یکشنبه , ۲۱ آذر , ۱۳۹۵
بیشتر ببینید

 

میوه‌ای که مژه‌ها را پرپشت می‌کند!

خواص میوه به، مضرات و طریقه مصرف آن

 
ظاهر این میوه شبیه سیب است اما بعضی‌ها می‌گویند خواص میوه به حتی از سیب هم بیشتر است! «به» یکی از میوه‌های خاص فصل سرد است که به دلیل طعم گسی که دارد بسیاری اوقات نادیده و دست‌کم گرفته می‌شود، اما طرفداران آن می‌دانند که «به» اگر به شیوه صحیح پخته شود چه عطر و طعمی به راه می‌اندازد! کافی است صبح‌تان را با یک لقمه مربای به، خامه و نان تازه شروع کنید تا هم از خواص، املاح و ویتامین‌های فوق‌العاده آن بهره‌مند شوید و هم انرژی مثبت این میوه بهشتی را به کل روزتان منتقل کنید.«به» سرشار از ویتامین‌های A و B، املاح، فیبر و تانن است و ۱۰۰ گرم از آن حدود ۵۷ کیلوکالری انرژی تولید می‌کند، بنابراین برای کسانی که می‌خواهند لاغر شوند این میوه بسیار مفید است. حال اگر کنجکاو شده‌اید که با خواص و حتی مضرات این میوه بیشتر آشنا شوید با ما همراه باشید. . .

خواص میوه به و طریقه مصرف آن

 
بهترین «به» در اصفهان!

«به» میوه‌ای خوش‌طعم و عطر از خانواده سیب است. این میوه اگرچه به صورت خام هم خوردنی است اما اغلب، پخته آن را به صورت مربا و کمپوت در غذاهایی همچون خورش و خوراک مصرف می‌کنند. «به» دارای گوشت خشک و کرکی است که طعمی ترش و تقریبا گس دارد، با این حال وقتی پخته می‌شود بو و طعمی بسیار خوش پیدا می‌کند. «به» در فرانسه، یونان، آرژانتین، نیوزیلند و ایران پرورش می‌یابد. بهترین «به» ایران نیز در اصفهان کشت می‌شود. این میوه را در بعضی استان‌ها ازجمله آستارا، لاهیجان و رامسر «سنگه» نیز می‌نامند.
 
می‌خواهید شاد شوید؟ «به» بخورید!

«به» اثرات مثبتی بر فکر و ذهن می‌گذارد و از افسردگی جلوگیری می‌کند، همچنین تقویت‌کننده قلب، کبد و معده است و زخم معده را بهبود می‌بخشد. علاوه براین، تحریک کننده اشتها، نرم کننده سینه و ادرارآور است و به هضم غذا کمک می‌کند. جویدن آن خشکی و بوی بد دهان را هم کاهش می‌دهد.

حتی قرار دادن تکه‌های «به» در خانه باعث خوش‌بو شدن فضا می‌شود. افرادی که مرتب از «به» استفاده می‌کنند کمتر دچار سرطان می‌شوند چراکه این میوه سرشار از آنتی‌اکسیدان است. خوردن و بوئیدن آن نیز از تهوع و استفراغ جلوگیری می‌کند. گفته می‌شود این میوه تقویت‌کننده رحم است و خطر سقط جنین را کاهش می‌دهد. «به» همچنین به دلیل دارا بودن پتاسیم، پایین آورنده کلسترول و فشار خون است، در نتیجه از گرفتگی رگ‌های کرونر قلب و سکته قلبی پیشگیری
می‌کند.
 
«به» سبز بهتر است یا زرد؟!

این میوه ممکن است مثل سیب سبز کم رنگ یا طلایی زرد باشد. معمولا اول فصل سبزتر است و آخر فصل طلایی‌تر می‌شود اما هر دوی آنها آماده طبخ هستند. با این حال اگر «به‌های» سبز رنگ را چند روزی خارج از یخچال نگهداری کنید، رسیده و زرد می‌شوند اما به یاد داشته باشید که بیش از یک هفته آنها را خارج از یخچال نگذارید چون شروع به خراب شدن می‌کنند. این میوه درون یخچال تقریبا به اندازه سیب دوام می‌آورد. «به»‌های عطری نیز کوچک‌‌تر و دارای پرزهایی روی پوست‌شان هستند که پس از شستن میوه به راحتی از بین می‌روند.
 
درمان شوره سر با روغن «به»!

روغن «به» برای جلوگیری از تعریق زیاد، شوره سر، سرگیجه، وزوز گوش، تقویت معده، کبد و قلب، بهبود زخم‌های دهانی، خونریزی‌های ریوی، اسهال مزمن و زخم روده بسیار مفید است. برای تهیه این روغن کافی است آن را کاملا بپزید و آبش را بگیرید سپس آب «به» را با نصف آن مقدار روغن زیتون بجوشانید تا آبش تبخیر شود و فقط روغن باقی بماند، البته دقت کنید که روغن نسوزد.

همه آنچه باید در مورد خواص و شیوه مصرف این میوه پرخاصیت بدانید!

 
میوه‌ای که مژه‌ها را پرپشت می‌کند!

این میوه تقویت کننده معده و متوقف کننده اسهال‌های ساده و خونی است. در بهبود ورم حاد روده‌ها، خونریزی‌های قاعدگی و بواسیری، سوزش مجاری ادرار، تنگی نفس، سردردهای مزمن و التهاب‌های مختلف نیز بسیار موثر است. علاوه بر اینها باعث تقویت اعمال دستگاه گوارش و کاهش مخاط و سرفه می‌شود. از خواص دیگر این میوه خوش‌طعم می‌توان به از بین رفتن برفک دهان، خونریزی لثه، آبریزش چشم، ریختن مژه و رفع ترشحات زنانگی اشاره کرد.
 
«به دانه»، بهترین التیام برای بواسیر!

دانه «به» از بهترین درمان‌ها برای التهاب‌های دستگاه گوارش و مخاط‌ ها، سرفه‌های خشک، سینه درد، تب و گرفتگی صدا به حساب می‌آید اما باید از جویدن و بلعیدن آن بپرهیزید زیرا این دانه حاوی یک ماده سمی و مضر است، بنابراین چند عدد «به‌ دانه» را مدتی در دهان نگه دارید و بمکید تا لعاب آن خارج شود، سپس آنها را بیرون بریزید. همچنین می‌توانید چند عدد «به‌ دانه» را در آب داغ خیس کنید و لعاب آن را بخورید. لعاب دانه «به» برای ترمیم زخم‌ها و سوختگی پوست در اثر آتش یا آفتاب بسیار مفید است. برای التیام بواسیر نیز می‌توانید لعاب «به دانه» را روی موضع مورد نظر بمالید.
 
«به» فرزندتان را نابغه می‌کند!
 
در مورد «به» نکات و عقاید جالبی وجود دارد، ازجمله اینکه:

– در قدیم، زنان دانه «به» را می‌کوبیدند، در مقداری آب خیس کرده و از لعاب آن برای فر کردن موها استفاده می‌کردند.

– در یونان، افرادبه عنوان تشریفات ازدواج از میوه «به» استفاده می‌کردند. آنها این میوه را به طرف ارابه عروس و داماد پرت می‌کردند و بر این عقیده بودند که «به» نشانه‌ای از باروری است.

– یک نظریه در مورد «به» این بود که اگر زنان باردار این میوه را زیاد بخورند، بچه آنها نابغه و زیبا خواهد شد!

– اروپایی‌ها بر این باورند که این میوه به هضم گوشت کمک می‌کند، به همین دلیل اغلب با گوشت‌های چرب، «به» مصرف می‌کنند.

– می‌گویند با خوردن «به»،  عرق بدن خوشبو می‌شود.
 
این میوه چه طبعی دارد؟!

«به» شیرین طبیعت گرم و ‌تر، «به» ترش طبیعت سرد و خشک و «به» ملس نیز طبیعت معتدل دارد. دانه آن نیز طبیعتی سرد و‌ تر دارد. جالب است بدانید که مصرف این میوه پیش از غذا باعث یبوست و پس از غذا باعث نرمی مزاج می‌شود.
 
«به» چه فوایدی دارد؟!

همه آنچه باید در مورد خواص و شیوه مصرف این میوه پرخاصیت بدانید!

 
میوه «به» ضرر هم‌دارد؟

– خوردن میوه نارس و خام «به»، توصیه نمی‌شود زیرا بسیار دیرهضم و قابض است، همچنین «به» شیرین و خام برای اشخاص گرم‌مزاج مضر است.
– کرک یا پرز روی «به»، هضم سنگینی دارد و برای حلق و صدا بسیار مضر است، بنابراین باید قبل از خوردنش، پرزهای روی آن را پاک کنید.
 
«به» را چگونه مصرف کنیم؟!

– برای معالجه اسهال و ورم روده بزرگ ۴۰ تا ۵۰ گرم «به» را خرد کرده و ۱۵دقیقه در یک لیتر آب بجوشانید و مصرف کنید.

– «به دانه»، ورم معده را معالجه می‌کند. برای این منظور باید ۴ گرم آن را در ۱۲۰ گرم آب خیس کنید، سپس آن را آنقدر هم بزنید تا مایعی شکل سفیده تخم‌مرغ به دست آید.

– جوشانده برگ درخت «به»، بی‌خوابی را درمان می‌کند. برای این منظور باید یک مشت برگ‌های تازه آن را ۱۰ دقیقه در یک لیتر آب جوش بریزید تا دم بکشد، سپس آن را صاف کرده و با عسل شیرین کنید. دو قاشق سوپ‌خوری از این جوشانده را قبل از خواب بنوشید.

– برای رفع بی‌خوابی ۳۰ گرم شکوفه «به» (تازه یا خشک کرده) را در یک لیتر آب جوش با عرق بهار نارنج مخلوط کنید و بنوشید.

– برای درمان سوختگی، سرما زدگی و برطرف کردن انواع ترک‌های صورت و لب ۱۰۰ تا ۱۵۰ گرم «به دانه» را در یک لیتر آب بجوشانید و روزی چند مرتبه به ناحیه مورد نظر بمالید.

– شربت «به‌لیمو» حرارت بدن را کاهش می‌دهد. برای تهیه این شربت ۲۵۰ گرم آب «به» را با سرکه، آب لیموی صاف و گلاب (هر یک به مقدار ۱۵۰ گرم) و مقداری قند بجوشانید تا قوام بیاید.

 

مجله سیب سبز – ستاره محمد

 



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
loadingLoading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:




در صورت تمایل به این موضوع نظر دهید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
مطالب قبلی این بخش
  • فواید پیاده روی بعد از شام تاثیر پیاده روی بعد از شام بر بدن

      فواید شگفت انگیز ۱۰۰ قدم پیاده روی بعد از شام   کارشناسان عقیده دارند، دست کم ۱۰۰ قدم پیاده روی بعد از شام وضعیت سلامت عمومی تان را بهتر می کند که شامل هضم …

    • به فکر سلامت استخوان هایتان باشید به فکر سلامت استخوان هایتان باشید

        سلامت استخوان ها : راهکارهای داشتن استخوان های سالم   مراقبت از سلامت استخوان ها بسیار آسان تر از چیزیست که فکر می کنیم. ورزش، رژیم غذایی و عادات زندگی از جمله فاکتور هایی …

      • خواب راحت - سرحال بیدار شدن - خوب خوابیدن خوب خوابیدن ، سرحال بیدار شدن

         برای خواب بهتر و سرحال بیدار شدن چه کنیم؟ خواب یکی از اساسی‌ترین نیازهای بدن است. ما یک‌سوم عمرمان را در خواب بسر می‌بریم، پس باید اهمیت بیشتری به‌ خواب‌مان بدهیم. برای خیلی از ما …

        • علایم، پیشگیری و درمان سیاه زخم علایم، پیشگیری و درمان سیاه زخم

          بیماری سیاه زخم : علل ، علائم و درمان   باکتری باسیلوس آنتراسیس عامل بیماری سیاه زخم است. نامهای دیگر این بیماری در زبان انگلیسی آنتراکس (Anthrax) و به فرانسوی شاربن است. نام آنتراکس از …

          • پاکسازی بدن در تعطیلات نوروز , دفع سموم بدن , سم زدایی بدن پاکسازی بدن در تعطیلات نوروز

            برنامه پاکسازی بدن در سیزده روز عید ۹۴ وقتش رسیده که سموم انباشته شده در زمستان را از بدن‌تان بیرون کنید. بهار فصل اعتدال است؛ اعتدالی که از همان روزهای اول آمدنش با بدون حساب …

            • علل دندان قروچه و درمان آن علل دندان قروچه و پیشگیری از آن

                  دندان قروچه ، آسیبها و پیشگیری از آن   بسیاری از افراد در مواقعی دندان هایشان را به هم می سایند. به این عمل ساییدن دندان ها به هم ، دندان قروچه می …

              • تقویت انگشتان پا, انگشت چکشی بهترین ورزش‌ها برای تقویت انگشتان پا | جلوگیری از تغییر شکل پا با ورزش

                تقویت انگشتان پا و جلوگیری از تغییر شکل آنها با ورزش در این مطلب ورزش های ساده ای معرفی می شوند که برای تقویت انگشتان پا و جلوگیری از تغییر شکل آنها بسیار مفید است. …

                • درمان های طبیعی برای آفتاب سوختگی راه‌های درمانی خانگی آفتاب سوختگی

                    ۱۵درمان خانگی برای آفتاب سوختگی   دوباره آفتاب سوخته شده اید؟ از آن محصولات شیمیایی که برای درمان آفتاب سوختگی طراحی شده‌اند اما در اصل به پوستتان آسیب می رسانند هم خسته اید؟ پس …

                  • کاهش وزن, رهایی از اضافه وزن راهکارهایی ساده برای کاهش وزن

                    بهترین و ساده ترین راهکارهای رهایی از اضافه وزن   اگر از دست رژیم‌های غذایی مختلف خسته شده‌اید، اگر خوردن مداوم آب، حذف کامل کربوهیدرات‌ها یا چربی‌ها و امثال اینها شما را درمانده کرده و …

                    • درمان بی خوابی , مشکل خواب , افسردگی درمان بی خوابی مبتلایان به افسردگی | رابطه مشکلات خواب و افسردگی

                      روشهای درمان بی خوابی بیماران افسردگی مشکلات خواب بین بسیاری از افراد بخصوص مبتلایان به افسردگی شایع هستند. در این مطلب به بررسی دلایل و روش درمان بی خوابی می پردازیم. مشکل بدخوابی و بی خوابی ممکن …

                      • گوش‌ درد, درمان گوش‌ درد, عفونت گوش, ورم گوش, عفونت سینوس‌ها, جرم گوش, دلایل عفونت گوش, پوسیدگی دندان, تسکین درد گوش درمان های موثر برای گوش درد

                        درمان های موثر برای گوش درد شایع‌ترین دلیل عفونت گوش، عفونت گوش میانی است. این نوع عفونت موجب ورم و آلودگی بخش‌هایی از گوش میانی می‌شود. درد مربوط به عفونت گوش میانی از گیر افتادن …

                        • تای ماساژ , ماساژ تایلندی فواید ماساژ تایلندی یا تای ماساژ و تکنیک های آن

                          آشنایی با تای ماساژ یا ماساژ تایلندی کشور تایلند وارث دانش و فرهنگ دو تمدن کهن چین و هند است و ماشاژ تای یا ماساژ تایلندی آمیزه ای از آیورودای هندی، طب چینی و یوگا می‌باشد. این …

                          • 125046-250x150 خواص لبنیات

                            لبنیات شامل شیر، ماست، پنیر، دوغ، کشک و خامه گروهی از موادغذایی هستند که ارزش‌ غذایی زیادی دارند. در هرم موادغذایی، لبنیات جایگاه ویژه‌ای دارند و تاکید می‌شود هر فرد با توجه به سن و …

                            • لاغری رژیم غذایی برای کاهش وزن موفق

                              چگونه زنان فرانسوی بدون رعایت رژیم غذایی لاغر می مانند؟   آیا ممکن است یک رژیم غذایی لاغری وجود داشته باشد که پنیر و شکلات را توصیه کند؟ بله. این قضیه را راز “خوردن برای …

بالا