سه شنبه , ۱۶ آذر , ۱۳۹۵
بیشتر ببینید

 طرز تهیه قره قروت, قره قروت خانگی, خواص قره قروت, فواید قره قروت, مهم‌ترین خواص قره‌قوروت, خواص قره‌قوروت, طرز تهیه قره قروت خانگی, روش تهیه قره قروت از دوغ, خواص داروئی قره قروت

قره قروت ، خوشمزه و پرخاصیت

 

قره قروت مانند دیگر لبنیات برای پیشگیری از پوکی استخوان مفید است. قره قروت حاوی پروتئین، کربوهیدرات و چربی است.
قره قروت یا قره قروت یکی از فرآورده‌های فرعی شیر است که به روش سنتی از کشک تولید می‌شود.

هر ۱۰۰ گرم قره قروت حاوی۲۴۰ کیلوکالری انرژی است که می‌تواند بخشی از انرژی مورد نیاز روزانه را تأمین کند.

قره قروت حاوی پروتئین، کربوهیدرات و چربی است.

پروتئین موجود در این فرآورده نقش ساختاری و استحکامی در بدن (به ویژه عضلات) دارد و به رشد و نمو کمک می‌کند.
قند موجود در قره قروت از نوع لاکتوز است که از بهترین قندهای طبیعی می‌باشد و انرژی کمتری نسبت به قند معمولی دارد. لاکتوز در طی فرآیند تولید قره قروت شکسته شده و به قند ساده‌تر تبدیل می‌شود، بنابراین مصرف قره قروت برای افرادی که دچار عدم تحمل لاکتوز شیر می‌باشند، مشکلی ایجاد نمی‌کند.

از مهم‌ترین خواص قره قروت ، درصد پایین چربی آن است که این محصول را به یک محصول رژیمی برای افراد دچار اضافه وزن و چربی خون بالا تبدیل کرده است.

قره قروت مانند سایر فرآورده‌های لبنی، حاوی کلسیم است. کلسیم از نرمی استخوان در کودکان و پوکی استخوان در بزرگ‌سالان پیشگیری می‌کند و باعث استحکام دندان‌ها و تنظیم رشد و تقسیم سلول‌های پوششی لوله گوارش می‌شود.

قره قروت حاوی ویتامین D نیز می‌باشد. این ویتامین باعث افزایش جذب کلسیم در بدن می‌شود، در نتیجه از عوارض کمبود کلسیم پیشگیری می‌کند. همچنین از ابتلا به سرطان روده بزرگ نیز جلوگیری می‌کند.

سایر املاح و مواد مغذی موجود در این فرآورده نیز در فعال‌سازی آنزیم‌ها و ویتامین‌ها و مقاومت بدن در برابر بیماری‌های عفونی نقش موثری دارند.

از آنجایی که قره قروت حاوی اسیدهای آلی می‌باشد، ضدعفونی‌کننده لوله گوارش است، زیرا باعث جلوگیری از رشد باکتری‌های مضر در لوله گوارش می‌شود.

اگر قره قروت کشک را نگیرند، میزان اسید لاکتیک و کلسیم کشک بیشتر و مزه آن ترش‌تر می‌شود.

 

طرز تهیه قره قروت, قره قروت خانگی, خواص قره قروت, فواید قره قروت, مهم‌ترین خواص قره‌قوروت, خواص قره‌قوروت, طرز تهیه قره قروت خانگی, روش تهیه قره قروت از دوغ, خواص داروئی قره قروت

روش تهیه‎‌ ی قره قروت
برای تهیه قره قورت معمولاً آب ماست را (بخشی از ماست را که هنگام تغلیظ از آن جدا می‌شود) به وسیله ی حرارت تغلیظ نموده و بسته بندی می‌کنند. این محصول بسیار ترش مزه بوده و به عنوان چاشنی همراه غذاهای مختلف مصرف می‌شود.

 

روش خانگی
ابتدا دوغ را جوشانده تا آن قدر غلیظ شود که به رنگ قهوه ای برسد. البته می‌توان آب ماست را با حرارت ملایم جوشاند تا سیاه شود و سپس آن را روی پلاستیک پهن کرد تا سفت شود.

 

روش تهیه قره قروت از دوغ
دوغ ترش شده را در مشک میریزند تا تمام چربی آن که کره میباشد جدا گردد. بعد باقیمانده دوغ را میجوشانند تا غلیظ شود، سپس آن را روی پارچه صاف میکنند تا آب آن گرفته شود و باقیمانده را که روی پارچه مانده است، به صورت گلوله یا بیضی یا استوانه در آورده، میگذارند تا خشک گردد و نام آن را کشک میگذارند.

آب چکیده از پارچه را با کمی شیر مخلوط کرده و بعد میجوشانند تا جسمی سرخ رنگ و ترش مزه که قره قروت نام دارد به دست آید. نام این محصول قره قروت یا ترف سیاه است.

 

توصیه ها :
۱- از آنجایی که ممکن است به منظور ایجاد طعم و جلوگیری از رشد برخی میکروب‌ها، به فرآورده‌هایی نظیر کشک و قره قروت ، میزان زیادی نمک اضافه شود، مصرف این‌گونه محصولات به افراد دچار پرفشاری خون توصیه نمی‌شود.

۲- در حال حاضر برخی از قره قروت ها به صورت سنتی و در شرایط غیربهداشتی تهیه و بسته‌بندی می‌شوند. مصرف فرآورده‌های غیرپاستوریزه منجر به بروز بیماری‌های گوارشی و مسمومیت می‌شود.
۳- هنگام خرید چنین محصولاتی حتماً به تاریخ انقضای محصول توجه کنید.

 

زیاده روی نکنید
اسیدیته قره قروت از لواشک خیلی بیشتر است و مصرفش می‌تواند موجب فرسایش مینای دندان شود و آثار مخرب را روی دندان‌ها بگذارد. به همین دلیل بهتر است که در مصرف آن تعادل را رعایت کرد.

افزودن نمک فراوان به قره قروت موجب بالا رفتن سدیم خون می‌شود و در نتیجه ابتلا به بیماری‌هایی مانند پُرفشاری خون یا افزایش دفع کلیوی کلسیم شدت می‌یابد.

در ضمن زیاده‌روی در مصرف این فرآورده، به دلیل محتوای اسید آن، منجر به ضعف عمومی بدن شده و توصیه نمی‌شود.

 

بیتوته

 



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
loadingLoading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:




در صورت تمایل به این موضوع نظر دهید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
مطالب قبلی این بخش
  • درمان خارش ناحیه تناسلی زنان علل و درمان خارش ناحیه تناسلی زن

      عوامل ایجاد خارش ناحیه تناسلی زنان و درمان آن   شرایط خاص ناحیه تناسلی در زنان ، این ناحیه را مستعد ابتلا به خارش می کند. محیط مرطوب و بسته در محل تلاقی سه …

    • خواص کامبوجا , طرز تهیه چای کامبوجا کامبوجا ضد چاقی / خواص درمانی چای کامبوجا

          خواص درمانی کامبوجا ( Kombucha) کامبوجا چیست, فواید کامبوجا برای بدن, خواص درمانی کامبوجا, خاصیت درمانی کامبوجا   کامبوجا نوعی چای بومی چینی است که با نام عجیب غریبش یک نوشیدنی هزارساله محسوب می شود. ظاهراً …

      • خواص زیتون خواص بی نظیر زیتون

            همه آنچه باید درباره زیتون بدانید   نام « زیتون » شش بار در قرآن کریم ذکر شده است؛ یک بار هم در سوره مومنون به‌طور غیر مستقیم از آن به عنوان درختی …

        • خواص ریواس و روش های مصرف آن خواص ریواس و روش های مصرف آن

          مضرات و خواص ریواس این سبزی صورتی پرخاصیت!   ریواس یکی از گیاهان اصیل و با قدمت ایرانی به حساب می‌آید. ظاهر آن شبیه به کرفس اما صورتی رنگ و طعم آن ترش و شیرین …

          • درمان های خانگی پشه گزیدگی درمان های خانگی پشه گزیدگی

            ۶ روش درمان خانگی برای پشه گزیدگی   خارش و التهاب پوست از علائم پشه‌گزیدگی می باشد. در این مطلب به برخی از روش‌های ساده برای درمان پشه گزیدگی در منزل اشاره شده است. اغلب …

            • جلوگیری از افزایش وزن در دوران یائسگی - علل بالا رفتن وزن در دوران یائسگی جلوگیری از افزایش وزن در دوران یائسگی

                علل افزایش وزن در دوران یائسگی و جلوگیری از آن   افزایش وزن در دوران یائسگی پدیده ای طبیعی و اجتناب ناپذیر است، اما شما می توانید این روند را با افزایش فعالیت بدنی …

              • هضم بهتر غذا چند توصیه برای هضم بهتر غذا

                راه های سریع و آسان برای هضم بهتر غذا همه ما با مشکلات سوء هاضمه آشنا هستیم و احساس بد آن را تجربه کرده‌ایم. خوشبختانه، گَوین بروکس، متخصص تناسب اندام و سلامتی، همکار و موسس …

                • بیماری های کلیه - بیماری کلیه چرا بیماری کلیه در ایران شایع است ؟

                    چرا از هر ۱۰ ایرانی‌ یک نفر بیماری کلیه دارد؟   عادات غذایی نادرست، انتخاب سبک زندگی نامناسب می‌تواند باعث می شود مبتلا به بیماری کلیه شویم که پس از چند سال ما را …

                  • تخلیه سینوس ها , شستشوی بینی روش تخلیه سینوس ها و شستشوی بینی

                    مناسب ترین راههای تخلیه سینوس ها و شستشوی بینی سینوزیت عفونتی است که باعث التهاب و تورم سینوسها است   با چه راههای می توان سینوس ها را تخلیه و پاکسازی کرد و گرفتگی بینی و …

                    • معجون بابونه معجون بابونه : ضد استرس و آرامش‌بخش

                      این معجون به روح و جسمتان آرامش می بخشد تنها کافی است ۱۰ دقیقه از وقت خود را صرف درست کردن معجون بابونه کنید. این گیاه قادر است به روح و جسم آرامش ببخشد.   …

                      • کوچک کردن حجم معده راهکارهای کوچک کردن حجم معده

                        چگونه معده مان را کوچک کنیم؟ در زیر چند راهکار عملی را برای کوچک کردن حجم معده به شما معرفی می‌کنیم. برای کوچک کردن حجم معده باید سبک زندگی خود را تغییر دهید. از جمله …

                        • علایم بیماری آلزایمر - نشانه های آلزایمر علایم بیماری آلزایمر چیست ؟

                            بیماری آلزایمر چگونه آغاز می شود؟ بی‌شک از دست دادن حافظه یکی از علامت‌های اصلی بیماری آلزایمر است، اما علائم دیگری نیز وجود دارد که زنگ خطری برای آغاز ابتلا به این بیماری است؛ …

بالا