پنج شنبه , ۱۸ آذر , ۱۳۹۵


سس ووستشیر , سس ورچستر

طرز تهیه سس ووستشیر در خانه (سس ورچستر)

سس ووستشیر  Worcestershire sauce یک سس معروف در دنیاست که معمولا به عنوان طعم دهنده در غذاهای گوشتی یا دریایی ازش استفاده میشه. سس ووستشیر رو “ووستشایر” یا “ووستشر” هم بهش میگن (در ایران ظاهرا برخی بهش میگن ورچستر)
در تهیه این سس از ماهی آنچوی (موتو) که در جنوب ایران صید میشه و معمولا به صورت خشک شده به فروش میرسه استفاده شده . این ماهی کنسروش (خارجیش البته) رو هم میشه (دقیقا مثل کنسرو تن ماهی) از بازار تهیه کرد که به صورت صنعتی در روغن یا آب نمک فراوری شده.

سس ووستشیر رو در تهیه غذاهای مختلف ازش استفاده میکنند. مثل انواع استروگانف و غذاهای گوشتی. این سس رو میتونید از فروشگاههای مواد غذایی لوکس خریداری کنید. ولی می تونید اون را در خانه تهیه کنید.

 

مواد اولیه :
سرکه سفید یک و نیم لیوان
پیاز پیاز ۱ عدد
سیر سیر ۳ حبه
ریشه زنجبیل ۳ سانتی متر
فلفل قرمز ۱ عدد
لیمو ۱ عدد
تمر هندی ۸۰ گرم
خرما ۸ عدد
ماهی آنچوی ۳ عدد
دانه های هل ۳ عدد
دانه های میخک ۴ عدد
چوب دارچین ۱ عدد
دانه های تخم گشنیز ۱ ق غ
فلفل سیاه نصف ق چ
فلفل سفید نصف ق چ
پودر خردل ۱ ق چ
پودر زردچوبه ۱ ق چ
نمک نصف ق چ
سس سویا ۲ ق غ
روغن زیتون ۱ ق غ
آب دو و نیم لیوان
سس ووستشیر , سس ورچستر

 

روش تهیه سس ووستشیر یا ورچستر :

زنجبیل رو پوست گرفته و درشت خورد میکنیم. (اندازه ای که دادم حدودیه وسواس به خرج ندید)
سیر و پیاز رو هم درشت خورد میکنیم.
باید از فلفل تازه استفاده کنید ولی زیاد مهم نیست که قرمز باشه یا سبز. درشت خوردش کنید.
لیمو رو هم با پوست اسلایس کنید.
تمر هندی و خرما رو توی دو لیوان آب خیس میدیم.
ادویه های مختلف رو بدین صورت آماده میکنیم:
دانه های هل باید با چاقو برش داده بشن.
فلفل سفید و فلفل سیاه و خردل و زردچوبه به صورت پودری استفاده میشه.
دانه های میخک رو میتونید از ادویه فروشی ها تهیه کنید.
چوب دارچین رو میتونید از ادویه فروشی ها تهیه کنید.
دانه های تخم گشنیز رو میتونید از ادویه فروشی ها تهیه کنید.
همه این مواد رو در دیگ بریزید و سرکه رو بهش اضافه کنید.
سس سویا رو نیز اضافه میکنیم.
ماهی های آنچوی رو شسته و در دیگ میریزیم.
مخلوط تمر هندی و خرما رو به خوبی چنگ میزنیم تا با آب مخلوط بشه.
و توی دیگ میریزیم. نصف لیوان آب باقی مونده رو توی کاسه ای که تمر و خرما توش بوده ریخته و به این ترتیب باقی مانده آب تمر رو هم (با هسته هاش) توی دیگ میریزیم.
در نهایت نمک رو هم اضافه میکنیم.
هم زده و زیر دیگ رو روشن کرده و اجازه میدیم تا با حرارت ملایم برای خودش بپزه و جا بیافته و غلیظ بشه.
سسهای صنعتی خیلی رقیق هستند که خب توجیه اقتصادی داره ولی ما در خونه سس رو غلیظ درست میکنیم چون اینطوری نگهداریش هم آسونتره.
میزان غلظتش دست خودتونه من معمولا اجازه میدم اینقدر غلیظ شه تا به اندازه یک تا یک و نیم لیوان سس برسم.

 

سس ووستشیر , سس ورچستر
توجه داشته باشید که حرارت باید ملایم باشه تا عطر و طعم مواد به خورد سس بره. بسته به غلظتی که ازش میخواید ممکنه دو سه ساعت هم طول بکشه. هرچی حرارت اجاق کمتر بهتر.
عطر این سس خیلی قویه پس حتما هود رو با قوی ترین درجه روشن کنید که خونه بو نگیره. زیاد بو نگیره. که خب البته میگیره! چاره ای نیست.
وقتی به غلظت مناسب رسیدیم از روی حرارت برداشته و اجازه میدیم کاملا سرد شه.
توی صافی ریخته و با قاشق هم میزنیم و فشار میدیم تا همه عصاره اش گرفته شه.
سسی که باقی مونده همون سس ووستشیره.
سس رو در شیشه ریخته و در یخچال نگهداری میکنیم.

چون سس خیلی غلیظه و طعم و عطر بسیار قوی تری نسبت به ورژن صنعتیش داره باید توجه داشته باشید که نباید یکباره کل اندازه ای که در رسپی ها بهتون داده میشه رو استفاده کنید. پس کم کم توی غذاها ریخته و میچشیم و در صورت نیاز بیشتر اضافه میکنیم.
کلا طعم و ذائقه رو باید هر فرد خودش بسنجه و تنظیم کنه. شما فقط یک نگاه به مواد اولیه این سس بندازید متوجه میشید که حتی چند قطره ازش چه تاثیری میتونه توی طعم غذاها به جا بذاره!
این سس به دلیل وجود سرکه به این سادگیها فاسد نمیشه پس میتونید با خیال راحت در یخچال نگهش دارید. ولی توصیه میکنم با همین اندازه ها کار کنید و چند برابرش نکنید. همین اندازه هم کفاف یک سال مصرف یک خانواده رو داره. البته بستگی به خانواده اش داره!
حالا دیگه از این سس در تمام رسپی هایی که ازتون سس ووستشیر میخواد میتونید استفاده کنید. و یا حتی غذاهای ابتکاری خودتون. همینطور که گفتم اینقدر عطر و طعم این سس قوی هست که میتونید در آشپزیتون فقط از همین سس استفاده کنید و دیگه به غذا ادویه دیگه ای نزنید. بسیار کاربردی و کار راه بندازه.

 

منابع : سوران / شف طیبه

 



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
loadingLoading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:




در صورت تمایل به این موضوع نظر دهید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
  • ادویه خشک ایتالیایی,سس ایتالیایی,سس سالاد طرز تهیه سس ایتالیایی | طرز تهیه ادویه خشک ایتالیایی | سس سالاد ایتالیایی

      طرز تهیه ادویه خشک ایتالیایی و سس ایتالیایی سس ایتالیایی از ترکیب سبزیجات معطر و سرکه و روغن زیتون تهیه شده و در تهیه سالاد و سیب زمینی تند سرخ شده بکار می رود. …

  • طرز تهیه پاستا قالبی / کیک پاستا + سس مخصوص لازانیا

    طرز تهیه پاستا قالبی(کیک پاستا) آماده سازی: ۳۰ دقیقه مدت انتظار: ۱ ساعت مجموعاً: ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه مواد لازم : پاستا ۴۰۰گرم (لوله ای درشت و تو خالی) ژامبون مرغ ۲۰۰ گرم پنیر …

  • سس ووستشایر , سس ووستشیر , سس ورچستر طرز تهیه سس ووستشایر / ووستشیر / ورچستر

    آموزش روش تهیه سس ووستشایر در منزل  (ووستشیر) سس ووستشایر (Worcestershire ) یک سس اصیل انگلیسیه که طعم ویژه ای به غذای شما میده و برای غذاهای گوشتی و کبابی و دریایی استفاده میشه. بعضی سسها توی خیلی از …

  • سس کاراملی دولسه دلچه طرز تهیه سس کاراملی دولسه دلچه

    سس دولسه دلچه Dulce de leche را چگونه درست کنیم؟ دولسه دلچه یه سس کاراملی شیرینه که موارد مصرف زیادی داره. میشه رو بستنی ها ریختش، روی ذرت بوداده، روی نون یا پنکیک (اگه اهلش …

  • How-to-prepare-soy-sauce-1 تهیه سس سویا در منزل / سس سویا خانگی

    طرز تهیه سس سویا خانگی دوستای عزیز قبل از همه بگم که سس سویا مراحل خیلی خیلی پیچیده و طولانی رو داره برای درست شدن که نوع خونگیش ممکنه حتی تا ۱سال هم طول بکشه …

  • سس سینه مرغ - مزه دار کردن مرغ - طعم دادن به سینه مرغ طرز تهیه انواع سس سینه مرغ

    هفت سس آسان و خوشمزه برای سینه‌ مرغ    طرز تهیه سس سینه مرغ برای طعم دار کردن آن   سینه‌ی مرغ بی استخوان یکی از آن خوراک‌های کم کالری و دم دستی است که …

  • اسپاگتی رژیمی - اسپاگتی با سس گوشت طرز تهیه اسپاگتی با سس گوشت (رژیمی)

      طرز تهیه اسپاگتی با سس گوشت (رژیمی)   مواد اولیه برای ۴ نفر : جعفری (خرد شده) یک دوم فنجان فلفل سیاه یک دوم قاشق چای خوری نمک سه چهارم قاشق چای خوری گوشت راسته (چرخ …

  • طرز تهیه سس بشامل

        مواد لازم: شیر : ۲۰۵ پیمانه پیازرنده شده : ۵۰ گرم قارچ خردشده : ۵۰ گرم آرد : ۲ قاشق غذاخوری کره : ۵۰ گرم نمک و فلفل : به میزان لازم   …

  • طرز تهیه سس مخصوص لازانیا

    طرز تهیه سس مخصوص لازانیا آماده سازی: ۱۵ دقیقه مدت انتظار: ۳۰ دقیقه مجموعاً: ۴۵ دقیقه مواد اولیه برای ۱۲ نفر : آرد سفید ۴قاشق غذاخوری کره ۱۰۰گرم شیر  ۴لیوان (پرچرب) نمک به میزان لازم فلفل …

  • طرز تهیه سس پستو طرز تهیه سس پستو

     طرز تهیه سس پستو   پستو یه نوع سس ایتالیایی هست که فقط از چند ماده ی اولیه درست میشه و نیازی به پختن هم نداره؛ خیلی ساده و خیلی هم خوشمزه!   مرحله ۱ …

مطالب قبلی این بخش
  • مربا توت فرنگی طرز تهیه مربا توت فرنگی

        آماده سازی: ۱۲ ساعت مدت انتظار: ۳۰ دقیقه مجموعاً: ۱۲ ساعت و ۳۰ دقیقه   مواد اولیه : توت فرنگی ۱کیلو شکر ۱کیلو آبلیمو ۲قاشق غذاخوری هل ۳عدد گلاب ۲قاشق غذاخوری   طرز …

    • طرز تهیه مربا و شربت آلبالو طرز تهیه مربا و شربت آلبالو

        آلبالو یا به قول فرنگی‌ها همان گیلاس ترش (sour Cherry) از میوه‌های فصل تابستان است که هم به صورت خام به عنوان میوه، مورد استفاده قرار می‌گیرد و هم از آن در غذاها، دسرها …

      • انواع لواشک - طرز تهیه لواشک هندوانه طرز تهیه لواشک هندوانه خانگی

        لواشک هندوانه را در منزل درست کنید   لواشک اولین بار در سال ۱۹۸۳ معرفی شد. این محصول خوشمزه یک میان وعده ی ارزان قیمت و در دسترس محسوب می شود. اما اگر بخواهید آن …

        • لواشک خانگی - لواشک میوه طرز تهیه انواع لواشک خانگی خوشمزه و سالم

          روش تهیه انواع لواشک خانگی خوشمزه و سالم   لواشک یک خوراکی ایرانی است که از شیرهٔ غلیظ‌ شده و قوام‌آمدهٔ میوه‌هایی همچون آلوچه، زردآلو ،آلو، قیسی، کیوی و امثال آن تهیه می‌کنند و همچون …

          • زرشک طرز تهیه مربای زرشک

            طرز تهیه مربای زرشک مواد لازم : زرشک قرمز تازه  ۱ کیلو گرم شکر ۱ کیلو و ۲۰۰ گرم وانیل ½ قاشق چایخوری   طرز تهیه : زرشک را پاک کنید، چند بار با آب …

            • مربای سیب گلاب درسته طرز تهیه مربای سیب گلاب درسته / مربای یونانی

              روش پخت مربای سیب گلاب درسته ، مربای یونانی در این مطلب دو دستور برای تهیه مربای سیب گلاب درسته تقدیمتون میشه. این مربای خوشمزه ظاهر زیبایی داره و برای صبحانه عالیه.   روش اول تهیه …

              • ترشی لیته کیوی , ترشی کیوی روش تهیه ترشی لیته کیوی

                روش درست کردن ترشی لیته کیوی ترشی لیته کیوی مزه ای بین ترش و شیرین داره و اصلا تیز نیست. این ترشی برای افرادی مناسبه که رابطه خوبی با ترشیجات و خوراکی های تند ندارن. البته …

                • مربای گل محمدی طرز تهیه مربای گل محمدی خوشرنگ و خوشمزه

                  روش پخت مربای گل محمدی به دو روش برای تهیه مربای گل محمدی از گلبرگ های گلی که رنگ صورتی دارند استفاده کنید چون گلبرگ های رز قرمز تلخ و مسهل هستند. در ادامه دو …

                  • ترشی لوبیا سبز با سرکه سیب طرز تهیه ترشی لوبیا سبز با سرکه سیب

                    طرز تهیه ترشی لوبیا سبز با سرکه سیب یکی از ترشی های خوشمزه  برای کنار غذا ، ترشی لوبیا سبز است. برخی برای نگهداری لوبیا سبز از آن ترشی درست می کنند. با ما همراه …

                    • ترشی لوبیا سبز طرز تهیه ترشی لوبیا سبز

                      دستور تهیه ترشی لوبیا سبز  کم کم پاییز میشه و فصل ترشی. بهتره از الان به فکر درست کردن ترشی های متنوع و خوشمره باشین. یکی از این ترشی های لذیذ ترشی لوبیا سبز هست که …

                      • طرز تهیه مربای کامکوات طرز تهیه مربای کامکوات

                           طرز تهیه مربای کامکوات   مربای کامکوات بسیار خوشمزه، زیبا و مجلسی است که وجود آب پرتقال طعم و عطر آن را عالی کرده است. این مربا را هم به عنوان صبحانه و هم همراه …

                        • طرز تهیه مربای کدو تنبل , مربای کدو حلوایی طرز تهیه مربای کدو تنبل / مربای کدو حلوایی

                          دستور پخت مربای کدو تنبل / مربای کدو حلوایی مربای کدو تنبل ، از مرباهای مجلسی و لذیذ تبریز و مورد علاقه بسیاری از افراد است. تهیه آن آسان ساده ولی کمی زمانبر است. در حالت عادی …

                          • How-to-prepare-soy-sauce-1 تهیه سس سویا در منزل / سس سویا خانگی

                            طرز تهیه سس سویا خانگی دوستای عزیز قبل از همه بگم که سس سویا مراحل خیلی خیلی پیچیده و طولانی رو داره برای درست شدن که نوع خونگیش ممکنه حتی تا ۱سال هم طول بکشه …

                            • طرز تهیه سس پستو طرز تهیه سس پستو

                               طرز تهیه سس پستو   پستو یه نوع سس ایتالیایی هست که فقط از چند ماده ی اولیه درست میشه و نیازی به پختن هم نداره؛ خیلی ساده و خیلی هم خوشمزه!   مرحله ۱ …

بالا