پنج شنبه , ۱۸ آذر , ۱۳۹۵


 شیرینی قرابیه بادام تبریز

دستور پخت شیرینی قرابیه بادام تبریز

شیرینی قرابیه از شیرینی های سنتی تبریز است. این شیرینی در شهرهای مختلف آذربایجان از جمله تبریز و شهرستان قزوین و شهرستان زنجان ، هم چنین در جمهوری آذربایجان و ترکیه پخته می شود. قرابیه در تبریز از شیرینی های مجلسی و گران قیمت محسوب می شود. در زنجان به آن قرابی می گویند. در شهرستان سبزوار نیز شیرینی متفاوتی با همین نام پخته می‌شود. این شیرینی از سوغاتی‌های مخصوص تبریز و زنجان به شمار می‌رود.

این شیرینی را با بادام که عمده محتویات آن است به همراه شکر وسفیده تخم مرغ و پسته درست می‌کنند. در قرابیهٔ پسته‌ای در تزیین روی شیرینی بجای بادام، مغزپسته به‌کار می‌برند. نوع دیگری از قرابیه بنام قرابیه نارگیلی هست که بجای بادام از پودر نارگیل استفاده می‌شود.

نکته :

شیرینی قرابیه به دلیل داشتن بادام و پسته، غنی از آهن گیاهی است، ولی در عوض کالری بالایی دارد، لذا از مصرف زیاد آن پرهیز کنید.

 

شیرینی قرابیه بادام تبریز

 

مواد لازم برای تهیه شیرینی قرابیه :

بادام پوست گرفته خام ۱۵۰ گرم
شکر ۲۰۰ گرم
سفیده تخم مرغ ۳ عدد
مخلوط مغز پسته و بادام و شکر به مقدار لازم

 

طرز تهیه شیرینی قرابیه :
بادام را به صورت پودر درآوردید و همراه با شکر و سفیده ی تخم مرغ دو بار، با دنده ریز چرخ گوشت چرخ کنید.
اگر خمیر سفت بود، کمی سفیده ی تخم مرغ به آن اضافه کنید.
خمیر را ورز دهید تا سفید رنگ شود.
سپس داخل قیف پارچه ای با سر ماسوره ی ساده بریزید.
داخل سینی فر، کاغذ روغنی گذاشته و خمیر را توسط قیف به شکل دایره، با فاصله روی سینی بریزید.
سپس روی آن ها پسته و بادام و شکر بریزید.
شیرینی ها را در طبقه وسط فری که از قبل با حرارت ۳۵۰ درجه فارنهایت گرم شده، به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه قرار دهید تا روی آنها طلایی شود.
بعد از سرد شدن، شیرینی ها از کاغذ روغنی جدا کنید.
این شیرینی ها در مجاورت هوا زود خشک می شوند، لذا آنها را در ظرف دردار یا کیسه ی نایلونی دربسته ای نگه دارید.

 

شیرینی قرابیه بادام تبریز

 

طرز تهیه شیرینی قرابیه بادام به روشی دیگر :

مواد لازم برای تهیه شیرینی قرابیه :
یک فنجان کره

یک فنجان شکر الک شده

دو فنجان آرد

نصف قاشق چای خوری پودر هل

۱۲ عدد بادام (به دلخواه)

زمان لازم: ۳۵ دقیقه

این مقدار مواد برای ۲۴ نفر کافی است.

 

شیرینی قرابیه بادام تبریز

 

طرز تهیه شرینی قرابیه :
اجاق را از قبل با ۳۰۰ درجه فارنهایت (۱۵۰ درجه سانتی گراد) روشن کنید.
در یک کاسه متوسط، کره و شکر را با هم مخلوط کنید تا یکدست شود. سپس آرد و پودر هل را به آن بیفزائید تا کاملاً با هم مخلوط شوند.

کمی از خمیر را برداشته و در دست به شکل نواری باریک درآورید. سپس دو سر آن را به هم وصل کرده و روی سینی فر بگذارید.

تکه ای بادام روی محل اتصال دو سر خمیر گذاشته و کمی فشار دهید. سینی را به مدت ۲۰ دقیقه درون فر بگذارید،

توجه داشته باشید که کلوچه ها باید سفید باقی بمانند و تنها شاید کناره های آن ها طلایی شود.

نکته :

می توانید برای تهیه این کلوچه ها از قالب نیز استفاده کنید.

 

 

منابع:تبیان/ویکی پدیا فارسی/سیتی پدیا



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
loadingLoading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:




در صورت تمایل به این موضوع نظر دهید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
  • ساخت مجسمه میمون , ساخت عروسک میمون ساخت مجسمه میمون برای تزیین هفت سین ۹۵

    آموزش تصویری روش ساخت مجسمه میمون    یه مجسمه میمون با نمک و خوشگل می تونه سفره هفت سین امسال شما رو زیباتر کنه چون سال ۹۵ سال میمونه. پس با ما همراه باشین تا آموزش …

  • سبز کردن تخم مرکبات ( لیمو - نارنج - پرتقال ) سبز کردن تخم مرکبات (لیمو – نارنج – پرتقال)

    روش سبز کردن تخم مرکبات ( کاشت تخم لیمو ، نارنگی و پرتقال )   سبز کردن تخم مرکبات باعث می شه دانه های خوراکی مثل گندم ، عدس ، ارزن و … و هم چنین منابع …

  • زمان کاشت سبزه عید نوروز دانه های مختلف زمان کاشت سبزه عید نوروز دانه های مختلف

    نکاتی در مورد کاشت سبزه عید نوروز با دانه های مختلف   شاید خرید سبزه عید نوروز ، بسیار راحت‌تر از سبز کردن سبزه  آن باشد اما لذت سبز کردن سبزه عید نوروز به کمی زحمت می‌ارزد. …

  • سفر نوروزی قشم بریم یا کیش ؟ سفر نوروزی قشم بریم یا کیش ؟

    در تعطیلات عید، سفر نوروزی قشم بریم یا کیش؟ قبل از اینکه چمدان‌تان را برای سفر نوروزی ببندید این مطلب را بخوانید. قشم برای سفر به قشم هم سه راه  وجود دارد؛ دو راه زمینی …

  • روش پاک کردن و ترمیم ظروف چدنی روش پاک کردن و ترمیم ظروف چدنی

    مراحل ترمیم ظروف چدنی سوخته و قدیمی   آشپزی با ظروف چدنی معمولا بسیار لذت‌بخش و مناسب است، زیرا ظروف چدنی این قابلیت را دارند تا گرما را به طور متوازن و یکنواخت در کل ظرف …

  • حاج بادام , شیرینی نائینی طرز تهیه حاج بادام / شیرینی نایینی عید

    طرز تهیه حاج بادام / شیرینی عید خوشمزه نائین    حاج بادام این شیرینی کوچیک و لذیذ طرفدارهای زیادی داره و به روش های متفاوتی پخته میشه . روشی که در  ادامه تقدیمتون میشه مخصوص …

  • تزیین تخم مرغ هفت سین , رنگ کردن تخم مرغ چند ایده برای تزیین تخم مرغ هفت سین

    چند ایده برای تزیین تخم مرغ هفت سین در این مطلب روش هایی ساده ولی جالب و زیبا برای تزیین تخم مرغ های سفره هفت سین تقدیم ما عزیزان میشه که پیشنهاداتی هستند از طرف بانوی هنرمند کانال …

  • تزیین تخم مرغ , سفره هفت سین نمونه های تزیین تخم مرغ هفت سین

    ایده هایی برای تزیین تخم مرغ هفت سین روزهای پایان ساله و داریم به عید نوروز و آماده شدن برای چیدن سفره هفت سین نزدیک می شیم. یکی از اقلام مهم سفره هفت سین تخم مرغ …

  • تاریخچه سیزده بدر - فلسفه سیزده بدر تاریخچه سیزده بدر و فلسفه آن

      فلسفه و تاریخچه سیزده بدر   سیزده بدر سیزدهمین روز فروردین ماه و از جشن های نوروزی است. در تقویم‌های رسمی ایران این روز (سیزده بدر) روز طبیعت نامگذاری شده‌است و از تعطیلات رسمی …

  • ترفندهای خانه تکانی - اصول خانه تکانی ترفندهای خانه تکانی فوری

      آشنایی با تکنیک ها و اصول خانه تکانی   با فرا رسیدن ایام عید اغلب افراد به فکر خانه تکانی، شست و شو و گردگیری خانه و وسایل آن می افتند . خانه تکانی …

مطالب قبلی این بخش
  • آموزش تهیه گل رز شکلاتی - تزیین کیک طرز تهیه گل رز شکلاتی

    طرز تهیه گل رز شکلاتی     مواد اولیه : رنگ خوراکی(در صورت سفید بودن شکلات و اختیاری) عسل (یا شربت ذرت) ۱ پیمانه شکلات تخته ای ۴۵۰ گرم طرز تهیه : برای درست کردن …

    • کیک کره ای , کیک دو رنگ طرز تهیه کیک کره ای

      دستور پخت کیک کره ای خوش عطر و خوشمزه کیک کره ای میتونه بیس خیلی کیکها باشه. مثلا کیکهای میوه ای. یعنی میتونید توش از میوه ها استفاده کنید و کیکتون رو خراب نمیکنه. میتونید با …

      • طرز تهیه کرم کارامل طرز تهیه کرم کارامل

        طرز تهیه کرم کارامل   مواد اولیه : شیر نیم لیتر شکر ۱۵۰ گرم تخم مرغ ۵ عدد وانیل نصف قاشق چایخوری شکر ۷۰ گرم آب ۲ قاشق سوپخوری آب جوش نصف لیوان   طرز …

        • طرز تهیه دست پیچ خرما - تزیین خرما - خرما مجلسی طرز تهیه دست پیچ خرما

          طرز تهیه دست پیچ خرما   مواد اولیه : خرما ۱۲۵ گرم آرد ۱/۵ پیمانه کره ۱/۲ پیمانه پودر قند ۱/۴ پیمانه زرده تخم مرغ ۱ عدد شیر ۱/۴ پیمانه گردو ۱/۴ پیمانه   طرز …

          • عکس مدل کیک - تزیین کیک - کیک تولد ایده های جالب در تزیین کیک تولد

            مدل کیک تولد های جدید شیک و باحال قشنگ   در مجموعه تصاویر زیر نمونه های جالبی از طراحی و تزیین خلاقانه و زیبای کیک تولد را مشاهده می فرمائید.   مدل های جالب تزیین …

            • طرز تهیه ژله فرفره ای یا رولتی

              طرز تهیه ژله فرفره ای یا رولتی (فوق العاده آسان و شیک)   مواد اولیه : پودر ژله ۱بسته (در رنگهای مختلف) بستنی وانیلی نصف لیوان   طرز تهیه : در ابتدای کار یک بسته …

              • شیرینی نان چای قزوین طرز تهیه شیرینی نان چای قزوین

                دستور پخت شیرینی نان چای قزوین   نان چای شیرینی سنتی قزوین , جزو شیرینی های خشک است که به سادگی قابل پخت در منزل می باشد. شیرینی نان چای را می توانید به عنوان میان وعده یا دسر سرو …

                • شیرینی هلویی , شیرینی عید طرز تهیه شیرینی هلویی / شیرینی مجلسی

                  روش پخت شیرینی هلویی برای مهمانی های رسمی   شیرینى هلویی شیرینی شیک و خوشمزه ای است که مهمانی های رسمی بخصوص پذیرایی در عید نوروز بسیار مناسب می باشد. این شیرینی زیبا مناسب تمامی فصول سال است. …

                  • آموزش نحوه رول کردن کیک رولتی

                    چه طور کیک ،کوکو یا ژله را بدون شکستن رول کنیم ! ( آموزش نحوه رول کردن کیک رولتی ) شاید برای خیلی هاتون پیش اومده باشه که خواستید رولت یا کوکو رو رول کنید …

                    • طرز تهیه حلوا لبو طرز تهیه حلوای لبو دسر شب یلدا

                      طرز تهیه حلوای لبو دسر شب یلدا حلوای لبو از دسرهای سنتی شب یلداست. چغندر قرمز هم خواص زیادی دارد که در انتهای مطلب به برخی از آن  ها اشاره خواهیم کرد.   حلوای لبو دسری …

                      • طرز تهیه شیرینی ماندل بولار طرز تهیه شیرینی ماندل بولار + فیلم | شیرینی عید نوروز | شیرینی سوئیسی

                         دستور پخت شیرینی ماندل بولار + فیلم شیرینی ماندل بولار یک شیرینی سوئیسی ترد و خوشمزه است که براحتی پخته می شود. این شیرینی برای پذیرایی عید نوروز بسیار مناسب و شیک است. حتما آن را بپزید.   …

                        • طرز تهیه پاستیل خانگی - پاستیل میوه ای طرز تهیه پاستیل انار

                          طرز تهیه پاستیل انار   این پاستیل ها رو با آبمیوه ی طبیعی درست کردم که طعمش خیلی عالی شد. شما میتونید همین دستور رو برای بقیه ی میوه ها هم استفاده کنید.   آماده …

                          • ترایفل موزی و نوتلا طرز تهیه ترایفل موزی و نوتلا دسر مجلسی و خوش طعم

                            دستور تهیه ترایفل موزی و نوتلا ترایفل موزی دسری شیک و مجلسی و بسیار خوشمزه است. برای درست کردن تزایفل موزی نیازی نیست خیلی از آشپزی سررشته داشته باشید یا لوازم حرفه ای شیرینی پزی داشته باشید. فقط …

                            • ژله آب هویج طرز تهیه ژله آب هویج خوشمزه و سالم

                              آموزش روش تهیه ژله آب هویج دسری سالم    با این آموزش روش تهیه ژله آب هویج از این به بعد می تونید با آب میوه های طبیعی که خودتون آماده می کنید دسر های سالم و طبیعی …

بالا