جمعه , ۱۹ آذر , ۱۳۹۵


دستور پخت خاگینه شیر عسلی

خاگینه شیر عسلی دسری خوشمزه و شیک برای سفره افطار و همینطور مناسب برای صبحانه است. این دسر مقوی و خوشمزه، بسیار ساده و سریع تهیه می شود.

 

مواد لازم برای تهیه خاگینه شیر عسلی :

تخم مرغ: ۳ عدد
آرد قنادی: ۶ قاشق غذاخوری سرپر
شیر عسلی نصف قوطی ۴۸۰ گرمی
بکینگ پودر: ۱ قاشق چایخوری سرپر
وانیل: نوک قاشق چایخوری (من دو پینچ ریختم)
هل: مقداری (نوک قاشق چایخوری)

 

برای تهیه شهد : 

شکر: دو پیمانه
آب: یک و نیم الی پیمانه
زعفران: به میزان دلخواه

کره برای چرب کردن ظرف: مقداری

 

خاگینه شیر عسلی

 

پیش از تهیه خاگینه شیرعسلی :

۱- تخم مرغ ها را یک ربع قبل از تهیه خاگینه شیر عسلی از یخچال درمی آوریم که خیلی سرد نباشد.

۲- شیر عسلی را در خارج از یخچال قرار می دهیم که زیاد سفت و غلیظ نباشد و راحت درون مواد جاری شود.

۳- ظرف تمیز و خشک پیرکس را با کره چرب می کنیم تا بعداً مواد خاگینه را درون آن بریزیم.

 

طرز تهیه خاگینه شیر عسلی :

۱- تخم مرغ ها را شکسته و درون کاسه ای میریزیم و وانیل را به آن می افزائیم. (ظرف و پره های همزن بایستی تمیز، خشک و عاری از هر نوع روغن باشد تا خاگینه بهتر پف کند)

۲- سپس با همزن برقی یا دستی با درجه زیاد هم میزنیم تا از لختگی خارج شده و کمی کف کند. (حدود یک الی یک و نیم دقیقه)

۳- شیرعسلی را اضافه کرده و مجدداً با درجه کم همزن، هم می زنیم.

۴- سپس آرد و بکینگ پودر الک شده را در دو الی سه مرحله به مواد می افزائیم و با درجه کم همزن هم می زنیم.

برای اینکار می توانیم از لیسک نیز استفاده نمائیم. مواد را خیلی زیاد هم نزنید چون باعث می شود پف خاگینه بخوابد.

۵- سپس مواد را به آرامی درون ظرف پیرکس می ریزیم. (من از سایز متوسط مستطیلی استفاده کردم)

۶- ظرف را درون فر از قبل گرم شده (من از دمای ۱۷۵ درجه سانتی گراد استفاده کردم) قرار می دهیم تا خاگینه بپزد.

برای خاگینه من حدود ۲۰ الی ۲۵ دقیقه طول کشید تا کمی طلایی شد. سطح خاگینه بهتر است کمی طلایی شود، این کار باعث می شود که بعد از افزودن شهد روی خاگینه زیاد له و خمیر نشود.

۷- بعد از بیست دقیقه ابتدا با نوک انگشت تمیز، روی خاگینه را لمس می کنیم و مطمئن میشویم که سطح خاگینه پخته شده است و به انگشتمان نمی چسبد.

سپس با خلال دندان تمیز خاگینه را تست می کنیم، به این صورت که خلال دندان را درون خاگینه فرو می بریم اگر تمیز بیرون آمد یعنی خاگینه پخته است.

ظرف را از فر درآورده و در کناری قرار می دهیم تا کاملاً سرد شود و خودش را بگیرد. اگر زود خاگینه را برش بزنیم باعث خرد و بد فرم شدنش می شویم.

۸- وقتی خاگینه کاااااملاً سرد شد، لبه های خاگینه را که به ظرف چسبیده است با چاقو جدا می کنیم تا خاگینه کاملاً از ظرف جدا شود.

این باعث راحتی کارمان خواهد شد و خاگینه خیلی راحت از ظرف جدا خواهد شد.

۹- سپس با چنگال کل سطح خاگینه را با دقت سوراخ می کنیم. این کار باعث می شود که شهد کاملاً به درون خاگینه نفوذ کند.

نگران سوراخ ها نباشید بعداً حین جذب شهد و تزئین آن ها با مواد، کاملا از بین خواهد رفت.

۱۰- سپس شکر و آب را درون ظرفی ریخته و روی حرارت قرار می دهیم تا شکر در آب حل شده و به جوش آید.

محلول زعفران یا پودر زعفران را به آن می افزائیم تا شربت خوشرنگ شود. چند غل که زد و از رقیقی درآمد زیر حرارت را خاموش می کنیم.

کمی از داغی که افتاد با ملاقه طی چند مرحله روی خاگینه می ریزیم. این زمان کوتاه باعث می شود که خاگینه شهد را جذب کند.

(بهتر است خاگینه کاملاٌ سرد و شربت کاملاً‌ گرم باشد تا خاگینه خمیر نشود یا برعکس خاگینه گرم و شربت سرد باشد که من روش اول را ترجیح می دهم).

۱۱- اکنون دارچین و پودر گل خشک روی خاگینه می پاشیم و با چاقوی تیز به شکل دلخواه (لوزی، مربعی یا مثلثی) برش می زنیم.

سپس خاگینه شیر عسلی را با گردوی خرد شده، خلال پسته خرد شده تزئین می نمائیم.یا اگر در قالب ریختیم آنرا برمیگردانیم و تزیبن میکنیم.

نکات:

-در اصل دستور زعفران و هل نبود و می توان استفاده نکرد و طعمی مدرن به خاگینه داد.

-اگر می خواهید که خاگینه را برای مدت یک الی دو روز نگهداری کنید، برای ممانعت از شکرک زدن آن می توان به شربت چند قطره لیمو ترش تازه یا یکی دو پینج جوهر لیمو به درون شهد بیفزائید و شربت را یکی دو غل با آنها بجوشانید.

_ می توانید این خاگینه را در تابه یا قابلمه با دمای بسیار ملایم نیز تدارک ببینید. بهتر است از دمکنی استفاده کنید.

– خاگینه شیر عسلی را می توان کیک خاگینه نیز به شمار آورد.

– اگر مایل به نگهداری خاگینه شیر عسلی هستید بعد از خنک شدن کامل آن درون ظرف سربسته یا درون ظرفی که رویش سلفون کشیده اید نگهداری نمایید.

 

منبع:کانال پخت و پز آسان



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
loadingLoading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:




در صورت تمایل به این موضوع نظر دهید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
  • حلوای شکم پر - تزیین حلوا - حلوای مجلسی طرز تهیه حلوای شکم پر

    طرز تهیه حلوای شکم پر   حلوا یکی از دسرهای سنتی و خوش عطر و طعم ایرانیه که معمولا سر سفره های افطار و یا در مراسم و مناسبت های خاص مصرف میشه. انواع مختلفی …

  • نان جیبی طرز تهیه نان جیبی

    روش پخت نان جیبی  نان جیبی پیش غذای خوشمزه و شیک برای سفره افطار و هم چنین عصرانه و جشن تولدهاست. این نون زیبا و دلربا برای پذیرایی بسیار مناسبه.   مواد لازم برای تهیه …

  • طرز تهیه دسر کاکائو خرمایی برای افطار و سحری طرز تهیه کاکائو خرمایی

      مهمان هایتان را با کاکائو خرمایی هیجان زده کنید کاکائو خرمایی دسری مقوی برای افطار و سحر ماه رمضان   این روزها بازار مهمانی های افطار داغه . اگه برای افطار مهمون دارین این …

  • نان پنیر سبزی مجلسی نان پنیر سبزی مجلسی برای افطار

    طرز تهیه نان پنیر سبزی مجلسی و شیک برای ماه رمضان  نان پنیر سبزی یکی از اجزای اصلی سفره های افطاریه. اگه دنبال سرو نان پنیر سبزی به شکلی کاملا مجلسی و شیک هستید با ما همراه …

  • نمونه ترافل رنگی - عکس ترافل - انواع ترافل نمونه شکل های مختلف ترافل

     تصاویری از انواع شکل های ترافل رنگی   ترافل های از قبل آماده شده برای زمانهایی که فرصت زیاد برای تزیین کیک ، شیرینی، دسر یا بستنی نداریم خیلی مناسبن. در اینجا طرز تهیه تـرافل …

  • حلوای پرتقالی طرز تهیه حلوای پرتقالی

    دستور پخت حلوای پرتقالی حلوای پرتقالی یه حلوای خوش عطر و خوشمزه برای دوستداران عطر و طعم پرتقاله. ﺑﺮﺍﯼ ﺗﺰﺋﯿﻦ و سرو ﺍﯾﻦ ﺣﻠﻮﺍ ﺍﺯ ﺑﯿﺴﮑﻮﯾﺖ یا تارت می تونید استفاده کنید.   مواد لازم برای تهیه حلوای پرتقال : …

  • توصیه هایی برای تهیه غذای نذری توصیه هایی برای تهیه غذای نذری

       برای تهیه غذای نذری این توصیه‌ها را رعایت کنید   طبخ غذای نذری از آیین های ریشه دار مذهبی و دینی ما است. این غذاها و خوراکی های متنوع که بین دیگران توزیع می …

  • طرز تهیه محلبی توت فرنگی طرز تهیه محلبی توت فرنگی

       طرز تهیه محلبی توت فرنگی   محلبی توت فرنگی یک محلبی ساده و خوشمزه میوه ای و می توان گفت کم کالریترین نوع دسر می باشد. پس در روزهای گرم می توان جایگزین بستنی …

  • دسر عیش السریا , دسر عیش السرایا طرز تهیه عیش السریا دسر عربی ماه رمضان

    دسر عیش السریا دسر عربی مخصوص ماه رمضان عیش السریا یک دسر عربی خوشمزه است. درست کردن آن نیز کاری راحت و آسان بوده و ظاهری شیک و مجلسی دارد. چیز خاصی نیست همان فرنی خودمان است با یک لایه نان تست …

  • طرز تهیه شیرینی نارنجکی (نان خامه ای) طرز تهیه شیرینی نارنجکی (نان خامه ای)

      طرز تهیه شیرینی نارنجکی (نون خامه ای)   آماده سازی: ۱۵ دقیقه مدت انتظار: ۳۰ دقیقه مجموعاً: ۴۵ دقیقه   مواد اولیه : عصاره‌ی وانیل یک قاشق چایخوری پودر شکر دو قاشق غذاخوری پودر شکر (برای خامه‌ی …

مطالب قبلی این بخش
  • کیک رولتی طرحدار ,کیک رولتی, عکس کیک رولتی طرح دار ,زیباترین کیک رولتی طرحدار, طرح های مختلف کیک رولتی ,طرح های زیبای کیک رولتی ,جدیدترین طرح های کیک رولتی, ایده کیک رولتی طرحدار ,تصاویرکیک رولتی طرحدار طرز تهیه کیک رولتی طرح دار

    تو این آموزش قصد داریم طرز تهیه کیک رولتی طرح دار رو بهتون نشون بدیم. کل کار طراحی قبل از پختن انجام میگیره و در صورت نیاز بعد از پختن هم تزیین اضافه روش انجام …

    • باقلوا پرچمی قزوین , باقلوا سه رنگ طرز تهیه باقلوا پرچمی قزوین / باقلوا سه رنگ + فیلم

              دستور تهیه باقلوا پرچمی / باقلوا سه رنگ قزوین + فیلم آموزشی    باقلوا پرچمی قزوین مهم ترین سوغات این استان است. باقلوایی که در قزوین پخته می شود از باقلوای یزد و اصفهان …

      • طرز تهیه ژله به شکل نیمرو - ژله نیمرو طرز تهیه ژله به شکل نیمرو

        طرز تهیه ژله به شکل نیمرو   آماده سازی: ۱ ساعت مدت انتظار: ۳۰ دقیقه مجموعاً: ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه   مواد اولیه برای ۸ نفر : ژله هلو یا پرتقال نصف بسته ژله آلوورا ۱ بسته بستنی وانیلی …

        • بستنی پلمبر طرز تهیه بستنی پلمبر

          آموزش تصویری روش تهیه بستنی پلمبر بستنی پلمبر با خامه درست میشه و بسیار خوشمزس. این بستنی که تهیه اش ساده هست را در منزل درست کنید و از طعم خویش لذت ببرین. بستنی پلمبر از …

          • طرز تهیه کیک پسته طرز تهیه کیک پسته | کیک گرم و خوشمزه | کیک مجلسی برای افطار

            دستور پخت کیک پسته  کیک پسته کیکی خوشمزه و مقویه که می تونین هم به عنوان عصرانه و هم در وعده صبحانه میل کنین. این کیک خوشمزه را درست کنین و از خوردنش کنار خونواده …

            • لقیمات , لگیمات طرز تهیه لقیمات یا لگیمات برای افطار

              طز تهیه لقیمات یا لگیمات برای ماه رمضان  لقیمات یا لگیمات یکی از شیرینی های مخصوص ماه رمضان و نوعی بامیه عربیه. خوزستانی ها و بیشتر جنوبی ها مخصوصاً بندرعباسی ها با این نوع شیرینی آشنا …

              • طرز تهیه بنیه خرما طرز تهیه بنیه خرما برای ماه رمضان

                  طرز تهیه بنیه خرما (مخصوص رمضان) بدون فر   بنیه خرما دسری مقوی و پرکالری برای سحر و افطار ماه رمضان است. در ادامه طرز تهیه این دسر مغذی و خوشمزه تقدیمتون میشه .امیدوارم …

                • طرز تهیه شیرینی برگ بادامی طرز تهیه شیرینی برگ بادامی

                    طرز تهیه شیرینی برگ بادامی (شیرینی فرانسوی)   شیرینی برگ بادامی یک شیرینی فرانسوی سبک، ترد و کرانچی است . آن را بصورت کاسه‌های برگ شکل درست کرده و بعنوان ظرفی خوشمزه برای سرو …

                  • نان شکلاتی رولی طرز تهیه نان شکلاتی مناسب افطار ماه رمضان

                    دستور پخت نان شکلاتی برای افطار نان شکلاتی ، نانی کم شیرین بوده و یکی از بهترین نان ها برای یک افطاری سبک به همراه چای است. طرز تهیه این نان بسیار ساده است.   …

                    • طرز تهیه کیک پسته ای طرز پخت کیک پسته ای | دستور تهیه کیک عصرانه | کیک برای ماه رمضان

                      کیک پسته ای مقوی و خوش طعم  کیک پسته ای یک کیک مقوی و خوشمزه سبز رنگه که اگه یک بار امتحانش کنین طعم خوبش تو خاطرتون می مونه. با ما همراه باشید تا روش …

                      • حلوا شیر عربی با کاکائو, طرز تهیه حلوا شیر عربی با کاکائو, طرز پخت حلوا شیر, طرز تهیه حلوا با کاکائو, طرز تهیه حلوا شیر عربی, مواد لازم برای حلوا شیر, آموزش آشپزی, سایت آشپزی, نحوه پخت حلوای عربی, درست کردن حلوا با شیرخشک, طرز تهیه انواع حلوا طرز تهیه حلوا شیر عربی با کاکائو

                        طرز تهیه حلوا شیر عربی با کاکائو یک نوع حلوای عربی که با شیر خشک درست شده که بخاطر داشتن شیر حلوای حالت کش مانند پیدا میکند. آماده سازی : ۱۰ دقیقه  پخت : ۲۵ …

                        • پنکیک پنیر کشمشی

                            پنکیک پنیر کشمشی   پنیر ۴۰۰ گرم  .  تخم مرغ ۴ عدد  .  آرد ۳/۴ لیوان  .  شکر ۳ قاشق غذاخوری  .  کشمش ۱ لیوان نمک ۱/۲ قاشق چایخوری  .  جوش شیرین ۱ قاشق …

                          • طرز تهیه نان سنگک خانگی طرز تهیه نان سنگک خانگی

                              طرز تهیه نان سنگک خانگی   برای تهیه نان سنگک خانگی به چیزی بنام خمیر ترش نیاز داریم. خمیر ترش با مایه خمیر یا yeast یک کم فرق داره. با خمیر ترش نان کیفیت …

                            • طرز تهیه پانا کوتا شکلات و قهوه طرز تهیه پانا کوتا شکلات و قهوه

                                طرز تهیه پانا کوتا شکلات و قهوه   پانا کوتا یه دسر بسیار خوش طعم و لطیفه شما خیلى راحت میتونید این خوشمزه ۵ ستاره رو تو منزل تهیه کنید و در کنار خانواده …

بالا