یکشنبه , ۳ بهمن , ۱۳۹۵


کوسکوس,کوس کوس

آشنایی با کوسکوس و موارد مصرف آن ( Couscous )

کوسکوس Cous Cous با تلفظ KOOS-koos قوت غالب مردم تونس و الجزایر و لیبی و مراکش و موریتانی و همچنین کشورهای عربی و سواحل غربی جزیره سیسیل و اسپانیا است.

در حال حاضر در اروپا خصوصا در فرانسه نیز شناخته شده و مورد مصرف قرار می گیرد. کوسکوس را با استفاده از نوعی پاستا میپزند که از سمولینا یا گندم دروم تهیه می شود و نشاسته کمتری نسبت به گندم و غلات دیگر دارد.

کوسکوس در واقع غذای جانبی است که با پاستای ریز سمولینا تهیه می شود. واژه سمولینا از زبان ایتالیایی semola مشتق شده و به معنای سبوس یا Bran می باشد.

کوسکوس,کوس کوس

 

درست کردن کوسکوس :

سمولینا آردی است زرد رنگ که از گندم دوروم تهیه می شود.سمولینا ( به ترکی ایرمیک Irmik ) پایه تهیه پاستا است که با آب مخلوط می شود.

پس از پاشیدن آب روی آرد سمولینا آن را میان دست مالش داده تا به صورت خمیری گلوله ای شکل و ریز در آید سپس روی آن کمی آرد می پاشند که دانه ها از هم جدا باقی بمانند و آنگاه آنرا خشک و الک می کنند.

اینکار چندین بار تکرار می شود. سپس نگهداری شده و در صورت لزوم با بخار پخته می شود.

ظرف خاصی بعنوان بخارپز از قدیم برای پختن آن بکار میرفته.وقتی کوسکوس پخته شود باید رنگ آن روشن و دانه ها از هم جدا باشند و نباید خمیری و چسبناک باشد.

در مناطق دیگری از جهان مانند برزیل به جای این نوع پاستا,از بلغور از ذرت و در برخی نقاط از جو و ارزن و مانند ترکیه از بلغور و ….دیگر غلات تهیه می شود.

در حال حاضر این پاستا کوسکوس نام دارد و بهمین نام فروش می رسد.

البته امروزه نوع نیم پز آن جوشانده شده و خشک شده و بسته بندی شده و فروخته می شود.

۵ دقیقه زمان لازم است تا کوسکوس با مقداری آب یا عصاره گوشت و مرغ با بخار یا حرارت کم بپزد.

 

کوسکوس,کوس کوس

 

کوسکوس نوعی غذای جانبی است که گاهی به تنهایی از نوعی پاستای زیر تهیه می شود و گاهی هم همراه با ترکیب سبزیجات و گوشت و مواد دیگر با بخار می پزند.

به طور سنتی دور و یا زیر و یا روی غذای کاملی که با سبزیجات و گوشت تهیه شده آنرا می ریزند.

 

کوس کوس مراکشی

سبزیجات را پوست بکنید و خرد کنید.
آنها را بجوشانید یا بخارپز کنید و با ادویه های دلخواه مخلوط کنید.
با بلغور مخلوط و سرو شود!

 

کوسکوس,کوس کوس

 

سالاد بلغور بخارپز

تهیه شده با مخلوطی از هویج، سیب‌زمینی، شلغم، جعفری و دیگر سبزیجات که گاهی همراه با یک کاسه دوغ خنک سرو می شود.

 

کوسکوس,کوس کوس

 

 

سالاد کوس کوس با مرغ

سالاد کوس کوس با مرغ

 

منبع:سوران



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
Loading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:




در صورت تمایل به این موضوع نظر دهید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
  • طرز تهیه شاتو بریان (خوراک فرانسوی)

      طرز تهیه شاتو بریان (خوراک فرانسوی)   شاتو بریان (Chateaubriand steak یا بطور خلاصه Chateaubriand ) یک خوراک فرانسوی است .این غذا یکی از درس هایی است که در استانداردهای مهارت های فنی و …

  • دسر کشکول طرز تهیه دسر کشکول برای افطار

    دستور پخت دسر کشکول دسر کشکول دسری خوشمزه است که اصالتی ایرانی دارد و از زمان عثمانی به عنوان یک دسر کلاسیک برای پادشاهان سرو می شد. طرز تهیه دسر کشکول آسان بوده و برای افطار روزه …

  • کوس کوس مراکشی طرز تهیه کوس کوس مراکشی

    طرز تهیه کوس کوس مراکشی کوس کوس  (Couscous) از نظر غذایی جزو سالم‌ترین محصولات غله‌ای است. کوسکوس سنتی برای آماده‌سازی نیاز به زمان زیادی دارد و معمولاً بخارپز می‌شود. چربی موجود در هر ۱۰۰ کالری …

  • طرز تهیه پیده (غذای ترکی)

    آموزش روش پخت پیده (غذای ترکی) در این مطلب برای شما عزیزان طرز تهیه پیتزای ترکی یا همون پیده را آماده کرده ایم. این پیتزا یکی از خوشمزه ترین پیتزاهای ایرانی و بی نهایت سالم ،کم …

  • طرز تهیه فیش اند چیپس (fish and chips)

      طرز تهیه فیش اند چیپس (fish and chips)   فیش اند چیپس fish and chips یا ماهی و سیب زمینی سرخ شده یکی از غذاهای محبوب در کشورهای بریتانیایی است که در مطلب امروز  …

  • طرز تهیه بورک پیچ با گوشت و سبزیجات

    طرز تهیه بورک پیچ با گوشت و سبزیجات   بورک (به ترکی Börek) یک میان وعده فوق العاده پرطرفدار در کشور ترکیه است. این پیش غذا متشکل است از یک خمیر نان یا شیرینی (معروف …

  • کرپ بیف استراگانف, بیف استراگانوف فرانسوی طرز تهیه کرپ بیف استراگانف / بیف استراگانف فرانسوی

    روش پخت کرپ بیف استراگانف فرانسوی کرپ بیف استراگانف نسخه فرانسوی بیف استراگانف روسی است. بر خلاف اسمش درست کردن آن ساده است. گرچه بیف استراگانف یک غذای روسی است ولی ملیت های مختلف در آن …

  • طرز تهیه انواع گزلمه gözleme

      طرز تهیه انواع گزلمه غذای ترکیه ای gözleme   گزلمه یک غذای بسیار ساده و لذیذ است که به صورت عصرانه هم استفاده می شود، از نقاط قوت این غذا این است که در …

  • طرز تهیه سان چوی بو ( غذای چینی )

    طرز تهیه سان چوی بو San Choy Bau ( غذای چینی )   آماده سازی: ۵ دقیقه مدت انتظار: ۱۵ دقیقه مجموعاً: ۲۰ دقیقه   مواد اولیه برای ۴ نفر : گوشت مرغ چرخ شده ۵۰۰ گرم زنجبیل تازه (رنده …

  • طرز تهیه خورشت ماست هندی

        طرز تهیه خورشت ماست هندی   آماده سازی: ۳۰ دقیقه مدت انتظار: ۳۰ دقیقه مجموعاً: ۱ ساعت   مواد اولیه : مرغ پاک کرده ۱ عدد ماست کیسه آب گرفته ۱ کیلو گرم پیاز سرخ کرده …

مطالب قبلی این بخش
  • سرخ کردن غذا هنگام سرخ کردن غذا به این نکات توجه کنید

    توصیه های برای سرخ کردن غذا کیفیت غذاهای سرخ شده تنها به نوع ماده غذایی بستگی ندارد. بلکه برای سرخ کردن غذا باید به نوع روغن، نحوه نگهداری روغن و روش سرخ کردن نیز بستگی دارد. در این …

    • ترفندهای درست کردن ژله تزریقی

        نکات مهم برای درست کردن ژله تزریقی طرز تهیه ژله تزریقی جدا کردن ژله از انواع قالب فیلم آموزش تهیه ژله تزریقی  نکات مهم در تهیه انواع دسر   نکات مهم برای درست کردن …

      • طرز تهیه آبرنگ خوراکی برای نقاشی روی شیرینی

          طرز تهیه آبرنگ خوراکی برای نقاشی روی شیرینی (به همراه نمونه های نقاشی روی بیسکوئیت)  طرز تهیه آبرنگ خوراکی برای نقاشی روی شیرینی شاید باورتون نشه ولی کاملا شدنیه میتونید با استفاده از چند …

        • آموزش تصویری فیله کردن سینه مرغ

          ۱) برای فیله کردن اول مرغ را شسته و قسمت سینه آن را جدا کنید و و اجازه دهید کاملا خشک شود. اگر مرغ شما یخ زده بود باید صبر کنید تا کاملا یخ آن …

          • آموزش طرز پیچیدن خمیر پیراشکی (۱)

            سری اول آموزش تصویری طرز پیچیدن خمیر پیراشکی مدل های متنوعی برای پیچیدن خمیر پیراشکی وجودد دارد . قبلا در اینجا آموزش چند نمونه از آن تقدیم شما عزیزان شده بود. در این مطلب نیر مدل های …

            • آشنایی با انواع ماسوره برای تزیین کیک

                آشنایی با انواع ماسوره برای تزیین کیک و شیرینی   برای اینکه بتونیم کیک یا دسر یا نوشیدنی مون زیبا تزیین کنیم لازمه از قیف و ماسوره استفاده کنیم. به عبارتی مهمترین ابزار تزئین …

              • مقیاس پخت کیک اسفنجی + نکات کیک اسفنجی / نکات مهم پخت و مقیاس مواد

                مقیاس پخت کیک اسفنجی + نکات مهم برای بهتر شدن کیک اسفنجی کیک اسفنجی (Sponge cake) نوعی کیک است که مواد اصلی آن را آرد، شکر، تخم‌مرغ، بکینگ پودر و وانیل تشکیل می‌دهد. در این نوع …

                • توصیه هایی برای تهیه غذای نذری

                     برای تهیه غذای نذری این توصیه‌ها را رعایت کنید   طبخ غذای نذری از آیین های ریشه دار مذهبی و دینی ما است. این غذاها و خوراکی های متنوع که بین دیگران توزیع می …

                  • ترفندهای دم کردن چای

                      نکات جالب و کاربردی برای دم کردن چای    نکات: ۱) توجه داشته باشید که چای اصل رنگ بسیار ملایمی دارد و عطر آن به زیادی نوع صنعتی نیست پس بهتر است برای داشتن …

                    • آشنایی با لغات و اصطلاحات آشپزی

                      آشنایی با لغات و اصطلاحات آشپزی ترفندی برای مهارت در طبخ   طباخی از جمله هنرهائی است که قدمت طولانی دارد و همچنین از ملل مختلف بر گرفته شده لذا بر این اساس در آن …

                      • طرز تهیه آرد سوخاری

                          روش تهیه آرد سوخاری خانگی   آرد سوخاری که معمولاً برای سرخ کردن مرغ، ماهی یا میگو استفاده می‌شود، فرمول تهیه پیچیده‌ای ندارد. خیلی از خانم‌های خانه‌دار از آرد سوخاری در تهیه کوفته، کتلت و شامی هم کمک …

                        • چند ترفند آشپزی برای نوعروس ها

                          با چند ترفند آشپزی از غذای شور، سوخته و… نترسید    * هنگامی که در حال درست کردن گوشت هستید و به طور ناگهانی آن را می سوزانید، تنها کافی است قابلمه را عوض کنید …

                          • چند فوت و فن آشپزی برای کدبانوی ایرانی

                            در این مطلب چند فوت و فن آشپزی به شما عزیزان آموزش داده می شود     *  برای جلوگیری از سر رفتن غذا در هنگام پختن، یک خلال دندان لای در قابلمه ، یعنی …

                            • روش انگل زدایی و شستشوی کلم بروکلی

                              کرم های داخل کلم بروکلی را چگونه از بین ببریم؟ روش انگل زدایی و شستشوی کلم بروکلی   کلم بروکلی یکی از خوشمزه ترین سبزیجاتی است که برای انواع سالاد و غذاها استفاده می شود، …