جمعه , ۱۹ آذر , ۱۳۹۵


 

رازهای خوشمزه تر شدن سالاد الویه

۷ راهکار برای خوشمزه‌تر شدن الویه + طرز تهیه

 

سالاد الویه غذایی است که در ایران شکل گرفته و به قول معروف «من‌درآوردی» است. البته به یک غذای روسی کمی شباهت دارد با این تفاوت که در آن به جای سس مایونز از روغن زیتون استفاده می‌شود و برعکس سالاد الویه تمام مواد از سیب‌زمینی تا خیارشور را نگینی خرد می‌کنند و سیب‌زمینی‌هایش خیلی نرم نیستند که بافت خود را از دست بدهند. پیازچه نیز از دیگر مواد تشکیل‌دهنده این غذاست.

 

اما نکته‌هایی که باید در تهیه سالاد الویه به آن‌ها توجه کرد:

۱٫ برای خوش طعم کردن این سالاد هویج را با کمی شکر یا عسل بخارپز و به صورت نگینی خرد کنید و به سایر محتویات بیفزایید.

۲٫ برخی افراد به سالاد الویه فلفل دلمه‌ای، ذرت یا کالباس اضافه می‌کنند اما این کار را توصیه نمی‌کنم زیرا نه تنها طعم مناسبی ایجاد نمی‌کند، بلکه غذای به دست آمده دیگر سالاد الویه نخواهد بود.

۳٫ چاشنی و ادویه مناسب این غذا، فلفل سیاه و کمی آب‌لیموی تازه است. آب‌لیمو را فقط باید به اندازه‌ای اضافه کرد که بوی تخم‌مرغ پخته را بپوشاند و سالاد ترش نشود.

۴٫ بهتر است خیارشورها را قبل از افزودن بشویید و بعد نگینی و بسیار ریز خردشان کنید آنگاه آن‌ها را در سبدی بریزید و بگذارید تا کاملاً آبشان گرفته شود. این کار هم باعث می‌شود سالاد آب نیندازد و هم بوی نامناسب و ترشیدگی از غذا به مشام نرسد.

۵٫ همراه این غذا فقط نان آن هم نان‌های سنتی مانند نان بربری یا سنگک را به شما توصیه می‌کنم که البته بهتر است سبوس‌دار باشند.

۶٫ از رنده کردن مواد غذایی مانند هویج یا خیار شور جدا خودداری کنید زیرا این کار باعث می‌شود سالاد الویه آب بیندازد.

۷٫ برای آنکه ماندگاری این غذا افزایش پیدا کند، فقط به میزان مصرف هر وعده به محتویات سالاد سس مایونز اضافه کنید زیرا در غیر این صورت به سرعت فاسد خواهد شد.
چاشنی و ادویه مناسب این غذا، فلفل سیاه و کمی آب‌لیموی تازه است. آب‌لیمو را فقط باید به اندازه‌ای اضافه کرد که بوی تخم‌مرغ پخته را بپوشاند و سالاد ترش نشود.

 

 رازهای خوشمزه تر شدن الویه
 
اگر چاق هستید

پیشنهاد می‌کنیم از میزان سس مصرفیتان کم و به جای آن سالاد را با ماست مزه‌دار کنید. این غذا را به دلیل اینکه به اندازه کافی کالری دارد، فقط با کمی برگ تازه کاهو و گوجه‌فرنگی خرد شده بخورید نه با نان.
 
اگر فشار خون دارید

از آنجایی که این غذا با سیب‌زمینی تهیه می‌شود و سیب‌زمینی منبع پتاسیم است، برای شما مناسب است. البته با کمی تغییر می‌توان آن را مناسب‌تر کرد به این ترتیب که حداقل خیار شور را افزود و به جای آن کمی پیازچه خردشده اضافه کرد و سس مایونز را حذف و به سالاد ماست زد.
 
اگر یبوست دارید

بهتر است همراه این غذا فیبر بیشتری دریافت کنید به همین دلیل سالاد را با برگ‌های تازه کاهو،‌ فلفل دلمه‌ای و حتی سبزی خوردن بخورید و در صورت تمایل به خوردن نان، بهتر است نانتان از نوع سبوس‌دار باشد. به جای سس مایونز در این غذا کمی روغن زیتون بریزید.

 

 رازهای خوشمزه تر شدن الویه

 

نکات تغذیه ای :

در میان غذاهای سرد، سالاد الویه یکی از خوش‌خوراک‌ترین‌هاست، به طوری که کمتر کسی می‌تواند از خیر این غذا بگذرد. پیر و جوان این غذا را دوست دارند و در میان نان ساندویچی با یک لیوان نوشابه لذیذتر هم می‌شود. اما متخصصان تغذیه مصرف نوشابه را ممنوع می‌کنند و سس مایونز، به عنوان یکی از چاق‌کننده‌های اصلی، باید محدود به مصرف برسد بنابراین اگر قصد دارید سالاد الویه بخورید، نوشابه را حذف و سس مایونز را حساب‌شده و مشخص به این غذا اضافه کنید، اما نکته‌های دیگری هم هستند که باید هنگام آماده کردن این سالاد یا بهتر بگوییم این غذا (به دلیل کالری فراوان) به آن‌ها توجه کنید.
 
مقدار کالری

مواد اولیه الویه تقریباً ۱۷۷۰ کیلوکالری انرژی دارند و اگر این غذا میان ۴ نفر تقسیم شود، هر یک بیش از ۴۴۰ کیلوکالری انرژی دریافت خواهند کرد که این میزان نسبتاً بالاست، بنابراین اگر قصد دارید این غذا را در وعده شام بخورید، بهتر است نصف آن را میل کنید زیرا اگر این سالاد با نان خورده شود، به ازای هر ۳۰ گرم نان ۸۰ کیلوکالری دیگر به میزان انرژی یاد شده اضافه خواهد شد.
 
همراه این غذا

این سالاد را می‌توانید با گوجه‌فرنگی تازه و زیتون سرو کنید. نانتان نیز بهتر است از نوع سبوس‌دار باشد. برگ‌های تازه کاهو و حتی بروکلی‌های خرد شده هم می‌توانند همراه این غذا سرو شوند.
برای خوش طعم کردن این سالاد هویج را با کمی شکر یا عسل بخارپز و به صورت نگینی خرد کنید و به سایر محتویات بیفزایید

 

دستور تهیه سالاد الویه :

مـواد لازم برای ۴ نفر

سیب‌زمینی متوسط ۴ عدد ۳۲۰ کیلوکالری

سینه مرغ ۳۰۰ گرم ۵۰۰ کیلوکالری

پیاز متوسط ۱ عدد ۱۵ کیلوکالری

تخم‌مرغ ۳ عدد ۳۰۰ کیلوکالری

نخودفرنگی ۱ لیوان ۱۶۰ کیلوکالری

خیارشور خرد شده ۱ لیوان ۲۵ کیلوکالری

سس مایونز ۵ قاشق غذاخوری ۴۵۰ کیلوکالری

لیموترش ۱ عدد ۰ کیلوکالری

نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به میزان دلخواه ۰ کیلوکالری

 

طـرز تـهـیـه :

* سیب‌زمینی و تخم‌مرغ‌ها را در قابلمه‌های جداگانه آب‌پز کنید. بعد از خنک شدن، آن‌ها را در کاسه‌ای بزرگ رنده کنید.

* مرغ را با پیاز، کمی زردچوبه و نمک بپزید و پس از پخت کامل، ریش‌ریش کنید.

* خیارشورها را نگینی و بسیار ریز خرد کنید و به این مخلوط بیفزایید.

* نخودفرنگی را هم در قابلمه‌ای همراه کمی نمک آب‌پز و پس از پخت آبکش کنید تا آب آن کاملاً گرفته شود.

* در نهایت، تمام این مواد غذایی را با هم مخلوط و با سس مایونز مزه‌دار کنید و ۲۰ دقیقه در یخچال قرار دهید تا طعم‌دار شوند. پس از گذشت این مدت زمان، الویه را با نان (ترجیحاً نان سبوس‌دار) سرو کنید.

 

 

منابع: هفته نامه سلامت – ساقی اخوان – سامان گلریز/تبیان



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
loadingLoading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:




در صورت تمایل به این موضوع نظر دهید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
  • سالاد الویه به شکل هویج طرز تهیه سالاد الویه به شکل هویج

      طرز تهیه سالاد الویه به شکل هویج   این سالاد الویه زیبا و استثنایی، یک ایده خوب برای تولدها و مهمانی‌های عصرانه است.   آماده سازی: ۲ ساعت مدت انتظار: ۳۰ دقیقه مجموعاً: ۲ ساعت و ۳۰ …

  • پخت برنج نکاتی در مورد انتخاب و پخت برنج

       توصیه هایی برای انتخاب و پخت برنج یکی از اصلی ترین غذاهای ایرانی پلو و چلو است که باید در پخت آن دقت زیادی به کار برد.   تهیه و انتخاب برنج : خصوصیاتی …

  • سالاد, آموزش تهیه سالاد, سالاد خیار, طرز تهیه سالاد خیار, روش تهیه سالاد خیار, دستور تهیه سالاد خیار,پیاز قرمز, سرکه سیب, شکر, خردل ,خیار طرز تهیه سالاد خیار ترش و تند

    آماده سازی: ۲ ساعت   مواد اولیه برای ۴ نفر : خیار۲ عدد – ۶۰۰ گرم (بدون تخم) نمک طبق ذائقه شکر دانه ای۲ تا ۳ قاشق چایخوری – بسته به میزان شیرینی که برای سالاد می پسندید …

  • سالاد بلوچیز با ژامبون طرز تهیه سالاد بلوچیز با ژامبون

    ترکیب اسفناج، کلم قرمز، بلوچیز و ژامبون دودی به همراه سس خردل در سالاد بلوچیز یعنی یک طعم استثنایی.   ارزش غذایی سالاد بلوچیز با ژامبون دودی و سس خردل در هر وعده شامل: ۵۵۹ …

  • طرز تهیه سالاد اندونزی

    طرز تهیه سالاد اندونزی     مواد لازم: سیب زمینی : ۵۰۰گرم گوجه فرنگی:  ۲عددمتوسط نخود فرنگی پخته :  ۲۰۰ گرم کالباس:  ۳۰۰ گرم خیار شور:  ۳۰۰ گرم سس مایونز:  به مقدار لازم گل کلم پخته …

  • آشپزی دانستنی های آشپزی برای تازه عروس ها

    در این مطلب تازه عروس های عزیز را با چند نکته مهم آشپزی آشنا می کنیم.   آشنایی با انواع سبزی ها و مقدار آن ها : قورمه سبزی : دو واحد تره + یک …

  • سالاد مرغ کبابی با سس آووکادو طرز تهیه سالاد مرغ کبابی با سس آووکادو / غذای رژیمی

    سالاد مرغ کبابی با سس آووکادو سالاد مرغ کبابی با سس آووکادو را می تونین به عنوان یه وعده غذایی سالم و دلپذیر میل کنین. آووکادو کلسترول بد خون را کاهش میده بنابراین این سالاد به …

  • طرز تهیه سالاد مرغ ، خیار و گوجه , طرز تهیه سالاد , سالاد مرغ، خیار و گوجه , سالاد , مرغ, خیار, گوجه , پیش غذا , انواع سالاد , آموزش آشپزی , روش تهیه سالاد طرز تهیه سالاد مرغ ، خیار و گوجه

    طرز تهیه سالاد مرغ ، خیار و گوجه   آماده سازی: ۳۰ دقیقه   مواد اولیه برای ۴ نفر: روغن زیتون ۵ قاشق غذاخوری سینه مرغ ۴۵۰ گرم نمکبه مقدار لازم فلفل سیاه به مقدار لازم سرکه۱/۴ فنجان …

  • طرز تهیه سالاد سیب زمینی طرز تهیه سالاد سیب زمینی (۳)

     طرز تهیه سالاد سیب زمینی من با استفاده از این دستور غذایی توی منزل سالاد سیب زمینی درست می کنم . تهیه ی این غذا توی منزل بسیار آسونه ، مطمئن باشین از تهیه این …

  • چند ترفند آشپزی برای پخت و پز بهتر چند ترفند آشپزی برای پخت و پز بهتر

    چند ترفند آشپزی برای پخت و پز بهتر سوال و جواب های آشپزی : چیکار کنم غذاهام خوشمزه بشه؟   قبلا در چند فوت و فن آشپزی برای کدبانوی ایرانی و چند فوت و فن …

مطالب قبلی این بخش
  • روشهای خرد کردن پیاز بدون اشک ریختن روشهای خرد کردن پیاز بدون اشک ریختن

      روشهای خرد کردن پیاز بدون اشک ریختن   چرا زمان خرد کردن پیاز اشک می ریزیم ؟ پیاز چطور می‌تواند باعث اشک ریختن می شود و چطور می‌توان از آن جلوگیری کرد؟ پیاز از …

    • 1897912_Page_ خصوصیات یک فر خوب و استاندارد

      خصوصیات یک فر خوب و استاندارد   برای اینکه بتونید از نتایج شیرینی پزیتون لذت ببرید و راضی باشید اولین چیز داشتن یک فر خوب و استاندارد هست اگر فرتون استاندارد و دقیق نباشه خودتون …

      • کیک ,پخت کیک, شیرینی پزی ,آموزش شیرینی پزی ,آموزش پخت کیک ,کیک اسفنجی ,پف کردن کیک ,چسبیدن کیک ,نکات مهم پخت کیک ,ترفند پخت کیک ,فوت و فن پخت کیک, خوب شدن کیک اسفنجی طرز تهیه کیک اسفنجی / چطور کیک اسفنجی خوب بپزیم

        نکاتی برای پخت کیک اسفنجی   ۱- از نکات خیلی‌ مهم واسه داشتن یه کیک اسفنجی خوب اینه که به هیچ عنوان نباید قالبمون رو چرب کنیم اگه تو دستورش ما از کره و یا …

        • نکاتی در مورد تهیه دسر ها

            روش استفاده از قالب های دسر: بهترین قالب ها برای تهیه دسر قالب های فلزی هستند.اگر از قالب های فلزی استفاده می کنید باید داخل قالب ،آب سرد بچرخانید و آن را برگردانید تا …

          • طرز تهیه آبرنگ خوراکی برای نقاشی روی شیرینی طرز تهیه آبرنگ خوراکی برای نقاشی روی شیرینی

              طرز تهیه آبرنگ خوراکی برای نقاشی روی شیرینی (به همراه نمونه های نقاشی روی بیسکوئیت)  طرز تهیه آبرنگ خوراکی برای نقاشی روی شیرینی شاید باورتون نشه ولی کاملا شدنیه میتونید با استفاده از چند …

            • توصیه هایی برای تهیه غذای نذری توصیه هایی برای تهیه غذای نذری

                 برای تهیه غذای نذری این توصیه‌ها را رعایت کنید   طبخ غذای نذری از آیین های ریشه دار مذهبی و دینی ما است. این غذاها و خوراکی های متنوع که بین دیگران توزیع می …

              • آشپزی آسان , نکات آشپزی آسان نکاتی برای آشپزی آسان و راحت

                توصیه هایی برای آشپزی آسان و راحت تکنیک های جالب و ساده ای برای آشپزی آسان وجود دارد که بهتر است بدانید. سرآشپزهای معروف این نکته‌ها را رعایت می‌کنند و به همین دلیل آشپزی آن‌ها همیشه …

                • طرز تهیه پیاز داغ مجلسی طرز تهیه پیاز داغ مجلسی

                    طرز تهیه پیاز داغ مجلسی پیاز که داغ می کنید نرم میشه ؟! خب این پیاز داغ ها برای داخل آش خوبه. ولی یه وقتهایی برای تزیین غذا به پیاز داغ های طلایی و …

                  • نکات مهم در پخت بیسکویت نکات مهم در پخت بیسکویت که باید بدانید

                    توصیه هایی برای پخت بیسکویت بی نقص و عالی  برای پخت بیسکویت های ترد و خوشمزه رعایت نکاتی الزامیه. در این مطلب به نکاتی اشاره شده که لازمه بدونین تا بیسکویت های بی نقص درست …

                    • سیب و موز جلوگیری از سیاه شدن سیب، موز، قارچ و سیب زمینی

                        جلوگیری از سیاه شدن سیب‌زمینی‌: تنها کافی‌ است‌ پس‌ از پوست‌ کندن‌ و خلال‌ کردن‌ یا ریز کردن‌ آن‌ مقداری‌ آب‌ ولرم‌ را در ظرفی‌ بریزند و یک‌ قاشق‌ چایخوری‌ سرخالی‌ نمک‌ به‌ آن‌ بیفزایید …

                      • 18460 مزه دار کردن گوشت قبل از پخت

                        شاید تا حالا شما هم اصطلاح مرینیت کردن رو از زبان آشپزا شنیده باشید و خیلی هم براتون جالب باشه که مرینیت کردن چیه که اینقدر برای آشپزا مهمه و خیلی سفارش میکنن که حتما …

                        • روش تمیز کردن مایکروویو با لیمو

                          روش تمیز کردن مایکروویو با لیمو جالب نیست که فقط با داشتن یک لیمو میتوانید مایکروویوتان را تمیز کرده و تمامی جرم های باقی مانده روی دیواره های داخلیش را برطرف کنید؟ با من همراه …

                          • روش های دست پیچ کردن پیراشکی - آموزش طرز پیچیدن خمیر پیراشکی آموزش طرز پیچیدن خمیر پیراشکی (۲)

                              سری دوم آموزش تصویری طرز پیچیدن خمیر پیراشکی مدل های متنوعی برای پیچیدن خمیر پیراشکی وجودد دارد . قبلا در اینجا آموزش چند نمونه از آن تقدیم شما عزیزان شده بود. در این مطلب نیر مدل های …

                            • آموزش تصویری ساخت گل با خمیر فوندانت آموزش ساخت گل برای تزیین کیک با فوندانت

                                آموزش تصویری ساخت گل برای تزیین کیک با خمیر فوندانت   در این مطلب روش ساخت گل برای تزیین کیک با خمیر فوندانت برای تزیین کیک را مشاهده می کنین . گلهای زیبایی مثل …

بالا