شنبه , ۱۳ آذر , ۱۳۹۵


سس کاراملی دولسه دلچه

سس دولسه دلچه Dulce de leche را چگونه درست کنیم؟

دولسه دلچه یه سس کاراملی شیرینه که موارد مصرف زیادی داره. میشه رو بستنی ها ریختش، روی ذرت بوداده، روی نون یا پنکیک (اگه اهلش باشید)، با میوه ها، برای درست کردن بستنی و ماست های یخ زده خونگی، به عنوان فراستینگ، داخل بعضی شیرینی ها و پای ها و خیلی چیزهای دیگه.

تلفظ درست دلسه دلچه میشه (دُلسِی دِی لِی چِی) و یا (DOOL-say day LAY-chay) ولی چو ن تو اکثر سایتای فارسی میگن دلسه دلچه و خب تلفظش هم راحت تره همین رو مینویسیم.

دولسه دلچه از جوشوندن شیر به همراه شکر و دراصل کاراملی شدن شکر داخل شیر درست میشه. شیر رو میجوشونن تا یه رنگ طلایی قهوه ای به خودش بگیره. بعضی رسپی ها ممکنه دلسه دلچه رو با جوشوندن شیرعسلی و خیلی ساده درست کنن اما تو این دستور ما از اول درستش می کنیم.

 

مواد اولیه برای تهیه سس دولسه دلچه :

نمک ۱/۸ قاشق چایخوری
بکینگ سودا ۱/۲ قاشق چایخوری
شربت ذرت (یا گلوکز مایع) ۲ قاشق غذاخوری
شکر ۳/۴ پیمانه(۱۵۰ گرم)
شیر (پرچرب) ۱ لیتر(۴ پیمانه)
وانیل خالص (اسانس) ۱ قاشق چایخوری

 

دستور سریع دلسه دلچه

درست کردن دولسه دلچه کمی وقت گیره و حوصله و دقت زیاد میخواد معمولا اگه با حرارت مناسب کار کنید ۴۰ تا ۶۰ دقیقه وقتتون رو میگیره و با توجه به اینکه باید تقریبا مرتب شیر رو هم بزنید باید یه تایم کاملا خالی رو بهش اختصاص بدید.
شیر، شکر، کرن سیروپ، بیکینگ سودا و نمک رو داخل یه قابلمه ضخیم بزرگ که حجمش حداقل ۸ لیتر باشه بریزید.
از شیر پرچرب استفاده کنید چون شیرکم چرب زمان پخت رو بالا میبره.
کرن سیروپ برای اینه که از شکرک زدن دلسه دلچه جلوگیری کنه میتونید به جاش از گلوکز مایع هم استفاده کنید.

سس کاراملی دولسه دلچه

بزرگ بودن ظرف مهمه چون درحین کار شیر ممکنه سر بره، پس بهتره از یه قابلمه مناسب استفاده کنید. قابلمه رو بذارید روی شعله متوسط کمی رو به بالا و شروع به هم زدن کنید تا شیر به جوش بیاد.

با دقت مراقبش باشید و مرتب با یه قاشقاشق چایخوریوبی یا اسپچلا عایق شیر رو هم بزنید. باید طوری هم بزنید که شیر کف ظرف ته نگیره و یا روی دیواره ها نمونه و سفت نشه.

پس مرتب کف ظرف و دیواره ها رو با کمک اسپچلا یا قاشقاشق چایخوریوبی تمیز کنید.

وقتی شیر شروع کرد به سر رفتن حرارت رو کم کنید تا به آرومی شروع کنه به جوشیدن و همون نکته ای که درباره رولینگ بویل گفتم رو رعایت کنید.

سس کاراملی دولسه دلچه

اگه شیر خیلی کف کرد و ممکن بود که سر بره برای چند ثانیه قابلمه رو از روی حرارت بردارید تا کف ها برن پایین و دوباره برش گردونید روی حرارت.

معمولا اگه ظرفتون به اندازه کافی بزرگ نباشه ممکنه این مشکل پیش بیاد.

معمولا بعد از ۱۵ دقیقه شیر دیگه کف نمیکنه و یه رنگ بژ خیلی روشن به خودش میگیره. این تصویری که می بینید طبق ویدئو و بعد از ۱۵ دقیقه است.

سس کاراملی دولسه دلچه

به حرارت دادن وهم زدن ادامه می دیم و مطمئن بشید که حرارت ملایمه و به اندازه کافی کم هست ولی نه اونقدری که شیر اصلا نجوشه چون حرارت خیلی پایین باعث میشه که زمان پختتون بیشتر بشه.

این تصویر بعد از ۲۵ دقیقه است می بینید که قهوه ای روشن شده

سس کاراملی دولسه دلچه

و این هم بعد از ۴۰ دقیقه. تیره تر شده

سس کاراملی دولسه دلچه

و بعد از ۶۰ دقیقه رنگی که میخواستیم

سس کاراملی دولسه دلچه

یه رنگ قهوه ای طلایی زیبا داره. برای این دستور وقتی زمان پخت کافیه که حجم شیر بین ¼ ۱ تا ½ ۱ پیمانه (۳۶۰-۳۰۰ میلی لیتر) باشه. هرچی بیشتر بهش حرارت بدید سفت تر و تیره تر میشه پس با توجه به استفاده ای که میخواید ازش کنید میتونید کمی شل تر یا کمی سفت تر برش دارید.

قابلمه رو از روی حرارت بردارید و اگه دوست داشتید بهش وانیل رو هم اضافه کنید و هم بزنید.
اگه موقع همزدن ظرفتون ته گرفته بود و سستون صاف نبود با ویسک به سرعت همش بزنید تا یکدست بشه و اگه نشد از یه الک یا صافی ریز ردش کنید ولی اگه تمام موارد رو با دقت رعایت کنید درآخر کاملا صاف و یکدسته.
بذارید سرد بشه و بعد میتونید داخل ظرف دربسته حداقل برای یک ماه داخل یخچال نگهش دارید.
نوش جان

 

منابع:سرزمین کیک/ سوران



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
loadingLoading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:




در صورت تمایل به این موضوع نظر دهید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
  • سس سبزیجات با ماست

    سس سبزیجات با ماست     مواد لازم: سبزیجات خرد شده(نعنا-ترخان-ریحان) :  یک فنجان ماست : دو فنجان نمک و فلفل : بقدر کافی   طرز تهیه: ماست را با نمک و فلفل خوب هم می زنیم …

  • سس کاپونتا , Caponata , سس پاستا سس کاپونتا (Caponata) سس پاستا

    طرز تهیه سس کاپونتا (Caponata) سس پاستا و اسپاگتی   سس کاپونتا (Caponata) یک سس سبزیجاتی خوش طعم است که برای انواع پاستا، پیتزا و لازانیا ایده آل می باشد . این سس پاستا به قدری خوشمزه است که …

  • طرز تهیه سس بشامل

        مواد لازم: شیر : ۲۰۵ پیمانه پیازرنده شده : ۵۰ گرم قارچ خردشده : ۵۰ گرم آرد : ۲ قاشق غذاخوری کره : ۵۰ گرم نمک و فلفل : به میزان لازم   …

  • سس کره قهوه ای , سس پاستا طرز تهیه سس کره قهوه ای / سس پاستا

    طرز تهیه سس کره قهوه ای سس ساده پاستا   سس کره قهوه ای یک سس ساده پاستا است که به سرعت آماده می شود  برای زمانی که هیچی در خانه نداریم. با این سس می …

  • سس سفید  White-Sauce پنج روش تهیه سس سفید

    طرز تهیه سس سفید (به ۵ روش مختلف) مواد اولیه : کره (یا مارگارین ) ۲ قاشق غذاخوری آرد سفید ۲ قاشق غذاخوری نمک یک چهارم قاشق مرباخوری فلفل سیاه یک هشتم قاشق مرباخوری شیر …

  • شیره انگور ، طرز تهیه شیره انگور خانگی شیره انگور / طرز تهیه شیره انگور خانگی

    روش سنتی تهیه شیره انگور در منزل   شیره انگور ، شهد شیرین و لذیذی است که بیشتر قدیمی ها از آن استفاده می کردند و شاید مانند سابق طرفدار نداشته باشد. خوردن شیره انگور …

  • سس هزار جزیره طرز تهیه سس هزار جزیره

      دستور تهیه سس هزار جزیره سس هزار جزیره ، یک سس آمریکایی است که از مایونز، کچاپ، تخم مرغ، فلفل قرمز و خیارشور تهیه می‌شود. هزار جزیره (به انگلیسی Thousand Islands) به مجمع الجزایری گفته …

  • ادویه خشک ایتالیایی,سس ایتالیایی,سس سالاد طرز تهیه سس ایتالیایی | طرز تهیه ادویه خشک ایتالیایی | سس سالاد ایتالیایی

      طرز تهیه ادویه خشک ایتالیایی و سس ایتالیایی سس ایتالیایی از ترکیب سبزیجات معطر و سرکه و روغن زیتون تهیه شده و در تهیه سالاد و سیب زمینی تند سرخ شده بکار می رود. …

  • طرز تهیه سس گوجه خامه ای برای پاستا سس گوجه خامه ای / سس پاستا و اسپاگتی

    طرز تهیه سس گوجه خامه ای برای انواع پاستا، اسپاگتی و لازانیا   سس گوجه خامه ای سسی حوشمزه و خوش عطر برای انواع پاستا، اسپاگتی، ماکارونی و لازانیاست.  خیلی هم سریع آماده می شود. همراه …

  • طرز تهیه سس پستو طرز تهیه سس پستو

     طرز تهیه سس پستو   پستو یه نوع سس ایتالیایی هست که فقط از چند ماده ی اولیه درست میشه و نیازی به پختن هم نداره؛ خیلی ساده و خیلی هم خوشمزه!   مرحله ۱ …

مطالب قبلی این بخش
  • ترشی نارنگی و پرتقال طرز تهیه ترشی نارنگی و پرتقال | ترشی فصل پاییز | ترشی خانگی

    دستور تهیه ترشی نارنگی و پرتقال  ترشی نارنگی و پرتقال ؟؟!! تا حالا مزشو تست نکردین ؟ پس در این مطلب از بخش  آموزش آشپزی مجله تصویر زندگی روش پخت این ترشی خوش رنگ و خوش …

    • سس کره قهوه ای , سس پاستا طرز تهیه سس کره قهوه ای / سس پاستا

      طرز تهیه سس کره قهوه ای سس ساده پاستا   سس کره قهوه ای یک سس ساده پاستا است که به سرعت آماده می شود  برای زمانی که هیچی در خانه نداریم. با این سس می …

      • طرز تهیه سس گوجه خامه ای برای پاستا سس گوجه خامه ای / سس پاستا و اسپاگتی

        طرز تهیه سس گوجه خامه ای برای انواع پاستا، اسپاگتی و لازانیا   سس گوجه خامه ای سسی حوشمزه و خوش عطر برای انواع پاستا، اسپاگتی، ماکارونی و لازانیاست.  خیلی هم سریع آماده می شود. همراه …

        • ترشی انجیر طرز تهیه ترشی انجیر

            مواد لازم جهت تهیه ترشی انجیر:   انجیر۲ کیلو گرم شکر ۷۵۰ گرم آب ۱ لیوان دارچین ۱ قاشق غذا خوری سرکه به مقدار لازم   طرز تهیه : شکر , سرکه , آب و دارچین را در …

          • طرز تهیه مربای گل گاوزبان طرز تهیه مربای گل گاوزبان

              طرز تهیه مربای گل گاوزبان   با توجه به خواص بی شمار گل گاوزبان که در ادامه به اونها اشاره شده بد نیست برای صبحونه هم از این گیاه مفید استفاده بشه. به همین …

            • طرز تهیه مربای هلو

              مواد لازم جهت تهیه مربای هلو : شکر : ۱ کیلو آب : ۳ پیمانه بادکا : ¼ پیمانه هلو : ۱ کیلو خلال بادام : ¼ پیمانه وانیل شکری : ¼  قاشق چایخوری آب …

              • mihanstar.com-pics-123 طرز تهیه لواشک آلو

                    درست کردن لواشک اصلا کار سختی نیست و می‌تونید تو خونه لواشک آلو، آلبالو یا لواشک چند میوه درست کنید. خوبی لواشکای خونگی اینه که اولا تمیز هستن، و بعد اینکه ترشی، شیرینی …

                • طرز تهیه ادویه مخصوص ترشی طرز تهیه ادویه مخصوص ترشی

                  طرز تهیه ادویه مخصوص ترشی مواد اولیه : پودر زیره سبز ۲قاشق چایخوری گلپر (پودر) ۱۰قاشق چایخوری پودر تخم گشنیز ۵قاشق چایخوری دارچین ۱قاشق چایخوری جوز هندی ۱قاشق چایخوری فلفل سیاه ۱قاشق چایخوری فلفل قرمز …

                  • طرز تهیه لواشک نارنگی طرز تهیه لواشک نارنگی | روش درست کردن لواشک خانگی | لواشک نارنجی

                     روش تهیه لواشک نارنگی  الان که فصل نارنگیه و میشه نارنگی های ارزون توی بازار پیدا کرد، به فکر درست کردن لواشک نارنگی باشید. ما را در این آموزش بخش آشپزی مجله تصویر زندگی همراهی …

                    • استاک قهوه ای , استاک گوشت,brown stock طرز تهیه استاک گوشت | طرز تهیه استاک قهوه ای (brown stock)

                      طرز تهیه استاک گوشت (استاک قهوه ای) تهیه استاک گوشت یا استاک قهوه ای نسبت به سایر استاک ها کمی سخت تر بوده و زمان بیشتری نیاز دارد، ولی به همین اندازه نیز طعم و مزه بیشتری در …

                      • طرز تهیه مربای هویج - مربای هویج - مربا - هویج طرز تهیه مربای هویج

                        طرز تهیه مربای هویج   از اجزای مملو از قند ساده میز صبحانه، مربا است که هر قاشق مرباخوری اون یک واحد قند محاسبه میشه. گرچه مصرف مربا و کره در وعده صبحانه چندان مناسب …

                        • سس سبزیجات با ماست

                          سس سبزیجات با ماست     مواد لازم: سبزیجات خرد شده(نعنا-ترخان-ریحان) :  یک فنجان ماست : دو فنجان نمک و فلفل : بقدر کافی   طرز تهیه: ماست را با نمک و فلفل خوب هم می زنیم …

                          • انواع لواشک - لواشک انواع آلو طرز تهیه لواشک چند آلو به صورت تصویری

                            آموزش تصویری روش تهیه لواشک چند آلو    لواشک یکی از سالم ترین تنقلات و مورد علاقه کوچیک و بزرگه البته اگه توی منزل اونو درست کنین. بهترین، سالم‌ترین و مقرون به صرفه‌ترین روش برای …

                            • طرز تهیه مربای هلو - مربای خوش طعم برای ماه رمضان سه مربای خوش طعم برای ماه رمضان

                                طرز تهیه سه مربای خوش طعم برای ماه رمضان   اگر دوست دارید در ماه مبارک رمضان برای سفره سحری و افطارتان چند کاسه مربای خوش طعم خانگی داشته باشید، ما دستور تهیه سه …

بالا