شنبه , ۱۳ آذر , ۱۳۹۵
بیشتر ببینید

 
تخم بلدرچین گوشت بلدرچین

خواص گوشت بلدرچین
 
بلدرچین، کوچک ترین پرنده از خانواده قرقاول ها می باشد. در فارسی آن را کرک، ورتج، بدبده و بلدرچین که اصلاً ترکی است نامیده اند. در عربی نیز به آن سلوی و سمانی می گویند.

در طب سنتی اسلام، خواص گوناگونی به بلدرچین نسبت داده اند، مثلاً به عقیده عبدالملک بن زهر اندلسی (قرن ۵) ” گوشت بلدرچین خوشمزه و خوش طعم است که هم برای افراد سالم و هم برای بیماران سودمند می باشد؛ سنگ (کلیه و مثانه) را خرد می کند و مفید است. ” و نیز به گفته انطاکی ” گوشت بلدرچین مغذی است و بدن را فربه می سازد. ”

بلدرچین حیوانی است با خصوصیات پرندگان وحشی شکاری و بسیار پُرجنب و جوش، لاجرم باید در وضعیتی پرورش یابد که امکان جست وخیز و پرواز داشته باشد. هر قدر ماهیچه در طول حیات خود فعال تر باشد گوشت آن نیز لذیذتر است (مانند ران مرغ، دم ماهی، ران حیوانات شکاری و گوسفند و همچنین سینه پرندگان وحشی).

در واقع، فعالیت و جنب و جوش زیاد در بلدرچین ها، باعث ازدیاد ذخیره گلیکوژن در بافت های ماهیچه ای آن ها می شود که این امر باعث می گردد گوشت این پرنده مانند پرندگان شکاری، بسیار لذیذ شود، به همین دلیل است که گوشت حیوانات وحشی اعم از نشخوار کنندگان(آهو، گوزن، بُزکوهی و غیره) و یا پرندگانی مانند قرقاول، کبک، تیهو، دراج و بلدرچین فوق العاده لذیذ بوده و قسمت هایی از بدن آن ها بسیار خوش طعم می باشد.

‎از دیگر مزایای بلدرچین این است که بعد از طبخ به دلیل وجود سلول های پیچیده پیوندی، در اثر پخته یا بریان شدن به هیچ وجه متلاشی نمی شود و پرنده ترکیب خود را کاملاً حفظ کرده و در پذیرایی ها، زیبایی فراوانی به سفره می دهد.
 
۷۲ درصد وزن بلدرچین قابل استفاده است که در مرغ ۵۵ درصد می باشد. ۲۰ درصد وزن کل بدن بلدرچین را عضله تشکیل می دهد و درصد پروتئین و ماده خشک در عضله ران ۸۰ درصد است، در صورتی که این رقم در مرغ ۶۵ درصد می باشد. گوشت سینه بلدرچین به دلیل جنب و جوش و پرواز های متناوبی که انجام می دهد علاوه بر این که حجم قابل توجهی از کل لاشه(یک سوم) را تشکیل می دهد، دارای طعم بسیار خوبی می باشد.

بلدرچین برای پرورش دهندگانی که تمایل دارند آن را به صورت صنعتی پرورش دهند نیز دارای منافع بسیاری است: دوره کوتاه جوجه کشی(۱۵ تا ۱۶ روز)، رشد سریع و بلوغ زودرس(۳۵ روزگی)، میزان تخمگذاری بالا(فاز فعال تخمگذاری طولانی)، ضریب تبدیل غذایی مناسب، نیاز به محیط پرورش کوچک، مقاومت بالا در برابر بیماری ها و قیمت مناسب جهت عرضه مخصوص(گوشت و تخم) به بازار از جمله دلایل اقتصادی بودن پرورش این پرنده است.

 

ارزش غذایی گوشت بلدرچین

 تخم بلدرچین گوشت بلدرچین

 
گوشت طیور به عنوان منبع پروتئین حیوانی اهمیت زیادی دارد؛ به همین دلیل در کشورهای مختلف، سرمایه گذاری زیادی روی صنعت پرورش طیور از جمله بلدرچین شده است.
ارزش پروتئین موجود در گوشت این پرنده۲۴/۹۱۳ درصد می باشد و این در حالی است که انواع اسیدهای آمینه کمیاب که در سایر پروتئین ها یافت نمی شود، در گوشت این پرنده به وفور وجود دارد. نتایج تحقیقات متعدد نشان داده است که میزان پروتئین موجود در گوشت بلدرچین ۵ تا ۱۰ درصد بیشتر از سایر پرندگان و نشخوار کنندگان می باشد. به همین دلیل در اغلب نقاط دنیا متخصصان برای افراد مُسن و از کار افتاده که احتیاج مُبرمی به ترمیم سلول های از دست رفته بافت های خود دارند، مصــــرف گوشت بلدرچین را تجــــویــــز می نمایند.
از طرف دیگر به دلیل وجود عناصر معدنی کمیاب و ویتامین در گوشت این پرنده، برای بیماری هایی چون آسم، تشنج، فشار خون بالا، ضعف اعصاب و یا در مواردی ناراحتی های روانی و همچنین بی خوابی مفید می باشد.
همچنین گوشت بلدرچین منبع خوب نیاسین، فسفر، مس، تیامین، ریبوفلاوین، ویتامین B6، روی، آهن و سلنیوم است.
 

خواص تخم بلدرچین

تخم بلدرچین از نظر کیفیت با تخم سایر پرندگان متفاوت است. تخم بلدرچین در مقایسه با تخم مرغ، به مراتب ارزش غذایی بالاتری دارد. یک تخم بلدرچین هر چند که از لحاظ وزنی حدود یک پنجم وزن تخم مرغ معمولی را دارد، در مقایسه با تخم مرغ، ۵ برابر فسفر و کلسیم،۴/۵ برابر آهن، ۶ برابر ویتامین B1(تیامین)، ۱۵ برابر ویتامین B2(ریبوفلاوین) و ۶ برابر ویتامین B12 دارد، همچنین از کلسترول کمتری برخوردار است و سرشار از ویتامین A، اسید نیکوتینیک، مس و کبالت می باشد.

تخم بلدرچین نسبت به تخم مرغ از مزه بهتری برخوردار بوده و به علت کراتن خاصی که در آن ذخیره شده است، در درمان بیماری آسم تأثیر مفیدی دارد. از طرف دیگر به علت غنی بودن از ویتامین B، در درمان بیماری های عصبی موثر می باشد. همچنین تخم بلدرچین به علت وجود آمینواسیدهای فراوان، در تغذیه کودکان و بیماران بسیار موثر است. ضمناً از چربی کمتری نسبت به تخم مرغ برخوردار است.

 

تخم بلدرچین گوشت بلدرچین

 
در جداول زیر ترکیب گوشت و تخم بلدرچین مشاهده می شود:
 
جدول ۱- ترکیب گوشت بلدرچین در ۱۰۰ گرم:

ترکیب گوشت میانگین

آب ۶۵/۶۲(درصد)
چربی ۳/۳(درصد)
پروتئین ۲۶(درصد)
مواد معدنی ۶/۳(درصد)
انرژی (Kcal/ 100g) 80

 
جدول ۲ – ترکیب تخم بلدرچین در ۱۰۰ گرم:

ترکیب تخم میانگین

آب ۸/۷۳ تا ۳/۷۴(درصد)
چربی ۴/۱۲ تا ۱/۱۱(درصد)
پروتئین ۶/۱۱ تا۱/۱۳(درصد)
کربوهیدرات ۱(درصد)
مواد معدنی ۱/۱(درصد)
انرژی (Kcal/ 100g) 161
کلسترول (mg/dl) 844

 
نکاتی در مورد خرید بلدرچین و نحوه نگهداری آن

گوشت خام بلدرچین در یخچال به مدت ۲ روز، و گوشت پخته آن حداکثر ۳ روز قابل نگهداری است.

برای خرید گوشت بلدرچین اول از تاریخ انقضای آن اطمینان حاصل کنید.

گوشت تازه بلدرچین باید بدون بو، کاملاً تمیز و عاری از هر گونه بقایای پر باشد و بهتر است در اولین فرصت ممکن پس از خرید، آماده مصرف شود.

اگر قصد پختن بلدرچین را تا ۲ روز پس از خرید ندارید، آن را منجمد کنید. به این منظور بهتر است آن را با همان بسته بندی هنگام خرید در فویل پیچید و یا این که در کیسه فریزر گذاشته و هوای داخل آن را کاملاً خارج کنید.
روش رفع انجماد گوشت منجمد بلدرچین

هیچ گاه بلدرچین منجمد را در درجه حرارت اتاق جهت رفع انجماد نگذارید. بهتر است آن را در یخچال گذاشته تا در طول شب رفع انجماد شود؛ هم چنین می توانید با غوطه ور کردن آن در آب سرد، رفع انجماد کنید.

بدین منظور پرنده را با همان بسته بندی منجمد شده و یا با قرار دادن در بسته ای مقاوم نسبت به آب، داخل آب سرد قرار دهید و هر ۳۰ دقیقه یک بار آب را عوض کنید. بلدرچین ظرف مدت یک ساعت یا کمتر رفع انجماد می شود.
 
منبع:tebyan.net
 
 



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
loadingLoading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:




در صورت تمایل به این موضوع نظر دهید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
مطالب قبلی این بخش
  • خواص کرفس - فواید کرفس - خواص درمانی کرفس خواص کرفس و طرز نگهداری از آن

    خواص درمانی کرفس و ویتامین های آن   خواص کرفس و درمان بیماریها پیشینیان ما از کرفس های وحشی بسیار استفاده می کردند اما اصل و نسبت این گیاه به حاشیه دریای مدیترانه برمی گردد. …

    • بهترین زمان پیاده روی بهترین زمان پیاده روی چه زمانی است ؟

      بهترین موقع برای پیاده روی چه زمانی است؟ بهترین زمان پیاده روی برای لاغری, کفش پیاده روی , بهترین زمان برای پیاده راه رفتن , فواید پیاده روی, کفش مناسب پیاده راه رفتن , پیادﻩروی در …

      • آکرومگالی, رشد بیش از حد بدن آکرومگالی : علل، علایم و درمان

          آکرومگالی چیست، چه علائمی دارد و چگونه درمان می شود؟   آکرومگالی (رشد بیش از حد بدن) معمولاً به علت ترشح بیش از حد هورمون رشد در خون ایجاد و باعث بیماری ژیگانتیسم در …

        • پوسته پوسته علل پوسته پوسته شدن نوک انگشتان دست

          چرا انگشت هایم پوسته پوسته شده اند؟   پوسته پوسته شدن نوک انگشتان دست مشکلی شایع است که گاهی اوقات برخی افراد دچار آن می شوند. از آنجایی که پوست نوک انگشت های دست حساس …

          • مضرات نشستن طولانی نشستن طولانی مدت چه خطراتی دارد ؟

            مضرات نشستن طولانی مدت برای سلامتی نشستن طولانی مدت باعث می شود دردهایی در قسمت کتف و شانه، گردن و پشت بدن ایجاد شود. این امر به خصوص اگر اصول درست نشستن رعایت نشود بیشتر …

            • راشیتیسم بیماری راشیتیسم یا نرمی استخوان

                  به طور کلی راشیتیسم (نرمی استخوان): یک بیماری استخوانی در بچه ها است که موجب ضعیف شدن استخوان، ایجاد پاهای پرانتزی و تغییر شکل در اندام ها می شود. این بیماری ارتباط تنگاتنگی …

              • احساس خستگی, احساس کوفتگی, دلایل احساس خستگی, علل احساس خستگی , چرا احساس خستگی می کنم ,درمان احساس خستگی , علت احساس خستگی دلایل احساس کوفتگی و خستگی

                 ۵ دلیل برای احساس کوفتگی و خستگی بدن   اولین دلیل که بسیاری به آن توجهی ندارند خشک بودن بدن و کم آب شدن است. متخصصین دریافته اند که اگر آب بدن از یک سطح …

                • Mushrooms ,خواص قارچ, فواید قارچ خواص و مزایای قارچ ها

                  قارچ‌ و خواص بی شمارش ما در این مطلب می‌خواهیم نگاهی به حقایق تغذیه ای قارچ‌ها بیندازیم و ببینیم فقط مزه‌ی آن‌هاست که مورد پسند است یا در موارد دیگری هم می‌توان روی آن‌ها حساب …

                  • یائسگی ,پریود نشدن , سرطان رحم , فقدان قاعدگی,  آمنوره , علل پریود نشدن, علل فقدان قاعدگی , اختلال در تخمدان علل پریود نشدن چیست ؟

                      فقدان قاعدگی در زنان چیست و چه عللی دارد؟   در علم پزشکی به فقدان قاعدگی در زنان “آمنوره” گفته می شود. زنان به طور معمول در سنین قبل از بلوغ، در دوران بارداری …

                    • درمان میخچه پا درمان میخچه پا و پیشگیری از بروز آن

                        راه های درمان میخچه پا و روش های پیشگیری از بروز آن   پوست یکی از حساس ‌ترین مناطق بدن به شمار می‌ رود و با کوچک‌ ترین فشاری، عکس‌العمل نشان می ‌دهد و …

                      • تمریناتی برای تقویت مچ دست تمریناتی برای تقویت مچ دست

                          چگونه مچ دست را تقویت کنید؟ چند تمرین برای تقویت مچ دست   مچ دست در زندگی روزمره و در اکثر ورزش ها نقش مهمی را ایفا می کند. پس برای تقویت مچ دست …

                        • تقویت عضلات , کاهش وزن , تمرین 15 دقیقه ای تقویت عضلات و کاهش وزن با تمرین ۱۵ دقیقه ای

                           ۱۵ دقیقه تمرین برای تقویت عضلات بدن و کاهش وزن سریع     در این مطلب با حرکات ورزشی ساده ای آشنا می شوید که موجب تقویت عضلات بدن می شود. اگر می خواهید خیلی سریع قوی شوید این …

                          • خرمالو  Persimmons خواص خرمالو

                             خرمالو میوه خوشرنگ و زیبای پاییزی   نام خرمالو ترکیبی است از دو واژه خرما و آلو. خرمالو میوه ملی ژاپن است ولی احتمالا بومی چین بوده و بعد وارد ژاپن شده و سپس به …

                            • مشکلات چشم را نادیده نگیرید این مشکلات چشم را نادیده نگیرید

                                از این علائم چشمی، چشم پوشی نکنید  به این مشکلات چشم بی توجه نباشید   بسیاری از مشکلات چشم هستند که اولین علامت آنها به صورت یک تغییر کوچک در چشم ها تشخیص داده …

بالا