خوب یا بد بودن طعم شکلات تخته ای مستقیما مربوط به کیفیت پودر کاکائو میباشد، پس هنگام خرید پودر کاکائو دقت کنید که از نوع مرغوب آن استفاده شود. هرچه پودر کاکائو شما مرغوب تر باشد رنگ شکلات تیره تر خواهد شد.
طرز تهیه شکلات تخته ای خانگی (یا شکلات کاکائوای)
مواد اولیه :
آب یک لیوان
پودر کاکائو (مرغوب) دو لیوان
کره (نرم شده در دمای اتاق) ۲سوم لیوان
شکر نصف لیوان
شیر (پرچرب) ۲سوم لیوان
پودر قند ۱چهارم لیوان
طرزتهیه:
ابتدا داخل قابلمه بزرگی مقداری آب ریخته و اجازه دهید بجوشد و بعد زیر شعله را ملایم کنید.
کره نرم شده و پودر کاکائو الک شده را با هم مخلوط کرده و آنها را داخل ظرفی کوچکتر از قابلمه آب ریخته و ظرف کوچکتر را روی اب در حال جوش با شعله ملایم قرار داده و مرتب هم بزنید.(روش بن ماری)
دقت کنید که هیچ توده ای نباید داخل مواد وجود داشته باشد حتی در صورت لزوم میتوانید از گوشتکوب برقی هم برای یکدست کردن شکلات استفاده کنید.
حالا ۱ لیوان اب گرمی را به مواد اضافه کرده و باز هم خوب هم بزنید.زیر شعله را کمی زیاد کنید.مراقب کاکائو باشید تا نجوشد.در صورتی که احساس کردید دما زیاد شده آن را مجددا کم کنید.
مخلوط رو به ظرف جداگانه منتقل کنید و شکر و پودر شکر را با هم مخلوط کرده و آن را به شکلات اضافه کنید.
شیر را جوشانده و صبر کنید کاملا ولرم شود و بعد کم کم آن را به شکلات اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مواد صاف و یکدست شوند.
در صورت تمایل مواد را با همزن مخلوط کنید.
قالب مناسبی را کمی چرب کرده و شکلات را داخل آن بریزید و در صورت تمایل مغز برای آن قرار دهید و اجازه دهید شکلات ۱ شب داخل فریزر بماند.
نکات
۱)توجه داشته باشد که خوب یا بد بودن طعم شکلات تخته ای مستقیما مربوط به کیفیت پودر کاکائو میباشد پس هنگام خرید پودر کاکائو دقت کنید که از نوع مرغوب ان استفاده شود.
۲)اگر میخواهید شکلات شما روشن تر شود از مقدار بیشتری شیر استفاده کرده و ۲ قاشق غذاخوری پودر ژلاتین را با شیر مخلوط کنید تا مشکلی در بستن شکلات نداشته باشید.
۳)هرچه پودر کاکائو شما مرغوب تر باشد رنگ شکلات تیره تر خواهد شد.
۴)در صورت تمایل از شیرهای طعم دار مثل شیر نارگیل،شیر موز و سایر طعم ها در تهیه شکلات تخته ای استفاده کنید.
نوش جان
سوران
ببخشید میشه این شکلات رو آب کرد برا روی کیک و اینا؟
سلام، من درست کردم ۲۰دقیقه هست تو فریزز هست ولی نبسته مثل پاستیله، میشه بگین چرا؟
سلام چرا مواد شکلات من شل شده بزارم داخل یخچال سفت میشه ؟؟؟
سلام
می تونید کمی پودر ژلاتین بن ماری کنید و به موادش اضافه کنید.
من درست کردم ولی روش خلال پسته و بادام ریختم خیلی خوب شد حتما درست کنید
سلام
وقتتون بخیر
من این دستور رو درست کردم ولی شکلاتام سفت نمیشه به محض اینکه از فریزر در میارم شل میشه . خواستم ببینم علتش چیه و میتونم اونارو آب کنم و دوباره تو ترکیباتش دستکاری کنم ؟؟ ممنون میشم راهنماییم کنید
میشه شکر رو کمتر بزنیم
بله دوست عزیز
نمیشه به جای کره از روغن استفاده کنیم یا یه چیز دیگه
عالی بود ممنونم
راحت از قالب جدا میشه
خوب بود.مرسی
میشه بجای آب قهوه تلخ دم کرده اضافه کنیم؟؟ من شکلاتهای خیلی تلخ میخوام
از میزان شکر و پودر قند کم کنید.
پودر کاکائو به خودی خود تلخ هست.
عزیزم آب رو به مواد اضافه نمیکنه، ازش فقط برای بن ماری کردن کره استفاده میکنه
چرا برا من بعد سه چهار دقیقه که از فریزر بیرون میارمش آب میشه
خب هوا گرمه شکلات ها هم همه همینجورین وقتی خوردی باز بزار تو یخچال
برا من یخ زده ولی نبسته،چرا!؟
من درست کردم خودشو نگرفت میشه بگید دلیلش چی میتونه باشه؟؟
چون کره داره حتما باید در یخچال نگهداری بشه
شاید در جای گرم قرار دادید
منم یه بار درست کردم ولی خودشو نگرفت
عالی خیلی ممنونم
سلام.من طبق نوشته شما عمل کردم و داخل فریزر گذاشتم اما شکلات بعد یروز هنوز خودشو نگرفته .راهنماییم کنید
خراب کردم بدددد
ی کره ازین بزرگا انداختم حدود دو سوم لیوان دیدم کمه ی ن نصف دیگه انداختم.کاکائوم که تلخ بود بدتر شد. عکساتون اصلا درست نیست خیلی هم کلی توضیح دادید. چه وضعیه اخه
از بس تلخه به اهل و عیال گفتم شکلات تلخ درست کردم ???
دوست عزیز طعم شکلات را طی مراحل پخت می چشیدید. میزان شکر را می تونستید اضافه کنید.
البته کره و کاکائو هر دو اگر زیاد حرارت ببینن بیشتر مزه تلخی خواهد داد.
سلام خسته نباشید دستتون درد نکنه واقعا سایت بسیار آموزنده و جالبی دارید خیلی عالی واقعا سایتی به این پرفکتی ندیدم
سلام دوست گرامی. از لطف شما بسیار سپاسگزاریم. ما حداکثر تلاشمونو می کنیم تا مطالب انتخابی به بهترین نحو به شما عزیزان ارائه بشه.
عالی بود … مر۳۰