راز خوشمزگی غذای مادربزرگهای دنیا
همیشه وقتی به خانهی مادربزرگهای میرویم، تا یکی دو کیلو چاق نشویم، برنمیگردیم. از بس که غذاهای مامان بزرگ پز خوشمزهاند و زیر دندان مزه میکنند، آدم نمیتواند ازشان دل بکند. شما رو نمیدانم، اما برای من حتی مزهی نیمروی مادربزرگم هم با بقیه فرق داشت.
اما چرا واقعا اینطوری بود؟ به نظر من که فوت کوزه گری آشپزی مادربزرگها رو هیچ وقت نمیتوانیم یاد بگیریم، اما خب حداقل ادویه هایی که از آن استفاده میکنند را میتوان از آنها پرسید و سعی کرد مانند آنها درست کرد.
در این مقاله ما هم همین کار را کردیم، ادویههای معروف برخی کشورها را پیدا کردیم و دستور آنها را نوشتیم تا شما هم بتوانید از آنها استفاده کنید و غذاهایی با طعم بینالمللی درست کنید. اگر هم دستور تهیهی ادویهی خاصی مد نظرتان است، در قسمت نظرات به ما بگویید تا از مادربزرگها بپرسیم. اگر هم خودتان دستور تهیهی ادویه ی خاصی را میدانید، محض رضای خدا در قسمت نظرات به ما هم بگویید تا بتوانیم در آینده مادربزرگهای خوبی شویم!
۱-ادویه مخلوط تاکو از مکزیک
۲ قاشق چایخوری پونه کوهی (اورگانو)
۳/۴ قاشق چایخوری نمک
½ قاشق چایخوری دارچین
¼ قاشق چایخوری فلفل هندی
¼ قاشق غذاخوری زردچوبه
۲- ادویه مخلوط بهارات از ترکیه
۲ قاشق غذاخوری زردچوبه
۱ قاشق غذاخوری تخم گشنیز
۱ قاشق غذاخوری نعناع خشک
۱ قاشق غذاخوری میخک
۱ قاشق غذاخوری جوز هندی
۱ قاشق غذاخوری هل سبز
۱ نوک قاشق چایخوری دارچین
۳- ادویه مخلوط تندوری از پاکستان
۱ قاشق چایخوری زردچوبه
۱ قاشق چایخوری پودر زیره
۱ قاشق چایخوری پودر تخم گشنیز
۱ قاشق چایخوری پاپریکا
۱ قاشق چایخوری نمک
۱ قاشق چایخوری فلفل هندی
۴- ادویه ی بخارات، یا ۷ ادویه ی عربی
۲ قاشق غذاخوری فلفل سیاه آسیاب شده
۲ قاشق غذاخوری پاپریکا
۲ قاشق غذاخوری پودر زیره سبز
۱ قاشق غذاخوری پودر تخم گشنیز
۱ قاشق غذاخوری پودر میخک
۱ قاشق غذاخوری پودر دارچین
½ قاشق چایخوری پودر هل
۵- پنج ادویه، از چین
۱ قاشق چایخوری پودر میخک
۱ قاشق چایخوری پودر دانهی بودادهی رازیانه
۱ قاشق چایخوری پودر رازیانهی ستارهای
۱ قاشق چایخوری پودر فلفل سیچوان بوداده
۶- ادویه مخلوط، از جامائیکا
۲ قاشق چایخوری فلفل هندی (Cayenne)
۱ قاشق غذاخوری پودر جوز هندی
۴ قاشق چایخوری نمک
۴ قاشق چایخوری شکر
۱ قاشق چایخوری پودر فلفل
۲ قاشق غذاخوری پیاز خردشدهی خشک
۱ ½ قاشق چایخوری پودر پیاز
۱ ½ قاشق چایخوری پودر آویشن
۱ ½ قاشق چایخوری تخم خردل
۱/۸ قاشق چایخوری پودر میخک
۷-گارام ماسالا، از هند
۳ عدد دانهی هل (پوست کنده)
۱۲ عدد میخک
۱ عدد چوب دارچین
¼ پیمانه تخم گشنیز
¼ پیمانه دانهی زیره
دانه رازیانه
جوز هندی
تمامی این مواد و دانهها را با هم مخلوط و در آسیاب برقی، آسیاب کنید.
نکته :
لازم به ذکر است که با وجود در دسترس بودن تمامی این مواد و ادویه ها به صورت پودری، اگر آنها را به صورت دانه تهیه کنید و خودتان آسیاب کنید، عطر و طعم ادویه ها چندین برابر میشود.
blog.bamilo.com
سلام مهناز خانوم من از این مقیاس ها سر در نمیارم ، اگر واستون مقدوره خواهش میکنم به طور مثال گراماسالا رو برام بفرستید که چند گرمه هر قاشقش ، خیلی واسم مهمه ، برای حجم یه کیلو میخوام ، باید کاتالوگ قیمت بزنم ، ببخشید تو رو خدا
سلام دوست عزیز
اندازه گیری مواد خشک در آشپزی به این صورت هست:
یک قاشق چایخوری تقریبا ۵ گرم
۱ قاشق غذاخوری تقریبا ۱۵ گرم
اما مواد خشک هم وزنهای متفاوتی دارند. مثلا پودر تخم گشنیز ممکن است سبک تر از پودر فلفل باشد.
پس راحت ترین کار برای شما این است که طبق دستور تهیه ادویه، یک قاشق غذاخوری یا چایخوری یا مربا خوری از هر پودر را وزن کنید و جلوی نامشان یادداشت کنید
سپس با یک تناسب ساده مقدار هر یک را برای حجم های بالاتر بدست آورید.
ممنونم از لطفت تشکر
سلام ببخشید من عطاری دارم میخوام ادویه ترکیبی با حجم بالا بزنم مثلا یه کیلو دو کیلو ، ولی اندازه ادویه ها رو نمیدونم که چقدر باید بزنم که کمو زیاد نشه ، ممنون میشم راهنماییم کنید
اندازه ها رو به همان نسبت باید افزایش بدید. در صورتی که با واحد های آشپزی آشنا نیستین تا مقدار معادلشون رو بدست بیارین به لینک آشنایی با واحدهای اندازه گیری در آشپزی مراجعه کنید