سه شنبه , ۱۶ آذر , ۱۳۹۵
بیشتر ببینید

گوشت قرمز

گوشت قرمز ، یکی از مواد غذایی مغذی و مفید و جزو بهترین منابع دریافت پروتئین است که تقریبا هفته ای ۲، ۳ بار در سفره غذایی خانواده های ایرانی جای دارد. بد نیست بدانید که بهترین محل برای نگهداری گوشت قرمز تازه و گرم تا ۷۲ ساعت درون یخچال با دمایی حدود ۴ درجه سانتی‌گراد بالای صفر عنوان می‌شود. اما اگر بخواهید آن را بیشتر از ۷۲ ساعت نگهداری کنید، باید درون فریزری با دمای نزدیک به ۱۸- درجه سانتی‌گراد قرار دهید. گوشت قرمز بدون چربی، اگر در شرایط و دمای مناسب نگهداری شود، تا یک سال قابل مصرف است اما اگر گوشت مصرفی شما چربی داشته باشد، به دلیل اکسیده شدن چربی در اثر قرار گرفتن در مجاورت هوا، تغییر طعم و گاهی رنگ می‌دهد و مدت زمان ماندگاری‌اش هم کمی پایین‌تر می‌آید.

به سراغ دامپزشک و متخصص بهداشت مواد غذایی رفتیم تا ایشان ما را بیشتر با چند و چون نگهداری درست و اصولی گوشت قرمز آشنا کنند.
 
بهترین روش برای نگهداری گوشت قرمز چیست؟
اگر شما قصد نگهداری طولانی مدت گوشت را دارید، باید بلافاصله و با حداکثر سرما آن را منجمد کنید تا کیفیت و ارزش غذایی آن در بالاترین سطح باقی بماند.

 

چطور می‌توان این انجماد سریع را انجام داد؟
برای این کار تنها کافی است که پس از خریدن گوشت قرمز، آن را به قطعات کوچک تقسیم کنید و به صورت کاملا نازک، درون یک نایلون پلاستیکی پهن‌اش کنید و آن را داخل فریزر بگذارید. هرچه حجم گوشت درون بسته کمتر باشد و شما آن را پهن تر و نازک تر کرده باشید و دمای فریزرتان کمتر باشد، گوشت هم زودتر یخ می زند و کیفیت بالای آن هم از دست نمی‌رود.
 
چرا اینقدر روی نازک و کم‌حجم بودن بسته بندی گوشت تاکید دارید؟
به دلیل اینکه اگر بسته بندی شما ضخیم و پرحجم باشد، احتمال یخ نزدن سریع گوشت‌هایی که در مرکز بسته‌بندی قرار دارند، وجود خواهد داشت و این امر می‌تواند باعث ایجاد فساد در مرکز بسته بندی و انتشار آن به سایر قسمت ها بشود یا تغییر کیفیت گوشت را در پی داشته باشد.

 

آیا لکه‌های سفید یا سیاهی که پس از انجماد روی گوشت پیدا می‌شوند، نشانه فساد آنهاست؟
ببینید! اگر روی بسته‌بندی شما سوراخ یا پارگی وجود داشته باشد ممکن است آب سطحی گوشت به سرعت بخار بشود و لکه‌های سفیدی که سوختگی انجماد نام دارد، روی بافت سطحی گوشت دیده شود. اما اگر لکه‌های سیاه پیش از انجماد گوشت روی آن نباشد و پس از فریز کردن به وجود بیایند احتمال آلودگی قارچی در آن قسمت گوشت دور از انتظار نیست.

 

دلیل به وجود آمدن این آلودگی قارچی چه چیزی می‌‌تواند باشد؟
تغییر مداوم دما و رطوبت فریزر در اثر باز و بسته‌کردن بیش از اندازه در آن. در ضمن اگر پس از انجماد، روی گوشت لکه های سیاه به وجود بیاید، بهتر است از خیر خوردن آن بگذرید!

 

آقای دکتر! گوشت چرخ‌کرده را تا چه مدتی می‌توان در فریزر نگه داشت؟
تا هیچ مدتی! به علت خرد شدن بافت، وجود چربی آزاد شدن آنزیم‌ها و دخالت داشتن چند پروسه دستکاری در گوشت‌ چرخ‌کرده این گوشت را به هیچ عنوان نباید در فریزر نگهداری کرد.

 

پس تکلیف طرفداران گوشت چرخ کرده چیست؟
کسانی که قصد استفاده از گوشت چرخی را دارند، باید گوشت را به صورت تازه به تازه چرخ کنند و حداکثر تا ۳ روز آن را داخل یخچال بگذارند. اگر هم امکان چرخ کردن مداوم گوشت تازه برایشان وجود ندارد، می توانند گوشت قرمز فریز شده شان را در صورت نیاز از فریزر خارج و چرخ و استفاده اش کنند. در هر صورت، فریز کردن گوشت چرخ کرده به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود.

گوشت قرمز

از بحث انجماد که بگذریم، بهترین روش برای باز کردن یخ گوشت چه روشی است؟
بهتر است اول این نکته را یادآور بشوم که برعکس انجماد که باید خیلی سریع انجام شود، باز شدن یخ گوشت باید خیلی آهسته و تدریجی صورت بگیرد تا قطرات آب درون گوشت به صورت سوزنی از آن خارج شوند و به این ترتیب بافت این ماده غذایی پاره نشود و مواد مغذی‌اش به شکل خونابه هدر نرود.

 

برای این از دست دادن دمای تدریجی پیشنهادی هم دارید؟
بله. چند روش بسیار مطمئن از نظر تغذیه‌ای و بهداشتی برای باز کردن یخ گوشت وجود دارد. روش‌هایی مانند خارج کردن گوشت از فریزر و انتقال آن به یخچال، حداقل ۲۴ ساعت قبل از پخت؛ یخ زدایی کردن گوشت در مایکروفر که از نظر تغذیه ای مشکلی را برای آن پیش نمی‌آورد؛ گرفتن گوشت زیر شیر آب روان با دمایی حدود ۲۰ درجه سانتی‌گراد و با فشاری که اجزای ریز و اضافی گوشت از آن کنده شوند یا قرار دادن گوشت یخ زده‌ به طور مستقیم درون قابلمه البته به شرطی که از قبل تکه تکه و بسته بندی شده باشد.

 

یعنی قرار دادن گوشت یخ زده به صورت مستقیم درون قابلمه بهتر از یخ زدایی کردن آن درون آب راکد گرم است؟
صددرصد! علاوه بر اینکه امکان وجود آلودگی میکروبی در آب راکد وجود دارد، ممکن است در صورت قرار دادن گوشت درون آب راکد، خونابه آن خارج شود و شما آن را دور بریزید و در این صورت از هیچ کدام از ارزش‌های تغذیه‌ای مفید گوشت بهره‌مند نشوید. اما اگر شما گوشت یخ‌زده را به طور مستقیم داخل قابلمه بیندازید، آن وقت خونابه احتمالی آن وارد غذایتان می‌شود و به این ترتیب شما یک غذای مغذی را در سفره خانواده‌تان خواهید داشت.

 

آیا افزودن ادویه یا پیاز به گوشت، قبل از قرار دادن آن داخل فریزر مشکلی برای گوشت ایجاد نمی‌کند؟
اکثر ادویه‌ها خاصیت ضدمیکروبی دارند و به نظر نمی‌رسد که اضافه کردن آنها به گوشت مشکلی را پیش بیاورد اما افزودن پیاز به این ماده غذایی برای مدت بیشتر از ۲ یا ۳ روز پیشنهاد نمی‌شود چون پیاز، قوام گوشت را از بین می‌برد و آن را لیز و لزج می‌کند.

 

آیا توصیه خاص دیگری هم برای نگهداری سالم‌تر و بهداشتی‌تر گوشت دارید؟
مهم‌ترین توصیه این است که حتما تاریخ قرار دادن گوشت داخل فریزر را با یک ماژیک مناسب روی بسته‌بندی آن بنویسید و گوشت‌هایی که زودتر داخل فریزر گذاشتید را هم زودتر مصرف کنید تا همیشه گوشتی با بهترین کیفیت را در دسترس داشته باشید. در ضمن بهتر است که از باز و بسته کردن زیاد در فریزر خودداری کنید تا دما و رطوبت داخل آن مدام تغییر نکند و مشکلی برای گوشت قرمز شما پیش نیاید. در ضمن باید گوشت تازه را در محل‌های مناسبی که به منظور نگهداری گوشت داخل یخچال تعبیه شده قرار دهید تا خونابه گوشت روی سایر خوراکی‌ها نریزد و آلودگی‌های احتمالی گوشت خام به سایر مواد غذایی نفوذ پیدا نکند. در آخر هم باید بگویم که اگر تمام شرایط نگهداری گوشت را به درستی رعایت کنید، مشکلی از نظر تخریب پروتئین یا سایر مواد مغذی برای این ماده غذایی پیش نخواهد آمد.

 

منبع : salamat.ir



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
loadingLoading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:




در صورت تمایل به این موضوع نظر دهید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
مطالب قبلی این بخش
  • مبل , مبلمان ,لکه گیری مبلمان , پاک کردن لکه مبل,تمیز کردن مبلمان راهنمای لکه گیری مبلمان

     روش های لکه گیری مبلمان   ممکن است در هر منزلی حداقل یکبار این اتفاق افتاده باشد که مبلمان منزل در اثر بی احتیاطی اعضای خانواده دچار لکه هایی بشود که به سادگی پاک نشده …

    • کاربردهای روغن نارگیل کاربردهای جالب روغن نارگیل

        روغن نارگیل ، لوسیون همه منظوره   روغن نارگیل هم خوشمزه ست و هم خواص ضد قارچی و ضد التهابی و ضد میکروبی داره. تو این کاربردهای روغن نارگیل رو بهتون معرفی کنم که …

      • روش تمیز کردن اجاق گاز روش تمیز کردن اجاق گاز

        اجاق گازتان را مانند روز اول برق بیاندازید برای برق انداختن و تمیز کردن اجاق گاز چه باید  کرد؟   برق انداختن و تمیز کردن اجاق گاز برای خانم های خانه یکی از سخت ترین کارها است. …

        • آموزش نحوه تمیز کردن لوست کریستالی روش تمیز کردن لوستر کریستالی

            آموزش مرحله به مرحله تمیز کردن لوستر کریستالی تمیز کردن لوستر کریستالی از کارهایی است که معمولا برای آخر می‎ماند . برای تمیز کردن لوسترهای کریستالی طبق مراحل زیر عمل کنید. با تمیز کردن حسابی، …

          • راهنمای انتخاب و خرید موکت راهنمای انتخاب و خرید موکت

            نکته هایی مهم در خصوص انتخاب و خرید موکت همه چیز در مورد خرید موکت ، این کف پوش قدیمی و دوست داشتنی در میان کف پوش هایی که این روزها در خانه ها، دفاتر …

            • پاک کردن لک شمع, از بین بردن لکه شمع روش تمیز کردن لکه شمع از تمامی سطوح

              نحوه تمیز کردن لکه شمع از سطوح مختلف تمیزکردن لکه شمع از روی لباس, از بین بردن لکه شمع , تمیز کردن لکه شمع, تمیز کردن لکه شمع از روی ظروف, وسایل مورد نیاز برای …

              • پاک کردن جرم شیرآلات پاک کردن جرم شیرآلات / براق کردن شیرآلات

                آسان ترین روش های پاک کردن جرم و رسوب شیرآلات  پاک کردن جرم شیرآلات سرویس بهداشتی و ظرفشویی کار بسیار سختی نیست. شما به راحتی می توانید با چند ترفند خانگی جرم های شیرآلات منزلتان را …

                • 3579_635009574763876636_l روش های حفظ کیفیت غذای منجمد

                  ریزه کاری های انجماد   انجماد غذا را استریلیزه (عاری از میکروب یا ضدعفونی) نمی کند بلکه سرمای زیاد فقط رشد میکروارگانیسم ها (ریزاندامگان) را متوقف کرده و سرعت تغییراتی که کیفیت موادغذایی را کاهش …

                  • تمیز کردن شیرآلات , رفع جرم شیرآلات , براق کردن شیرآلات روش تمیز کردن شیرآلات و رفع جرم آنها

                    روش های ساده برای تمیز کردن شیرآلات تمیز کردن شیرآلات سرویس بهداشتی و ظرفشویی کار بسیار سختی نیست. شما به راحتی می توانید با چند ترفند خانگی شیرآلات منزل تان را مانند روز اول برق …

                    • رهایی از شر مگس ها ، پشه ها و حشرات موذی رهایی از شر مگس ها ، پشه ها و حشرات موذی

                      راهکارهایی برای رهایی از شر مگس ها و سایر حشرات موذی آیا رهایی از شر مگس ها امکانپذیر است ؟ چگونه می توان با حشرات مبارزه کرد؟ چگونه از شر پشه ها رها شویم؟ کم کم …

                      • اتو-کردن نکاتی مهم در خصوص اتو کردن

                          آیا برای شما هم پیش آمده که با وجود اتو کردن، باز لباستان چروک باشد؟ نکات زیر در بهتر و راحت‌تر اتو کردن به شما کمک می‌کنند.   ۱-اتو را در اتاق‌خواب انجام دهید …

                        • تمیز کردن وایت برد روش تمیز کردن وایت برد | پاک کردن و براق کردن وایت برد

                          روش تمیز کردن وایت برد تمیز کردن وایت برد بطور منظم یک توصیه بسیار مهم است، زیرا با این کار سطح وایت برد از هر نوع جوهر گرفتگی، گرد و خاک، چربی و آلودگی های …

                          • جاروبرقی جارو برقی اصول کار با جارو برقی

                            چیزهایی که هرگز نباید با جارو برقی تمیز کنید اصول کار با جارو برقی   شاید وسوسه انگیز باشد که به هم ریختگی ها را با یک حرکت سریع عقب و جلوی جاروبرقی تمیز کنید، …

                            • اصول پاک کردن لکه ها اصول و روش پاک کردن لکه ها

                              به جنگ لکه ها بروید راهکارهای پاک کردن لکه ها   پاک کردن لکه خون: لکه خون بر روی لباسها بسیار ناخوشایند به نظر می رسد. روشهای متعددی برای پاک کردن اینگونه لکه ها از …

بالا