیشه داخلش کاغذ روغنی انداخت (البته که کاغذ روغنی ارحج تر و مطمئن تره) هم استفاده کنید و اگه دقیق و صحیح این کارو انجام بدید مطمئن باشید که هیچوقت کیک هاتون به قالب نمی چسبن.

 

شیرینی مادلن , مدلن , مادلین

 

مواد لازم برای شیرینی مادلن :

۱/۲ پیمانه (۱۱۳ گرم) کره

۱ پیمانه (۱۳۰ گرم) آرد همه منظوره

۱/۲ قاشق چای خوری بیکینگ پودر

۱/۴ قاشق چای خوری نمک

۳ تا تخم مرغ بزرگ، به دمای اتاق رسیده باشه

۱/۲ پیمانه (۱۰۰ گرم) شکر سفید

۲ قاشق غذاخوری (۳۰ گرم) شکر قهوه ای روشن

۱ قاشق چای خوری اسانس وانیل خالص

۱ قاشق چای خوری پوست لیموی رنده شده

 

 

دستور سریع شیرینی مادلن :

داخل یه قابلمه کوچیک کره رو ذوب کنید و بذارید کنار تا از حرارت بیفته. کره ذوب شده نباید خیلی سرد بشه و باید خیلی کم گرم باشه.

داخل یه کاسه دیگه آرد، نمک و بیکینگ پودر رو با هم ویسک کنید یا با هم الکشون کنید.

داخل کاسه استند میکسر با سر پدلش (یا با همزن دستی) تخم مرغ ها و شکرها (اگه شکر قهوه ای نداشتید جاش سفید بریزید) رو با سرعت بالا هم بزنید تا مخلوط کاملاغلیظ و روشن بشه و به مرحله روبان برسه. زمانش بستگی داره به همزنتون و ممکنه بین ۵ تا ۱۰ دقیقه طول بکشه.

وانیل و رنده پوست لیمو یا پوست پرتقال (اختیاری) رو هم بهش اضافه کنید و هم بزنید.

شیرینی مادلین , شیرینی مدلین

مخلوط آرد رو تو سه مرحله روی مخلوط تخم مرغ الک کنید و آرد رو داخل مواد به آرومی فولد کنید. این مرحله رو با دقت و حساسیت انجام بدید. زیاد فولد کردن و یا بد فولد کردن میتونه رو پف مدلن های نهایی تاثیر بذاره.

شیرینی مادلین , شیرینی مدلین

حدود یک پیمانه (۲۴۰ میلی لیتر) از خمیر رو بردارید و داخل کره که کمی گرمه فولد کنید تا کره سبک تر بشه و راحت تر داخل بقیه مواد مخلوط بشه.

شیرینی مادلین , شیرینی مدلین

به کمک اسپچلا یا قاشق چوبی کره رو تو دو مرحله داخل خمیر کیک فولد کنید.

شیرینی مادلین , شیرینی مدلین

شیرینی مادلین , شیرینی مدلین
بعد از اینکه کره هم کاملا با بقیه مواد مخلوط شد روی ظرف رو با یه تکه سلفون بپوشونید و برای حداقل یک تا دو ساعت بذارید داخل یخچال تا خمیر استراحت کنه و خنک و کمی سفت بشه. میتونید خمیر رو تا سه روز هم داخل یخچال نگه دارید.

فرتون رو با حرارت ۳۷۵ درجه فارنهایت که میشه ۱۹۰ درجه سانتیگراد گرم کنید. حداقل یک ربع قبل از پختن مدلن ها فر رو روشن کنید.

حالا باید قالب مدلن رو به دقت آردپاشی کنید. مقداری کره ذوب کنید و با کمک قلمو داخل صدف ها رو چرب کنید. دقت کنید همه جای شیارهای صدف ها چرب شده باشه.

شیرینی مادلین , شیرینی مدلین

داخل هرکدوم از صدف ها رو مقدار کمی آرد بریزید.

شیرینی مادلین , شیرینی مدلین

حالا قالب رو تکون بدید تا همه جای قالبتون با آرد پوشیده بشه.

شیرینی مادلین , شیرینی مدلین

بعد قالب رو برگردونید و روی میزکارتون به آرومی بکوبید تا آردهای اضافی بیرون بریزه.

اگه به این صورت قالب رو آماده کنید مطمئن باشید که مدلن ها به هیچ وجه به قالب نمی چسبن و به راحتی جدا میشن.

شیرینی مادلین , شیرینی مدلین

قالب آردپاشی شده رو برای ۱۰ دقیقه بذارید داخل یخچال تا سفت بشه.

داخل هر کدوم از صدف ها به کمک قاشق یا اسکوپ بستنی کوچیک به اندازه یک قاشق غذاخوری از خمیر سرد شده رو بذارید. خمیر رو همین قسمتی که داخل تصویر می بینید بذارید؛ چون قراره قسمت برآمده مدلن همینجا باشه و این کار به زیباترشدن کارمون کمک میکنه.

میتونید خمیر رو به کمک قیف هم داخل قالب ها بریزید.

شیرینی مادلین , شیرینی مدلین

مدلن ها رو برای ۹ تا ۱۱ دقیقه داخل فر بپزید تا وقتی که حاشیه های مدلن ها طلایی بشه و روشون پف کنه و اگه به آرومی لمسشون کنید کاملا حالت ارتجاعی داشته باشن. زیاد نپزیدشون چون خشک میشن.

شیرینی مادلین , شیرینی مدلین

قالب رو از فر خارج کنید و به آرومی روی میزکارتون برگردونید؛ اگه قالب درست آردپاشی شده باشه به راحتی همه مدلن ها از قالب خارج میشن ولی اگه چسبیده بودن به کمک یه چاقو یا اسپچلا کوچیک از قالب جدا کنیدشون.

شیرینی مادلین , شیرینی مدلین

 

مدلن بهتره تازه مصرف بشه ولی میتونید تا چند روز داخل ظرف دربسته تو دمای اتاق نگهشون دارید و یا برای بیشتر از یک ماه فریزشون کنید. مدلن ها وقتی میمونن ممکنه رویه بیرونیشون کمی چسبناک بشه و این کاملا عادیه.

با این مقدار مواد حدود ۲۴ تا مدلن ۸٫۵ سانتی متری خواهید داشت.

 

فیلم آموزش تهیه شیرینی مادلن

شیرینی مادلین , شیرینی مدلین

مادلن با روکش شکلات

شیرینی مادلین , شیرینی مدلین

مادلن شکلاتی

شیرینی مادلین , شیرینی مدلین

 

 

منبع آموزش : سرزمین کیک (cakeland)



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
loadingLoading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:




در صورت تمایل به این موضوع نظر دهید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
  • تزیین تخم مرغ , سفره هفت سین نمونه های تزیین تخم مرغ هفت سین

    ایده هایی برای تزیین تخم مرغ هفت سین روزهای پایان ساله و داریم به عید نوروز و آماده شدن برای چیدن سفره هفت سین نزدیک می شیم. یکی از اقلام مهم سفره هفت سین تخم مرغ …

  • طرز تهیه بیسکویت دارچینی رولی طرز تهیه بیسکویت دارچینی رولی

      دستور پخت بیسکویت دارچینی رولی    بیسکویت دارچینی رولی خیلی خوشمزه هست و با دو خمیر متفاوت درست میشه یکی خمیر بیسکویت کره ای و دیگری خمیر بیسکویت دارچینی که به نظر من میتونید همون بیسکویت …

  • رنگ کردن تخم مرغ , تزیین تخم مرغ نمونه های زیبای تزیین تخم مرغ هفت سین

    عکس مدل تزیین تخم مرغ هفت سین     در ادامه نمونه هایی از شیک ترین و جدیدترین مدل های رنگ کردن و تزیین تخم مرغ سفره هفت سین با هنر نقاشی را خواهید دید. تخم …

  • کاشت سبزه هفت سین آموزش کاشت سبزه به شکل تپه

    آموزش کاشت سبزه به شکل تپه   کاشت سبزه روی سطح شیبدار با بذرهای لعاب دار را قبلا آموزش دادیم. ولی آیا گندم و عدس و سایر دانه های بدون لعاب را هم میشه روی …

  • اسکون کدو حلوایی طرز تهیه شیرینی اسکون کدو حلوایی | طرز پخت نان سریع | انواع اسکون

    دستور پخت شیرینی اسکون کدو حلوایی در تهیه اسکون کدو حلوایی از ادویه های زیادی استفاده شده اما اگر می خواهید این دستور آشپزی را کمی ساده کنید، بدانید که اسکون کدو حلوایی بدون هیچ کدام از …

  • تارت فلورنتینا طرز تهیه تارت فلورنتینا / شیرینی ملکه بادام

    دستور پخت تارت فلورنتینا   تارت فلورنتینا یا شیرینی ملکه بادام ، شیرینی خوشگل و خوشمزه ایه که درست کردن اون به نظر پر کار و سخت می‌آید. اما این طور نیست فقط کمی صبر و حوصله می‌خواهد. اگر …

  • طرز تهیه شیرینی دانمارکی طرز تهیه شیرینی دانمارکی (سه روش)

    طرز تهیه شیرینی دانمارکی   در این مطلب سه روش تهیه شیرینی دانمارکی تقدیم شما عزیزان میشه که همی خوب هستن. حتما تست کنین خیلی راحته و کاملا طعم و بافت دانمارکی های بیرون رو …

  • طرز تهیه شیرینی نان باگتی طرز تهیه شیرینی نان باگتی

      طرز تهیه شیرینی نان باگتی   عرض شود خدمت دوستای گلم این شیرینی خوشمزه رو مامانم همیشه برای عصرونه برامون درست میکرد اسمی براش سراغ ندارم جز همون شیرینی نان باگتی. خیلی خوشمزس امیدوارم …

  • حاج بادام , شیرینی نائینی طرز تهیه حاج بادام / شیرینی نایینی عید

    طرز تهیه حاج بادام / شیرینی عید خوشمزه نائین    حاج بادام این شیرینی کوچیک و لذیذ طرفدارهای زیادی داره و به روش های متفاوتی پخته میشه . روشی که در  ادامه تقدیمتون میشه مخصوص …

  • آموزش جواهر کاری جام بلور, آموزش نما جواهر , تزیین جام هفت سین آموزش نما جواهر روی جام بلور | جواهر کاری جام | تزیین ظروف هفت سین

    آموزش نما جواهر روی ظروف بلور  قبلا در بخش هنرهای دستی آموزش جواهر کاری یا نما جواهر به صورت دقیق و کامل تقدیمتون شد و در آموزش نما جواهر امروز ایده ای برای تزیین جام هفت سین …

مطالب قبلی این بخش
  • برشتوک دو رنگ , دسر افطار طرز تهیه برشتوک دو رنگ

    دستور پخت برشتوک دو رنگ برشتوک نخودچی یا حلوای خشک یکی از انواع شیرینی‌های سنتی ایرانی , دسری ساده و خوشمزه است که بیشتر در ماه مبارک رمضان زینت بخش سفره‌های افطار می شود. این …

    • تهیه نان ,طرز تهیه نان ,طرز تهیه نان در خانه ,پخت نان در خانه, روش تهیه نان, روش تهیه نان در خانه, دستور تهیه نان ,طرز پخت نان, نان عروسکی, نان خرگوشی, نان به شکل خرگوش طرز تهیه نان به شکل خرگوش

      مواد اولیه : خمیر نان ۲ قرص کشمش ۲ عدد بادام ۲ عدد (برش خورده) تخم مرغ تخم مرغ ۱ عدد (کمی زده شده) برگ کاهو برای تزئین چاشته برای سرو کردن نان به شکل …

      • نان فرانسوی طرز تهیه نان فرانسوی با پنیر چدار و جعفری

        آماده سازی: ۵ دقیقه مدت انتظار: ۱۵ دقیقه مجموعاً: ۲۰ دقیقه   مواد اولیه برای ۴ نفر : پنیر چدار ۱۱۵ گرم (رنده شده) کره ۱۱۵ گرم (نرم شده) جعفری ۱/۴ فنجان (خرد شده) سیر  …

        • شیرینی هلو , شیرینی عید طرز تهیه شیرینی هلو برای مجالس

            روش پخت شیرینی هلو برای عید و مجالس    شیرینی هلو با ظاهری بسیار زیبا و شیک ، شیرینی خوشمزه ایست که برای مهمانی های رسمی پخت و سرو می شود. این شیرینی خوشمزه را در نوروز …

          • کیک رولتی طرحدار ,کیک رولتی, عکس کیک رولتی طرح دار ,زیباترین کیک رولتی طرحدار, طرح های مختلف کیک رولتی ,طرح های زیبای کیک رولتی ,جدیدترین طرح های کیک رولتی, ایده کیک رولتی طرحدار ,تصاویرکیک رولتی طرحدار طرز تهیه کیک رولتی طرح دار

            تو این آموزش قصد داریم طرز تهیه کیک رولتی طرح دار رو بهتون نشون بدیم. کل کار طراحی قبل از پختن انجام میگیره و در صورت نیاز بعد از پختن هم تزیین اضافه روش انجام …

            • شیرینی برنجی , نان برنجی , شیرینی نائینی طرز تهیه نان برنجی / شیرینی نایینی عید

              طرز تهیه نان برنجی یا شیرینی برنجی نایینی برای عید نوروز   نان برنجی نایینی شیرینی ترد و خوش عطری است که مورد علاقه اکثر افراد در هر سنی می باشد. اگر می خواهید از مهمانهای …

              • طرز تهیه محلبی توت فرنگی طرز تهیه محلبی توت فرنگی

                   طرز تهیه محلبی توت فرنگی   محلبی توت فرنگی یک محلبی ساده و خوشمزه میوه ای و می توان گفت کم کالریترین نوع دسر می باشد. پس در روزهای گرم می توان جایگزین بستنی …

                • شیرینی گل مینا طرز تهیه شیرینی گل مینا / شیرینی عید

                  روش پخت شیرینی گل مینا برای عید نوروز   شیرینی گل مینا یک شیرینی بسیار شیک و مجلسی و مناسب برای پذیرایی های رسمی مثل عید نوروز است. این شیرینی زیبا را در رنگ های مختلف …

                  • بیسکویت مرسین طرز تهیه بیسکویت مرسین

                    دستور پخت بیسکویت مرسین بیسکویت مرسین (yaban mersini bisküvi) در واقع بیسکویت با میوه خشک شده بلوبری است که در ایران یافت نمیشود و یا اگر هم باشد فراوان نیست شما به جای بلو بری …

                    • .شکلات تخته ای ,طرز تهیه شکلات تخته ای خانگی, طرز تهیه شکلات ,شکلات کاکائویی ,آموزش ساخت شکلات, آموزش شیرینی پزی ,آموزش ساخت شکلات مجلسی ,روش تهیه شکلات طرز تهیه شکلات تخته ای خانگی

                      طرز تهیه شکلات تخته ای خانگی (یا شکلات کاکائوای)   آماده سازی: ۱ ساعت مواد اولیه : آب یک لیوان پودر کاکائو (مرغوب) دو لیوان کره (نرم شده در دمای اتاق) ۲سوم لیوان شکر نصف …

                      • طرز تهیه یوگو لبو طرز تهیه یوگو لبو / دسر شب یلدا

                        طرز تهیه یوگو لبو دسر ویژه شب یلدا   خانواده ها معمولا در شب یلدا که آخرین شب فصل پاییز است  برنامه های خاصی تدارک دیده و  غذاها و دسرهای ویژه تهیه می کنند. یکی از این دسرهای …

بالا