طرز تهیه بورک ترکی با اسفناج و پنیر
بورک (به ترکی Börek) یک میان وعده فوق العاده پرطرفدار در کشور ترکیه است. این پیش غذا متشکل است از یک خمیر نان یا شیرینی (معروف به خمیر یوفکا) و مواد مورد علاقه!
بسته به زمانی که میخواهید بورک درست کنید، مواد مورد علاقهای را در این خمیر میپیچانید و در روغن سرخ و یا در فر پخت میکنید. مثلا مردم ترکیه عادت دارند که برای صبحانه یا عصرانه در خمیر یوفکا پنیر و سبزیجات و زیتون منطقه اژه(سواحل دریای اژه) بپیچانند و یا برای نهار در آن کالباس، گوجه، زیتون، سبزیجات، پنیر، فلفل دلمهای و… بگذارند.
همچنین گوشت چرخ کرده گوساله، گوشت مرغ، اسفناج، قارچ، تخم مرغ و … از جمله مواد غذایی هستند که برای تهیه بورک از آنها استفاده میشود.
بورک غذایی بسیار ساده و مقوی است و بسته به سلیقه و وقت خود میتوانید آن را برای میهمانی های شبانه و خودمانی تهیه کنید.
طرز تهیه خمیر یوکفا یا فیلو
مواد لازم برای تهیه خمیر :
خمیر مایع خشک ۷ گرم
شکر ۱ق م
آرد ۵۰۰ گرم
کره۲۵گرم
شیر۵۵ میلی لیتر
آب ولرم۲۰۰ میلی لیتر
نمک۱ق چ
مواد میانی :
اسفناج ۲۶۰ گرم
۲عدد پیاز بزرگ
پنیر تبریز به مقدار لازم
فلفل قرمز ترکی، زرد چوبه ، وفلفل سیاه و نمک به مقدار لازم
کره۲۰ گرم.
طرز تهیه بورک :
ابتدا خمیر ترش را با شکرو شیر ولرم مخلو کرده ۱۰ دقیقه استراحت میدهیم .
وبعد آرد را با خمیر ترش مخلوط کرده کره وکم کم آب را اضافه کرده خوب مخلوط میکنیم و بعد نمک را اضافه کرده،
خوب ورز میدهیم.
نیم ساعت استراحت میدهیم.
مواد میانی را حاضر کرده پیاز را کمی تفت داده ادویه گفته شده را اضافه میکنیم در آخر اسفناج را اضافه کرده خوب هم میزنیم.
دولایه خمیر داریم، اول خمیر راباز میکنیم، مواد اسفناج رامیگذاریم وکمی پنیر و بعد کره
خمیر دومی را روی آن را میپوشانیم .
در فر دمای ۱۹۰ درجه مدت زمان ۲۰ تا ۲۵ دقیقه میگذاریم بپزد. سپس آن را برش می دهیم.
خیلی راحت و آسان … نوش جان
آشپزی با هستی