شنبه , ۲۰ آذر , ۱۳۹۵

راههای کاهش وزن در ماه رمضان

توصیه هایی برای کاهش وزن در ماه رمضان

اگر می خواهید در ماه رمضان کاهش وزن داشته باشید این مطلب را با دقت مطالعه کرده و به نکاتی که اشاره شده عمل نمایید. بدون شک با انجام این توصیه ها شاهد کاهش وزن در این ماه پربرکت خواهید بود.

 

پرهیز از پرخوری در ماه رمضان ۴ تا ۸ کیلو وزن را کاهش می دهد روزه داران با داشتن برنامه ریزی مناسب غذایی و پرهیز از پرخوری در زمان افطار و سحر می توانند بین ۴ تا ۸ کیلو از ورن خود را کاهش دهند.

رعایت برنامه ریزی صحیح تغذیه در ایام ماه مبارک رمضان برای روزه داران از اهمیت بسیاری برخوردار است تا بتوانند آمادگی لازم را برای بهره گیری از برکات معنوی و مناجات با پروردگار را به نحو بسیار مطلوب به انجام برسانند.

زیاده خوردن به بدن انسان آسیب می رساند و از نظر علمی زیاده روی کردن در خوردن انواع غذاها ، چربی ها و قندها مشکلات و بیماری هایی از قبیل فشار خون ، دیابت ، قلبی و عروقی آتروز ، و حتی ریسک سرطان را افزایش می دهد.

ماه مبارک رمضان تمرینی است برای کم خوری و دوری از پرخوری است و با رعایت مقدار مصرف و تامین نیازهای غذایی در حد قابل قبول در این ماه می توان از زیان های ناشی از کمبود غذایی در امان بود.

 

اغلب افراد جامعه پس از ماه رمضان دچار اضافه وزن می شوند در حالی که یک روزه دار با برنامه ریزی تغذیه ای می تواند معادل غذای مورد نیاز روزانه خود را به جای چند وعده، در دو وعده افطار و سحری دریافت کند و از این رو در اکثر موارد کاهش وزن اتفاق می افتد و این کاهش وزن به علت سوزاندن مقداری از چربی های ذخیره ای بدن است.

 

راههای کاهش وزن در ماه رمضان

مصرف مواد پروتئین دار در وعده سحری ضمن ایجاد سیری طولانی تر، مانع بروز تشنگی می شود

 

نوجوانان برنامه غذایی ایام روزه داری را به گونه ای انتخاب کنند که میزان کالری و پروتئین توصیه شده روزانه را در دو وعده افطار و سحری دریافت نمایند و از خوردن غذاهای پُرحجم ، کم کالری و بسیار آبکی در افطار خودداری کنند و حتما برای صرف سحری از خواب برخیزند.

نوجوانان باید سبزیجات تازه، میوه و مقدار کافی آب و نوشیدنی ها مثل چای کم رنگ، آب میوه را در فاصله افطار تا سحر مصرف کنند.

نوشیدن آب فراوان در وسط غذا یا بلافاصله پس از مصرف غذا، نیز موجب رقیق شدن شیره گوارشی و اختلال در هضم غذا می شود.

لازم است حداقل در ساعات روزه داری از فعالیت های سنگین ورزشی که موجب تشنگی آن ها می شود و نیازهای غذایی آن ها را به شدت افزایش می دهد، خودداری کنند.

غذای افطاری برای اعضای خانواده می تواند مجموعه ای از صبحانه مانند چای شیرین و شیر ولرم و مصرف مقداری کمی نان و پنیر به همراه سوپ و با سپس با فاصله یک تا ۲ ساعت شام با اندکی تغییر و کاهش حجم باشد به آرامی اما در یک وعده میل کنند.

در فاصله افطار تا سحر از خوردن تنقلات خودداری کنید تا معده آن ها به هنگام صرف سحری به طور کامل خالی و آماده غذای سحر باشد.

 

راههای کاهش وزن در ماه رمضان

میوه ها و سبزیجات سیری طولانی تر ایجاد کرده از بروز تشنگی جلوگیری می کنند

 

مصرف میوه و سبزی در وعده های سحر و افطار تاکید می شود و میوه ها و سبزیجات ، به دلیل ماندگاری بیشتری که در بدن دارد، ضمن اینکه سیری طولانی تری را ایجاد می کند حاوی مقدار زیادی آب است که با تامین آب مورد نیاز بدن از بروز تشنگی جلوگیری می کند.

مصرف مواد پروتیین دار مثل گوشت، لبنیات و به خصوص ماست در وعده سحری ضمن ایجاد سیری طولانی تر ، مانع از بروز تشنگی می شود.

مصرف مواد چرب و نمک توصیه نمی شود، مصرف مواد پر چرب هر چند انرژی بیشتری می دهد، اما باعث تشنگی بیشتری هم می شود علاوه بر این کربوهیدرات ها و مواد قندی نیز ایجاد تشنگی بیشتری می کند و مصرف آنها در وعده سحری توصیه نمی شود.

مواد قندی به لحاظ اینکه زودتر از معده عبور می کند و زودتر هضم می شود زودتر هم ایجاد گرسنگی می کند و بهتر است مصرف این گونه مواد بیشتر در وعده افطار در حد مجاز استفاده شود.

نوشیدنی های گازدار ادرار آور است و این عامل باعث می شود نه تنها خوردن آنها آب مورد نیاز بدن را تامین نمی کند، بلکه با مصرف آنها، آب بدن به میزان بیشتری دفع شود.

 

 

منبع:دیجی دارو



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
loadingLoading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:




در صورت تمایل به این موضوع نظر دهید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
  • شعر طنز ماه رمضان اشعار طنز ماه رمضان

    اشعار طنز ماه رمضان اشعار طنز ماه رمضان دل میرود زدستم! دکتربده دوا را نسخه بپیچ کم کم، دردم شد آشکارا دل درد و زخم معده آید سراغم این ماه لطفی کن ای طبیبا ، …

  • طرز تهیه مربای هلو - مربای خوش طعم برای ماه رمضان سه مربای خوش طعم برای ماه رمضان

      طرز تهیه سه مربای خوش طعم برای ماه رمضان   اگر دوست دارید در ماه مبارک رمضان برای سفره سحری و افطارتان چند کاسه مربای خوش طعم خانگی داشته باشید، ما دستور تهیه سه …

  • طرز تهیه آش ماست, روش تهیه آش ماست ,دستور تهیه آش ماست ,طرز پخت آش ماست , روش پخت آش ماست ,دستور پخت آش ماست, آش ماست طرز تهیه آش ماست

    آماده سازی: ۵ دقیقه مدت انتظار: ۳۰ دقیقه مجموعاً: ۳۵ دقیقه   مواد اولیه برای ۵ نفر : سبزی نیم کیلو (شامل اسفناج،گشنیز،جعفری و برگ سیر تازه) کدو سبز ۴عدد برنج ۱ونیم پیمانه ماست ۲پیمانه …

  • طرز تهیه باقلوا خانگی طرز تهیه باقلوای خانگی شیرینی مراسم و عید

    دستور پخت باقلوا خانگی خوشمزه و ترد این باقلوای خانگی طعم بی نظیری داره. ظاهر زیبای این شیرینی خوشمزه هر کسی را وسوسه می کنه طعم اونو بچشه. باقلوا از شیرینی هایی هست که در تمامی …

  • کاهش وزن , لاغری , تناسب اندام راهکار های مفید برای کاهش وزن

    ۷ راهکار برای کاهش وزن و ازبین بردن چربیهای موضعی   سبزیجات نقش موثری در کاهش میزان گرسنگی افراد در رژیم های کاهش وزن و تناسب اندام خواهند داشت ، در عین حال آنتی اکسیدان های …

  • آش ماست خراسان, آش ماست ,طرز تهیه آش ماست ,طرز پخت آش ماست, روش تهیه آش ماست, روش پخت آش ماست ,دستور تهیه آش ماست, دستور پخت آش ماست طرز تهیه آش ماست خراسان

    آماده سازی: ۱ ساعت مدت انتظار: ۲ ساعت مجموعاً: ۳ ساعت   مواد اولیه برای ۸ نفر : ماست ۱کیلو مرغ  ۲قطعه (سینه) برنج ۲لیوان لپه ۱لیوان سیر  ۱۰حبه پیاز  ۶عدد شوید ۵قاشق غذاخوری (خشک) …

  • کارت تبریک اینترنتی ماه مبارک رمضان کارت پستال ماه رمضان (۱)

      عشق یعنى اشک توبه در قنوت خواندنش با نام غفار الذنوب عشق یعنى چشمها هم در رکوع شرمگین از نام ستار العیوب عشق یعنى سرسجود و دل سجود ذکر یارب یارب از عمق وجود …

  • طرز تهیه آش رشته کرمانی طرز تهیه آش رشته کرمانی

        طرز تهیه آش رشته کرمانی   آماده سازی: ۱ ساعت مدت انتظار: ۲ ساعت مجموعاً: ۳ ساعت   مواد اولیه برای ۸ نفر : پوست پرتقال (خلال شده) به میزان لازم خلال پسته …

  • تزیین آش رشته - آش رشته برای افطار نمونه های تزیین آش رشته

        عکس هایی از تزیین آش رشته   در ماه مبارک رمضان هستیم بسیاری برای مراسم افطار آش رشته که یکی از آش های بسیار محبوب هست رو می پزن. در ادامه براتون تصاویری …

  • طرز تهیه دسر کاکائو خرمایی برای افطار و سحری طرز تهیه کاکائو خرمایی

      مهمان هایتان را با کاکائو خرمایی هیجان زده کنید کاکائو خرمایی دسری مقوی برای افطار و سحر ماه رمضان   این روزها بازار مهمانی های افطار داغه . اگه برای افطار مهمون دارین این …

مطالب قبلی این بخش
  • شکم ۱۰ خوراکی دشمن چربی شکم و کمر

      این ۱۰ خوراکی چربی‌های ناحیه شکم و کمر را آب می‌کنند؛ البته اگر همیشه با آنها دوست بمانید. یکی از سخت‌‌ جان‌ ترین چربی‌ های بدن، چربی‌ های تجمع‌ یافته در ناحیه شکم – …

    • خواص توفو, توفو چیست , انواع توفو توفو چیست ؟ | ارزش غذایی و خواص توفو | انواع توفو

      توفو چیست و چه فوایدی دارد ؟  توفو (TOFU) پنیری است که به جای شیر گاو، با شیر سویا تهیه می شود و بهترین منبع پروتئین به ویژه برای گیاهخواران (وگان) و افرادی که دارای رژیم های …

      • منابع تامین آهن مورد نیاز بدن منابع تامین آهن مورد نیاز بدن

          ۱۰ غذا که آهن مورد نیاز بدن شما را تأمین می‌کنند   آهن” به عنوان یک ماده غذایی ضروری، وظیفه حمل اکسیژن دربدن را به عهده دارد. آهن یکی از عوامل تشکیل‌دهنده آنزیم‌های متعدد …

        • چرا نان های سفید نخوریم ؟

            در مطلب زیر۸ دلیل برای نخوردن نان های سفید مانند نان باگت و لواش عنوان شده   نان تهیه‌ شده از آرد سفید: کالری مفت نان‌های سفید از آردهای تصفیه‌ شده به نام آرد …

          • مزایای لبو ,فواید لبو ,خواص لبو ,خاصیت لبو ,اثرات خوردن لبو ,کاروتن ,شربت چغندر ,تقويت‌كننده بدن  ,دفع سموم بدن ,چغندر قرمز, پیشگیری از ابتلا به سرطان, سم زدایی ,ضد رعشه, چغندر بنفش, لپتو ,لپتا,ليپتا مزایا و خواص لبو

            از مزایا و خواص لبو چه می دانید؟ هرقدر هم تکنولوژی پیشرفت کند و آدم‌ها مدرن شوند، هر قدر هم نسخه دیجیتالی همه لوازم و امکانات ساخته و روانه بازار شوند، امکان ندارد چیزی بتواند …

            • عضله سازی با گیاهان عضله ساز عضله سازی با خوردن گیاهان

              عضله سازی با مصرف گیاهان عضله ساز عضله سازی و افزایش حجم عضلات فقط با مصرف زیاد گوشت امکانپذیر نیست و روش های متعدد دیگری برای جذب مواد مغذی لازم برای افزایش عضلات به شیوه ای …

              • نکات مهم تغذیه‌ای در دوران شیمی ‌درمانی نکات تغذیه ای در دوران شیمی درمانی

                نکات مهم تغذیه‌ای در دوران شیمی ‌درمانی روش شیمی درمانی تأثیرات جدی و قابل‌توجهی را بر دستگاه گوارش خواهد داشت. عوارضی مانند اسهال، استفراغ، نفخ و یبوست از جمله ناراحت‌کننده‌ترین عوارض شیمی درمانی ‌اند و نتیجه …

                • کاهش وزن, رهایی از اضافه وزن راهکارهایی ساده برای کاهش وزن

                  بهترین و ساده ترین راهکارهای رهایی از اضافه وزن   اگر از دست رژیم‌های غذایی مختلف خسته شده‌اید، اگر خوردن مداوم آب، حذف کامل کربوهیدرات‌ها یا چربی‌ها و امثال اینها شما را درمانده کرده و …

                  • طرز تهیه قره قروت, قره قروت خانگی, خواص قره قروت, فواید قره قروت, مهم‌ترين خواص قره‌قوروت, خواص قره‌قوروت, طرز تهیه قره قروت خانگی, روش تهيه قره قروت از دوغ, خواص داروئی قره قروت روش تهیه و خواص قره قروت

                      قره قروت ، خوشمزه و پرخاصیت   قره قروت مانند دیگر لبنیات برای پیشگیری از پوکی استخوان مفید است. قره قروت حاوی پروتئین، کربوهیدرات و چربی است. قره قروت یا قره قروت یکی از …

                    • دندان خوراکی های مفید برای دندان ها

                      بعضی خوراکی ها هستند که می توانند لبخند شما را زیباتر کنند.   این نگاهی است به گروهی از خوراکی ها که برای دندان مفید هستند:   ۱- آناناس: آنزیم بروملایین موجود در آن،‌ پلاک …

                      • خروسرطان خوراکی های سرطان زا

                        در این مطلب هشت خوراکی سرطان زا معرفی می شوند   ۱- پاپ کرن های ماکروویو رایحه خوش پاپ کورن در ماکروویو اجازه نمی دهد به خطری که در انتظار ماست بیاندیشیم. نکته اول به …

                        • co611 فواید و مضرات سویا

                            دانستنی هایی در مورد فواید و مضرات سویا ، مواد غذایی حاصل از سویا شامل شیر سویا، توفو، سس سویا و روغن سویا می‌باشد. دانه های سویا حاوی مقادیر زیادی اسید فیتیک، آلفا لینولیک اسید …

                          • مصرف ذرت مکزیکی مضرات ذرت مکزیکی

                            مضرات ذرت مکزیکی و روش صحیح استفاده از ذرت   ذرت سرشار از ویتامین‌های گروه C، B، A و املاح معدنی کلسیم، پتاسیم، فسفر و آهن بوده و قسمت اعظم آن را مواد نشاسته‌ای تشکیل …

                            • pears خواص گلابی

                              خواص گلابی   گلابی میوه‌ای خوش طعم است که سرشار از ویتامین‌ها و عناصر معدنی است و خوردن آن در گرمای تابستان می‌تواند علاوه بر تامین مواد مورد نیاز بدن، اندکی از تشنگی را نیز …

بالا